HWSW Informatikai Kerekasztal: S.M.A.R.T. - Mi micsoda? (avagy HDD-kről kicsit mélyebben) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

S.M.A.R.T. - Mi micsoda? (avagy HDD-kről kicsit mélyebben) Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   kovsol 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 02. 14:55

Idézet: ludolf - Dátum: 2004. dec. 10., péntek - 13:07

XP SP1 alapból nem látja, a registrybe kell beírni az EnableBigLBA értéket.
http://support.microsoft.com/default.aspx?...b;en-us;q303013

szerk: ...EnableBigLBA bejegyzést

Samsung oldalán van progi erre nem kell neked bent turkálni
Alaplap: Asus K8N-E Deluxe CPU: AMD Atlon64 3000+@2500Mhz RAM: 2*512MB DDR400VGA: Geforce 6600GT + Zalman VF700CU  Hang: Audigy2 HDD: Samsung 200 GB 8MB Sata2 Monitor: SAMSUNG SyncMaster 713n 8ms Net: 2MBit/s ADSL / 100Mbit/s kollégium Egyébb Pioneer 108 16x DVD+-RW, Toshiba 16x DVD-rom, MX518

#542 Felhasználó inaktív   kovsol 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 15:11

megnéztem speedfan ban az én vinyomat is és megilyedtem kicsit! mert nekem tök mást adott mint amit az elöbb láttam :eek: nekem a warn nál is tele van számmal
amugy nem vágom ti hogy tudtok 20K nál nagyobb képet berakni :(

SPEEDFAN képem !!

Szerkesztette: kovsol 2005. 01. 02. 15:18 -kor

Alaplap: Asus K8N-E Deluxe CPU: AMD Atlon64 3000+@2500Mhz RAM: 2*512MB DDR400VGA: Geforce 6600GT + Zalman VF700CU  Hang: Audigy2 HDD: Samsung 200 GB 8MB Sata2 Monitor: SAMSUNG SyncMaster 713n 8ms Net: 2MBit/s ADSL / 100Mbit/s kollégium Egyébb Pioneer 108 16x DVD+-RW, Toshiba 16x DVD-rom, MX518

#543 Felhasználó inaktív   ludolf 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 02. 17:16

Sziasztok!

A Samsung SP1614C vinyóm SMART értékeit nem tudom kiolvastatni. Próbáltam már a Speedfan-nal és az Everesttel is. BIOS-ban nincs (nem találtam) semmilyen 'Enable SMART' vagy hasonló jelentésű opciót.  Alaplap: Gigabyte 7n400Pro2
Ötlet? :think:

#544 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 19:46

Idézet: ludolf - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 17:16

Sziasztok!

A Samsung SP1614C vinyóm SMART értékeit nem tudom kiolvastatni. Próbáltam már a Speedfan-nal és az Everesttel is. BIOS-ban nincs (nem találtam) semmilyen 'Enable SMART' vagy hasonló jelentésű opciót.  Alaplap: Gigabyte 7n400Pro2
Ötlet? :think:

A BIOS fokepernyojenel nyomtal egy ctrl+F1-et?

#545 Felhasználó inaktív   ludolf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 20:03

:omg: Na, ja, így már van egy 'HDD SMART Capability', és ez Enabledre van állítva. :rolleyes:
Azért kösz.

#546 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 20:12

Idézet: ludolf - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 20:03

:omg: Na, ja, így már van egy 'HDD SMART Capability', és ez Enabledre van állítva. :rolleyes:
Azért kösz.

Ez egy SATA-s vinyo? Akkor jelen allas szerint nem tudod kiolvastatni a SMART ertekeket sem az everesttel sem a Speedfannal!

#547 Felhasználó inaktív   ludolf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 20:15

Igen, SATA-s.

#548 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 20:18

Idézet: ludolf - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 20:15

Igen, SATA-s.

Akkor ez a helyzet! Allitolag a kovetkezo Everest mar tudni fogja. De ezt, majd csak akkor tudjuk meg, ha kijon! ;)

#549 Felhasználó inaktív   Nores 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 23:31

Idézet: Csybe - Dátum: 2004. dec. 31., péntek - 11:06

chkdsk x: /r

Lomtár nincs bekapcsolva? :)

Most jöttem vissza téli szabadságomból, a gépeket is kilőttem még 23-án. Szerencsétlen Celeron, amiben van ez a hibás vinyó, már el sem indul: unmountable boot device, vagy vmi ilyesmi a hibaüzenet. Csak nem halt meg a vinyó... Múlt tavasszal már volt ilyen probléma, csak nem emlékszem, hogy milyen veszteségek keletkeztek. Vinyó még ugyanaz az ziher :)
Holnap kipróbálom az új gépben.
az x helyére ugye a meghajtó betűjele kell? az r minek a rövidítése?

A lomtár be van kapcsolva.
Köszi a segítséget!
A képen M5, de az enyém csak 530-as. Ráadásul Prescott :)

#550 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 11:25

Idézet: Nores - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 0:31

Most jöttem vissza téli szabadságomból, a gépeket is kilőttem még 23-án. Szerencsétlen Celeron, amiben van ez a hibás vinyó, már el sem indul: unmountable boot device, vagy vmi ilyesmi a hibaüzenet. Csak nem halt meg a vinyó... Múlt tavasszal már volt ilyen probléma, csak nem emlékszem, hogy milyen veszteségek keletkeztek. Vinyó még ugyanaz az ziher :)
Holnap kipróbálom az új gépben.
az x helyére ugye a meghajtó betűjele kell? az r minek a rövidítése?

A lomtár be van kapcsolva.
Köszi a segítséget!

Akkor, ha minden igaz,  a törölt fájlok a lomtárba kerülnek át, ezért nem szabadul fel üres hely.  ;)

Ürítsd a lomtárat.

Checkdisk-nél az X legyen a meghajtó betűjele, a /r teljes ellenőrzést (felület is) és hibajavítást jelent.

#551 Felhasználó inaktív   Nores 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 18:41

Idézet: Csybe - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 10:25

Akkor, ha minden igaz,  a törölt fájlok a lomtárba kerülnek át, ezért nem szabadul fel üres hely.  ;)

Ürítsd a lomtárat.

Checkdisk-nél az X legyen a meghajtó betűjele, a /r teljes ellenőrzést (felület is) és hibajavítást jelent.

a kötetel előbb le kell választani (unmount?) de ha leválaszt, akkor:
"A kötet összes leírója érvényét veszti"

ez mit jelent? ne ám helyrehozhatatlan dolgot műveljek  :)

a lomtár helyett inkább a vindóz a hibás, mivel ha a másik meghajtóra mozgatok valamit, akkor kizárt, hogy arról a lomtárban is másolatot hagyjon. most, másik gépbe rakva az a partíció korrektnek látszik, szabad hely rendben megnövekedett - így ránézésre :)
viszont induláskor kiírta, hogy a C partícióján inkonzisztenciát észlelt. szal a vindózos partíció szarakodik...

#552 Felhasználó inaktív   ludolf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 18:47

Szerintem is chkdsk kell neki, de a felületellenőrzést (egyelőre) feleslegesnek tartom.
Vagyis elég neki ennyi: chkdsk c: /f
Mivel ez ugye rendszer-partíció, csomó nyitott fájllal, megkérdezi majd, hogy a köv. bootoláskor elvégezze-e az ellenőrzést (>igen).

#553 Felhasználó inaktív   Nores 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 20:45

újraindítás után lement a teszt. fél órát lazán szórakozott vele, hibák kijavítva. ha minden jól megy, visszarakva a másik gépbe, elindul a vindóz.
csak az a furcsa, hogy ezt saját magával nem tudta megcsinálni. tehát sérült c: meghajtót nem tud ellenőrízni a vindóz... igaz ez még az eredeti xp, mindenféle SP nélkül.

#554 Felhasználó inaktív   Nores 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 00:38

hát nem indult el  :reklamacio:
PQM-kel belenézve tényleg nincs mountolva a boot partíció (rózsaszínű, és a C a logikai meghajtóknál kezdődik). a nagyobb probléma, hogy nem is tudom, hogy lehetne mountolni. kár, hogy nincs már meg a jó kis linuxom  :rolleyes:

a gépet összerakva egyébként a floppy tápját egy tüskével shiftelve sikerült rárakni, amit a ventillátor által azonnal "felkapott" füst jelzett. jó is a plexi oldallap, így mindjárt láttam a bajt. enyhén kiégett a csati, de a tápnak látszólag kutya baja. szegény embert még az ág is... :(  mondjuk asszem a floppyt ezentúl örökre száműzöm a gépből. semmi szükség rá - most úgy érzem.

#555 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 11:37

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, ami csak félig-meddig illik ide, de nem akartam új topicot nyitni neki.

Szal van egy maxtor winyóm, 80 gb, 7200rpm, asszem ATA100...
Meg vagyok vele elégedve, de tudom forgó alkatrész, néha cserélni kell.

A lényeg hogy szeretném "felmérni" az állapotát, nem akarok egyik napról a másikra megáll című mesébe csöppenni. Itt van a lényeg, a smart mindenre OK-ot ír, de ez nekem elég?
Mindenesetre berakom ide amit kiír nekem az Everest, hátha mondtok valami.

[ Maxtor 6Y080L0 (Y3HZ6PME) ]

03  Spin Up Time                      63 205  198    16679  Rendben: Az érték normális
    04  Start/Stop Count                  0    253  253      783  Rendben: Mindig rendben
    05  Reallocated Sector Count          63 233  233      206  Rendben: Az érték normális
    06  Read Channel Margin                  100  253  253        0  Rendben: Az érték normális
    07  Seek Error Rate                      0    253  252        0  Rendben: Mindig rendben
    08  Seek Time Performance                187  253  241    45646  Rendben: Az érték normális
    09  Power-On Time Count                  0    238  238    65146  Rendben: Mindig rendben
    0A  Spin Retry Count                  157  253  252        0  Rendben: Az érték normális
    0B  Calibration Retry Count              223  253  252        0  Rendben: Az érték normális
    0C  Power Cycle Count                    0    251  251      931  Rendben: Mindig rendben
    C0  Power-Off Retract Count              0    253  253        0  Rendben: Mindig rendben
    C1  Load/Unload Cycle Count              0    253  253        0  Rendben: Mindig rendben
    C2  Temperature                          0    253  253          36  Rendben: Mindig rendben
    C3  Hardware ECC Recovered            0    253  252        1331  Rendben: Mindig rendben
    C4  Reallocation Event Count          0    253  253        0  Rendben: Mindig rendben
    C5  Current Pending Sector Count      0    253  253        0  Rendben: Mindig rendben
    C6  Off-Line Uncorrectable Sector Count  0    253  253        0  Rendben: Mindig rendben
    C7  Ultra ATA CRC Error Rate          0    1    1          3460  Rendben: Mindig rendben
    C8  Write Error Rate                  0    253  252        0  Rendben: Mindig rendben
    C9  <gyártó-függő>                    0    253  252          10  Rendben: Mindig rendben
    CA  <gyártó-függő>                    0    253  252        0  Rendben: Mindig rendben
    CB  <gyártó-függő>                    180  253  252        0  Rendben: Az érték normális
    CC  <gyártó-függő>                    0    253  252        0  Rendben: Mindig rendben
    CD  <gyártó-függő>                    0    253  252        0  Rendben: Mindig rendben
    CF  <gyártó-függő>                    0    253  252        0  Rendben: Mindig rendben
    D0  <gyártó-függő>                    0    253  252        0  Rendben: Mindig rendben
    D1  <gyártó-függő>                    0    203  203        0  Rendben: Mindig rendben
    63  <gyártó-függő>                    0    253  253        0  Rendben: Mindig rendben
    64  <gyártó-függő>                    0    253  253        0  Rendben: Mindig rendben
    65  <gyártó-függő>                    0    253  253        0  Rendben: Mindig rendben

Ez minden  :think:
Előre is köszi
<b>OO = [||] [||] = OO </b>   Kereklámpás BMW M3 Forever!
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

#556 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 20:25

05  Reallocated Sector Count          63 233  233      206  Rendben: Az érték normális

Nekem csak ez a sor nem tetszik. Ha garis, azonnal vidd vissza.
A fenti sor ugyanis azt jelenti, hogy 206 db bad block van a winyón, ami valószínűleg növekedni fog. Bár ez nem 100%, jó néhány db winyó van az ismeretségi körben, amelyen van néhány, már évek óta.
Azonban egy biztos: jót nem jelent, hogy van ilyen egyáltalán a winyó felületén.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#557 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 10:39

Idézet: Csybe - Dátum: 2004. dec. 31., péntek - 12:02

Az utóbbi offline scan-ek egyike 4 hibás szektort vélt felfedezni. Ez ebben a formában nem okoz filerendszeri bad sectort. Legalább hetente egyszer nézz rá, hogy van-e változás.

Értem. Majd figyelem, de egyelőre nem változott helyzet.

Égyébként ez miért nem jelenik meg mint Reallocated Sector Count ?
Vagy mi a különdség Offline és e között ? :) (Ez utóbbi esetleg nem használt területen van ?)

Ja és még valami esetleg tudja már valaki hogy a Hardware ECC Recovered az miért pörög felfelé 1-2 winchester fajtánál ?
Ezek ennyire rosszul olvasnak ? Vagy valami rossz ?

Köszi!

Szerkesztette: ThomasS31 2005. 01. 12. 10:40 -kor

#558 Felhasználó inaktív   Credo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 19:38

Idézet: ReeChee - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 10:37

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, ami csak félig-meddig illik ide, de nem akartam új topicot nyitni neki.

Szal van egy maxtor winyóm, 80 gb, 7200rpm, asszem ATA100...
Meg vagyok vele elégedve, de tudom forgó alkatrész, néha cserélni kell.

A lényeg hogy szeretném "felmérni" az állapotát, nem akarok egyik napról a másikra megáll című mesébe csöppenni. Itt van a lényeg, a smart mindenre OK-ot ír, de ez nekem elég?
Mindenesetre berakom ide amit kiír nekem az Everest, hátha mondtok valami.

ReeChee: En a helyedben gyorsan leselejteznem a cuccost, mint lejjebb is irtak, a "Reallocated Sector Count" ertek veszesen magas. Egyebkent nem tudja valaki, hogy ilyen esetekben az EVEREST es mas SMART kiolvasok miert irjak azt, hogy "OK: Value is normal"/"Rendben: Az érték normális"? Az elso oszlop, a "threshold"/"kuszob" gondolom (csak tippelek, de abszolut logikusnak tunik) arra utal, hogy annak atlepesekor veheto a HDD igazan hibasnak, es talan attol kezdve allnak szoba veled a boltok, ha garanciajegyet lobogtatva beallitasz hozzajuk. A fent lathato tablazatban azonban hiaba lepte at az ertek (206) a kuszobot (63), jonak veszi a rendszer, erthetetlen modon.

Nekem is nemreg mondta be az unalmast egy WD HDD-m, ugyanez az ertek kezdett el raketasebesseggel noni, gyakorlatilag minden hozzanyulaskor, olyankor fel percre leakadt a rendszer es egyet lepett az ertek, es miutan atlepte a kuszobot (asszem annal 140 volt), akkor kezdett el adatot is veszteni. Feltetelezem tehat, hogy a kuszob egyben a le nem foglalt, ilyen athelyezesekre fenntartott, legbelul elhelyezkedo spare sectorok szamat is jeloli, ha a kuszobot atlepjuk, mar nem tudja hova elmenteni az elektronika a hibas sectorokat, dobja oket. A SMART szerint egyebkent ez a gyakorlatilag temetni valo HDD-m meg mindig hibatlan, a kuszob atlepes ellenere is (nalam is 200 koruli most az ertek).

Egyuttal csatlakoznek az elozo kerdezohoz is, eddig nem nagyon figyeltem a SMART ertekeket, csak par hete. Most vettem ket azonos ATA Maxtort (RAID-be szerettem volna rakni oket, ha lehetne kevesebb csatornas hardveres ATA RAID kartyat kapni az orszagban), es annak ellenere, hogy zsir ujak, meglepoen magas a "C3 - Hardware ECC Recovered" es a "C7 - Ultra ATA CRC Error Rate" erteke mindkettonek. Az elobbi ertek neha meg 3000 kozelebe is felmegy, az utobbi 250 kozelebe, ezek persze tudtommal nem fizikai hibak, es rendszeresen ujraszamolodnak, igy gondolom nem erdemes problemaznom miattuk, de azert nyugodtabb lennek, ha minden "Error" ertek mellett stabil 0 allna. Hasonlokepp a CB ertek is neha felmegy 1-re vagy 2-re, de ez nem olyan magas ertek, es bar ennek van kuszobje, a jelek szerint ez is ujraszamolodik. Azt egyebkent tudja valaki, hogy a CB meg a tobbi mit jelent, vagy hol lehet utananezni (keresovel meg a Maxtor site-on probaltam sikertelenul)?

Ha jol tudom ezek az ertekek leginkabb kabelhibanal vagy taphibanal jelentkezhetnek, ezekre gyanakszom leginkabb. Mindket HDD-t ugyanabban a mobil rackben teszteltem, bar mas-mas kabellel, ugyanis a hutes mar manapsag elengedhetetlen, es a kozelmultig meg csak ventilatoros rackekkel lehetett megoldani a HDD-k huteset, nem lattam a boltokban mostanaig nagyon mas hutesi alternativakat (most mar vegre vannak). A rack eleg komoly, nagyon draga is volt, ugyanakkor az ATA-133-as HDD-ket ATA-100-asra degradalja 80 eres kabelekkel is, gondolom ez is lehet hibaforras, de meginkabb lehet hibaforras az, hogy ugye a rack ATA toldasa tobb csatlakozoval jar, tobb lehet az apro kontakthiba es tobb helyen vehet fel az amugy is foldeletlen rendszer interferenciat. A masik tippem, amit meg valoszinubbnek tartok, hogy a HDD-k tapellatasaval van baj, egyreszt ott is all a rack miatt a toldas, masreszt a ventilatorok is "esznek" aramot, nem sokra emlekszem mar a fizikai tanulmanyaimbol, de az alap aramfelveteluk es a forgas kovetkezteben fellepo surlodasuk fuggvenyeben ellenallasuk lehet, ami csokkentheti a HDD-hez eljuto aram erosseget. Ebbol korabban volt igen komoly gondom is az emlitett rackben, egy idoben bugott valamelyik ventilator, valoszinuleg kicsit szorult (bar meg jol porgott), es ez roppant fura problemakat vetett fel, neha az azonos tapkabelre kotott, de masik rackben levo HDD tunt el teljesen a BIOS es az egesz rendszer szamara, ritkabban pedig az adott rackben levo. Miota megzsiroztam a rack ventilatorait, nincs ilyen baj (bugas sincs), de felteszem, a fenti ertekek azert visszavezethetok erre a dologra, most is fennallhat, csak most talan kevesbe kritikus a ventilatorok miatti aramingadozas.

Utalom a PC-ket, minden felretett penzemet elemesztik, es evente legalabb 2 honapot legozni kell veluk, hogy ujra hasznalhatova valjanak. :( Pillanatnyilag a munka HDD-m mellett doglott az FDD-m (elfustolt), a videokartyam (hiaba zsirozom, gyakran leall a ventilatora, es a kemeny underclock ellenere is 1-45 percen belul elfagynak a 3D gyorsitott cuccok, 2D-ben jol megy) es az alaplapomban is van valami komoly hiba, amit elvileg egy regi BIOS frissites orvosolt, de gyakorlatilag a jelek szerint nem (ha ujabb Windows-os rendszer HDD egyedul van egy kabelen, es ugy bootol, az alaplap teljesen osszemakolja minden szemettel a feluletet, nem kimelve a rendszert, bootsectort, FAT tablat, semmit). Eh, bocs a hosszu fustolgesert, 3-4 hete allnak az itthoni munkaim a doglott HDD miatt, az alaplapi szivasok miatt, es mert Magyarorszagon nem lehet kapni olyan RAID kartyat, amilyet keresek, igy mar csak nonstop szidom mindenfele a Microsoft, az Intel, az Abit, a WD, a Maxtor es a tobbi ceg alapitoinak felmenoit. :)

#559 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 12:00

Már 1 (egy) db Reallocated Sector Count is garanciális probléma. A SMART kiolvasók azért írhatják ilyenkor, hogy az érték normális, mert -mint akár a CD-írók utasításkészleténél is-, a sok seggfej nem tud megegyezni egy egységes regiszterkiosztásban, ill. az értékek jelentésében. Így (gondolom én) a SMART kiolvasó progi kénytelen a SMART-tól kapott hibajelzésre hagyatkozni, amit pedig a gyártó állít be. Vagyis akármilyen értékre beállíthatja azt, hogy hibát jelezzen a SMART.
A ventillátor "súrlódása" miatt fellépő áramingadozás tápprobléma (esetleg a molex csatiban található érintkezők kitágulása), egy normális, megfelelő áramerősséget leadni tudó tápnak nem lehet gond egy passzív venti szorulása, vagy akár "besülése" sem.
Az ATA-100-at a windows írja, vagy a BIOS? A windows ugyanis kicsit hülyén úgy van megírva, hogyha egy bizonyos számú átviteli hibát észlel, akkor lejjebb veszi az átviteli protokollt (természetesen vissza már nem állítja magától, amilyen gyökér). Valószínűleg a kábel a ludas az átviteli hibákban. Ilyen esetben a registryben ki kell törölni az összes MasterIdDataCheckSum ill. SlaveIdDataCheckSum kulcsot és újra kell indítani a gépet. Ilyenkor megnézi, hogy mi a max. átviteli mód, amit a vezérlő és az eszköz együtt el tud érni és azt használja.
A másik ok az lehet, hogy vagy RAID kártya tud csak ATA-100-at (ha azon nézted egyáltalán a winyókat persze), vagy az alaplapod. Esetleg a rack, ha az valami bonyolultabb elektronikával van ellátva.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#560 Felhasználó inaktív   -=RaiN=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 15. 00:03

Hi!
Van egy bad sector-os Maxtor vinyóm. Ha tolok rá egy low level format-ot, akkor van rá esély, hogy az helyrehozza? (Bocs, ha már volt kérdés...)
Konfig: E8200 | P5K | 8800GT | 2GB-DDR2
AO: Winetou, Ryannon [frozen]

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »