HWSW Informatikai Kerekasztal: Mi hiányzik? Mit kéne máshogyan? Mi nem tetszik? II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mi hiányzik? Mit kéne máshogyan? Mi nem tetszik? II. Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 28. 10:16

Idézet: Litium - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 11:10

Ez mostanába nagyon divatos dolog.És nagyon idegesítő.Ha tudnád hogy azeggyes statisztikák milyen megbízhatósággal dolgoznak......

Ez nem divatos dolog, ez tény, a statisztikát nem lehet tényként kezelni, egy érdekesség, semmi több, én is szeretem a statisztikákat, de az eredményeikre nem lehet alapozni semmit, még házat sem :p

A statisztika végeredménye mindig az, amit amit a megrendelő látni akar.

Szerkesztette: Mumia 2004. 05. 28. 10:16 -kor

#322 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 10:53

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 11:16

[...]

Ha már statisztika...

Idézet

A KENYÉRFOGYASZTÁS VESZÉLYEI

A legújabb kutatások alapján...

1. A büntetés-végrehajtási intézetekben fogva tartott elítéltek több mint 98%-a kenyérfogyasztó.
2. A kenyérfogyasztó családokban felnövekedő gyermekek 50%-a a standardizált teszteket átlag alatti eredménnyel teljesíti.
3. A XVIII században, amikor gyakorlatilag minden kenyér otthon, a háztartásban készült, az átlagéletkor nem érte el az 50 évet, a csecsemőhalandóság elfogadhatatlanul magas volt, sok nő belehalt a szülésbe, és a lakosságot olyan járványok tizedelték, mint a tífusz, a sárgaláz és az influenza.
4. Az erőszakos bűncselekmények több mint 9o%-át kenyérfogyasztás után 24 órán belül követik el.
5. A kenyér alapanyaga a tésztának nevezett szubsztancia. Kísérletek során bebizonyosodott: ebből az anyagbál néhány dekagramm elég, hogy egy egér megfulladjon tőle. Az átlag magyar ennek sokszorosát fogyasztja el egy hónap alatt!
6. A primitív törzsi társadalmakban, ahol a kenyérfogyasztás ismeretlen, évszázadok óta feltűnően kevés rákos megbetegedést, Alzheimer-, Parkinson-kóros, csontritkulásos esetet jegyeztek fel.
7. A kenyér bizonyítottan addiktív. Kísérleti alanyok, akiktől egy időre megvonták, és csak vízzel táplálták őket, alig 2 nap elteltével már kenyérért könyörögtek.
8. A kenyérfogyasztás sok esetben csak előkészítője a "keményebb" élelmiszerek, mint például a vaj, lekvár, méz fogyasztásának.
9. A kenyérről bebizonyosodott, hogy magába szívja a vizet. Mivel az emberi testet több mint 90%-ban víz alkotja, a huzamos kenyérfogyasztás beláthatatlan következményekkel járhat a szervezet molekuláris összetételében.
10. Az újszülöttek köhögnek a kenyértől.
11. A kenyeret 200 Celsius-fok körüli hőmérsékleten sütik. Ez a hőmérséklet nem egészen egy perc alatt elpusztít egy felnőtt embert.
12. A legtöbb kenyérfogyasztó képtelen megkülönböztetni a tudományos tényeket a statisztika álruhájába burkolt, értelmetlen locsogástól.

Az ijesztő adatok ismeretében a következő korlátozó intézkedések
foganatosítását javasoljuk:

1. A fiatalkorúak kenyérvásárlásait be kell tiltani.
2. Azonnal felvilágosító kampányt kell indítani az összes médiumokban "Mondj nemet a veknire" jelszóval.
3. Minden kenyérféleséget 300%-os büntetőadóval kell megterhelni a kenyér által okozott ártalmak költségeinek fedezésére.
4. A kenyérfogyasztás reklámozásának gátat kell szabni.
5. Az Iskolák környékén kenyérmentes zónákat kell kialakítani.

Kérjük, ezt a felhívást juttasd el mindenkihez, akiről tudod, hogy szívén viseli embertársai érdekeit. Ne feledd, jelszavunk:

Gondolkodj hülyén, cselekedj izomból!
:D

Szerk.: kiemelve a lényeg...

Szerkesztette: SuMMeR 2004. 05. 28. 10:55 -kor

#323 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 11:33

Idézet

A megbízhatóságban nem kételkedem, a gyorsaság viszont nálam nem látszik. Van, hogy 2-3x kell visszalépve újra elküdeni a hozzászólást, mert elsőre nem történik semmi. Szerkesztésnél még gyakrabban fordul ez elő. Meg vannak olyan pillanatok, hogy döglött csiga gyorsasággal töltődnek az oldalak.

En sem es joparan masok sem (a kornyezetemben) tapasztalnak ilyesmit. Jopar ezer hozzaszolast gyartottam ezen a motoron (meg tesztuzemben is), tobb bongeszovel, tobb gepen, kulonbozo konfiguraciokon, de eddig egyetlen hozzaszolas sem veszett el, nem nyelte el, mindig gyors volt, csupan neha kell egy-egy CTRL-Refresh a ceges proxy miatt.

Nem tudok egyszeruen mit kezdeni ezekkel a reprodukalhatatlan hibakkal.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#324 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 11:43

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 12:33

Jopar ezer hozzaszolast gyartottam ezen a motoron (meg tesztuzemben is),

Hozzászólások száma: 39xx.
Figyelembe véve, hogy a régi motorból is hoztál párat, fel kell tételezzem, hogy több nicket használsz. Vagy rosszul számolsz. [ez egy szmályli]
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#325 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 11:51

Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 12:43

Hozzászólások száma: 39xx.
Figyelembe véve, hogy a régi motorból is hoztál párat, fel kell tételezzem, hogy több nicket használsz. Vagy rosszul számolsz. [ez egy szmályli]

A tesztforumon (azaz ezen, csak masik adatbazis) tobb mint 12e hozzaszolas volt, eleg nagy reszet en krealtam... [ez is az]

Krinyo

#326 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 28. 12:38

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 12:33

Nem tudok egyszeruen mit kezdeni ezekkel a reprodukalhatatlan hibakkal.

Krinyo

Csak gondoltam, szólok, hogy én is azt tapasztalom, amit Mumia. Most is rákattintottam a "Válasz" gombra... 10mp!

Egy egy topic töltése előtti "gondolkodási idő" is ennyi átlagban, de volt még több is.  :rolleyes:  :(
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#327 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 28. 12:39

Nem úgy volt anno a Tesztfórumon, hogy az ilyen https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=2...dpost&p=1607289 hozzászólásokat önállóan tördeli a motor, hogy ne húzzák szét az oldalt? :confused:

(ja, és az előbbi választ kemény 20 mp után küldte el.)

#328 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 12:52

Egyébként van egy olyan érzésem, hogy azért nem tudod ezeket repdrodukálni, mert a kedves szolgáltató az ok, akinél a fórum van elhelyezve, mert ugye mint írtad más szolgáltatónál van a fórum és a főoldal. Ezek simán lehetnek a szolgáltató miatt, egy két elveszett csomag és kész. Most például hihetetlenül be van lassulva a fórum, alig akarnak lejönni oldalak, a főoldal meg megy mint a szélvész.

#329 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 12:53

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 13:38

Csak gondoltam, szólok, hogy én is azt tapasztalom, amit Mumia. Most is rákattintottam a "Válasz" gombra... 10mp!

Egy egy topic töltése előtti "gondolkodási idő" is ennyi átlagban, de volt még több is.  :rolleyes:  :(

Már vagy 4-5 ember mondta, hogy hasonlókat tapasztalt, úgyhogy tényleg nem egyedi a dolog.

#330 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 28. 12:57

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 13:52

Egyébként van egy olyan érzésem, hogy azért nem tudod ezeket repdrodukálni, mert a kedves szolgáltató az ok, akinél a fórum van elhelyezve, mert ugye mint írtad más szolgáltatónál van a fórum és a főoldal. Ezek simán lehetnek a szolgáltató miatt, egy két elveszett csomag és kész. Most például hihetetlenül be van lassulva a fórum, alig akarnak lejönni oldalak, a főoldal meg megy mint a szélvész.

Most éppen gyors, de amikor Mumia ezt leírta, akkor valóban tetű lassú volt. Lassabb, mint az előző fórum "legszebb" napjai alatt.  :(

#331 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 13:04

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 13:57

Most éppen gyors, de amikor Mumia ezt leírta, akkor valóban tetű lassú volt. Lassabb, mint az előző fórum "legszebb" napjai alatt.  :(

Most se gyors, de nem kapok fehér képernyőt és nem nyeli le a hozzászólásokat. Ja, és nem kell leállítani, hogy megsimogathassák a buksiját.

Szerintem :up:
Elköltöztem :-)

#332 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 13:04

Tortenetesen sok-sok e-mailt kuldunk ki MOST a szerverrel, ennek koszonheto MOST a lassulas.

Krinyo

#333 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 13:05

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 14:04

Tortenetesen sok-sok e-mailt kuldunk ki MOST a szerverrel, ennek koszonheto MOST a lassulas.

Krinyo

Hírlevél?
Elköltöztem :-)

#334 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 28. 13:08

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 14:04

Krinyo

rent a spammer ?  :cool:

vallaltok ilyen szolgaltatast ?

mennyibe kerul ?

:)

#335 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 13:13

Idézet: Rive - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 14:05

Hírlevél?

Azzal kapcsolatos, de nem az, az reggel 5-kor megy ki...

Ja, spammelunk ezerrel. :D

Krinyo

#336 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 14:50

Én a fórumot általában 2 netelőfizetésről szoktam nézni, egy AXE dsl-ről, és egy Mikro-netről, 90%-ban minden szép és jó tényleg. Az utóbbi 1-2 hétben azonban valóban előfordul kb. 50 hozzászólásból 5-nél, hogy a "hozzászól" gombot megnyomom, az "elszürkül" majd elindul a ie sávja, és gondolkodik, gondolkodik.....és kb. 20-30 mp alatt azért csak-csak megszületik a hozzászólás. Ezt mindkét netkapcsolattal tapasztaltam már, mondjuk egyáltalán nem zavaró, mert nem tűnt el semmi sem.

#337 Felhasználó inaktív   goyoq 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 28. 14:59

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 8:34

Tudod, én most téged tennélek ignore listába ha lenne olyan, nem az a baj, hogy átállították, hanem, hogy minden figyelmeztetés nélkül tették ezt, mikor évek óta 50 a default. És sokakat megtréfált a dolog eléggé.

Csak azokat akik nem ismerkedtek meg a forummotor hasznalataval. 2 katt visszallitani.

Idézet

A láncfűrészes példád meg marhaság, ugyanis az nem szokott használat közben változni :p Nem monjda azt, hogy hé hülye vagy, most már ólommentes benzinnel megyek, nem keverékkel.

Csakhogy, itt egy uj lancfureszrol van szo (gondolom feltunt)...

Idézet

Ami a fórummotort illeti statisztikák sosem hatottak meg, van a túlzás,a lódítás, a hazugság, a nagy hazugság, és aztán jön a statisztika. Ami a szubjektív tapasztalataimat illeti a régi fórummotor ( a keresőtől eltekintve) gyorsabb volt. Valóban jobb az új kereső, de az például nincs benne a súgóban, hogy hogyan lehet 4 betűnél rövidebb szóra keresni (pedig az it rövidítések 90%-a rövidebb) csodálod, hogy hetente megkérdezi valaki?

:omg:
Valoban szubjektiv tapasztalatok. Gondolom az utolso tobb mint egy ev hozzaszolasait nem olvastad a sebesseggel kapcsolatban...

Idézet

A régi fórummotor sokkal barátságosabb kezelőfelülettel rendelkezett, sokkal áttekinthetőbb volt, felhasználó oldalról. Az más kérdés, hogy az adatbázisa file alapú volt, és belerokkant a szerver és a motor is, a nagy méretbe. De ezt a felhasználók 99%-a nem tudja, ők csak azt látták, hogy a régi jól működő (mert aki naponta 10 percet volt itt, azok nagy része a bugokról, hibákról, összeomlásokról sem tudott), megszokott, könnyen kezelhető felület helyett egy sokkal barátságtalanabb fogadja. És ráadásul a megszokott színvilág helyett, egy vakító, fehér kék szín fogadja, úgyhogy én egyáltalán nem csodálkozom, ha ekkora sokk után, nincs kedve a súgót olvasgatni, hanem ide jön levezetni a dolgot.

1. A régi nem mukodott jol (ha igy lett volna, nem lett volna valtas)
2. Nekem ez konnyen kezelheto. KB. 4 eve mikor megjelent a Vbulletin az elso dolgom volt a lassu es irrealisan draga .txt fileos megoldast lecserelni
3. A forummegjelenitest itt valtoztathatod vissza fosbarnara
4. En vagyok hulye, hogy reagalok a hozzaszolasodra, mert egy bekezdesen belul megcafolod sajat magad

:tired:

#338 Felhasználó inaktív   goyoq 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 28. 15:18

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 9:16

Ez nem divatos dolog, ez tény, a statisztikát nem lehet tényként kezelni, egy érdekesség, semmi több, én is szeretem a statisztikákat, de az eredményeikre nem lehet alapozni semmit, még házat sem :p

:taps:

Szerinted az idezett oldalon a vilag legnagyobb forumainak  tapasztalatai mogott nem rejtozhet nemi igazsag ? Nem az a merceje egy forummotor hasznalhatosaganak, hogy a hozzaerto, adott esetben egymillio koruli, vagy azt meghalado regisztralt taggal rendelkezo forumuzemeltetok milyen megoldast valasztanak?

Idézet

Es ki beszelt itt a keszitok altal felallitott statisztikakrol? Itt a nagyok donteseirol volt szo...es a dontes az volt, hogy sok felhasznallo kiszolgalasahoz alkalmatlan a perl motor (persze itt most johetne, az index.hu peldaja....csakhogy az index.hu-t nem nevezheto forumnak, inkabb vendegkonyvnek...manapsag a forummotor ott kezdodik, hogy kovetni tudom mit olvastam el es mit nem...)

Egy forum nem attol jo vagy rossz, hogy fosbarna, vagy rikitokek a kinezete, hanem attol, hogy milyen tagok toltik meg  :hello:

#339 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 15:54

Idézet: goyoq - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 15:59

2. Nekem ez konnyen kezelheto. KB. 4 eve mikor megjelent a Vbulletin az elso dolgom volt a lassu es irrealisan draga .txt fileos megoldast lecserelni
4. En vagyok hulye, hogy reagalok a hozzaszolasodra, mert egy bekezdesen belul megcafolod sajat magad

:omg: Te jó ég, rendesen elmentél te az erdőbe, én nem magamról beszéltem mindent általánosságban írtam. Jó, hogy megmagyarázod nekem, de nem nekem van rá szükségem.

Most nincs kedvem minden egyes tévedésedre külön reagálni és cáfolni, van jobb dolgom is.

De mégis mert qrvára idegesít, hogy itt idiótának próbálsz beállítani  :mad:

Szerkesztette: Mumia 2004. 05. 28. 15:57 -kor

#340 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 16:07

Csak azokat akik nem ismerkedtek meg a forummotor hasznalataval. 2 katt visszallitani.

:omg: Amíg nem veszem észre, hogy átállították, honnét tudjam, hogy vissza kellene állítani? Magyarázd már el? Én is tudom, hogy kell visszaállítani, sőt amikor végre rájöttem, hogy azért változott meg egy csomó téma oldalszáma mert más lett a beállítás rögtön visszaállítottam.

Csakhogy, itt egy uj lancfureszrol van szo (gondolom feltunt)...

1.5 hónapja üzemel az új fórummotor. És az elmúlt héten változott meg a beállítás, szóval nem tudom mi is az új, főleg mivel ennek a motorhoz semmi de semmi köze.

:omg:
Valoban szubjektiv tapasztalatok. Gondolom az utolso tobb mint egy ev hozzaszolasait nem olvastad a sebesseggel kapcsolatban...

Én nyitott szemmel szoktam járkálni, és olvasás után értelmezni szoktam a leírtakat, úgy látszik neked valamelyik nem sikerül.

Mutasd már meg hol írtam, hogy jól működött a régi motor?  Azt írtam, aki nem töltött olyan sok időt a fórumon, annak nem biztos, hogy feltűntek a hibák.

Ennek azt hiszem semmi köze, a témához, hogy te mit mikor mire cseréltél. Én leírtam, hogy a legnagyobb baja a régi motornak a file alapúsága volt, nem tudom mit akarsz cáfolni. Vagy alátámasztani.

kösz, de ezt azoknak mond, akik erre panaszkodtak, és nem találták meg az átállítást. Vagy nem is keresték.

nem én mondtam :p Az üres hangulatkeltéseket meg hanyagold, idézd, hol cáfolom meg magamat?

Szerkesztette: Mumia 2004. 05. 28. 16:09 -kor

Téma megosztása:

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.