HWSW Informatikai Kerekasztal: Hova tunt a forum szinvonala? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hova tunt a forum szinvonala? Értékeld a témát: -----

#21 Guest_ufonauta_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2001. 11. 01. 23:45

Hali
Pontosabban a sok csillag még nem garancia a profi számtek tudásra.(lásd jómagam Kép )
A sok csillag azt sejteti,hogy az illető régebb óta rendszeresen látogatja a fórumot és kitart mellette.
Itt a fórumon szvsz egypárunk között már kialakult egy úgymond "virtuális" barátság és ezt néha,akár hülyüléssel is erősítjük. Kép
Jómagam nem is oly rég még azt sem tudtam,hogy kell bekapcsolni a számítógépet.(Lévén az eredeti szakmám autószerelő és a munkám most sem köt a számtekhez.Inkább olyan hobby,otthoni felhasználó vagyok.)
Amíg nem volt itthon netem és csak ritkán jutottam hozzá,addig egy-egy probléma megoldása hosszú körtelefonjaimba került.
Azóta itt a HWSW-n minden gondot fel tudok vetni és előbb-utóbb találunk rá valami megoldást.
Szóval összegezve,rengeteg segítséget kaptam itt a srácoktól.Sőt most már ott tartok,hogy néha(na nem sokszor Kép ) én adok tanácsot.És mondhatom jó érzés,ha az ember tud tanácsot adni. Kép
Pár dolgot be kell tartani a fórumon és akkor műxik a dolog.Ha az újak is betartják,akkor egy idő után belőlük is "öreg" fórumos lesz.Úgy legyen! Kép

1:Mielőtt kérdez,olvasson!Hátha már huszonnyolcan felvetették ugyanazt.
2:Ne legyen türelmetlen!Nincs mindig mindenki a fórumon.
3:Mielőtt regisztrál szintén olvasgasson és akkor láthatja az itteni légkört.Később olyan hangnemben tud hozzászólni.(kultúráltan ,hisz ez nem ****site Kép )
4:Lehet hülyülni is,de úgy,hogy ne sértsünk meg másokat!
5:Kerüljük AMD><Intel,stb..csatákat,személyeskedéseket.
6:Ha valaki felvet egy problémát,akkor ne az legyen a válasz "dobd ki,ásd el",hanem próbáljuk az adott problémát megoldani!
7:stb,stb,stb...

Nahhh...ez jó hosszú lett.
Úgyhogy jó fórumozást mindenkinek! Kép
-----------------
Hali UFO

------------------
"A mosoly az a görbe,ami mindent egyenesbe hoz."

#22 Guest_Brokkoli_*

Elküldve: 2001. 11. 02. 05:49

...Lévén az eredeti szakmám autószerelő...
Testvérszakma Kép Kép Kép
Itt is van szívás és robbanás Kép Kép Kép

Egyébként tréfát félretéve a "kockásingesek" sokszor többet érnek, mint az "iskolázott" emberek. Ha arra gondolunk, hogy egy számtech tanár miért választja a rosszul fizető pedagógusi állást ahelyett, hogy valahol nagyobb pénzért kamatoztatná a tudását?

#23 Guest_boho_*

Elküldve: 2001. 11. 02. 06:39

Hi

Szerintem nincs semmi baj ezzel a fórummal.
Pont az a jó, hogy sokféle ember, sokféle szakmával rendelkezők ugyanarról beszélnek.
Ami a legfontosabb az, hogy mindenki érti (vagy érteni véli) mindazt amit leír.
Ez hatalmas információhalmaz, ami nagy érték.

Ennek a fórumnak igenis van kultúrája, mert az itt fórumozók (foglalkozástól és végzetteségtől függetlenül) legtöbb esetben betartják a fórumozás írott és iratlan szabályait.

A topiknyitó panasza kicsit olyan, mint amikor egy svédasztal mellett válogató vendég morog, mert nem csak lazac, hanem gyümölcsös kefír is van a terítéken. Ez a választékot bővíti, még ha nem is mindenkinek ízlik. (A romlott kaját mindenki utálja és a házigazda ki is dobja azokat).

Nagy előny ennek a fórumnak a dinamizmusa. Ha feldobsz egy problémát szinte garantáltan néhány órán belül - olykor sokkal rövidebb idő alatt is - az első reagálást megkapod.

Régebben feldobtam egy másik neves fórumban egy problémát, 1 hét múlva reagáltak rá.Addig a probléma már nem is volt aktuális ("magad uram, ha szolgád nincs")

Ha bekukkantunk más hasonló (magyar nyelvű)fórumokba bizony sok helyen vagy csak néhány száraz kiftit, vagy szegényes választék mellett még a mosogatórongyot is megtalálhatjuk az "asztalon".

Szerintem ez a legjobb ilyen hazai fórum!

#24 Guest_boho_*

Elküldve: 2001. 11. 02. 06:46

ufonauta

Lojálisnak kell lenni azokkal szemben, akik először vetnek fel egy-egy problémát.
Igazad van abban, hogy először böngésszen és utána kérdezzen, de épp e fórum nagy információbázisa miatt egyre hosszabb ideig tart, és aki bizony modemmel, nem matáv kedvezménnyel és free szolgáltatóval rendelkezik, annak bizony zsebbevágó lehet a megtalált topikoldalak átböngészése.

Segítsük őket irányított pontra, vagy mondjuk el mégegyszer véleményünket (mégha már a könyökünkön jön is ki)

#25 Guest_zsozso_*

Elküldve: 2001. 11. 02. 08:50

Kicsit komolyabban vettétek ezt a dolgot, mintsem én gondoltam Kép

Egyébként, ha azt a vélekedést vesszük, hogy szerintetek az újakkal van gond...

#26 Guest_lameXpert_*

Elküldve: 2001. 11. 02. 11:13

idézet:
Eredetileg Brokkoli írta:
........Egyébként tréfát félretéve a "kockásingesek" sokszor többet érnek, mint az "iskolázott" emberek. Ha arra gondolunk, hogy egy számtech tanár miért választja a rosszul fizető pedagógusi állást ahelyett, hogy valahol nagyobb pénzért kamatoztatná a tudását?[/quote]

...mert elfelejtjük neki, hogy tanítónak lenni valaha rang volt és most is annak kellene lennie!, mert nagyobb értéket hozhat létre, mint aki csak anyagiakat készít! Igaz, többet is rombolhat.

------------------
"...Docs? I don't wanna look at the Docs. Nurses are Better."

#27 Guest_lameXpert_*

Elküldve: 2001. 11. 02. 11:17

idézet:
Eredetileg boho írta:
......Lojálisnak kell lenni azokkal szemben, akik először vetnek fel egy-egy problémát.
Igazad van abban, hogy először böngésszen és utána kérdezzen, de épp e fórum nagy információbázisa miatt egyre hosszabb ideig tart, és aki bizony modemmel, nem matáv kedvezménnyel és free szolgáltatóval rendelkezik, annak bizony zsebbevágó lehet a megtalált topikoldalak átböngészése.

Segítsük őket irányított pontra, vagy mondjuk el mégegyszer véleményünket (mégha már a könyökünkön jön is ki)
[/quote]

A probléma nem a könyökkel van.
Az ifjú titánokkal, azokkal, akikre egyre inkább csak az igaz, hogy ti tán tudnátok valamire használni.
A dolog ugyanis kétoldalú, azt is kötelezné a tiszteletadás, aki kérdez. Meg kellene találni hozzá a megfelelő formát
És kérlek ne feledd off-line böngészés is létezik.

------------------
"...Docs? I don't wanna look at the Docs. Nurses are Better."

#28 Guest_Hory_*

Elküldve: 2001. 11. 02. 12:13

Most vegigneztem egy-ket topicot.
Csupa olyan hozzaszolas, ami egyszeruen nevetseges, primitiv problemakkal torodik, latszik, hogy az illeto nemhogy nem hozzaerto, de meg utananezni, utanaolvasni is lusta.

Ilyen emberekre minek pazaroljam az idom?

Ez foleg azert erdekes, mert a sajat problemaimra szinte sehol senki nem valaszol. Persze ebben benne van az, hogy en viszont eleg profi vagyok, mar ha nem tunik tul nagykepunek az onminosites, es mar csak azokra a problemakra kerdezek ra, amik rajtam is kifogtak, de akkor is.

A gondom tehat az, hogy a forumban mara mar szinte CSAK a kezdo-forumok maradtak, a hozzaertobbek meg azzal novelik csillagjaik szamat, hogy a lamaknak valaszolgatnak. Professzionalis topic alig maradt az "elsolaposok" kozott, nezzetek csak meg.

A masik gondom meg az, hogy az altalam felvetett problemakra meg senki se tudja a valaszt, de ez nem a ti hibatok, csak megemlitettem.

#29 Guest_Brokkoli_*

Elküldve: 2001. 11. 02. 12:28

...foleg azert erdekes, mert a sajat problemaimra szinte sehol senki nem valaszol...

Lehet, hogy nem ismeri senki a helyes választ.
Ötletek sincsenek?

...olyan hozzaszolas, ami egyszeruen nevetseges, primitiv problemakkal torodik...

Ide sorolom az összes benchmark programos - enyémgép a leggyorsabb topicot, a 1,5 gigán unatkozó processzorokat, stb.

A kezdőkkel való felvetéssel, minthogy lusták - nem teljesen értek egyet.
A hozzászólások számát minősítő egyéb megjegyzésekkel szintén nem. Ha nem tudok óriási igazságokat mondani, akkor fordítsam fel a billentyűmet?

[Ezt a hozzászólást Brokkoli szerkesztette (2001. November 02.).]

#30 Guest_KoLaMan_*

Elküldve: 2001. 11. 02. 13:59

idézet:
Eredetileg zsozso írta:
... Ha kevés a csillag, ugord át a hozzászólást Kép[/quote]

Bocsánat, nyugodtan át lehet ugorni engem, de azért épp egy házigazdától fura kijelentés... De hogy ez minőségi fórum, abból is látszik. hogy páran már visszautasították zsozso javaslatát.

Hígulás? Lehet, hogy igaz, noha én nem úgy érzem (csak mostanában irogatok néha, de ölég régóta olvasom).
Talán más ok is lehet.
Pl., a Lamexpert topikban vettem a bátorságot magamnak, és tekintettel az addig könnyed stílusra, lazán szóltam hozzá (ahogy mondanátok "tiszteletlen" voltam), és ottani irásomban pusztán azon csodálkoztam el, hogy lame hogy volt képes ennyi hozzászólást produkálni (ezt most sem értem mellesleg), mert amúgy írásaiból, azok szinvonalából (bár mostanság igencsak tömör lett Kép) jól látszik, hogy messze nem csak ezt műveli.
Megkaptam ott a magamét, hogy zero tolerancia, miegymás. ezt azóta sem értem, de nem baj.
Hogyan jön ez ide?
Hát úgy, hogy az újakkal szemben (pontosabban akikről Ti azt hiszitek, hogy új, hiszen zero csillagos...), talán nektek kellene türelmesebben, megértőbben visekedni. Igen nektek, régi, tapasztalt fórumosoknak, mutatva, hogy itt mi a szokás, megadva minden topic szinvonalát ezzel. A bunkó (ha az) úgyis lekopik hamar ilyen környezetben. Ellenben az értékesebb új vendégekből lesznek aztán a visszatérő vendégek, emelve a fórum (amúgy is magas) szinvonalát.

------------------
Álljak már meg - azt mondod. Állj meg Te, téged nem kerget senki...

#31 Guest_Hory_*

Elküldve: 2001. 11. 02. 15:43

idézet:
Eredetileg Brokkoli írta:
Lehet, hogy nem ismeri senki a helyes választ.
Ötletek sincsenek?
[/quote]

De, otletek vannak, csak eppen ha en nekiallnek, az 1-2 hetembe belekerulne, annyit meg nem er egy ilyen, bar nagyon bosszanto aprosag.

idézet:

A kezdőkkel való felvetéssel, minthogy lusták - nem teljesen értek egyet.
A hozzászólások számát minősítő egyéb megjegyzésekkel szintén nem. Ha nem tudok óriási igazságokat mondani, akkor fordítsam fel a billentyűmet?
[/quote]

Csak valahogy nem latom, hogy a kezdok tanulnanak. Ugyanazok a kerdesek ismetlodnek hozza topicocon, oldalakon keresztul. Van, aki szeret lammakkal foglalkozni. En nem, es szerintem a tobbseg sem. A forum ugyani nem arrol szol, hogy vannak lamak es profik, es a profik valaszolnak a lamak kerdeseire, hanem arrol, hogy a profik vitatkoznak a sajat kerdeseikrol, a lamak meg a sajatjaikrol. Ha a ketto keveredik, plane, ha sok lama keveredik a profik koze, annak eredmenye az lesz, hogy amint lehet, lelecelnek innen a profik (az okokat mar reszleteztem). Igy csak a lamak es a lamabaratok maradnak, amibol aztan minden lesz, csak hozzaerto forum nem.

Legalabbis en igy latom a dolgokat.

#32 Guest_Hory_*

Elküldve: 2001. 11. 02. 15:45

A lamak belepofatlankodasa (elnezest, nem talaltam jobb szot) a profik temajaba kulonosen megfigyelheto a hi-fi forumokban, de mashol is jelen van, csak nem ennyire elesen.

Nemreg inditottam egy sis735-os chipsetes temat, akit nagyon erdekel, elolvashatja, hogyan valik lamak jatszotereve egy alapvetoen jol indult topic. A kb. 150 hozzaszolasbol ugy 60-80-ig ertelmes vita, forum, a tobbi mar sallang.

[Ezt a hozzászólást Hory szerkesztette (2001. November 02.).]

#33 Guest_Oreg Ordög_*

Elküldve: 2001. 11. 02. 17:09

idézet:
Eredetileg KoLaMan írta:
..............
Hígulás? Lehet, hogy igaz, noha én nem úgy érzem (csak mostanában irogatok néha, de ölég régóta olvasom).
Talán más ok is lehet.
Pl. a Lamexpert topikban vettem a bátorságot magamnak, és tekintettel az addig könnyed stílusra, lazán szóltam hozzá (ahogy mondanátok "tiszteletlen" voltam), és ottani irásomban pusztán azon csodálkoztam el, hogy lame hogy volt képes ennyi hozzászólást produkálni (ezt most sem értem mellesleg), mert amúgy írásaiból, azok szinvonalából (bár mostanság igencsak tömör lett Kép) jól látszik, hogy messze nem csak ezt műveli.
Megkaptam ott a magamét, hogy zero tolerancia, miegymás. ezt azóta sem értem, de nem baj.
Hogyan jön ez ide?
Hát úgy, hogy az újakkal szemben (pontosabban akikről Ti azt hiszitek, hogy új, hiszen zero csillagos...), talán nektek kellene türelmesebben, megértőbben visekedni. Igen nektek, régi, tapasztalt fórumosoknak, mutatva, hogy itt mi a szokás, megadva minden topic szinvonalát ezzel. A bunkó (ha az) úgyis lekopik hamar ilyen környezetben. Ellenben az értékesebb új vendégekből lesznek aztán a visszatérő vendégek, emelve a fórum (amúgy is magas) szinvonalát.
[/quote]

Bocsi, hogy beledumálok.
Valószínűleg te kaptál a képedre olyasmiért, amit nem neked kellett volna, de azért te sem vagy sártalan, ha még mindig nem érted. Lehet, hogy rossz szó a sártalan, esetleg jobb lenne az érzéketlen. És ez a közös tulajdonság. Érzéketlenség. Nem érzékeljük, hogy emberekkel vagyunk körülvéve, úgy kezeljük őket, mint tárgyakat, amelyeknek mindent el kell viselniök, és csak azért vannak, hogy minket kiszolgáljanak. Ami rendben is lenne, ha e mellé azt is tudomásul vennénk, hogy akkor fizetni kell.

Csak nézd vissza azt, hogy melyik topicban történt, azután mégis kezdj el olvasgatni visszafelé. Egyáltalán, miért indult az a topic? Jó, valakit érdekel egy másik személy. Ez még megérthető lenne.... csakhogy ha belenézel egyéb topicokba, akkor rájöhetnél, hogy azzal a laza könnyed stílussal elkezdődik az is
idézet:
miért van neked ennyi csillagod, mi is az a hülyeség amiről te beszélsz, micsoda hülye topicokat nyitsz te, mert én aztán.....[/quote]
Egyáltalán, miért érdekes, hogy a másiknak csillagja van? Hogy lehessen irígykedni? És akkor dögöljön meg a szomszéd tehene is, ha nekem nincs annyi. Ja, hogy dolgozni is kéne? Gondolkodni? Vagy csak olvasni? Számtalan helyen - itt a fórumon - megtalálod, hogy két hozzászólással feljebb - nem az előző oldalon -, ott a válasz. De felteszi a kérdést! Miért? Csak? Nem, nem azért.
Nem tud és nem akar kommunikálni. Ami több, mint csak olvasni, vagy a másikat meghallgatni. Kommunikálni annyi, mint a másikat meghallgatni, megérteni és válaszolni
Ha ebbe az irányba is kereskednénk....

------------------

#34 Guest_KoLaMan_*

Elküldve: 2001. 11. 02. 19:31

Végképp nem értem... Kép
A fenti idézet nem tőlem van.
Hogy én irígylem bárki csillagait? Ne viccelj...
Olvasd el ottani hozzászólásomat, mi volt abban az érzéketlen??

Bocsi, nem kevernek engem itt össze valakivel??

#35 Guest_matula_*

Elküldve: 2001. 11. 02. 23:41

egyetértek szerintem is eléggé süllyed a színvnal...........már régóta nem is szóltam hozzá de a lámák(nem a kezdők :) meg az ilyen tahók engem is idegesítenek........
egyébként(legalábbis régebben) nem éreztem hogy lenéznének mert nincs csillagom.........ez szerintem hülyeség :)

(a #hwsw.forum -on teljesen más a helyzet gyertek irc-re :)

#36 Guest_NEUROFiRE_*

Elküldve: 2001. 11. 03. 23:37

idézet:

Eredetileg zsozso írta:
... Ha kevés a csillag, ugord át a hozzászólást :)
[/quote]

Ahhoz kepest, hogy ott van a vagen a smiley elegge sokan belekotottek...

A szinvonal csokkenese engem is zavar. Alig van erdemi tema, ami megis jol szinvonalasan indul, az ellaposodik ( neha teljesen offtopic lesz ), raadasul alig szolnak hozza, es elobb-utobb vegleg eltunik... Es egy erdemi topic helyet elfoglalja 50 mittudomenmilyen fanok ide, 'miert nem megy a gepem?' tipusu topic...
Talan erdemes lenne az egesz forumot alapvetoen ketfele bontani, az egyik feleben lehetnenek a 'miert nem megy a gepem?' topicok ( vagyis 'debug' topicok ), a forum masik feleben pedig a 'lenyeg', szoval a vitaforumok. Ezenkivul lehetne egy flame-rovat, ahol osszecsaphatnak ( pl. ) az amd es intel hivok, netan ms hivok, stb ( ha jol hallottam lesz egy ilyen kategoria, ami mar fejlodes, mert legalabb a flame kimarad, de Pistike meg mindig a vidkartyarovatot fogja teleszemetelni 3dmark meg a raktudja, hogy milyen eredmenyekkel, amik kb. senkit nem erdekelnek... ).

Szoval imho a forum ket reszre bontasa talan emelne az egyre csokkeno altalanos szinvonalat.

[Ezt a hozzászólást NEUROFiRE szerkesztette (2001. November 04.).]

#37 Guest_boho_*

Elküldve: 2001. 11. 04. 00:46

Hi

Érdekes a felvetésed, jó gondolat.

Ha jól értem, legyen egy vitafórum, ahol csak és kizárólag a topiknyitó felvetéseivel, gondolataival összeegyeztethető hozzászólások lehetnek.
Ezt nevezhetnénk "szakmai" fórumnak is.(Nagyon sok nagy tudású és/vagy tapasztalatú emberek fejtenék ki véleményüket akár az itt topikozók, akár a betérők közül).

Enek van egy nagyon fontos feltétele:
Nagyos sok munkával járó házigazda moderálás.
Ezt nem rossz, hanem jó értelemben gondolom.

Ha ott valakinek a hozzászólása offtopik (személyeskedés, témától eltérő beírás, stb.), azt sutty, a házigazda kigyomlálja.

Ha a házigazda korrekt és a hozzászólók tudomásul veszik az eljárást (mondjuk ezt feltételként mindenkinek el kell fogadnia aki oda beír), akkor nem sértődhet meg a gyomláláson senki.
Ha netán ezzel problémái támadnak, vagy nem odaillő kérése/kérdése van valakinek, ott van az E-mail.

A "korlátozás" nem hozzászólás korlátozást, hanem "minőségi" alapfeltétel betartását jelentené.
Ilyen fórum csak ott indulhat, ahol valóban sokan és értelmesen szólnak hozzá. Erre a HWSW megérett (talán az egyetlen magyar fórum).
Ahogy eddig tapasztaltam a házigazdák korrektek és hozzáértők voltak, úgyhogy ebből a szempontból nincs probléma, a másik oldal azaz MI (együtt) szintén elég érettek vagyunk erre. (Ezt a hozzászólásokból szűrtem le.)

Lehet, hogy az egész még csak utópia, de ha megvalósulna, akkor tényleg fantasztikus fórum lenne belőle.

(Én nem hittem a "terminal.hu" szétbombázása után, hogy lesz még egy olyan dinamikus fórum, de örömmel tapasztaltam, hogy a HWSW "szürkeállományban" már elérte, megjelenésben pedig túlhaladta azt.)

#38 Guest_Brokkoli_*

Elküldve: 2001. 11. 04. 07:49

A struktúra megváltoztatása tényleg jó ötlet lenne.

De Neuro Te ugyan hova sorolod magad a sértő "ms b*zik" jelzővel?

Tulajdonképpen tényleg idegesítő az elvakult és értelmetlen összehasonlítgatósdi, az állandó 3dmarkolás. Ezeknek a témáknak kellene egy közös bugyor, és ott el lennének azok akiket csak ez érdekel.

#39 Guest_NauTiLUS_*

Elküldve: 2001. 11. 04. 10:11

Én nem vagyok a "nagyhozzászólók" között, de kezdettől fogva olvasom a fórumot...

Az egy dolog, hogy egyre több új "láma" érkezik, de már a régi mag se tud egymásnak mit mondani. Egyszerűen be kell látni, hogy hosszú ideig nem lehet magas színvonalat fenntartani semmilyen fórumon.

Engem mostanában egyedül Waveson idegesít, aki már nagyon a begyemben van, és úgy látom másnak is, de a házigazdák nem tudom léptek-e valamit.

#40 Guest_Erasmus_*

Elküldve: 2001. 11. 04. 10:29

Éppen ezek miatt az okok miatt gondolkodunk egy teljesen új rovatstruktúrán, ami az első vázlat szerint kb. így nézne ki:
idézet:

Hardver Help Desk
Alaplap, processzor
Videokártya, grafika
Hangkártya, multimédia, DVD
Háttértárak, adattárolás
Mobilitás
Hálózati eszközök
Egyéb hardver
Szoftver Help Desk
Microsoft operációs rendszerek és alkalmazások
Más világ
Gameware
Muhely
Technológia
High Fidelity
Programozás
Professzionális alkalmazások
Tuning
isz.hu
Internetszolgáltatók és -szolgáltatások
Érdekességek a hálóról
isz.hu visszhang
Ugar
Oldalunkkal kapcsolatos visszajelzések
Szelep
[/quote]

Itt, ha megfigyelitek, nagyjából ketté van választva a fórum. A help desk persze még nem végleges elnevezés, de egyelőre azt igyekszik mutatni, hogy oda kerülne a 'nem megy/fagy, miért fagy, miért utálom...' stb. típusú témák sokasága. A műhely rovat ellenben egyéb, ha úgy teszik, elméletibb vagy szakmaibb rész. Itt lenne komolyabb moderálás.

Ugyanakkor abban nem értek egyet veletek, hogy a többszöri kérdésfelvetés miatt rögtön el kell marasztalni valakit. Ebben nekünk is sok szerepünk lenne, lehetne, hogy az új, a fórum strukturáját, működését alig ismerő emböröket eligazítsuk, és pl. egy linkkel rámutassunk arra, hogy erről már volt szó itt és itt. Tehát az a felfogás, hogy a régiek vagy profik teljes mértékben elvonulnának egy elefántcsonttoronyba, nekem különösebben nem tetszik...

Az új forummotor izzítása éppen az új rovatstruktúra miatt késik. Mondjatok véleményt...

Köszi,

Erasmus Kép

[Ezt a hozzászólást Erasmus szerkesztette (2001. November 04.).]

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.