HWSW Informatikai Kerekasztal: Hitachi Deskstar 7K250 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (54 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hitachi Deskstar 7K250 Értékeld a témát: -----

#781 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 07. 15:43

Idézet: Xero - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 10:12

Én akkor is ugy gondolom hogy a gond az lehet hogy ezt a sinus görbe szerű rezgést a másik drive valahogy felerősíti. Legalább is ezt szűrtem le a tapasztalataimból :)

Üdv

Lehet benne valami, a másik drive is egy 7.2-es Maxtor, bár az nem rezgett pedig ugyanúgy 7200 az rpm. Amikor a kollégám szintén 72000-as maxtora kölcsönbe volt a házban, akkor sem volt baj. Na, lehet, hogy átteszem a vinyókat egy másik helyre, már amennyire van hely a házban.

Ja, és jobbulást! :)
CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#782 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 22:22

Idézet: Martin - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 15:43

Lehet benne valami, a másik drive is egy 7.2-es Maxtor, bár az nem rezgett pedig ugyanúgy 7200 az rpm. Amikor a kollégám szintén 72000-as maxtora kölcsönbe volt a házban, akkor sem volt baj. Na, lehet, hogy átteszem a vinyókat egy másik helyre, már amennyire van hely a házban.

Ja, és jobbulást! :)

Szia Xero barátom, tényleg van valami ebben a egymást erősítő dolgban, mert véletlenül elfelejtettem rádugni a maxtorra a tápot az újabb összerakáskor, és most már nem lehet érezni periódikusan az erősebb rezgést a ház tetején, ha ráteszem a kezem. Cserébe folymatosan búg.:) Ha súlyt teszek a házra megszűnik a búgás. Most a Maxtor nélkül megy a gép, és nincs végre az a sípoló motorhang. Szal csendes(ebb) lett a gépem. :)

Szerkesztette: Martin 2005. 02. 07. 22:23 -kor

CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#783 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 22:45

Idézet: Martin - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 22:22

Szia Xero barátom, tényleg van valami ebben a egymást erősítő dolgban, mert véletlenül elfelejtettem rádugni a maxtorra a tápot az újabb összerakáskor, és most már nem lehet érezni periódikusan az erősebb rezgést a ház tetején, ha ráteszem a kezem. Cserébe folymatosan búg.:) Ha súlyt teszek a házra megszűnik a búgás. Most a Maxtor nélkül megy a gép, és nincs végre az a sípoló motorhang. Szal csendes(ebb) lett a gépem. :)

Nos igen!
Milyen házad van? Mekkora a súlya? Az enyém üresen 15 kiló körül szal talán ezért nem kellett rá nehezék :)
De örülök ha megoldódott a gondod :)
Én azon is agyaltam hogy majd veszek valmai faszántos racket és abba beledobom az amugy is üres maxtort és majd nagyritkán bekapcsolom. Addig meg csönd lesz :)

Üdv

#784 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 00:36

Idézet: Xero - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 22:45

Nos igen!
Milyen házad van? Mekkora a súlya? Az enyém üresen 15 kiló körül szal talán ezért nem kellett rá nehezék :)
De örülök ha megoldódott a gondod :)
Én azon is agyaltam hogy majd veszek valmai faszántos racket és abba beledobom az amugy is üres maxtort és majd nagyritkán bekapcsolom. Addig meg csönd lesz :)

Üdv

A házam Avans ún. csavar nélküli. Habkönnyű, a cégnélaz Aopennek a teteje + két oldala olyan neház, mint ez alaplapostul, vinyóstul, cdromostul volt. Távtartóra is gondoltam, de azt is csak sinnel tudnám beszerelni, mert azon a részen nincs lyuk a csavaroknak. Azt is megfigyeletem, hogy ha nagyon nyomom a ház tetejének közepét, akkor újra búg, de már egy oktávval följebb, egy kis periodicitással. Egy 5-ös DVD-csomag pont optimálisnak tűnik. Na mindegy, majd kitalálok valamit. :)

Szerkesztette: Martin 2005. 02. 08. 00:39 -kor

Martin

#785 Felhasználó inaktív   tzabo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 01. 08:37

Van hitachi winyóm. Nem sata-s, 160gb, 8mb cache, 7200. Néha-néha csak úgy kattan egyet. Olvastam ebben a topikban, hogy ez normális. De ilyenkor mit csinál a winyó? Mire föl ez a hang, mert kicsit zavar, nehogy baja legyen.
...

#786 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 01. 10:53

Idézet: tzabo - Dátum: 2005. máj. 1., vasárnap - 9:37

Van hitachi winyóm. Nem sata-s, 160gb, 8mb cache, 7200. Néha-néha csak úgy kattan egyet. Olvastam ebben a topikban, hogy ez normális. De ilyenkor mit csinál a winyó? Mire föl ez a hang, mert kicsit zavar, nehogy baja legyen.

Hűti az olvasó fejet... nagy nagy ritkán nekem is megszólal. Kb havonta 1x :) ha le van kapcsolva az összes házventi.

Üdv

#787 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 01. 11:01

Idézet: Xero - Dátum: 2005. máj. 1., vasárnap - 11:53

Hűti az olvasó fejet... nagy nagy ritkán nekem is megszólal. Kb havonta 1x :) ha le van kapcsolva az összes házventi.

Üdv

Háááát....

A kattanáskor kalibrál a vincsi. Ahogy melegszik, úgy a hőtágulás miatt bizonyos értékek megváltoznak, amikor kattan akkor kalibrál egyet, hogy továbbra is pontos legyen.

Szerinted hűtene valamit a fejen, hogy pár századmásodpercre megrántja a fejet? Ha jobban odafigyelsz akkor hallhatod, hogy nem havonta csinálja hanem viszonylag sűrűn, 10-12 óránként.

Amire Te gondolhatsz az az, hogy ha sokáig egy helyen van a fej a lemez felett, akkor ott kicsit jobban felmelegedhet, ilyenkor néha odébbrakhatja. Mondjuk erre csak nagyon nagyon ritkán kerülhet sor, mert ha megy a gép akkor nem szokott a vincsi állni.

#788 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 01. 11:07

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. máj. 1., vasárnap - 12:01

Háááát....

A kattanáskor kalibrál a vincsi. Ahogy melegszik, úgy a hőtágulás miatt bizonyos értékek megváltoznak, amikor kattan akkor kalibrál egyet, hogy továbbra is pontos legyen.

Szerinted hűtene valamit a fejen, hogy pár századmásodpercre megrántja a fejet? Ha jobban odafigyelsz akkor hallhatod, hogy nem havonta csinálja hanem viszonylag sűrűn, 10-12 óránként.

Amire Te gondolhatsz az az, hogy ha sokáig egy helyen van a fej a lemez felett, akkor ott kicsit jobban felmelegedhet, ilyenkor néha odébbrakhatja. Mondjuk erre csak nagyon nagyon ritkán kerülhet sor, mert ha megy a gép akkor nem szokott a vincsi állni.

Ok jogos kevertem :)

Üdv

#789 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 01. 18:21

Idézet: Martin - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 14:43

Ja, amúgy a hita bekaphatja. Letöltötem  a ficsörtúlzt. Nincs floppy a gépemben, mert kivettem, erre a setup severe errorral láll. Nem lehet floppy nélkül felrakni egy hdd-t állítgató progit. Nevetséges. 

Én megoldottam, az AtiTool tudja az AAM-et állítani :D (NF3-on legalábbis, K8T800-on, VIA 85237-en pl. nem)
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#790 Felhasználó inaktív   tzabo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 01. 19:57

Háááát....

Ezt másik winyók is csinálják, vagy csak ez?
Nekem volt már 810 MB-s WD, van 2 és 20 GB-s Quantum, 80 GB-s Samsung, és ez a 160-as Hitachi.
Eddig csak ennél hallottam.
Akkor végülis ilyenkor beállítja, hogy pontosan a sávok fölé álljon a fej? Többi ilyet miért nem csinál?
...

#791 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 01. 20:48

Idézet: tzabo - Dátum: 2005. máj. 1., vasárnap - 20:57

Nekem volt már 810 MB-s WD, van 2 és 20 GB-s Quantum, 80 GB-s Samsung, és ez a 160-as Hitachi.
Akkor végülis ilyenkor beállítja, hogy pontosan a sávok fölé álljon a fej? Többi ilyet miért nem csinál?

Mindeig csak egy "mozdulattal" korrigál, amit viszont időkőnként megismétel. Én legalább is ezt vettem ki a többiek szavaiból. :cool:

Martin

#792 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 01:51

Idézet: tzabo - Dátum: 2005. máj. 1., vasárnap - 20:57

Nekem csak IBM/Hitachi vincsim van és ezek csinálják.
Az 1G alatti, a 2 gigás és 20 gigás vincsi régebbi, azok biztos nem csinálnak ilyet, mert nincs is rá szükség. Azonkál még nincs olyan adatsűrűség, hogy gond legyen.
A vincsi alapból sose tudja, hogy a trackek hol vannak a lemezen. Amikor bekapcsolod és a fej a lemez fölé megy akkor állítja be magának, hogy melyik track hol található (az is lehet, hogy van kifejetten erre a célra létrehozva egy rész a lemezen (erről nincs pontos infóm). A mai HDD-k adatsűrűsége elég nagy, ezért a hőtágulás miatt lehetnek pontatlanságok ha bemelegszik a meghajtó. Pont emiatt néha csinál egy kalibrációt, hogy minden ok legyen. Azt, hogy mi alapján csinálja nem tudom.
Nekem a hang alapján úgy tűnik, hogy kirántja a fejet a parkolósávba, vissza és kalibrál. Pont mint bekapcsolásnál.
Valamilyen módszerrel szerintem a többi márka is kalibrál, de ennek utána kéne nézni.

Szerkesztette: Lipton 2005. 05. 02. 01:56 -kor

#793 Felhasználó inaktív   tzabo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 07:01

Köszi az infókat.
Kicsit megnyugodtam, mert eddig azt hittem, hogy döglődik szegény, pedig azt nagyon nem szeretném.
...

#794 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 15:56

Háááát....

És ha csak a filmjeimet tárolom az adott vinyón? :)

Egyébként az első bekapcsolás után 12 órával, utána kereken 24 óránként csinálja. Nyilván valamilyen, megbízhatóság növelésére beépített kalibrációs folyamatról beszélünk, de a pontos folyamatot senki sem tudja. Régóta tervezek írni a Hitachinak ezügyben, lehet most megteszem. :) A nyávogást anno korrekten leírták ;)

Ja, ami hallható az egy head load/unload, mivel a többi márka desktop vinyója nem használ rámpát, így az nem jár ilyen hangjelenséggel.

Szerkesztette: Csybe 2005. 05. 04. 15:58 -kor

#795 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 16:21

Idézet: Csybe - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 16:56

És ha csak a filmjeimet tárolom az adott vinyón? :)

Egyébként az első bekapcsolás után 12 órával, utána kereken 24 óránként csinálja. Nyilván valamilyen, megbízhatóság növelésére beépített kalibrációs folyamatról beszélünk, de a pontos folyamatot senki sem tudja. Régóta tervezek írni a Hitachinak ezügyben, lehet most megteszem. :) A nyávogást anno korrekten leírták ;)

Ja, ami hallható az egy head load/unload, mivel a többi márka desktop vinyója nem használ rámpát, így az nem jár ilyen hangjelenséggel.

:)

Számomra elég elképzelhetetlen, hogy a gép nem nyúl a vincsihez óráklon át, még akkor is ha csak filmek vannak rajta.

#796 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 16:51

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 17:21

:)

Számomra elég elképzelhetetlen, hogy a gép nem nyúl a vincsihez óráklon át, még akkor is ha csak filmek vannak rajta.

Pedig sokszor így van, még az indexing service és a system restore figyelembevételével is.

#797 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 17:10

Idézet: Csybe - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 17:51

Pedig sokszor így van, még az indexing service és a system restore figyelembevételével is.

Akkor inkább úgy fogalmazok, hogy a saját gépemben nem tudom elképzelni. ;) A filmes vincsire ment a DC is, és mivel a filmek is meg vannak osztva, tölt is a filmes vincsiről sokat.
Ha valakinek tényleg órákig nem használja a gép a vincsit, akkor meggondolandó kikötni és csak akkor berakni ha kell.

#798 Felhasználó inaktív   tono2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 05. 15:41

kérdésem a következő van egy hitachi 164GB winyom telepitem rá az xp renben fel is kuszik d ujraindulásnál azt mondja nincs op. rendszer ha uj telepitem jelzi, hogy van már xp könyvtár.
Miért csinlja ezt? segitsetek
az alaplap asus a7n8x delux

#799 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 23:16

Idézet: tono2 - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 16:41

kérdésem a következő van egy hitachi 164GB winyom telepitem rá az xp renben fel is kuszik d ujraindulásnál azt mondja nincs op. rendszer ha uj telepitem jelzi, hogy van már xp könyvtár.
Miért csinlja ezt? segitsetek
az alaplap asus a7n8x delux

A sima XP nem tud mit kezdeni a 128 GB-nál nagyobb vinyókkal. XP SP1 vagy XP SP2 integrált cuccot telepíts.
 aláírás
Spoiler

#800 Felhasználó inaktív   tono2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 06. 07:16

Idézet: worxland - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 22:16

A sima XP nem tud mit kezdeni a 128 GB-nál nagyobb vinyókkal. XP SP1 vagy XP SP2 integrált cuccot telepíts.

azzzal is probáltam de semmi eredmény

Téma megosztása:

• (54 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.