HWSW Informatikai Kerekasztal: S.M.A.R.T. - Mi micsoda? (avagy HDD-kről kicsit mélyebben) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

S.M.A.R.T. - Mi micsoda? (avagy HDD-kről kicsit mélyebben) Értékeld a témát: -----

#1561 Felhasználó inaktív   pedro_amigo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 20. 13:12

Szevasztok!

Nem tudom mennyire vagyok offtopic, ha igen elnézést kérek mindenkitől.
Szóval nem tudom mit lenne jobban érdemes tennem. Külső dvd-írót vegyek vagy külső HDD-t laptophoz. Felgyülemlett dvd és avi formátumu filmgyűjteményem tárolásához, csereberéléséhez kellene a dolog. Azt hallom ha vírus kerül kívűlről a winyóra akkor tönkrevághatja az összes rajta lévő állományt. Viszont kényelmesebb mint dvd-re irogatni.

Szerintetek melyik lenne jobb választás?
Köszönöm a választ.

#1562 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 20. 14:49

Idézet: pedro_amigo - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 13:12

Szóval nem tudom mit lenne jobban érdemes tennem. Külső dvd-írót vegyek vagy külső HDD-t laptophoz.

Nekem két vinyóm is van külső, USB házban: egy 2.5"-ös (40 GB 5400 rpm) és egy 3.5"-ös (250 GB, 7200 rpm).

Mire a külső, USB-s vinyóra vírus kerül, addigra a belső vinyó már úgyis tele van tojva, így ez nem szempont  :Đ

#1563 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 01. 10:16

Idézet: Fresi - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 17:13

Sziasztok!

Mostanában érezhetően lelassultak a lemezműveletek. Az alábbi SMART értékek mutatnak valamit?

Ez a vinyó nincs véletlenül tele hibás szektorokkal?
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#1564 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 01. 10:19

Idézet: Sylvanus - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 12:15

Szokásomtól eltérően ezúttal nem olvastam vissza, ezért mindenkitől elnézést kérek!

Ezzel érdemes foglalkozni?
Július elején vásárolt laptopról van szó.

Ha növekszik az érték, akkor csere. (Mármint a reallocated sector count). Ha csak egy darabig növekszik, és ott megáll(és még nincs rajta rossz szektor) akkor lehet hogy megúsztad.
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#1565 Felhasználó inaktív   mythbuster 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 20:57

Helpme please :)
Szoval sziasztok!, az a gondom lenne, hogy van egy ASUS M2N-SLI Deluxe alaplapom, és valamiért a Windows ban nem mutassa ki semmijen program a Merevlemez informacióit!, azaz csak annyit, hogy tipusa, es adatatvitel...de S.M.A.R.T ról sehol semmi..., midha nemis letezne...(RAID alatt van a merevlemez, de volt mar áttéve IDE be is, es sima sata controllerbe is...)
Probáltam:"Everest ultimate edition"; "HDD life"; "hard disk sentinel" is de azse ismert se eletartamot, se kondiciot...se semmit :)

Valaki tudnae segiteni? (volt biosfrissites is...)

#1566 Felhasználó inaktív   Jamesch 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 02:28

Hello
Remélem jó helyre írok
Már másodszor történik velem(mondjuk az előző kb 3 éve), hogy
ugyanarról a 160as Samsung vinyómról eltűnik a partíció.
Egyik este tallózgatok és egyszercsak, a zene könyvtáramban nincs
semmi, eközben máshonnan fájlokat indítottam stb. de volt olyan
könyvtár amiben semmi nem volt, szabad hely változatlan.
Nyomtam egy újraindítást és mostmár formázatlan a lemez.
Getdataback-el vissza tudom menteni a cuccok nagyrészét, de jó lenne tudni hogy miért történhetett ez. Egy másik progi azt mondta, hogy a boot sector hibás, ami ugye ntfs-nél eszenciális. AZt se vágom miért nem tudja visszaállítani ha elvileg 2 másolat is van róla.
Nem tudom hogy merjem-e használni ezt a vinyót továbbra is. HD Sentinel ugy emléxem 97%-os kondiciót irt ki neki és a SMART szerint is minden rendben volt.
Amúgy meg tök csendes, nem vibráló nem melegedő vinyó.
MOst egy másik vinyo van ugyanazon a Secondary Slave pozícióban és ez kezd behalni. Optikai meghajtó semmit nem olvas be(ugyanazon az IDE kábelen a master).
Lehet hogy az alaplapba az IDE-vezérlő vagy vmi lehalt?
Pár napja még simán átmásoltam az emlitett optikai meghajtóról az másik HDD re egy dvdt crc hiba nélkül ugyanezzel a konfiggal.
Azt se értem hogy erre a vinyóra a HD Sentinel 30%-os kondíciót ir ki mert 73 szektor rossz. Ettől már olyan szar a vinyó? Ja meg 26 napot ment a Sentinel szerint és még 160at jósol.
Egy megint másik teljesen jól működő vinyóhoz a 199-es UATA CRC errorhoz konstans 224et ír. Ez is fura sztem.
remélem vki tud segíteni nem értek már semmit
Szal ha van vkinek van tipje légyszi ossza meg!
kösz

#1567 Felhasználó inaktív   Sutty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 03:32

Ha gyanakszol a kábelre, akkor miért nem cseréled ki első körben?

A 224es hiba egyébként:
Load Friction Súrlódási érték
A mechanikai eszközök problémája miatt bekövetkezett súrlódás mennyisége.
:think:

Szerkesztette: Sutty 2008. 01. 30. 03:34 -kor

#1568 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 16:35

Vettem a napokban egy 500 GB-os Samsung T166-ot, és úgy látom, hogy folyamatosan növexik a Soft Read Error Rate, illetve ezzel megegyező értéket vesz fel a Hardware ECC Recovered.
Ez most mit jelent? Vmi sz@r, de a vinyó kijavítja magát? Rossz a vinyó?

#1569 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 17:18

Idézet: fLeSs - Dátum: 2008. febr. 2., szombat - 16:35

Vettem a napokban egy 500 GB-os Samsung T166-ot, és úgy látom, hogy folyamatosan növexik a Soft Read Error Rate, illetve ezzel megegyező értéket vesz fel a Hardware ECC Recovered.
Ez most mit jelent? Vmi sz@r, de a vinyó kijavítja magát? Rossz a vinyó?

Szoftveres hibára visszavezethető olvasási hibák száma azaz nem hardveres hiba,legalábbis nem a vinyó hardveres hibája..

Szerkesztette: djculture 2008. 02. 02. 17:23 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1570 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 21:51

Idézet: djculture - Dátum: 2008. febr. 2., szombat - 17:18

Szoftveres hibára visszavezethető olvasási hibák száma azaz nem hardveres hiba,legalábbis nem a vinyó hardveres hibája..

A kábelcsere nem segített, btw az előző vinyónak amúgysem volt gondja a kábellel.

#1571 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 22:09

Idézet: fLeSs - Dátum: 2008. febr. 2., szombat - 21:51

A kábelcsere nem segített, btw az előző vinyónak amúgysem volt gondja a kábellel.

Végül is az az atributum az összes nem javítható szoftveres olvasási hibát jelöli ami a vinyón lévő adatokkal történt.Ezt meg ugye az egész rendszer hibája okozhatja akár a memória ami ugye buffernek van használva stb.Nállam pl emlékszem legutoljára akkor volt ott növekedés mikor sz@rrá húztam a procimat és ugye mivel amd64 a benne lévő memóriavezérlő elég rendesen kezdett el hibázni.
Hádédész..

#1572 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 22:31

Idézet: djculture - Dátum: 2008. febr. 2., szombat - 22:09

Végül is az az atributum az összes nem javítható szoftveres olvasási hibát jelöli ami a vinyón lévő adatokkal történt.Ezt meg ugye az egész rendszer hibája okozhatja akár a memória ami ugye buffernek van használva stb.Nállam pl emlékszem legutoljára akkor volt ott növekedés mikor sz@rrá húztam a procimat és ugye mivel amd64 a benne lévő memóriavezérlő elég rendesen kezdett el hibázni.

Hmm.
A gépem atomstabil, soxor 7/24-ben megy, ráadásul az előző vinyóknál semmilyen soft errort nem jelzett a smart. A PH-n a HD Sentinel írója azt mondja, hogy ne foglalkozzak vele, mert ez csak egy statisztikai attribútum (de ettől még idegesít, mert egy vadiúj vinyónál sosem lehet tudni, rábíztam 500 GB adatomat, nem akarom, hogy kinyiffanjon :) ).

Szerkesztette: fLeSs 2008. 02. 02. 22:32 -kor

#1573 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 02. 03. 00:20

Idézet: fLeSs - Dátum: 2008. febr. 2., szombat - 22:31

Hmm.
A gépem atomstabil, soxor 7/24-ben megy, ráadásul az előző vinyóknál semmilyen soft errort nem jelzett a smart. A PH-n a HD Sentinel írója azt mondja, hogy ne foglalkozzak vele, mert ez csak egy statisztikai attribútum (de ettől még idegesít, mert egy vadiúj vinyónál sosem lehet tudni, rábíztam 500 GB adatomat, nem akarom, hogy kinyiffanjon :) ).

Fless, ha ennyire fontos adatok, tükör, vagy archiválj. Aztán akkor nincs idegeskedés, meg smart figyelgetés.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1574 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 06. 21:07

Sziasztok !

A köv. problémával küszködök:
az egyik sata vinyóm elkezdett a hddsentinel szerint szektorokat áthelyezni, gyorsan vettem utána egy ugyanilyen típusú újat, amit pár napja beszereltem helyette..
Minden nap nézegettem, minden rendben van-e, de jónak tűnt egészen máig, mikor is az intézőből eltűnt a hdd.
Windows újraindít, újra látszódik a hdd, majd egy perc után eltűnik.
a hddsentinel naplója szerint tömeges szektoráthelyezés, és spin up probléma volt, az elmúlt pár napon, ami már csak azért is érdekes, mert reggel még semmit sem mutatott a napló !!!???
közben a hdd smart értéke szerint egy szektor áthelyezés sem volt.

Akkor most mi van?

A második kérdésem az lenne, hogy milyen másik hdd monitorozó programok vannak a hddsentinelen kívűl, mert megrendült benne a bizalmam.

#1575 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 09:57

Cserélj adatkábelt és/vagy tápcsatlakozót. A Sentinelre meg: jah, nagy probéma, ha egy hibát figyelő program kiírja a talált hibát... :omg: Persze a hibák valószínűleg nem a valós helyzetet tükrözik, mert ilyen tömeges hibamegjelenésnél lehet hibás a kábel, a vezérlő, a memória stb. is.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1576 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 11:02

Idézet: brd - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 9:57

Cserélj adatkábelt és/vagy tápcsatlakozót. A Sentinelre meg: jah, nagy probéma, ha egy hibát figyelő program kiírja a talált hibát... :omg: Persze a hibák valószínűleg nem a valós helyzetet tükrözik, mert ilyen tömeges hibamegjelenésnél lehet hibás a kábel, a vezérlő, a memória stb. is.

De az a furcsa, hogy tegnap du. még üres volt a napló, utána meg 6 napra visszamenőleg teleírja???

#1577 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 17:02

Van ez így. :D De az biztos, hogy nem a normális működésre utal és ez a lényeg igazából...

#1578 Felhasználó inaktív   delacct 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 09:53

Kép

Szóval adott ez a HDD amit garanciális cserébe kaptam mert az előző kattogott és kb 300Gb data bad lett rajta egyik percről a másikra.(Fej leszakadt) Az a kérdésem mert ez csak 1 hetes HDD,hogy ez az érték normális-e? Illetve ez a hardware ECC mi a pék?
Első hsz-t néztem ott nem találtam. :Đ
"Tiszteljük barátaink agybaját" - Senki Alfonz.

#1579 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 10:35

Idézet: delacct - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 9:53

Kép

Szóval adott ez a HDD amit garanciális cserébe kaptam mert az előző kattogott és kb 300Gb data bad lett rajta egyik percről a másikra.(Fej leszakadt) Az a kérdésem mert ez csak 1 hetes HDD,hogy ez az érték normális-e? Illetve ez a hardware ECC mi a pék?
Első hsz-t néztem ott nem találtam. :Đ

A belső hibajavító algoritmussal javítható hibák száma a meghajtó magánügye szerintem ez az adat.

Szerkesztette: djculture 2008. 03. 09. 10:36 -kor

Hádédész..

#1580 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 17:49

Idézet: delacct - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 9:53

Ha tudod, hogy mit jelent az érték, akkor ijesztő lehet, de Samsung esetében normális, tulajdonképpen bármilyen érték, ha más hiba nem társul hozzá.

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.