HWSW Informatikai Kerekasztal: Hitachi Deskstar 7K250 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (54 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hitachi Deskstar 7K250 Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 15. 20:12

idézet:
Ezt írta Orgi:
120-ast az E-connectből rendeltem, 1 nap volt, ha vki ilyet keres.
Lenne egy kérdésem: a vinyó egy Cooldrive 3-ba kerülne. Viszont láttam, hogy a vinyó tetején van egy kis lyuk, amihez oda van írva, hogy ne takarjam le. Namost a Cooldrive letakarja teljesen. Okoz ez vmi gondot? Máshogy nem tudom sajna megoldani a beszerelését.
Meg még egy kérdés, csak hogy teljesen megnyugodjak (bár Csybe mondta, hogy minden sata 7k250): a típusszáma HDS722512VLSA80. Akkor ez az ugye? :).
[/quote]

Ez az. Hm, egy mm légrés sem marad?

#162 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 15. 23:31

idézet:
Ezt írta Csybe:

Ez az. Hm, egy mm légrés sem marad?
[/quote]

Nemrég szereltem be, a nyávogásról ráismertem. Szerintem 1általán nem zavaró ez különben.
Igen, 1 mm légrés sincsen. A Cooldrive 3 ez: [url="http://"http://www.coolermaster.com/index.php?LT=english&Language_s=2&url_place=product&p_serial=DHC-U43&other_title=+DHC-U43+CoolDrive%203"]http://www.coolermas...3+CoolDrive%203[/url]
Több okból is jó lenne, ha benne maradhatna a vinyó. De pont a tetején semmi rés nincs.
Meg kéne kérdezni a Hitachit, okozhat-e ez gondot :(

#163 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 15. 23:52

idézet:
Ezt írta Orgi:

Nemrég szereltem be, a nyávogásról ráismertem. Szerintem 1általán nem zavaró ez különben.
Igen, 1 mm légrés sincsen. A Cooldrive 3 ez: [url="http://"http://www.coolermaster.com/index.php?LT=english&Language_s=2&url_place=product&p_serial=DHC-U43&other_title=+DHC-U43+CoolDrive%203"]http://www.coolermas...index.php?LT=en glish&Language_s=2&url_place=product&p_serial=DHC-U43&other_title=+DHC-U43+CoolDrive%203://http://www.coolermaster.com/index.p...3+CoolDrive%203[/url]
Több okból is jó lenne, ha benne maradhatna a vinyó. De pont a tetején semmi rés nincs.
Meg kéne kérdezni a Hitachit, okozhat-e ez gondot :(
[/quote]

Szerintem nem gond, hogy nincs felette hely. Azon a kis lyukon szerintem csak "lélegzik" a vincsi. Az a pici levegő ami a hőtágulás miatt járkál az elhanyagolható, ha nem légmentesen takarod le akkor nem lehet baj.

#164 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 15. 23:59

Legyen neked igazad :) Próbáltam írni a Hitachinak, hát elég nehezen szültem angolul meg a levelet, remélem megértik azért :)
(azért ha vmi prfi angolost érdeki a dolog ő is megkérdezhetné :) )

#165 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 16. 00:01

Más. Megdöbbenéssel láttam a 4.08-as Speedfant Csybétől az előző oldalon. Nekem nem látja a 4.09-es a vinyómat :( Lehet annyira új a kt600 (Epox 8kra2+), hogy azt nem ismeri? Másra nemtok gondolni...

#166 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 16. 00:40

Utolsó :) Xp-vel partícionáltam a szűz vinyót. Csinált egy 8 megás unallocated részt a vinyóra :( Mivel tudom ezt eltűntetni és hogyan? A 80-as Seagaten nincs, azt PM-el csináltam annó.

#167 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 16. 00:50

idézet:
Ezt írta Orgi:
Utolsó :) Xp-vel partícionáltam a szűz vinyót. Csinált egy 8 megás unallocated részt a vinyóra :( Mivel tudom ezt eltűntetni és hogyan? A 80-as Seagaten nincs, azt PM-el csináltam annó.[/quote]

Nem tetted primary-re az első partíciót...

#168 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 16. 01:02

idézet:
Ezt írta Csybe:

Nem tetted primary-re az első partíciót...
[/quote]

de azon van :(

#169 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 16. 01:16

idézet:
Ezt írta Orgi:

de azon van :(
[/quote]

Akkor elvileg resize...

Azt néztem egyébként hogy breather hole az 1 lemezesen eleve nincs is, tehát szerintem nem gáz:

Kép

És ha pont a bordázott felület esik rá akkor még kap annyi levegőt amennyi kellhet.

#170 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 16. 01:20

Kép

#171 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 16. 10:01

Köszi az infót, ez megnyugtató picit azért.
A resize meg sikerült, nem értem tegnap este miért nem jött össze, biztos álmos voltam már :)

#172 Felhasználó inaktív   Dees 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 16. 21:10

idézet:
Ezt írta Csybe:
Még mindig nincs 120-as?

Demo Stúdió árlistáján már fent van, 28600+ÁFA vagy hogy.
[/quote]

Jaja volt multheten legalabbis nekem sikerult vennem egyet az Expertben, gondolom a Demosok is onnan szerzik be...
"Windows mert megerdemlem"
Konfig: ASUS P4G8X Deluxe, P4 2.0Ghz@2.66Ghz | Cooler Master  IHC-L71 | 4x256Mb Twinmos PC3200 RAM | Sapphire ATI Radeon 9500@9700 |Sb Audigy |HITACHI 120GB HDS722512-VLSA80 7200rpm | SEAGATE 160GB 7200rpm ST3160023AS
| Plextor 116A | Pioneer 107D| Enermax EG365AX-VE

#173 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 16. 22:45

idézet:
Ezt írta Dees:

Jaja volt multheten legalabbis nekem sikerult vennem egyet az Expertben, gondolom a Demosok is onnan szerzik be...
[/quote]

Igen :) Én is úgy tudom.

#174 Felhasználó inaktív   Jagello 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 18. 13:06

Hetek óta próbálok venni egy ilyen 7K250-est. Én egy 120-as PATA 8Mb cache típust (HDS722512-VLAT80) szeretnék, de sehol sem találtam. Eleve kevés helyen van ez a sorozat, csomó helyen azt sem tudják, hogy miről beszélek. Már vagyonokat költöttem telefonálásra (vidék is, hátha...), de sehol semmi. Már nagyon kéne, mert hegyekben áll a sok adat és kezdek kételkedni, hogy lesz valaha. Szóval kezdek elkenődni és előbb utóbb valami más lesz belőle (Seagate, Samsung, WD, maxtor nem!), de kérem, ha valakinek van valami tuti kisker helye, akkor szóljon! :(

#175 Felhasználó inaktív   tamas13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 18. 15:39

idézet:
Ezt írta Jagello:
Hetek óta próbálok venni egy ilyen 7K250-est. Én egy 120-as PATA 8Mb cache típust (HDS722512-VLAT80) szeretnék, de sehol sem találtam. Eleve kevés helyen van ez a sorozat, csomó helyen azt sem tudják, hogy miről beszélek. Már vagyonokat költöttem telefonálásra (vidék is, hátha...), de sehol semmi. Már nagyon kéne, mert hegyekben áll a sok adat és kezdek kételkedni, hogy lesz valaha. Szóval kezdek elkenődni és előbb utóbb valami más lesz belőle (Seagate, Samsung, WD, maxtor nem!), de kérem, ha valakinek van valami tuti kisker helye, akkor szóljon! :([/quote]
[url="http://"http://www.e-connect.hu"]www.e-connect.hu[/url] itt próbáld. Ők 1 nap alatt hoznak a nagykerből 7K250-et. A 120-as elég ritka itthon, más méret nem jó?
Ha nem elérhető a cucc, akkor még a rendelés napján kapsz e-mail értesítést. (ha 16 óra előtt rendelsz)

#176 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 18. 16:02

Expertben van, onnan hoz még a Demo Stúdió és az AMP is.

#177 Felhasználó inaktív   Flash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 18. 21:07

Én is vettem egy 80 Gigás 7K250-est, eddig meg vagyok vele elégedve. A sebessége nagyon korrekt, és a hangjával is meg vagyok elégedve mostmár, hogy az AAM-et bekapcsoltam, és a legcsöndesebbre állítottam a Feature Toollal. Ez tényleg csak az elérési időre van hatással, az AIDA32 winyótesztjével néztem a különbségeket, kb. 4mseccel lassult (13msec átlagos elérési idő helyett 17msec), a többi tesztben ugyanazt hozza. Normál használat mellett nem igazán tűnik fel, hogy így lassabb lenne, cserébe tényleg csak halk duruzsolást hallani a kerregős karistolás helyett amikor seekel őrülten. Idle helyzetben gyakorlatilag hangtalan.
Az a bizonyos "kalibrációs" nyávogás nálam is néha előfordul, de elég random módon (pár órás és 5 perces intervallumok között), és néha inkább egy szomszédból hallatszó ajtónyikorgásra emlékeztet. Furcsa, hogy néha abban a pillanatban csinálja, ahogy abbahagyott egy műveletet (pl. átmásolt párszáz megát). Már megszoktam, nem nagyon zavar, bár az öreg CDíróm miatt aggódom kicsit, mert abban nincs buffer-underrun védelem, de talán nem lesz probléma (2 CDt már írtam, nem volt gond).
Melegedéssel sincs baj, most 36fokos úgy, hogy közvetlen nincs hűtve, 10 centivel alatta fúj be a ház alján egy 80-as venti 5V-on.
Szóval én is csak ajánlani tudom, jó vétel.

#178 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 18. 23:13

idézet:
Ezt írta Flash:
Én is vettem egy 80 Gigás 7K250-est, eddig meg vagyok vele elégedve. A sebessége nagyon korrekt, és a hangjával is meg vagyok elégedve mostmár, hogy az AAM-et bekapcsoltam, és a legcsöndesebbre állítottam a Feature Toollal. Ez tényleg csak az elérési időre van hatással, az AIDA32 winyótesztjével néztem a különbségeket, kb. 4mseccel lassult (13msec átlagos elérési idő helyett 17msec), a többi tesztben ugyanazt hozza. Normál használat mellett nem igazán tűnik fel, hogy így lassabb lenne, cserébe tényleg csak halk duruzsolást hallani a kerregős karistolás helyett amikor seekel őrülten. Idle helyzetben gyakorlatilag hangtalan.
Az a bizonyos "kalibrációs" nyávogás nálam is néha előfordul, de elég random módon (pár órás és 5 perces intervallumok között), és néha inkább egy szomszédból hallatszó ajtónyikorgásra emlékeztet. Furcsa, hogy néha abban a pillanatban csinálja, ahogy abbahagyott egy műveletet (pl. átmásolt párszáz megát). Már megszoktam, nem nagyon zavar, bár az öreg CDíróm miatt aggódom kicsit, mert abban nincs buffer-underrun védelem, de talán nem lesz probléma (2 CDt már írtam, nem volt gond).
Melegedéssel sincs baj, most 36fokos úgy, hogy közvetlen nincs hűtve, 10 centivel alatta fúj be a ház alján egy 80-as venti 5V-on.
Szóval én is csak ajánlani tudom, jó vétel.
[/quote]

Ahogy a Hitachi is írta, nincs hatással a teljesítményre. Szép is lenne, ha minden beállna az egész eszköz a kalibráció ideje alatt...

Ajtónyikorgást is rá lehet fogni, ezt aláírom ;)

#179 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 19. 00:22

idézet:
Ezt írta Csybe:

Ahogy a Hitachi is írta, nincs hatással a teljesítményre. Szép is lenne, ha minden beállna az egész eszköz a kalibráció ideje alatt...

Ajtónyikorgást is rá lehet fogni, ezt aláírom ;)
[/quote]

Nekem volt, hogy filmezés közben kalibrált és egy pillanatra megakadt akkor a film.

#180 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 19. 01:38

idézet:
Ezt írta Lipton:

Nekem volt, hogy filmezés közben kalibrált és egy pillanatra megakadt akkor a film.
[/quote]

:eek:

De 7K250-ről beszélsz ugye? :)

[ 2003. november 19.: Csybe szerkesztette a hozzászólást ]

Téma megosztása:

• (54 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10