HWSW Informatikai Kerekasztal: Maxtor DiamondMaxPlus9 80GB/7200rpm/ATA133 típushiba - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Maxtor DiamondMaxPlus9 80GB/7200rpm/ATA133 típushiba Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 18. 08:25

Idézet: Casoli - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 15:58

NIncs semmi baj a Maxtorokkal...

Általánosságban biztos nincs, de ez a típus durván szériahibás!
Semper Fi

#102 Felhasználó inaktív   naftzy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 18. 11:00

HÁt hogy nem hibás, azt én nem tudom...
De nekem egy 80/7200/2M DMax+9 halt be. Semmi extra. Csak ft a jó öreg CounterStrike, majd a köv kép, h gép újraindul... Az oprendszer erről a hdd-ről többet nem bootolt be. Semmi: sem w9x, sem xp, sem 2k, sem linux. a maxtoros progival kinulláztatta, hátha sw-s bad, de nem az volt. és gyártotta a bad-sectorokat. Vissza garba...  Nem maxtort kértem helyette...
nekem csak leálláskor kattant, de akkor jó nagyot, amúgy nem találtam semmit, ami rendellenesnek mondható lett volna, leszámítva a végzetes meghibásodást. szal ennyi. nincs több maxtor részemről.

#103 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 11:29

Idézet: joshua7 - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 8:23

Sztem minél előbb mentsd le az adatokat!
Garis még? Mert ha igen, vidd vissza minél előbb!

Ez már a csere(új) winyó. Ugyanis addig-addig jártam a kékhal nyakára a Teréz krt-on, míg végül beadták a derekukat, és legariztatták a nagykerrel. Erre kaptam egy új wnyót, ami teljesen ugyanaz, és ugyanolyan sz@r.  :reklamacio:

#104 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 17:17

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 12:29

Ez már a csere(új) winyó. Ugyanis addig-addig jártam a kékhal nyakára a Teréz krt-on, míg végül beadták a derekukat, és legariztatták a nagykerrel. Erre kaptam egy új wnyót, ami teljesen ugyanaz, és ugyanolyan sz@r.  :reklamacio:

Na, cseréld be, de véletlenül sem uilyenre!
Én is ezért fogok egy 120-as Samsungra vagy Seagate-re cserélni! Nekem a Nagyenyed úton megcsinálják. A szervizes srác ezt mondta.
Semper Fi

#105 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 19:06

Idézet: joshua7 - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 17:17

Na, cseréld be, de véletlenül sem uilyenre!
Én is ezért fogok egy 120-as Samsungra vagy Seagate-re cserélni! Nekem a Nagyenyed úton megcsinálják. A szervizes srác ezt mondta.

Nagyenyed úti kékhal?  :confused: Az érdekes, hogy minden boltjában máshogy állnak hozzá a szervízesek a kérdéshez (ezexerint).  :rolleyes: És mit mondott pontosan? Felküldik nagykernek, és utána ha ráfizetsz, adnak más típust / más márkát?

#106 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 22:11

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 20:06

Nagyenyed úti kékhal?  :confused: Az érdekes, hogy minden boltjában máshogy állnak hozzá a szervízesek a kérdéshez (ezexerint).  :rolleyes: És mit mondott pontosan? Felküldik nagykernek, és utána ha ráfizetsz, adnak más típust / más márkát?

Igen, az a Kékhal üzlet!
Mondtam srácnak, h 1 nagyobbat szeretnék + más márkát erre Ő, h okés. Itt tartok most.
Jövő keddre minden kiderül.
Semper Fi

#107 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 19. 12:16

Idézet: joshua7 - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 22:11

Igen, az a Kékhal üzlet!
Mondtam srácnak, h 1 nagyobbat szeretnék + más márkát erre Ő, h okés. Itt tartok most.
Jövő keddre minden kiderül.

Az a baj, hogy én már átestem a legariztatáson/cserén, és most itt állok ugyanazzal a vacakkal. Egyszerűen nincs se erőm, se energiám ugyanazt az egy hónapos tortúrát végigcsinálni; küzdeni kékhalékkal. Merthogy elsőre is ugye mikor reklamáltam, akkor azt mondták, hogy "há' , de a SMART jó, meg PowerMAX is OK, akko' nincsen baj"... Hát dehogynem volt. Volt baj. És most is van, a cserevinyóval. De egyrészt időm sincs mégegyszer erre, másrészt nem tudok 80 gigányi anyagot lementeni, mert nincs másik winyóm. Amíg kiírnám CD-re a cuccokat, addig pedig megőszülnék. Szóval patthelyzet.

Üdv: Bepe

#108 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 19. 18:08

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2004. máj. 19, szerda - 13:16

És most is van, a cserevinyóval. De egyrészt időm sincs mégegyszer erre, másrészt nem tudok 80 gigányi anyagot lementeni, mert nincs másik winyóm. Amíg kiírnám CD-re a cuccokat, addig pedig megőszülnék. Szóval patthelyzet.

Pedig én kiírtam! Igaz, h elment vele 35 cd, de még mindig így a  jobb.
Semper Fi

#109 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 19. 20:20

Idézet: joshua7 - Dátum: 2004. máj. 19, szerda - 18:08

Pedig én kiírtam! Igaz, h elment vele 35 cd, de még mindig így a  jobb.

Ha mondjuk bolti árral számolsz (CD darabját olyan cc. 240Ft-jával), akkor 35db.*240Ft.-> ~ 8000-8500 Ft. Tehát majdnem annyiban van, mintha a régi winyó (jelen esetben a Maxtor) eladása v. visszagariztatása nélkül vennél egy új Barracuda IV-et v. IBM-emet.  :) De valószínű én is a kiírásos verziót választanám.

#110 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 19. 22:35

Én 80 forintjával számoltam! :)  Így kijött kb. 2600-ra.
Semper Fi

#111 Felhasználó inaktív   nahat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 00:30

Hali!
Lehet nem pont erről a wincsiről írok, de ez is maxtor. Szal ma vettem 120 GB 7200rpm 8mb cache ata/133. Valamiért ha akármit csinálnia kell iszonyatosan ropog, kerreg, kattog. Nem értem. Ilyen szintű problémát jelent neki egy bootolás? Vagy egy film átmásolása másik partícióra vagy winyóra? Még akor is kerreg mint állat, ha elindítok egy muvit, arról már nem is merek beszélni, hogy egy picit beletekerek. Normális ez? Bocsi, hogy ide írok, de nem találtam jobb témát... Szal ez így normális? Eszméletlen idegesítő. Átmásoltam 20 gigát előbb és a fejem kettéugrott, mert vagy 10 percig kerregett egyfolytában különböző szólamokban...
na üdv, ha esetleg valakinek ilyen winyója van és neki nem csinál ilyet vagy nem tudom, az please írjon ide pár sort nekem. Kösz
Bírom a kritikát, de nem szeretem.

#112 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 07:40

Sztem minél hamarabb vidd vissza!
Semper Fi

#113 Felhasználó inaktív   nahat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 11:46

Hali!
Itt vagyok szervízben, megnéztük a winyót, a szervízes szerint nincsen probléma. Beraktuk 2 gépbe is a winyót, itt nem olyan durva a hangja, szerinte a tápom nem elég izmos, túl régi stb. Szal itt tényleg más a hangja, és úgy 45 mega körül olvasott, írni pedig átlagosan 30-35 Mb/seccel írt. Marad a tápcsere.

#114 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 12:12

Hát, nekem ugyanúgy kattog(ott) a mostani Chieftec HPC360-102  360W-os bika táppal, mint a régi Codegen 300W-ossal kattogott. Meg ugyanúgy kattog az új p4p800-se lap alatt eredeti gyári ASUS IDE kábelen most.  :( Szal' én sem valószínű, hogy többet Maxtort veszek.

#115 Felhasználó inaktív   nahat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 20:25

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2004. máj. 20, csütörtök - 11:12

Hát, nekem ugyanúgy kattog(ott) a mostani Chieftec HPC360-102  360W-os bika táppal, mint a régi Codegen 300W-ossal kattogott. Meg ugyanúgy kattog az új p4p800-se lap alatt eredeti gyári ASUS IDE kábelen most.  :( Szal' én sem valószínű, hogy többet Maxtort veszek.

Hát nem túl bíztató amit leírtál. Bennem most az tartja a lelket, hogy a szervízben mind a két gépben jól ment a wincsi, csak nálam hangoskodik. Havernak is van ilyenje neki sem darál annyit... Most ha lesz időm besviszem komplett gépet szervízbe és megnézzük másik táppal hogyan muzsikál, legfeljebb rá fog tudni dumálni a boltos még egy tápra is... Codegen 300 wattos van most a gépemben, úgy látszik ez valami nagyon gagyi dolog, sajnos nem értek hozzá. Noname tápokat most láttam 4000 Ft körül, de félek ezek ugyanolyan szarok lesznek mint a mostani, bár ha azzal megy a winyó akor lecserélem egy olyanra, ennyi még belefér. De a Chieftec tápok 350-400 wattosak amiket láttam 19 rongy körül voltak, majdnem annyi mint a winyó maga:)

#116 Felhasználó inaktív   Scuderiafan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 20:34

Kár keresni az okokat, hogy vajon miért kattognak ezek a k****g Maxtor vinyók!!! A válasz egyszerű: silány és szar széria!!! Mindannyian beleléptünk a lehető legnagyobb szarkupacba!!!  :omg:

#117 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 22:18

Idézet: nahat - Dátum: 2004. máj. 20, csütörtök - 20:25

De a Chieftec tápok 350-400 wattosak amiket láttam 19 rongy körül voltak, majdnem annyi mint a winyó maga:)

A HPC-360-102-je a Chieftecnek (nem a 360-202, de az nem is baj egyáltalán) atomstabil, és 360W-os. És én nemrég vettem nettó 9.5-10K körül (bruttó 13-14K) újonnan!!! az E-C*nn*ctnél a Lehelen. Az már egész baráti egy ilyen bika tápért, ajánlom mindenkinek. Bár a M DMP9-kattogáson nem segít a tápcsere sem.  :reklamacio:

#118 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 18:36

:think:

#119 Felhasználó inaktív   veld 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 06. 04. 09:55

sziasztok!

nekem egy besult maxtor ata133 40gb-as vinyom van. Keressek ehhez elektronikat ha vkinek van vmi tippje h honnan tudok szerezni akkor irjon pls.

Koszike

veld

#120 Felhasználó inaktív   makimiki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 20:46

HI

Nekem két 80 gb (7200 rpm ata 133) maxtorom van (dm+9) az egyik 2 a másik 8 mb cachel rendelkezik, eddig semi bajom nem volt velük közrl 1 év után.  :up:

De ma vettem egy 160 as satás maxtort és bekapcsoláskor zúg vagy katan vagy mit tom én ez normális?  :think:

előre is köszi

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.