HWSW Informatikai Kerekasztal: Bolhapiac - Not for resale - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (29 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bolhapiac - Not for resale Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 18. 17:40

idézet:
Ezt írta Satriani:

Tudtok egyáltalán olyanról, aki ilyet csinál? :confused:
[/quote]

Ezt akartam én is kérdezni. Bár aktívan nem veszek, nem adok a Bolhán, így nickem ott valószínűleg ismeretlen, de olvasni szoktam ott is. Mindemellett ha ez tényleg így lenne, akkor ez nem most került volna elő egy külön topikban és nem csak egyszer jött volna elő, a Bolhán nagyobb aktivitással mocorgó fórumtársaknak is biztosan feltűnt volna, ki az, aki így boltol - lett volna szele ennek, régebben, nagyobb.

Azt elképzelhetőnek tartom, hogy esetleg valahol máshol jut hozzá "X"-ért, itt pedig "X"+20%-ért kínálja, szerintem ezzel semmit nem sért a szabályzatból, senkinek a lelkébe nem tipor ezzel. Ennyiért adja, ha nem kell, nem kell megvenni. Keres rajta :confused: Na és :confused: Mit számít, ha vannak olyanok, akinek megéri tőle venni annyiért, amennyiért kínálja :confused: Haszna van rajta? Még szép, miért ne tenne rá, ha úgy is el tudja adni?
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#22 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 18:34

idézet:
Ezt írta Satriani:

Tudtok egyáltalán olyanról, aki ilyet csinál? :confused:
[/quote]

Én kijelentettem, hogy az nem jó, azon felül nekem semmi ellen sincs kifogásom, az ellen sem, ha valakinek haszna van azon, amit elad itt. Csak az ellen van kifogásom, ha felvásárolja az alkatrészeket és továbbadja drágábban valaki.

Egy nevet sem említettem, még meg is kérdeztem, hogy van e itt ilyen, mert én nem találkoztam ilyennel. Nem azért írtam mert úgy gondolom, hogy minden 3. bolhás ezt csinálja.

#23 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 19:51

Üdv mindenkinek! :)

Mint aktív bolhás, tennék néhány észrevételt.

1. A "nagyüzemben" boltolók közül az egyiknél vettem DVD-írót, beszámította a CD-újraírómat. Másnap meghirdette a CD-RW-t, ugyanazon az áron, ahogy tőlem megvette. És közben foglalkozott vele, esetleg rohangált is miatta a városban, hogy a vevőjének elvigye.
2. Bár garanciaügyben tapasztalatom nemigen van (eddig valahogy szerencsés voltam - kopp-kopp :) ), de a Bolhán illetve a PÁF-ban és a Hazai Tükörben olvasottak alapján inkább vásárolok "nepper"-től, mint egynéhány hazai kiskertől. Az árak is kb. ugyanott vannak. (Eme megjegyzésem korántsem vonatkozik valamennyi kiskerre, sőt!)
3. Aki egy kereskedőtől a tisztességes hasznot irigyli (jó, finomítok: sajnálja), az talán visszavágyik a cserekereskedelem korszakába? Miért baj az, hogy valaki többért ad el, mint ahogy vásárolt? Pont ez a kereskedelem lényege, de közben ott van az, hogy tárolja megfelelő módon az árut, foglalkozik a vásárlóival, gondozza még a lelküket is, ha valamiért fáj nekik stb., egyszóval, igyekszik profi munkát végezni. A haszna pedig az ő munkabére.
... a trip back in time is all I need ...

#24 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 20:04

idézet:
Ezt írta Telcontar:
Miért baj az, hogy valaki többért ad el, mint ahogy vásárolt? Pont ez a kereskedelem lényege, de közben ott van az, hogy tárolja megfelelő módon az árut, foglalkozik a vásárlóival, gondozza még a lelküket is, ha valamiért fáj nekik stb., egyszóval, igyekszik profi munkát végezni. A haszna pedig az ő munkabére.[/quote]

Ha egyszer megvehetem közvetlenül attól, aki eredetileg el akarja adni, akkor miért fizessek egy közvetítőnek még? Nem az a baj, aki máshonnét vett és beszámított dolgokat árul. Az korrekt, és ha jó áron adja, akkor jó is. Semmi közöm hozzá. Csak olyat nem szeretnék látni (szerencsére eddig itt még nem láttam), hogy meghirdetek, valamit megveszi egy nepper és hirdeti tovább drágábban. Vagy fordítva, meghirdet valaki valamit, én megszeretném venni, de közben már egy nepper elvitte, és attól megvehetem drágábban ha akarom.

#25 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 20:16

idézet:
Ezt írta Mumia:

Ha egyszer megvehetem közvetlenül attól, aki eredetileg el akarja adni, akkor miért fizessek egy közvetítőnek még? Nem az a baj, aki máshonnét vett és beszámított dolgokat árul. Az korrekt, és ha jó áron adja, akkor jó is. Semmi közöm hozzá. Csak olyat nem szeretnék látni (szerencsére eddig itt még nem láttam), hogy meghirdetek, valamit megveszi egy nepper és hirdeti tovább drágábban. Vagy fordítva, meghirdet valaki valamit, én megszeretném venni, de közben már egy nepper elvitte, és attól megvehetem drágábban ha akarom.
[/quote]

Azt hiszem, hogy ilyesmit nem is sokáig tűrne meg itt a közösség. Az ilyen boltnak hamar vége lenne vevő hiányában. :)

#26 Felhasználó inaktív   PG.PG 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 20:17

idézet:
Ezt írta Telcontar:

Azt hiszem, hogy ilyesmit nem is sokáig tűrne meg itt a közösség. Az ilyen boltnak hamar vége lenne vevő hiányában. :)
[/quote]

Mérget azért nem vennék rá...

Csak sokaknak rövid a memóriája...

És a kereskedelem sokszor ezt használja ki...

#27 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 20:20

idézet:
Ezt írta PG.PG:
Nos, bár megtisztelő, hogy gugával, Franciival egy lapon vagyok említve; de aki azt mondja, én kereskedő vagyok, és ezen bárminemű hasznot lelek, azt feljelentem rágalmazásért, becsületsértésért, valamint a jó hírnévhez fűződő jogaim megsértéséért.

...

[/quote]

Na akkor mondom ugy hogy értsd amit ki akartam hozni vele: nekem mindegy hogy van vagy nincs neked illetve másoknak haszna egyes dolgok eladásán addig, amég én a boltinál olcsobban, esetleg sokkalta olcsobban kapom meg. És szerintem ezzel mindenki igy van, aki meg nem, az már bocs, de marha.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#28 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 21:08

Üdv

Szerintem ott az ár, ha akarod meveszed, ha akarod nem. Én azért nem vettem észre brutálisan kaszáló embereket.Ezenkívül megveszi a régi cuccod és a különbözetre kell ráfizetni. Ez a ráfizetési árrés kb megegyezik a HWSW árkategóriájával.Én is akartam beszámítatni régi cuccost ráfizetéssel jobbra, és az "árrés" HWSW kategóriába esett, csupán nem kellett eladnom, majd megvennem a jobb cuccost, egy emberen keresztűl megoldható lett volna a "problémám" egyszerűen.

Üdv
macska ;)

Ui: Nem kötelező a Bolhán vásárolni, illetve lehet válogatni, várni egy jobb ajánlatra. ;) Néha alkudni is lehet.
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#29 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 19. 12:03

idézet:
Ezt írta Telcontar:

[/quote]

Koveted a "nepperek" (ezt hasznaltatok) prohardveren, aproneten es meg ki tudja hol nyomott postjait/temait is? :)

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#30 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 19. 22:39

idézet:
Ezt írta Krinyo:

Koveted a "nepperek" (ezt hasznaltatok) prohardveren, aproneten es meg ki tudja hol nyomott postjait/temait is? :)

Krinyo
[/quote]

Nincs arra nekem időm. :)

#31 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 19. 22:51

Amit mocskosul utalok, az a lopott cuccokkal valo kereskedes.
Amikor valaki kuszobgarival tizesevel arulja a DDR RAMot, a 3GHz-s procit, satobbi. "Bontatlan 3GHz P4 15000 forint", satobbi - tokeletesen egyertelmu a helyzet. A ph-rol is kirugnam oket, de nincs "bizonyitek".
while (!sleep) sheep++;

#32 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 13:28

idézet:
Ezt írta PG.PG:

Mérget azért nem vennék rá...

Csak sokaknak rövid a memóriája...

[/quote]

Én is elfelejtek dolgokat, de meglep, hogy itt a HWSW-n még senki nem találkozott ezzel a "itt veszi X-ért, itt adja tovább X + Y%-ért" dologgal.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#33 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 13:45

Vagy csak nem akar emlekezni. :D

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#34 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 14:08

idézet:
Ezt írta Krinyo:
Vagy csak nem akar emlekezni. :D

Krinyo
[/quote]

Jah, tudatos felejtés (némi egyéni érdekből fakadó kényszerrel "megtámogatva"). :)

Én mindenesetre emlékszem, így tudom, hogy kitől soha. ;)

#35 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 17:35

Üdv Piftuka

Ha akarod megvesszed, ha akarod nem.

Egyébként azok akik ráfizetéssel vesznek cuccost, jól tudják mennyiért számították be. Előfordulhat, hogy az ő cuccuk megjelenik egy listában, adott áron. Csak ki kell számolni a különbözetet.Nem igazán láttam senkit, aki háborgott volna. Szóval, HWSW-s reális ár amin megjelenik, olcsóbb mint az apronet.Általában. ;)

Engem igazán az "zavar", ha rossz cuccost keresnek és eladnak, mert sajna volt rá példa, hogy visszajött a körbe jóként és valaki nagyon rosszul járt. :( Ez egy vélemény, igazán semmi közöm hozzá. ;)

Üdv
macska ;)

[ 2004. február 20.: Macska szerkesztette a hozzászólást ]

#36 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 17:42

Macska, nem cseszegetni akarlak, de a mondataidnak se füle, se farka.

Nem akarsz kicsit igényesebben fogalmazni? Csak hogy mi is értsük mit akarsz mondani... :)

#37 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 18:16

Üdv Etele

Azzal kapcsolatban mondtam, hogy:

"....itt veszi X-ért, itt adja tovább X + Y%-ért" dologgal."

Lehet, van ilyen, de mint mondtam, azért nincs nagy kaszálás. (Ez volt a mondandóm első része.)

A második része pedig egy vélemény csupán. Szerintem nem elhanyagolható hozzászólás rész, mert szerintem fontos dolog. Főleg az tudja ezt aki már esetleg pórul járt. Én sajna tudok ilyenről. Szóval, ha csak ezt nézed, és se füle, se farka amit mondtam, akkor... a te dolgod.

Egyébként olvasd el azt a hozzászólást is, amire reagáltam, talán akkor érted Etele. Ott az "Üdv Piftuka", nem nehéz megtalálni. Sajna van egy rossz szokásom, néha nem a válaszol gombot választom, hogy ne legyen ismétlés vastag betűvel. ;) :D

Igazán csak egy egyéni megállapítást tettem általánosan Piftuka által leírt hozzászóláshoz, mely nem Piftukára vonatkozik.Azért van ott a megszólítás, ha esetleg reagálna az általános megállapításomra, akkor tegye vica-verza, mivel az ő hozzászólása miatt bátorkodtam mondani, amit mondtam.

Néha elolvasok több hozzászólást is előtte, ha valamit nem értek egy adott reagálás esetén. Néha szükséges, nekem. ;)

Üdv
macska ;)

Ui:Ennek sincs se füle, se farka. :D Mindenkinek van egy stílusa. Nekem ez. Marad is, ha tetszik, ha nem. ;) :D

#38 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 18:48

Tényleg ennek sincsen se füle, se farka.

Én nem a mondanivalódat tituláltam értelmetlennek (ezért nem is értem a hosszas magyarázatot), hanem a fogalmazásmódodat.

Egyszerűen nincsen egy épkézláb mondatod, tényleg nem cseszegetni akarlak, de ez nem stílus kérdése, hanem az íráskészség hiányának a jele. :)

Még egyszer, hogy megkíméljelek egy hosszú hozzászólás begépelésétől: nem a mondanivalóddal, vagy a személyeddel van bajom, hanem a normális megfogalmazás hiányával.
Ezért kértelek, hogy egy kicsit fogalmazz igényesebben. Mert néhány mondatodat elolvasni szinte fizikai fájdalommal jár, komolyan. :(

No offense, építő szándékú kritikának szántam. Remélem nem sértődsz meg, mert ez nem célom.

Na abbafejeztem az offot. :)

Nincs harag, ugye?

[ 2004. február 20.: Etele szerkesztette a hozzászólást ]

#39 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 19:03

Üdv Etele

Nincs harag Etele, semmi gond. ;) Röviden próbáltam megfogalmazni egy gondolatmenetet, ami csak adott feltételek mellett nyomonkövethető.Szükséges hozzá, hogy a beszámított cuccos megjelenjen annak a tagtársnak az eladási listájában aki beszámította a cuccost.Példával jobb lett volna, de nem akartam bonyolítani. ;) Erre tessék, lehet egyszerűbb lett volna. :D Remélem, ha kicsit nehezen, de sikerült megérteni. ;)

Baráti Üdvözlettel
macska ;)

Ui: apró... = Apronet (csak nem akartam kiírni.) Javítom inkább. ;)

#40 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 13:42

idézet:
Ezt írta Macska:
Üdv Piftuka

Ha akarod megvesszed, ha akarod nem.
[/quote]

Nyilván nem veszem meg, ha látom ugyanazt az X terméket drágábban, mint amit mondjuk 3 órával korábban árult valaki a Bolhapiacon.

idézet:
Ezt írta Macska:

Nem igazán láttam senkit, aki háborgott volna.
[/quote]

Na ez így pedig egyáltalán nem igaz. Ha visszaolvasol itt a topicban, akkor láthatod, hogy nem én vagyok az egyetlen, akinek nem tetszik az, amiről írtam.

Mert ha mondjuk veszek itt a BOLHA-n egy MP3 lejátszót Beviz Elektől 45.000-ért, mert úgy gondolom, nekem annyit megért, akkor baromira nem érdekel(, mert nem tudhatok az előzményekről, hiszen nem láttam a hírdetést az Apronet-en), hogy ő azt egy anyagilag megszorult illetőtől nagyon áron alul, 20.000-ért vette az APRO-n!

De ha láttam, hogy az illető itt árulta 20.000-ért és azt adná el nekem 45.000-ért Beviz Elek, akkor már igencsak morcos lennék.

Érted, érzed a különbséget?

idézet:
Ezt írta Macska:

Szóval, HWSW-s reális ár amin megjelenik, olcsóbb mint az apronet.Általában. ;)
[/quote]

Igen ezt én is hallottam (személyes tapasztalat nincs, mert az Apronet-et félévente egyszer nézem meg).
Ugyanakkor ennek semmi köze ahhoz, hogy etikus-e, amiről beszéltünk.

Márpedig a probléma létezik és abban is biztos vagyok, hogy nem én vagyok az egyetlen (már fentebb írtam valószínűsíthető okot arra, miért nem beszél senki erről), aki tudja ezt, csak én voltam -EDDIG- az egyetlen, aki leírta, hogy bizony láttam ilyet már itt a HWSW-n is.

idézet:
Ezt írta Macska:

Engem igazán az "zavar", ha rossz cuccost keresnek és eladnak, mert sajna volt rá példa, hogy visszajött a körbe jóként és valaki nagyon rosszul járt.
[/quote]

Ez már egy teljesen más téma (hasonlóan a fentebb valaki által említett lopott cuccokkal való kereskedéshez), de természetesen valóban ugyanannyira elítélhető mindegyik.

Téma megosztása:

• (29 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.