Elküldve: 2005. 02. 04. 21:40
Sziasztok
óriási gondom akadt.
Van egy 160GB-os Pata-s Hitachi vinyóm, egy külső mobil keretben, firewire-ön csatlakozva a géphez, NTFS.
A winxp sp2 kikapcsolta a vinyót, energiakímélés miatt. Mikor használni akartam, nem csinált semmi. El akartam távolítani, de azt írta, hogy nem biztonságos. Nem ment sehogy, lekapcsoltam a rendszert. Újraíndítás után ha a könyvtárat be akartam olvastatni, azt írta ki, hogy nincs ilyen meghajtó. A CHKDSK "Nem lehet megállapítani a kötet verziószámát és állapotát. A CHKDSK leállt." üzit írja.
PartitionMagic 8 szerint a vincsi teljesen tele van, a kötetcimke ?I?, és ha a properties-re lennék kíváncsi, akkor az "Error #1507 Bad file record signature" üzenetet adja. A Check for errors sem fut le.
Tudtok valami megoldást, hogy ne kelljen formázni a vinyót?
(azóta már beraktam a gépbe, de semmi.)
Ha egy program (testdisk-5.5
http://www.cgsecurity.org) azt írja ki, hogy CHS 20023/255/63, viszont a vinyán CHS 16383/16/63 van az baj?
Érdemes lenne átírni, vagy ez nem tesz semmit (esetleg rosszabb lesz)?
Előre is köszi.
Unom a pincért a sarki bárban, unom a tévét a hotelszobában, unom a nőt, aki nem harap, csak karmol, unom az embert, aki mindent összebarmol, unom a káoszt, unom a rendet, unom a zajt, unom a csendet, unom a hóhért, unom a dajkát, unom a szüzet és unom a szajhát, unom az elejét, unom a végét, unom a háborút, unom a békét, unom a négert, unom a sárgát, unom a zsidót és unom az árját, unom a doktort, unom a gyógyszert, unom a szexet és unom az óvszert...