HWSW Informatikai Kerekasztal: Mi hiányzik? Mit kéne máshogyan? Mi nem tetszik? II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mi hiányzik? Mit kéne máshogyan? Mi nem tetszik? II. Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 07. 19:21

Erre a kérdésemre senki semmit?

#302 Felhasználó inaktív   Asterixx 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 17. 08:53

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. ápr. 3, szombat - 19:45

Idézet (Asterixx @ 2004. április 3, szombat - 16:04)
A témalista oldalak alján van egy felsorolás, ahol a különböző ikonok jelentése látható. Ebből a felsorolásból kimaradtak azok az ikonok, amelyek egy pontot tartalmaznak a közepükön: 

Válasz:
Mert folosleges lenne minden ilyen ikont bemutatni, ugyanazt jelenti, mint a tobbi... illetve a kis potty azt jelenti, hogy hozzaszoltal az adott temaban. Kb. 1 perc alatt ra lehet jonni.

Krinyo

Gyanítom, hogy eredetileg ott szerepel az összes ikon egymás mellett, csak el lett méretezve egy keret. Azért gondolom, mert a még látszó ikonok alsó széle éppen lemaradt, tehát tkp. már azok sem látszanak teljesen. Feltételezem, hogy ha át lenne méretezve az a túl kicsire szabott keret, akkor megjelenne a többi, most még hiányzó (és úgy tűnik, nem csak nekem) ikon.

#303 Felhasználó inaktív   Asterixx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 10:01

Idézet: tibikepa - Dátum: 2004. ápr. 10, szombat - 17:35

Miért van az, hogy ha keresek (CTRL+F), akkor lefagy az ablak? Nekem nagyon nem jön be ez az új fórummotor. A kereső sem olyan mint régen. Ha beírom hogy Matrox TV -t keressen bármikor alig ad pár találatot. Matrox overlay, vagy matrox clone -ra pedi egyszer sem talál, pedig vannak olyan topicok, ahol mindezek a szavak szerepelnek.

Addig is, amíg nem lesz javítva a Keresési fumkció Súgója, ajánlom mindenkinek, akinek gondja van a Kereső használatával, hogy olvassa el ezt a hozzászólást:

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=5...dpost&p=1444674

Ami a CTRL+F keresés esetén jelentkező lefagyást illeti Internet Explorerben:
Állítólag javítva lett, többen jelezték, hogy most már nem fagy. Ha mégis, akkor használj másik böngészőt! Ehhez egy kis kiegészítés:

Én régebben Internet Explorert használtam, és ragaszkodtam is hozzá. Ragaszkodásomnak 2 oka volt:

1. Megismerni egy másik programot általában nem egyszerű (ha ki akarjuk használni minden hasznos lehetőségét), és aztán még hozzá is kell szokni.

2. Sok olyan oldal van, ami csak Internet Explorerrel jön be. Ilyenek általában az online bankolást lehetővé tevő oldalak. De ezeken kívül is van még jó néhány.

Én most már a MyIE2 böngészőt használom. Ez az Internet Explorerre épül (a nélkül nem is működne), így a 2. szempont nem szempont (minden oldal bejön vele, ami Internet Explorerrel bejön). Persze hozzá kell szokni, nem vitás, és ez nem egyszerű, mert elég rosszul van dokumentálva (bár a program saját fórumán szinte minden kérdésre megtalálja az ember a választ). Mivel nagyon sok Internet Explorerre épülő böngészőt megnéztem, bátran állíthatom, hogy azok között a MyIE2 a legjobb. Ajánlom mindenkinek, aki vállalja azt a néhány napot, hetet, amíg hozzászokik, és feltérképezi a lehetőségeit.

#304 Felhasználó inaktív   Asterixx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 10:06

Idézet: HAMMER - Dátum: 2004. ápr. 11, vasárnap - 21:56

keresesnel a min karakterek szama nem lehetne 3inkabb? usb re nem tudok rakeresni:-( meg tegnap volt valami 3betus rovidites amire szinten nem tudtam rakeresni.

Ha a keresési mezőbe azt írod, hogy amd_ vagy amd%, akkor megkapod azokat a találatokat, mintha csak amd-re kerestél volna. Egyébként lehet 2 betűre is keresni: PS__ vagy PS%%.

#305 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 10:57

Idézet: Asterixx - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 11:06

Ha a keresési mezőbe azt írod, hogy amd_ vagy amd%, akkor megkapod azokat a találatokat, mintha csak amd-re kerestél volna. Egyébként lehet 2 betűre is keresni: PS__ vagy PS%%.

Ez tény, és ok a dolog, csakhogy ez nem magától értetődő. Szerintem 100-ból 99 ember nem fog rájönni, hogy így lehet rövidebbre keresni, hanem kijön a hibaüzenet és feladja, "rosszabb" esetben ír ide.

#306 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 19. 12:48

Nem lehetne vhogy megoldani hogy a kedves user beállithassa hogy mely kategoriákat látja v nem?
Én pl asszem eddig egyszer v 2x irtam a Coll. A. részlegbe, és ha már nem 'használom', akkor esetleg kivenném a látható részek közül...
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#307 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 19. 12:52

Idézet: Asterixx - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 9:53

Gyanítom, hogy eredetileg ott szerepel az összes ikon egymás mellett, csak el lett méretezve egy keret.

Te gyanitod, en meg tudom, hogy nem igy van...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#308 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 19. 12:54

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. máj. 19, szerda - 13:48

Nem lehetne vhogy megoldani hogy a kedves user beállithassa hogy mely kategoriákat látja v nem?
Én pl asszem eddig egyszer v 2x irtam a Coll. A. részlegbe, és ha már nem 'használom', akkor esetleg kivenném a látható részek közül...

Elmeletileg van hasonlot lehetove tevo mod a forumhoz, le lehet "minimalizalni" az egyes kategoriakat. Nem tudom lenne-e ra igeny...

Krinyo

#309 Felhasználó inaktív   Lulu64 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 07:34

Nem lehetne esetleg, a (kapott) privikről, érkező mailt felgyorsítani?  :think:
„Érintőlegesen a kör is csak egy pont...”

#310 Felhasználó inaktív   Asterixx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 20:53

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. máj. 19, szerda - 13:52

Te gyanitod, en meg tudom, hogy nem igy van...

Krinyo

Ha nincsen elméretezve egy keret, akkor miért nem látszik a most legalsóként látható ikonok alsó néhány pixele?

#311 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 21. 15:36

Ki állította át 30-ra az oldalanként megjelenített hozzászólások számának alapbeállítását?

#312 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 16:04

Idézet: Netmaster - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 16:36

Ki állította át 30-ra az oldalanként megjelenített hozzászólások számának alapbeállítását?

Tenyleg.

Meg jo, hogy a sajat beallitasoknal felul lehet biralni.

#313 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 16:37

Idézet: Asterixx - Dátum: 2004. máj. 20, csütörtök - 21:53

Ha nincsen elméretezve egy keret, akkor miért nem látszik a most legalsóként látható ikonok alsó néhány pixele?

Halvany lila gozom sincs, hogy nalad miert nem latszik. Nalam 3 bongeszo alatt is latszik minden rendesen, ahogy kell.

Krinyo

#314 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 20:32

Idézet: Netmaster - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 16:36

Most veszem észre, nem értem mióta világ a világ 50 volt, most ez miért jobb nem tudom  :think: Most én is állíthatom át, meg is zavart rendesen, amikor bementem néhány témába, és meglepve tapasztaltam, hogy több oldalas lett, azt hittem annyi hozzászólás jött, azt egy fenét.

#315 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 27. 22:46

Kérés: vki irja át a Holnapután (sziget) topic alcimét Spoiler Warning.ra.
Thnx.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#316 Felhasználó inaktív   goyoq 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 06:17

Idézet: tibikepa - Dátum: 2004. ápr. 10, szombat - 15:35

Miért van az, hogy ha keresek (CTRL+F), akkor lefagy az ablak? Nekem nagyon nem jön be ez az új fórummotor. A kereső sem olyan mint régen. Ha beírom hogy Matrox TV -t keressen bármikor alig ad pár találatot. Matrox overlay, vagy matrox clone -ra pedi egyszer sem talál, pedig vannak olyan topicok, ahol mindezek a szavak szerepelnek. Én nem értem miért kellett megvariálni azt, ami egyébként jól működött. Engem pl zavar vavar a kék szín is... Na mindegy, egy a lényeg, mostanában sokkal kevesebbet olvasgatom ezt a fórumot.

Jesszusom, beleolvastam a tema felebe es igazan boldog vagyok, hogy nem vagyok Krinyo helyeben. Keves elolremutato hozzaszolas, sok hulye siras.

Emberek eloszor olvassatok el a Sugo-t. Ez vonatkozik a keresesre is. Ha valamit nem talalnatok esetleg nezzetek meg egy hasonlo angol forumon. Masodik lepeskent fedezzetek fel a beallitasok lehetosegeit, csak ezek utan irjatok. Minden masodik-harmadik hozzaszolasbol kiderul, hogy a szomorkodok meg vegig sem neztek a forumot...

A regi forum hasznalhatlanul LASSU volt es szinte minden tekintetben elavult (igen, meg a keresoje is gyengebb volt). Nezzetek meg milyen forumszoftvereket hasznalnak a nagyok es keressetek ra hany fut kozuluk a regi Perl alapu UBB-n...az eredmeny nem veletlen...

"Ki állította át 30-ra az oldalanként megjelenített hozzászólások számának alapbeállítását?"
Az ilyen hozzaszolasokon szoktam elkomorulni, majd a tagot ignore listaba tenni...

Persze lehet mondani...ki ez a nagypofaju f@sz, de ha veszel egy lancfureszt ott is megnezed a hasznalati utasitast, es elolvasod legalabb az elso 2 oldalat...

Szerkesztette: goyoq 2004. 05. 28. 06:28 -kor

#317 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 09:34

Idézet: goyoq - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 7:17

"Ki állította át 30-ra az oldalanként megjelenített hozzászólások számának alapbeállítását?"
Az ilyen hozzaszolasokon szoktam elkomorulni, majd a tagot ignore listaba tenni...

Tudod, én most téged tennélek ignore listába ha lenne olyan, nem az a baj, hogy átállították, hanem, hogy minden figyelmeztetés nélkül tették ezt, mikor évek óta 50 a default. És sokakat megtréfált a dolog eléggé.

A láncfűrészes példád meg marhaság, ugyanis az nem szokott használat közben változni :p Nem monjda azt, hogy hé hülye vagy, most már ólommentes benzinnel megyek, nem keverékkel.

Ami a fórummotort illeti statisztikák sosem hatottak meg, van a túlzás,a lódítás, a hazugság, a nagy hazugság, és aztán jön a statisztika. Ami a szubjektív tapasztalataimat illeti a régi fórummotor ( a keresőtől eltekintve) gyorsabb volt. Valóban jobb az új kereső, de az például nincs benne a súgóban, hogy hogyan lehet 4 betűnél rövidebb szóra keresni (pedig az it rövidítések 90%-a rövidebb) csodálod, hogy hetente megkérdezi valaki?

A régi fórummotor sokkal barátságosabb kezelőfelülettel rendelkezett, sokkal áttekinthetőbb volt, felhasználó oldalról. Az más kérdés, hogy az adatbázisa file alapú volt, és belerokkant a szerver és a motor is, a nagy méretbe. De ezt a felhasználók 99%-a nem tudja, ők csak azt látták, hogy a régi jól működő (mert aki naponta 10 percet volt itt, azok nagy része a bugokról, hibákról, összeomlásokról sem tudott), megszokott, könnyen kezelhető felület helyett egy sokkal barátságtalanabb fogadja. És ráadásul a megszokott színvilág helyett, egy vakító, fehér kék szín fogadja, úgyhogy én egyáltalán nem csodálkozom, ha ekkora sokk után, nincs kedve a súgót olvasgatni, hanem ide jön levezetni a dolgot.

Szerkesztette: Mumia 2004. 05. 28. 09:37 -kor

#318 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 09:57

Idézet

megszokott, könnyen kezelhető felület helyett egy sokkal barátságtalanabb fogadja.

Azt lefelejtetted odairni, hogy mindez SZVSZ... szerencsere tobb a pozitiv visszaigazolas, mint a negativ.

Az uj motor nem csak megbizhatobb es gyorsabb, de sokkal okosabb is. A regi egy elavult vacak volt, mar regen le kellett volna cserelni.

A kereses sugojanak javitasa regi adossagom, megprobalom potolni minel hamarabb.

Krinyo

#319 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 10:06

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 10:57

Az uj motor nem csak megbizhatobb es gyorsabb, de sokkal okosabb is. A regi egy elavult vacak volt, mar regen le kellett volna cserelni.

A megbízhatóságban nem kételkedem, a gyorsaság viszont nálam nem látszik. Van, hogy 2-3x kell visszalépve újra elküdeni a hozzászólást, mert elsőre nem történik semmi. Szerkesztésnél még gyakrabban fordul ez elő. Meg vannak olyan pillanatok, hogy döglött csiga gyorsasággal töltődnek az oldalak.

Ami az okosságot illeti, hát nekem az új funkciók vagy érdektelenek, vagy inkább zavaróak, nem véletlenül tiltottam le a mail küldést.

#320 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 10:10

"Ami a fórummotort illeti statisztikák sosem hatottak meg, van a túlzás,a lódítás, a hazugság, a nagy hazugság, és aztán jön a statisztika"

Ez mostanába nagyon divatos dolog.És nagyon idegesítő.Ha tudnád hogy azeggyes statisztikák milyen megbízhatósággal dolgoznak......

Téma megosztása:

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.