HWSW Informatikai Kerekasztal: Mi hiányzik? Mit kéne máshogyan? Mi nem tetszik? II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mi hiányzik? Mit kéne máshogyan? Mi nem tetszik? II. Értékeld a témát: -----

#2921 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 15. 13:03

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 7:44

Volt egy rémálmom.

2003. óta veszem a Symbianos telókat, minden új típus megjelenésekor 1-1-et.

Erre nem átallt még tegnap is, rögtön a bekapcsoláskor úgy indítani a rohadék Nokia N82, hogy mely időzónában tartózkodom, ott mennyi az idő és hogy van-e ott épp aktív nyári időszámítás.
Átfordultam a másik oldalamra és elhessegettem a rossz álmot, majd 20 perc múlva már újra álmodtam egy SonyEricsson P1i-vel. Leizzadtam, mikor felbontva az original dobozt, rögtön a bekapcsolás után egyből a tartózkodási városom után azt firtatta, mely időzóna és van-e nyári........
Gondoltam ennek így semmi értelme, ismét másik oldalra fordultam, egyszercsak azt álmodom, hogy DVD-t nézek a másik szobában és rémülten látom, hogy az újkorában >100e Ft-os, csúcskategóriásnak mondott EH-770-es, végtelenül ostoba Panasonic asztali DVD-recorder késik 1 órát pont ma, március 31-én.

Ekkor felébredtem, és most nem merek visszaaludni...

Orulok, hogy a szoftverekhez is jobban ertessz nalam :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#2922 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 13:05

hmm, a csillagkapu forumon még a budos eletbe nem allitottam idozanat, mégis mindig jok a datumok.

na, megnéztem, és ezért:

DST korrekció    Automatikus DST beállítás?
(A DST automatikusan beállításra kerül amikor legközelebb betöltöd a fooldalt)

IPB2 van ott (és még fizetesi lehetoseg is van benne, tehát egy ipb2-re allassal még azt is be lehetne vezetni)

mondjuk ezt adatbazisba tarolja az ipb, tehát valtasok le lehetne egy szkriptet futtatni ami atallitja nyarirol télire (meg forditva) mikor kell. Akinek meg ez nem jo, az meg manualisan allitja visza utana
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2923 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 16:01

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 7:44

Volt egy rémálmom.

2003. óta veszem a Symbianos telókat, minden új típus megjelenésekor 1-1-et.

Erre nem átallt még tegnap is, rögtön a bekapcsoláskor úgy indítani a rohadék Nokia N82, hogy mely időzónában tartózkodom, ott mennyi az idő és hogy van-e ott épp aktív nyári időszámítás.
Átfordultam a másik oldalamra és elhessegettem a rossz álmot, majd 20 perc múlva már újra álmodtam egy SonyEricsson P1i-vel. Leizzadtam, mikor felbontva az original dobozt, rögtön a bekapcsolás után egyből a tartózkodási városom után azt firtatta, mely időzóna és van-e nyári........
Gondoltam ennek így semmi értelme, ismét másik oldalra fordultam, egyszercsak azt álmodom, hogy DVD-t nézek a másik szobában és rémülten látom, hogy az újkorában >100e Ft-os, csúcskategóriásnak mondott EH-770-es, végtelenül ostoba Panasonic asztali DVD-recorder késik 1 órát pont ma, március 31-én.

Ekkor felébredtem, és most nem merek visszaaludni...

Ezt én humornak vettem.
A telefonjaim, a dvd-író, a videómagnó, mind képes valamilyen központi jel alapján ídőt állítani.
Az időjárásjelzők szintén. Az RDS-es rádió is, ha nem kereskedelmi adót hallgatsz rajta. A mikrosütő nem.

A szervereken futó alapprogramok is smerik a nyári időszámítást, ha be van kapcsolva az opció.
Azt csak egyszer kell beállítani.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2924 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 16:10

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 11:45

Nem az időt kell beállítanod. Csak az időzónát.
És nem másban keresni a hibát, hanem helyette elgondolkozni.

A fórummotor megadja a lehetőséget, hogy ne csak egy adott országból (időzónából) lehessen írogatni, ezért felajánlja a lehetőséget, hogy beállíthasd, milyen időzónában számítva akarod látni a hozzászólások időpontjait.
Ha tehát magyarként Kínából vagy Amerikából írogatsz ide, akkor ott a Te időszámításoddal fogod látni hozzászólások elkövetésének időpontjait.
Ezért van szükség, hogy beállíthassa mindenki a saját időzónáját.

Annak mi értelme van? Fórumoztam pár helyről a közelmúltban, és eszembe nem jutott átállítani az időzónát, tudván, hogy ahova írok, ott annyi az idő, amennyit a hozzászólások mellett látni. (2008.03.15 16:11)
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#2925 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 16:12

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 1:10

Annak mi értelme van? Fórumoztam pár helyről a közelmúltban, és eszembe nem jutott átállítani az időzónát, tudván, hogy ahova írok, ott annyi az idő, amennyit a hozzászólások mellett látni. (2008.03.15 16:11)

Ha átállítottam, a fórumórámat teketem el jól. Most tudom, hogy Sydneyben mennyi az idő.  :D

#2926 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 16:13

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 2:45

Nem az időt kell beállítanod. Csak az időzónát.
És nem másban keresni a hibát, hanem helyette elgondolkozni.

A fórummotor megadja a lehetőséget, hogy ne csak egy adott országból (időzónából) lehessen írogatni, ezért felajánlja a lehetőséget, hogy beállíthasd, milyen időzónában számítva akarod látni a hozzászólások időpontjait.
Ha tehát magyarként Kínából vagy Amerikából írogatsz ide, akkor ott a Te időszámításoddal fogod látni hozzászólások elkövetésének időpontjait.
Ezért van szükség, hogy beállíthassa mindenki a saját időzónáját.

Azt értem, hogy megengedi.

Ugyanakkor feltételezem, hogy nincsen belebetonozva, hogy pont az UTC az egyetlen alapidőzóna, és ehhez minden felhasználónál külön kell megadni az offszetet.

Mindössze az lenne a tiszteletteljes kérésem, hogy valaki keresse már meg abban a kurva kódban, hol az alapértelmezés, és állítsa már át végre arra, ami a fórumlátogatók 95 %-ának megfelelne (a magyarországi zónára, hogy segítsek).

Persze ha ezt nem tudja a drága pénzen megvett kacsalábon forgó fórummotor, akkor (de csak akkor) elnézést kérek.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#2927 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 16:49

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 17:01

Ezt én humornak vettem.
A telefonjaim, a dvd-író, a videómagnó, mind képes valamilyen központi jel alapján ídőt állítani.
Az időjárásjelzők szintén. Az RDS-es rádió is, ha nem kereskedelmi adót hallgatsz rajta. A mikrosütő nem.

A szervereken futó alapprogramok is smerik a nyári időszámítást, ha be van kapcsolva az opció.
Azt csak egyszer kell beállítani.

Nem lennék én ebben olyan biztos. Az info tanárom is feszt állította, hogy a mikrohullámúsütő nem lehet digitális eszköz, pedig de...

#2928 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 16:56

Idézet: Primary - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 16:49

Nem lennék én ebben olyan biztos. Az info tanárom is feszt állította, hogy a mikrohullámúsütő nem lehet digitális eszköz, pedig de...

Digitális az itt is, csak nem vezérli az óráját az áramszüneten kívül semmi külső behatás.

#2929 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 17:02

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 13:03

Orulok, hogy a szoftverekhez is jobban ertessz nalam :)

Ezt egészen pontosan hol is írtam?
Mellesleg eléggé megható szerénység ez az egy mondat. Csak nem Te találtad fel a bitet?

Egyébként vitatod, hogy ezek a készülékek így működnek?
Ne tedd.
Ezekhez kivételesen konyítok keveset.
Gondolkoztál már ma?

#2930 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 17:05

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 16:01

Ezt én humornak vettem.

Legalább Te megértetted, minek szántam.

Érdekelne, pl. Vodafonos vagy Pannonos SIM-kártyával ellátott mobiltelefont hogyan pontosítasz a hálózatról ottomatikusan.

T-nél nincs gond, ha engedélyezed, frissít azonnal, mp-re pontos.
Pannonnál GPRS-előfizetésed KELL legyen ahhoz, hogy ilyen pontosítás lehetséges legyen.
Vodafone-nál még akkor sem megy.
Gondolkoztál már ma?

#2931 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 17:21

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 16:10

Az indexnél pl. nincs is mód időbeállításra. Cserébe mindig a jó (itthoni) időt mutatja.
Amikor Japánból vagy Amerikából fórumoztam, akkor is az itthoni időt mutatta.
Az összes pHpBB fórummotornál manuálisan kell beállítani és ez manapság a legelterjedtebb.
Gondolkoztál már ma?

#2932 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 17:27

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 17:05

Legalább Te megértetted, minek szántam.

Érdekelne, pl. Vodafonos vagy Pannonos SIM-kártyával ellátott mobiltelefont hogyan pontosítasz a hálózatról ottomatikusan.

Pannonnál GPRS-előfizetésed KELL legyen ahhoz, hogy ilyen pontosítás lehetséges legyen.

Ez meglepett, mivel ezt a két szolgáltatót régóta elkerülöm.
Mintha Szingapúrban, és Brisbaneben is beállt volna a telefoni automatikusan helyi időre bekapcsolás után.

#2933 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 03. 15. 18:06

Hogy jön ide a telefon meg a mikrosütő?

#2934 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 19:53

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 18:06

Hogy jön ide a telefon meg a mikrosütő?

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=2...dpost&p=5451628
Gondolkoztál már ma?

#2935 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 20:53

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 19:53

Idáig eljutottam egyedül is, mindössze arra akartam utalni, hogy a mikrosütő meg a telefon tökéletesen irreleváns ebben az esetben. :)

#2936 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 12:48

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 17:21

Az indexnél pl. nincs is mód időbeállításra. Cserébe mindig a jó (itthoni) időt mutatja.

Tehát a felhasználók 99%-nak  mindig a helyes időt mutatja. Hidd el, ez elég lenne itt is mindenkinek.
Egyébként ilyen külföldi fórumokat én is találtam. Nem zavart. Ami a hwsw-n van, az viszont sokakat zavar. Téged nem. Téged az zavar, hogy mások ezt meg is merik írni. Ennyi.

#2937 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 13:38

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 17:05

Érdekes, nekem Voda kártyás Nokia telóm van már 3 és fél éve és mindig pontos az órája.
Még sosem kellett állítanom rajta. Talán a téli-nyárit, de erre sem emlékszem.

A fórummotor viszont igazán válthatná automatikusan az időszámítást magyar időzónában. Ne szopassuk már a 99% magyar usert az 1% külföldi felhasználó miatt.
Tényleg, mekkora ez az arány?
Wherever you go, go with all your heart.

#2938 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 13:41

Idézet: MisterY - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 12:48

Tehát a felhasználók 99%-nak  mindig a helyes időt mutatja. Hidd el, ez elég lenne itt is mindenkinek.
Egyébként ilyen külföldi fórumokat én is találtam. Nem zavart. Ami a hwsw-n van, az viszont sokakat zavar. Téged nem. Téged az zavar, hogy mások ezt meg is merik írni. Ennyi.

Nem.

Nekem nem esik le az aranygyűrű az ujjamról, ha félévente egyszer be kell lépnem és kattintanom EGYET a megfelelő helyre.
Ez nagyjából az EGYSZÁZADA annak, ahány billentyűt/kattintást kell tennem, hogy leírjam ide a felháborodásomat.

Arról nem is beszélve, hogy ha ezt a mulasztásomat/lustaságomat/tudatlanságomat élből és gondolkodás nélkül MÁSVALAKI hibájának tartom és hangoztatom.

De hát erre megy a világ, nekem jogaim vannak, másoknak meg kötelességei...
Gondolkoztál már ma?

#2939 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 13:47

Idézet: Dorien - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 13:38

A fórummotor viszont igazán válthatná automatikusan az időszámítást magyar időzónában. Ne szopassuk már a 99% magyar usert az 1% külföldi felhasználó miatt.
Tényleg, mekkora ez az arány?

Ők is magyarok, csak épp nem Magyarországon élnek/tanulnak/dolgoznak.
Ha jól tudom, külföldi (anyanyelvű) fórumozó talán csak kettő van, ők viszont bámulatos módon tanultak meg magyarul. De ez közömbös, mert azonos időzónában vannak velünk.

Tényleg EKKORA nagy probléma ez, hogy a szopatás a megfelelő jelző, érzékeltetve a probléma nagyságát?

(Erről az jut eszembe, amikor valaki azt mondja egy mobiltelefonra, ami 10 grammal(!) nehezebb egy másiknál, hogy ő NEM AKAR CIPELNI egy ilyen dögnehéz telót. Ilyenkor rendszerint kiderül, hogy nem is tudja, mennyi az a 10 g/1 dkg.)

Szerkesztette: *Macika* 2008. 03. 16. 13:53 -kor

Gondolkoztál már ma?

#2940 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 13:51

Idézet: Dorien - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 13:38

Érdekes, nekem Voda kártyás Nokia telóm van már 3 és fél éve és mindig pontos az órája.
Még sosem kellett állítanom rajta. Talán a téli-nyárit, de erre sem emlékszem.

A pontosságon mp-re pontosan, atomórához igazítottat értek.

Különösebben nem érdekel, hogy elhiszed-e, hogy a Vodánál nincs központi órapontosítás. Elég régóta foglalkozom mobilokkal, hogy ne álljak le vitatkozni.

Amelyik szolgáltatónál van, annál szükségtelen BÁRMIFÉLE bevatkozás, a készülék órája úgy áll át a pontos időre (téli-nyári esetén is), mint a rádió-távirányítású ébresztőórák.

Szerkesztette: *Macika* 2008. 03. 16. 13:52 -kor

Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • Utolsó »