HWSW Informatikai Kerekasztal: Hitachi Deskstar 7K250 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (54 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hitachi Deskstar 7K250 Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 28. 23:40

idézet:
Ezt írta bean: talán az Expertet kéne megnéznem[/quote]HITACHI SATA HDS7225xx-VLSA80 (3év GARANCIA):
80GB R
120GB -
160GB R
250GB R

udv fram
Ciciman is on borda

#102 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 28. 23:47

idézet:
Ezt írta fram:
HITACHI SATA HDS7225xx-VLSA80 (3év GARANCIA):
80GB R
120GB -
160GB R
250GB R

udv fram
[/quote]

Asszem neki sima IDE kell.

#103 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 28. 23:56

idézet:
Ezt írta Csybe: Asszem neki sima IDE kell.[/quote]Abbol viszont telleg (-) [80, 120]
Ciciman is on borda

#104 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 29. 00:26

idézet:
Ezt írta Csybe:
Off, nem tudjátok hogy lehetne csak a boot partíciót átmásolni rá? Úgy, hogy bootolható is legyen...

Találtam erre alkalmas programot, de nem hajlandó partíciónként dolgozni (csak teljes vinyót egy az egyben), és nekem most a boot az ugye egy 160Gb-s drive-on van...
[/quote]

:confused:

#105 Felhasználó inaktív   tamas13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 29. 07:15

idézet:
Ezt írta Csybe:

:confused:
[/quote]

Szerintem úgy hogy egy Norton ghost-al átmásolod a bootparticiót a cél vinyóra.
Majd egy másik programmal az MBR-t is átmásolod.
Ezek után illene bootolnia a rendszernek.
MBR mentő/felíró progi: [url="http://"http://free.x3.hu/tamas13/mbr.zip"]http://free.x3.hu/tamas13/mbr.zip[/url]
A redame.txt -t olvasd el. Win alatt az mbrutil, dos alatt az mbrutild.exe-t használd.
Mentsd el a Master Boot Recordot
MBRUTIL(D) /S=mbr.bin

Utánna pedig írd vissza a cél vinyóra:
MBRUTIL(D) /R=mbr.bin

Ha kész vagy a másolással akkor az első bootnál azt a vinyót ahonnan másoltad az oprendszert húzd le, mert nem biztos hogy bootolni fog úgy a rendszer.

#106 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 29. 10:50

idézet:
Ezt írta tamas13:

Szerintem úgy hogy egy Norton ghost-al átmásolod a bootparticiót a cél vinyóra.
Majd egy másik programmal az MBR-t is átmásolod.
Ezek után illene bootolnia a rendszernek.
MBR mentő/felíró progi: [url="http://"http://free.x3.hu/tamas13/mbr.zip"]http://free.x3.hu/tamas13/mbr.zip[/url]
A redame.txt -t olvasd el. Win alatt az mbrutil, dos alatt az mbrutild.exe-t használd.
Mentsd el a Master Boot Recordot
MBRUTIL(D) /S=mbr.bin

Utánna pedig írd vissza a cél vinyóra:
MBRUTIL(D) /R=mbr.bin

Ha kész vagy a másolással akkor az első bootnál azt a vinyót ahonnan másoltad az oprendszert húzd le, mert nem biztos hogy bootolni fog úgy a rendszer.
[/quote]

Köszi, végül éjszaka lejött a PQ DriveImage 7.0, és abban lehet partíciónként másolni, és van opció MBR másolásra és aktívvá tételre is. Perfekt. Végre egy jó cucc a PQ-tól ;)

#107 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 29. 12:14

Sikerült a másolás, valamikor délután írok egy rövidke beszámolót. Előzetesen annyit mondanék, hogy eddig elégedett vagyok teljesítmény, zajszint és melegedés terén is.

#108 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 30. 09:15

Igen, nekem PATA kéne, de látom már hogy Samsung lesz ebből :( Mellesleg vinyómásolásra a dd if=/dev/hda of=/dev/hdb bs=64k (ezután felhasználó elmászik szunyókálni...) parancsnál hirtelen nem tudok jobbat. Bár általában Windowst használok az asztalon (a szervereimben nem!), nem esik le a gyűrű az ujjamról, ha ezért bootolok valami Linux CD-t, van elég.

#109 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 30. 11:33

idézet:
Ezt írta bean:
Igen, nekem PATA kéne, de látom már hogy Samsung lesz ebből :( Mellesleg vinyómásolásra a dd if=/dev/hda of=/dev/hdb bs=64k (ezután felhasználó elmászik szunyókálni...) parancsnál hirtelen nem tudok jobbat. Bár általában Windowst használok az asztalon (a szervereimben nem!), nem esik le a gyűrű az ujjamról, ha ezért bootolok valami Linux CD-t, van elég.[/quote]

Ez micsoda valami linuxos varázslat? ;) Én XP-t szeretnék másolni igaz nem mondtam... de a legújabb PQ DriveImage tökéletesen működött, ráadásul 8 perc alatt nyomta át a 15Gb-s rendszerpartíciót, azért az nem rossz.

#110 Felhasználó inaktív   tamas13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 30. 14:13

Most járt nálam egy 80GB 2MB cache PATA 7K250.
Ismerősömnek vettem az e-connect-ben Bruttó: 18200FT volt.

Volt időm picit kipróbálni.
A zajszint javult a 120GXP-hez képest, üresjárásban semmit nem hallok, enyhe terhelés alatt se nagyon lehet hallani a seek zajt, csak amikor nagy adatforgalom van, de nem vészes. A házban levő 7200.7-es Seagate seek hangja, szerintem kb. ugyanolyan vagy inkább hangosabb volt mint a ház tetején a 7K250-nek.

Kalibrációs nyávogás:
Másfél óra után "nyávogott" egyszer a drive, de ez annyira halk volt, hogy csak én hallottam, aki mellettem ült a gépnél és nem figyelt rá ő már nem vette észre.
Tehát ha mindenképp nyávogáshoz hasonlítjuk, akkor inkább kismacska nyávogás két ajtó mögül. :) (ráadásul a drive nem volt beépítve a gépbe)
Sokkal kisebb zajt csap a 7K250 mint amikor egy 120GXP kalibrál.

Sebesség: Érezhetően gyorsabb volt az új vinyó, mivel csak kevés időm volt ezért fapados módszerrel teszteltem.
Párba állítottam az IBM 120GXP-vel, és másolgattam a két vinyó között (két külön ide csatornán volt mindkét drive), és lefuttattam egy HDTach tesztet.

1,5GB fájl másolása 7K250-ről a 120GXP-re: 43,4 sec
ugyanez a másolás 120GXP-ről a 7K250-re: 34,3 sec

Másoltam még egy 12000 fájlt tartalmazó 180MB-os könyvtárat a két vinyó között, 1:09 lett az eredmény oda-vissza. A 7K250-et párba állítva egy Barracuda IV-el ugyanez a művelet kb. 1,5X több időt vett igénybe.

HDTach teszt - a prociterhelés nem mérvadó egyéb okok miatt ezt ne nézzétek:
[url="http://"http://free.x3.hu/tamas13/IBM"]http://free.x3.hu/tamas13/IBM7K250.jpg[/url]

[ 2003. október 30.: tamas13 szerkesztette a hozzászólást ]

[ 2003. október 30.: tamas13 szerkesztette a hozzászólást ]

#111 Felhasználó inaktív   tamas13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 30. 14:48

A hdtach kép csak úgy jelenik meg ha egy külön böngészőablakba bemásoljuk az URL-t.
Nem sikerült megoldanom a linkelését.

#112 Felhasználó inaktív   Dees 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 30. 16:06

Csakhogy énis hozzászóljak...
Ma érdeklődtem az Expertben hogy mikor lesz nekik Hitachi 120-as SATA-juk, hát nem sok jóval biztattak azaz semmivel...

Ha vki tud még vmilyen nagykert ahol van 3 év garral az szóljon!!!

Üdv
"Windows mert megerdemlem"
Konfig: ASUS P4G8X Deluxe, P4 2.0Ghz@2.66Ghz | Cooler Master  IHC-L71 | 4x256Mb Twinmos PC3200 RAM | Sapphire ATI Radeon 9500@9700 |Sb Audigy |HITACHI 120GB HDS722512-VLSA80 7200rpm | SEAGATE 160GB 7200rpm ST3160023AS
| Plextor 116A | Pioneer 107D| Enermax EG365AX-VE

#113 Felhasználó inaktív   tamas13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 30. 17:55

idézet:
Ezt írta Dees:
Csakhogy énis hozzászóljak...
Ma érdeklődtem az Expertben hogy mikor lesz nekik Hitachi 120-as SATA-juk, hát nem sok jóval biztattak azaz semmivel...

Ha vki tud még vmilyen nagykert ahol van 3 év garral az szóljon!!!

Üdv
[/quote]

Néztem nagyker raktári árlistát és csak 80/160/250GB-os változat van készleten.

#114 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 30. 18:41

A 120-as teljesen hiánycikk, nem véletlen kellett nekem is 80-ast vennem :(

A seek szerintem elég jó, csak ha nagyon le van terhelve akkor van 1-2 hangosabb fejmozgás.

A nyávogás viszont ugyanúgy hallatszik beépítve is, úgyhogy ezzel nem értek egyet.

Viszont 30°C úgy hogy rajta van a rendszer... (szokásos Chieftec megoldással hűtve, 5V-ról).

#115 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 30. 22:56

Kép

Kép

#116 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 01. 00:00

Uff! :confused: Kérdezgettem pár céget emilben, hogy van-e, meg mennyiért ilyen 120-as tacsi vinyója és az általam nagyra értékelt *T azt írta vissza, hogy: "Sajnos a Hithaci winchestereket a satnya minőségük miatt nem forgalmazuk (80% gari)" Lehet hogy a régi IBM-ek miatt viszolyognak a forgalmazástól, vagy valóban gondjaik lehetnek a vinyókkal? Ha sorrendbe kellene rakni a Hitachi HDS-t, a Barracuda V-öt és a Samsung vinyókat (120GB, 8cache), akkor mi lenne nálatok a sorrend?

#117 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 01. 03:24

idézet:
Ezt írta -=G.I.JOE=-:
Uff! :confused: Kérdezgettem pár céget emilben, hogy van-e, meg mennyiért ilyen 120-as tacsi vinyója és az általam nagyra értékelt *T azt írta vissza, hogy: "Sajnos a Hithaci winchestereket a satnya minőségük miatt nem forgalmazuk (80% gari)" Lehet hogy a régi IBM-ek miatt viszolyognak a forgalmazástól, vagy valóban gondjaik lehetnek a vinyókkal? Ha sorrendbe kellene rakni a Hitachi HDS-t, a Barracuda V-öt és a Samsung vinyókat (120GB, 8cache), akkor mi lenne nálatok a sorrend?[/quote]

"Satnya minőség" :D

Ez egy igen buta bolt, mi is a pontos neve?

#118 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 01. 22:48

idézet:
Ezt írta Csybe:

Ez micsoda valami linuxos varázslat? ;) Én XP-t szeretnék másolni igaz nem mondtam... de a legújabb PQ DriveImage tökéletesen működött, ráadásul 8 perc alatt nyomta át a 15Gb-s rendszerpartíciót, azért az nem rossz.
[/quote]

Ez a micsoda valóban linuxos varázslat, szerinted még melyik operációs rendszernek vannak ilyen istentelen nevű varázslatai :D ? Szegény dd-t nem érdekli hogy mi a fenét másol, Windows XP-t vagy üres vinyót, ha a fenti parancsot kiadod neki, akkor az A vinyót lemásolja a B-re, látástól mikulásig, 64kbyte-os blokkokban. Kísérletezni kéne a blokkmérettel... Az új vinyóval majd egy megás blokkokat fogok kipróbálni :)

#119 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 02. 05:30

idézet:
Ezt írta bean:

Ez a micsoda valóban linuxos varázslat, szerinted még melyik operációs rendszernek vannak ilyen istentelen nevű varázslatai :D ? Szegény dd-t nem érdekli hogy mi a fenét másol, Windows XP-t vagy üres vinyót, ha a fenti parancsot kiadod neki, akkor az A vinyót lemásolja a B-re, látástól mikulásig, 64kbyte-os blokkokban. Kísérletezni kéne a blokkmérettel... Az új vinyóval majd egy megás blokkokat fogok kipróbálni :)
[/quote]

Ja, csak mint mondtam, nekem boot partíciót kéne MBR-el másolni, nem pedig komplett vinyót. De a DI-vel ez sikerült.

#120 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 02. 10:04

idézet:
Ezt írta Csybe: ... mi is a pontos neve?[/quote]Talan * = 3 :) udv fram
Ciciman is on borda

Téma megosztása:

• (54 Oldal)
  • +
  • « Első