HWSW Informatikai Kerekasztal: Hitachi Deskstar 7K250 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (54 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hitachi Deskstar 7K250 Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 25. 17:52

idézet:
Ezt írta tamas13:

Akkor ha lesz időd valami mini tesztet, kattog nem kattog infót összehozhatnál róla. :)
Engem érdekelne még hogy a fejpozicionálás mennyire hangos pl. egy Barracuda-hoz viszonyítva.
[/quote]

simán, simán :)

#82 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 27. 18:25

Természetesen továbbra sem kapható a 120-as SATA változat, csak 160-as 10 rugóval drágábban. :mad:

Most azon gondolkozom, hogy esetleg elég lenne a 80-as is, mert 120-asnál nagyobbra semmiképp nincs szükségem (és pénzem se).

#83 Felhasználó inaktív   tamas13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 27. 20:18

idézet:
Ezt írta Csybe:
Természetesen továbbra sem kapható a 120-as SATA változat, csak 160-as 10 rugóval drágábban. :mad:

Most azon gondolkozom, hogy esetleg elég lenne a 80-as is, mert 120-asnál nagyobbra semmiképp nincs szükségem (és pénzem se).
[/quote]

Fontos hogy SATA legyen?
Az alaplapodon integrált SATA vezérlő van, vagy a PCI buszon keresztül csatolt vezérlőchip-es megoldás?

#84 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 27. 20:32

idézet:
Ezt írta tamas13:

Fontos hogy SATA legyen?
Az alaplapodon integrált SATA vezérlő van, vagy a PCI buszon keresztül csatolt vezérlőchip-es megoldás?
[/quote]

Integrált, és már csak SATA-t veszek... (pedig olcsón megúsznám, ha parallellel is beérném)

Lehet hogy veszek egy 80-ast, aztán majd egyszer egy másikat, és... :cool:

Igaz ehhez már kéne venni egy SATA kártyát, mert csak 2 port van integrálva a mostani lapomon. Mondjuk az nem nagy pénz.

[ 2003. október 27.: Csybe szerkesztette a hozzászólást ]

#85 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 27. 20:33

idézet:
Ezt írta Csybe:
Egyik ismerősöm 80-asa sem csinálja, de egy másik 120-asa meg szintén. Nem tudom, nekem már megvan egy ideje, és nem múlt el. Eléggé hallható. Viszont a SATA 160-asam sem csinálja, nyitottam errő la storagereview fórumán egy topicot, olvasd át, de nem jutottunk sokra.[/quote]

Nekem 2 db 160-as 7200.7 SATA darálgat a kezdetek óta (2003 június), bár lehet hogy csak az egyik csinálja a kettő közül.

#86 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 27. 20:38

idézet:
Ezt írta zef:

Nekem 2 db 160-as 7200.7 SATA darálgat a kezdetek óta (2003 június), bár lehet hogy csak az egyik csinálja a kettő közül.
[/quote]

Nekem az meg sose csinálja hál'istennek, igaz azon van a rendszer, tehát folyamatos a hozzáférés. Mondjuk ha pl. BIOS setup-ban vagyok akkor is hallok aktivitást, de messze nem olyan zavaró, csak néha 1-1 seek (nem bő 1 perc folyamatos, mint a másikon :eek: )

Neked milyen firmwarekkel mennek a drive-ok?

Nekem a SATA-s ami aránylag kussban van az 3.05, a PATA seekelős pedig 3.06.

#87 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 28. 14:49

idézet:
Ezt írta tamas13:

Ez a 7K250 viszont nagyon érdekel, bevallom majdnem vettem egy 80GB PATA 8MB cache verziót amikor megláttam egy boltban hogy Bruttó 19,5. :)
[/quote]

Hol láttad ezt, kedves barátom?? Az egész városban nincs 7K250 160 gigánál kisebb és 8 megás.

#88 Felhasználó inaktív   tamas13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 28. 17:04

idézet:
Ezt írta bean:

Hol láttad ezt, kedves barátom?? Az egész városban nincs 7K250 160 gigánál kisebb és 8 megás.
[/quote]

A mistral árlistán és mint kiderült valóban 7K250-es volt de csak 2MB cache-el, mert a cache méretet elírták az árlistán.

#89 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 28. 17:31

idézet:
Ezt írta Csybe:

Neked milyen firmwarekkel mennek a drive-ok?

Nekem a SATA-s ami aránylag kussban van az 3.05, a PATA seekelős pedig 3.06.
[/quote]

Itt is mindkét SATA 3.05-ös firmwarrel megyeget, mégis darálgat(nak?)

#90 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 28. 18:27

idézet:
Ezt írta tamas13:

A mistral árlistán és mint kiderült valóban 7K250-es volt de csak 2MB cache-el, mert a cache méretet elírták az árlistán.
[/quote]

Ja. Ha a Mistrálban lehetne csak kapni, az pont azt jelentené, mintha nem lehetne kapni, mert oda nem megyek, főleg nem vinyóért.

#91 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 28. 19:53

idézet:
Ezt írta bean:

[/quote]

Elég rossz helyeken érdeklődsz, 80Gb-tól a 120-as SATA változaton kívül tulajdonképpen mindegyikből tudnak hozni rendelésre azok a cégek, akik a megfelelő nagykerben is vásárolnak.

#92 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 28. 19:57

idézet:
Ezt írta bean:

Ja. Ha a Mistrálban lehetne csak kapni, az pont azt jelentené, mintha nem lehetne kapni, mert oda nem megyek, főleg nem vinyóért.
[/quote]

;)

Demo Stúdió, AMP...

Én ma vettem végül egy SATA 80-ast :)

#93 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 28. 21:01

Na beraktam. Mintha egy macska nyávogna... azt hiszem 10 percenként. Ilyen nincs :D :D :D

#94 Felhasználó inaktív   tamas13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 28. 22:01

idézet:
Ezt írta Csybe:
Na beraktam. Mintha egy macska nyávogna... azt hiszem 10 percenként. Ilyen nincs :D :D :D[/quote]

Most viccelsz? :)
Na mindegy ismerősömnek rendeltem egy 80GB-st csak normál PATA. Csütörtökig megjön, telán lesz egy kis idő a kipróbálására.

#95 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 28. 22:44

idézet:
Ezt írta tamas13:

Most viccelsz? :)
Na mindegy ismerősömnek rendeltem egy 80GB-st csak normál PATA. Csütörtökig megjön, telán lesz egy kis idő a kipróbálására.
[/quote]

Nem viccelek. Viszont legalább 2 másodperces a hang, úgyhogy meglepődnék ha nem csak idle csinálná.

#96 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2003. 10. 28. 22:53

idézet:
Ezt írta Csybe:

Nem viccelek. Viszont legalább 2 másodperces a hang, úgyhogy meglepődnék ha nem csak idle csinálná.
[/quote]

Ismerős. 120GXP/180GXP-nél előfordult nálam is. Úgy látszik ez megmaradt standard feature a Hitachinál...

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#97 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 28. 23:19

idézet:
Ezt írta R.:

Ismerős. 120GXP/180GXP-nél előfordult nálam is. Úgy látszik ez megmaradt standard feature a Hitachinál...

üdv

R.
[/quote]

Hát igen... viszont a teljesítményére kiváncsi vagyok, a seekje sokkal kellemesebb mint a SATA Seagate-é (azért még eléggé olyan IBM-es :cool: )

#98 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 28. 23:20

Off, nem tudjátok hogy lehetne csak a boot partíciót átmásolni rá? Úgy, hogy bootolható is legyen...

Találtam erre alkalmas programot, de nem hajlandó partíciónként dolgozni, és nekem most a boot az ugye egy 160Gb-s vinyón van...

#99 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 28. 23:21

idézet:
Ezt írta Csybe:

Elég rossz helyeken érdeklődsz, 80Gb-tól a 120-as SATA változaton kívül tulajdonképpen mindegyikből tudnak hozni rendelésre azok a cégek, akik a megfelelő nagykerben is vásárolnak.
[/quote]

Igen? Tudnak? Melyikek? Mesélj! 80 gigás 8 mega cache-est még árlistában se láttam. 120-ast igen (pl. demostúdió) de azok legkorábban jövő hétre vállalják (aztán vagy lesz vagy nem lesz). Mégis melyik nagykerben? (Három évvel persze) A Ramiris, a HB nem ad 3 évet (utóbbi olcsó, csak nem 7K250...), a Juventus nem is foglalkozik Hitachival, a HRP-nél ilyen nincs, a Case-nél sincs, talán az Expertet kéne megnéznem, de mivel a demósok onnan hozzák hát minek nézzem...

#100 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 28. 23:24

idézet:
Ezt írta bean:

Igen? Tudnak? Melyikek? Mesélj! 80 gigás 8 mega cache-est még árlistában se láttam. 120-ast igen (pl. demostúdió) de azok legkorábban jövő hétre vállalják (aztán vagy lesz vagy nem lesz). Mégis melyik nagykerben? (Három évvel persze) A Ramiris, a HB nem ad 3 évet (utóbbi olcsó, csak nem 7K250...), a Juventus nem is foglalkozik Hitachival, a HRP-nél ilyen nincs, a Case-nél sincs, talán az Expertet kéne megnéznem, de mivel a demósok onnan hozzák hát minek nézzem...
[/quote]

Én úgy tudtam, csak a 120-as SATA és a 40Gb-os változat hiánycikk, de ha nem, akkor bocs.

Téma megosztása:

• (54 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.