HWSW Informatikai Kerekasztal: Mi hiányzik? Mit kéne máshogyan? Mi nem tetszik? II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mi hiányzik? Mit kéne máshogyan? Mi nem tetszik? II. Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   goyoq 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 28. 17:27

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 15:07

Mutasd már meg hol írtam, hogy jól működött a régi motor? 

Lehet, hogy rosszul ertelmezem a szavaidat..

Idézet: Mumia

Ami a szubjektív tapasztalataimat illeti a régi fórummotor ( a keresőtől eltekintve) gyorsabb volt.

A régi fórummotor sokkal barátságosabb kezelőfelülettel rendelkezett, sokkal áttekinthetőbb volt, felhasználó oldalról.

Van, hogy 2-3x kell visszalépve újra elküdeni a hozzászólást, mert elsőre nem történik semmi. Szerkesztésnél még gyakrabban fordul ez elő. Meg vannak olyan pillanatok, hogy döglött csiga gyorsasággal töltődnek az oldalak.

Ezt is...

Idézet: goyoq

3. A forummegjelenitest itt valtoztathatod vissza fosbarnara

kösz, de ezt azoknak mond, akik erre panaszkodtak, és nem találták meg az átállítást. Vagy nem is keresték.

És ráadásul a megszokott színvilág helyett, egy vakító, fehér kék szín fogadja, úgyhogy én egyáltalán nem csodálkozom, ha ekkora sokk után, nincs kedve a súgót olvasgatni

Hol voltal onmagaddal ellentetes? Leirtad, hogy "az adatbázisa file alapú volt, és belerokkant a szerver és a motor is, a nagy méretbe" meg azt is, hogy a regi forummotor nalad gyorsabb volt...

Az uj motor osszehasonlithatatlanul gyorsabb (meg akkor is ha kozben hirlevelet kuld a felhasznaloknak, ami a reginel nem volt) es tudtommal ez egy nagyobb teljesitmenyu szerver... tehat, ha a regi motor maradt volna akkor is gyorsabb lenne. A reginel Operaval nalam 2 es 8 PERC kozotti lapletolteseket produkalt az utolso fel evben...a kereses ideje merhetetlen volt, mert jellemzoen timeout miatt nem jelent meg semmi.

Mumia, abszolut nem akartalak megbantani, Te "kaptad fel a vizet" az elso beirasomra, mert erintette az egyik beirasodat...holott az uzenetem azoknak lett cimezve, akik anelkul irtak, hogy megismerkedtek volna a forum kezelesevel.

#342 Felhasználó inaktív   kokler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 28. 20:22

Viszont a nehezsegek ellenere vegyetek eszre,hogy Krinyo immar voroscsillagos lett!
Tehat JOBB lett a FORUM!
/Meg Krinyo!/
Forumlako

#343 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 28. 21:18

Idézet: kokler - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 21:22

Viszont a nehezsegek ellenere vegyetek eszre,hogy Krinyo immar voroscsillagos lett!

Humm, az veletlenul nem tiltott onkenyuralmi jelkep?

Raadasul meg halmozza is ezt, hiszen egybol otosevel hordja :D

Azt mar regebben deklaralta, hogy itt nincs demokracia...

#344 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 23:52

Idézet: goyoq - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 18:27

Lehet, hogy rosszul ertelmezem a szavaidat..

Az első kettő az szubjektív dolog, annak semmi köze a működéshez, a harmadik amit idéztél az meg annyit jelent, hogy az új motor sem működik rendesen, abból nem következik, hogy a régi hibátlanul működött.

Ezt is...

Ez azoknak szól, akik először látják az új motort, azokat fogadja az a színvilág, és a sok változás.

Hol voltal onmagaddal ellentetes? Leirtad, hogy "az adatbázisa file alapú volt, és belerokkant a szerver és a motor is, a nagy méretbe" meg azt is, hogy a regi forummotor nalad gyorsabb volt...

Mindezek ellenére nálam gyorsabb volt, nem tudok mit mondani, ez szín tiszta tapasztalat.

Az uj motor osszehasonlithatatlanul gyorsabb (meg akkor is ha kozben hirlevelet kuld a felhasznaloknak, ami a reginel nem volt) es tudtommal ez egy nagyobb teljesitmenyu szerver... tehat, ha a regi motor maradt volna akkor is gyorsabb lenne. A reginel Operaval nalam 2 es 8 PERC kozotti lapletolteseket produkalt az utolso fel evben...a kereses ideje merhetetlen volt, mert jellemzoen timeout miatt nem jelent meg semmi.

Nekem a lapletöltések ebben néha sokkal lassabbak, hogy ez az új motornak, vagy az új szolgáltatónak köszönhető nem tudom, eddig a fórumra gyanakodtam, de most már inkább a szolgáltató gyanús.
A keresés valóban nem működött, nem is mondtam hogy ment.

Szerkesztette: Mumia 2004. 05. 28. 23:55 -kor

#345 Felhasználó inaktív   goyoq 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 29. 01:32

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 22:52

Nekem a lapletöltések ebben néha sokkal lassabbak, hogy ez az új motornak, vagy az új szolgáltatónak köszönhető nem tudom, eddig a fórumra gyanakodtam, de most már inkább a szolgáltató gyanús.

En kanadabol netezem...miota Krinyo attert az uj szerverre, nalam olyan gyors mintha itt allna mellettem...

#346 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 29. 06:57

Idézet: goyoq - Dátum: 2004. máj. 29, szombat - 2:32

En kanadabol netezem...miota Krinyo attert az uj szerverre, nalam olyan gyors mintha itt allna mellettem...

Ez leginkabb azert lehet, mert az uj szerver uj szolgaltatonal van... egyebkent en nagyon szerettem a regi motor megjeleneset (ez az uj egy kicsit zsufoltabb), de az uj motorral sincs igazan gondom - sokkal tobb pozitiv valtozas van mint negativ... hibak: talan ket hozzaszolasomat nyelte be eddig minden nyom nelkul, ez elhanyagolhato azokhoz a hibakhoz kepest amikkel az elozo motoron kuzdottunk. Szoval nekem teccik... :up:

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#347 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 29. 10:44

Idézet

Ez azoknak szól, akik először látják az új motort, azokat fogadja az a színvilág, és a sok változás.

Ok nem hinnem hogy melyrehato tapasztalatokkal rendelkeznenek a regi motort illetoen... :D

Idézet

Mindezek ellenére nálam gyorsabb volt, nem tudok mit mondani, ez szín tiszta tapasztalat.

Lassabb konfigon lehet az uj motor megjelenitese lassabb, mivel a bongeszonek joval tobbet kell dolgoznia: tablazathegyekbol all ossze egy oldal, regen joval egyszerubb volt.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#348 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 29. 10:45

Idézet: Samott - Dátum: 2004. máj. 29, szombat - 7:57

....... talan ket hozzaszolasomat nyelte be eddig minden nyom nelkul, ez elhanyagolhato ......

A hozzászólás vagy a hiba?
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#349 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 29. 11:01

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. máj. 29, szombat - 11:45

A hozzászólás vagy a hiba?

A hiba. :) A hozzaszolasokat sikerult a "Back" gomb intenziv hasznalataval visszaszerezni es ujra postolni... csak fura, mert pont ilyesmit nem vartam az uj motortol.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#350 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 29. 11:03

Idézet: Samott - Dátum: 2004. máj. 29, szombat - 12:01

A hiba. :) A hozzaszolasokat sikerult a "Back" gomb intenziv hasznalataval visszaszerezni es ujra postolni... csak fura, mert pont ilyesmit nem vartam az uj motortol.

Samott

Szerintem ezt fogják továbbfejleszteni lottójellegű hozzászólásként......
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#351 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 29. 11:52

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. máj. 29, szombat - 11:44

Lassabb konfigon lehet az uj motor megjelenitese lassabb, mivel a bongeszonek joval tobbet kell dolgoznia: tablazathegyekbol all ossze egy oldal, regen joval egyszerubb volt.

Krinyo

Ez nem állja meg a helyét ugyanis nem mindig lassú, így gyanítom, hogy vagy az új szolgáltató miatt van, vagy akkor, ha sok a látogató ez is megfekszik. Nem szoktam reggel 5-kör olvasni a fórumot, úgyhogy nem a hírlevél küldésbe futottam bele.

Van, hogy percek alatt jön le egy fórumoldal, de most per pillanat gyors, úgy megy, ahogy kell. Így gyorsabb mint a régi bármikor volt, csak az a baj, hogy sokszor nem ilyen.

#352 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 29. 12:09

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. máj. 29, szombat - 11:44

Ok nem hinnem hogy melyrehato tapasztalatokkal rendelkeznenek a regi motort illetoen... :D

Krinyo

Most dobjam ki a 2,8-as p4-et?
A régit még 733-as p3-on néztem, azon most a fórumszöveg előtti ikonok nem mindig látszanak, csak a helyét foglaló feliratok.
Például: Kép
Nem mindig, nem mindenhol. (Tudom, dobjam ki az IE-t is.)

#353 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 29. 12:13

Idézet

Nem mindig, nem mindenhol. (Tudom, dobjam ki az IE-t is.)

Tudom, hogy nem vigasztal, de ez tenyleg csak IE alatt fordul elo, nekem is csinalja (minden jav. patch fent van, stb...). Mas bongeszovel nem maradnak le a kepek.
Ha kikapcsolom a GZIP-et, akkor IE sem csinalja.

Krinyo

#354 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 29. 12:15

837251 Fehler bei GZIP komprimierten Seiten - 05.05.04
Kurzbeschreibung: Patch Q837251
Windows-Version: Windows 98, 98SE, ME, NT4.0, 2000, XP
Aktuell: ja (direkter Download)
Ersetzt: teilweise Q832894
Enthält: urlmon.dll (6.02800.1408 - 27.02.2004)
¤

#355 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 29. 12:30

Itt az eredetije: http://www.microsoft.com/downloads/details...&DisplayLang=en

De mar megbeszeltuk asszem, hogy ennek a patch-nek talan nincs koze ehhez a bughoz. Azert letoltom, feltelepitem, kiprobalom.

Krinyo

#356 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 29. 12:35

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. máj. 29, szombat - 13:30

........

De mar megbeszeltuk asszem, hogy ennek a patch-nek talan nincs koze ehhez a bughoz. Azert letoltom, feltelepitem, kiprobalom.

Krinyo

Pontosabban: ezt már mondtad. Minden érv nélkül.

És valamiért mégis kiadták ezt a patchet.
¤

#357 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 29. 12:46

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. máj. 29, szombat - 13:35

Pontosabban: ezt már mondtad. Minden érv nélkül.
És valamiért mégis kiadták ezt a patchet.

Igy van. Le is irtak miert. En el is olvastam, ugy tunik te nem...

Idézet

When you use Microsoft Internet Explorer to download or to open data that is compressed with the GZIP compression method, you may receive an error message that is similar to the following:

Fail to load Domain Tables

The data cannot be downloaded or the data is not available to use or to display.

This problem occurs because of a change that a cumulative security update for Internet Explorer made to the Urlmon.dll file. This change corrected a problem where some compressed files were not parsed correctly over a Security Sockets Layer (SSL) connection while the Do not save encrypted pages to a disk security option in Internet Explorer was selected.

Nalunk nem a GZIP-el tomoritett tartalom letoltesevel vagy kicsomagolasaval van gond, amit ez a patch javit... ha azzal lenne gond, meg sem jelenne az egyes oldalak tartalma.

Krinyo

PS: egyebkent feltettem a patch-et, egyelore minden kep jol jon, nem maradt le egy sem.

#358 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 29. 12:56

Amit viszont többször is tapasztalok:
Ha a "AZ elmúlt 24 óra aktív témái"-t lapozgatom, az első oldalon (1) úgy látszik, minden időrendi sorrendben van.
A második, és a többi oldal legelső hozzászólása ugyanakkor jóval frissebb, mint a többi, visszalapozva az első oldalra, és frissítve többszörösen is, nem látszik, holott időrendben ott kéne lennie.
Ez sem állandó jelenség, lehet, hogy a folyamatos frissüléssel van összefüggésben.

#359 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 29. 14:13

Idézet: Melinda - Dátum: 2004. máj. 29, szombat - 13:56

Amit viszont többször is tapasztalok:
Ha a "AZ elmúlt 24 óra aktív témái"-t lapozgatom, az első oldalon (1) úgy látszik, minden időrendi sorrendben van.
A második, és a többi oldal legelső hozzászólása ugyanakkor jóval frissebb, mint a többi, visszalapozva az első oldalra, és frissítve többszörösen is, nem látszik, holott időrendben ott kéne lennie.
Ez sem állandó jelenség, lehet, hogy a folyamatos frissüléssel van összefüggésben.

Kiemelt témák....
¤

#360 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 29. 14:14

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. máj. 29, szombat - 13:46

Igy van. Le is irtak miert. En el is olvastam, ugy tunik te nem...

.....

PS: egyebkent feltettem a patch-et, egyelore minden kep jol jon, nem maradt le egy sem.

Nehezen viseled magad támadás nélkül.... :)
¤

Téma megosztása:

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.