HWSW Informatikai Kerekasztal: Maxtor DiamondMaxPlus9 80GB/7200rpm/ATA133 típushiba - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Maxtor DiamondMaxPlus9 80GB/7200rpm/ATA133 típushiba Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   klespo 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 25. 21:29

Idézet: Scuderiafan - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 11:21

Egy láma kérdés: Előfordulhat, hogy a mobil-rack miatt nem mükődik rendesen egy winchester?

Mit értesz "nem rendes" alatt?
" Egyszer még örülni fogsz nekem, de addíg... "

#82 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 11:20

A p*csába!
A tegnapi nap folyamán az én 80-as, 8Mb cache-es vinyóm is meghalt. :mad:  :mad:
Szimptóma: Xp elkezd tölteni, majd amikor átkapcsol(na) grafikus nézetbe és megjelenne a kurzor... katt... és a rendszer újraindul. :mad:  És ezt csinálja újra és újra. Egy másik gépben dettó.
Felhívtam Bluefish-t -> tanács: rakjam újra az Xp-t.
Na kösz! Ezért hoztam föl Pestre a vinyót... :mad:

Szerintetek adatokat meg lehet menteni? :confused:
Semper Fi

#83 Felhasználó inaktív   Scuderiafan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 26. 11:21

Pl.: lefagy a gép mikor elakarom érni a rackben lévő vinyót... De ha nincsen benne semmi, akkor nem tapasztalható...

#84 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 11:27

Idézet: Scuderiafan - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 10:21

Egy láma kérdés: Előfordulhat, hogy a mobil-rack miatt nem mükődik rendesen egy winchester?

A kérdés nem láma, sőt inkább okkal feltett...

Igen
-Ha rossz a kábelezés/csatlakozó, és emiatt az adatokat rosszul olvassa/írja/továbbítja a vinyó, esetleg nem megfelelő tápfeszültséget kap
-Ha nem megfelelő a hűtés.....és leég az egész....!!
-Ha valaki van olyan merész és okos, hogy menet közben veszi ki és rakja be a vinyóját!! kivétel, ha hot plugos kütyüje van-...... nem hiszem hogy home vki ilyet tart...

és amiket még kihagytam!!!!
folytassátok ...

Szerkesztette: WEbshark 2004. 04. 26. 11:29 -kor

#85 Felhasználó inaktív   turho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 11:47

Idézet: klespo - Dátum: 2004. április 22, csütörtök - 23:09

:think:

Apropó legalább EZt kipróbálnám ha valaki felvilágosítana, hogy mit és hogy kell!

Köszi!

Szedd le a honlapról, egy floppylemezre tegyél minimális indítófájlokat /io.sys, config.sis, meg még valami nem jut eszembe....vagy full winme indítólemez is jó, csak akkor kell egy másik floppy is./ és az amset progi. Ezt elindítod, detektál kicsit. Utána -quiet  paranccsal megcsinálja. Majd reboot. Asszem le van írva a használatához hová kell kötni és jumperelni a vinyót, szóval ahol a progi, ott help is van hozzá.

#86 Felhasználó inaktív   steve_hwsw 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 13:14

Üdv Mindenkinek!

Sajnos belefutottam a dicső példányok egyikébe (hál' az égnek nem az enyém, egyik ismerősé). Elhívtak, hogy lassan indul a három hónapos masinán az XP. Lassan..... 15 perc volt kb. egy boot.... :mad: Még nem ismertem közelről a DiamondMax 9-es gyönyörűséget, úgyhogy szokásos, wintelep, közben fagyás 1X, de utána oké. Egy hétig ment, majd ugyanaz + ntldr elszállt. Vinyó ki, gépembe be, az se annyira indult, pedig csak adatmentés céljából, sec. masterként volt benne. Nagy nehezem minden fontosat sikerült leoperálni róla, másoláskor néha eltűnt a vinyó, akkor hibaelhárító futtatásával ment tovább....
A Norton Utilities (ok,ok de csak ez volt hirtelenjében otthon, 110 km-re, itt a melóhelyen volt a többi cuccom) SMART monitorja szerint fizikai hibás. OK, mondtam a srácnak, addig benyomom az én vinyómat, hétközben használja azzal, a f*ckstort meg vigye vissza.
Hétvégén mentem haza, erre azt mondja, h visszaküldték a vinyóval, nincs semmi baja. Mit csináltak? Leformázták, és egy chkdsk-t futtattattak rajta, mondván rakjunk rá winfost, és ha meghal, egyben vigye vissza  :respect: Hogy ez nekem nem jutott eszembe......  :D  Talán még azt is beírták, h FORMAT SMART??? :D

Nagy nehezen lenyugtattam magam, leszedtem a powermaxot, ami persze 2-3 óra masszív burn-in test után kidobta a hibakódot, és finoman megjegyezte, h 1. adatmentés (ha lehet) 2. hiba beregisztrálása 3. zacsizás-visszaküldés 4. új meghajtó átvétele postástól/futártól. Szóval kicsit megnyugodtam, nem vagyok teljesen hülye. Most akarom majd felhívni a céget, de először valszeg a fogalmakat kell tisztáznunk...

Azért egy kicsit idegesítő, hogy munka közben (pályázatokat ad be a mobilitas csodás webes rendszerén keresztül) ilyenekkel cseszegetik (meg engem is), h telepítgessek winfost, és úgy vigye vissza :D Az ellenőrzést persze csak úgy tudták végrehajtani, h az adatait törölték...

Most azt nem tudom, h ez az ő kedvenc szórakozásuk, h haldokló vinyókra winfost telepítenek, ha meghal, akkor meg megéneklik, vagy mi, de asszem ha nem változtatnak a dolgon, akkor masszívan ordítani fogok...

#87 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 17:24

Nekem a Bluefish-nél mondták ugyanezt! -> Rakjam föl újra az XP-t.
Mintha az bármit is megoldana.
Végül mégis bevették szervizbe, holnap megyek az eredményért.
Semper Fi

#88 Felhasználó inaktív   steve_hwsw 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 27. 08:22

:confused:
No, felhívtam a csapatot, elkezdtem a mondókámat, adták a szervizes gyereket.
Mondom neki, h SMART alapján fizikai hibás vinyót mé' chkdsk-val ellenőriznek, erre mondja, h ki kellett volna azzal jönni a hibának. Mondom neki reallocated seoctors pl., mondja ő, hogy de, annak is ki kellett volna jönni... :respect: Há' ezt mé' nem tudtam... :D
Másik vonalra tereltem a szót, mondon powermax, erre tanácstalan csend, mondom gyári maxtor tesztprogi, teszt, hibakód ecetera, asszongya OK, akkor visszaküldik a nagykernek. No, itt tartunk, beküldtem a tulajjal a vinyót meg a hibakódot is, kíváncsi leszek az eredményre...

#89 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 27. 09:42

Idézet: joshua7 - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 16:24

Nekem a Bluefish-nél mondták ugyanezt! -> Rakjam föl újra az XP-t.
Mintha az bármit is megoldana.
Végül mégis bevették szervizbe, holnap megyek az eredményért.

Megvan a rövid, akkuráns szervizes válasz: 'Ez a vinyó rossz.'  :mad:  :reklamacio:  :down:  :mad2:
Nagyszerű! Szinte teljesen tele volt a vinyó, többek között több év alatt összegyűjtött zenékkel! Menten fölrobbanok! :mad:
Egyetlen reményem, hogy sikerülni fog az adatok részleges megmentése, mondjuk Linux-ból.
A vinyót persze cserélik, de engem már az sem boldogít különösebben...
Az tuti, h Maxtort soha többé nem veszek!
Ha neked is kattog, vigyázz! Bármikor bekrepálhat!!!
Semper Fi

#90 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 08:27

Idézet: fram - Dátum: 2004. március 26, péntek - 10:44

Maxtor DM+9 80 GB, nem rendszerwincs [Win2k a rendszer], nem csinal semmi ilyesmit. Amiota "Silent Seek"-re van allitva, hangját sem hallom. [9 hónapos, de ritkán van használva]

Most mar intenziven van hasznalva [meg midig nem rendszerwincs], zart haz, hutes nincs. 24 ora  utan 42 C fok a homerseklet.

Leallashoz annyit fuznek hozza, h a gepen mar minden leallt (ventik, tobbi wincs) mikor a Maxtor me'g mindig forog. Kb 10 mp utan all le. Kattanni nem kattan, regebben is csak akkor fordult elo, ha elment a tapja  :D (rossz volt a tapcsati).

Ne ertsen felre senki, nem akarok semmit sem bizonygatni, csak annyit kerdeznek, masoknak is ilyen sokaig forog a wincs? [Ez egy 2MBos DM9]

udv fram
Ciciman is on borda

#91 Felhasználó inaktív   vajda 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 18:45

Sziasztok!
Nekem a 80 gigás 1 hónapos vinyóm ma letöltés közben,egy másik letöltendő fájlra kattintva klattyant egy akkorát, mint amikor a flopylemezt behúzza a meghajtó.De közlöm flopy nincs a gépemben.Szóval most ez az a kattanás amitől félni kell?Eddig nem történt ilyen, sebességgel sincs gond. :confused:
Semmit sem tudok, csak azt, hogy nem tudok semmit. (Szokratész)

#92 Felhasználó inaktív   szocef98 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 23:28

Üdv!
Nekem is technikám van szeptember óta. És eddig kopp kopp  ;) semmi kattanás pedig minden nap megy vagy 10-15 órát Linuxszal vagy XPvel.Lehet hogy én kifogtam egy jó szériát?
Amúgy a haversrácnak is ilyen van de az néha kattog szépeket.
anyag erő energia

#93 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 08:04

Idézet: vajda - Dátum: 2004. ápr. 30, péntek - 18:45

Sziasztok!
Nekem a 80 gigás 1 hónapos vinyóm ma letöltés közben,egy másik letöltendő fájlra kattintva klattyant egy akkorát, mint amikor a flopylemezt behúzza a meghajtó.De közlöm flopy nincs a gépemben.Szóval most ez az a kattanás amitől félni kell?Eddig nem történt ilyen, sebességgel sincs gond. :confused:

Igen, az lesz az. Fincsi, mi?  :) Egyébként én most lapot is cseréltem, és az ASUS P4P800 SE-vel egy eredeti gyári ASUS IDE cable-n lóg a DiamondPlus9-esem. Hála az égnek, az új lap vezérletével még nem adott ki ilyen fémes csattanó hangot, de régebben rendszeresen. Úgyhogy várom a halálát...  :respect:

Szerkesztette: bepe_79 2004. 05. 14. 08:09 -kor

#94 Felhasználó inaktív   logi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 05. 14. 11:57

Sziasztok!

Nekem van egy 40Gb-os 5400-es, egy 80/7200 és egy 160/7200/8Mb.
A 40-es 2 éves, vagy lehet hogy több, semmi baja, de egyszer havernál volt 3-4 napig ment a gépében, és utána nem lehetett róla olvasni adatokat, sőt el is szállt az egész, még a windows se indult el ha bent volt ez a vinyó. Maxblast progival low level format, azóta teljesen jó. Azért szállt el, mert haver a gépét tuningolta, és ez a vinyónak nem tetszett. Ezt onnan tudom, hogy régen egy osztálytársamnak volt szintén ilyen vinyója, és háromszor elszállt neki, kicserélték, de utána nem maxtort használt hanem valami mást, az bírta a tuningot.
A 80 gigás: 15 hónapos, kezdettől fogva kattog, még nem szállt el róla semmi. Egyik havernak szintén kattog, neki is még megy, pedig szar tápja van, mert ha ráköt még egy vinyót néha már újraindul a gép. Azért nem hiszem hogy a vinyóm a táptól kattog, mert egy 420W-os Chieftec-em van. Egy másik haver csont ugyan ilyen 80-as vinyója nem kattog.
A 160-as: pár hónapos (2-3), ez sem kattog.
Ha vinyón belül másolok az nálam is lassú(13-17 mega), de egyikről a másikra (80-160, 160-80) gyors(30-50 mega között).

#95 Felhasználó inaktív   vajda 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 21:19

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2004. máj. 14, péntek - 9:04

Úgyhogy várom a halálát...  :respect:

Na ez jó két hete volt, azóta nincs klatty...
De komolyan ez már a halál? Baromi kellemetlen lenne,
ha egyszercsak megfeküdne egy rakás adattal.
A 40-es maxtort cseréltem le erre, na az csendesebb is volt és
soha nem kattant. :(
Semmit sem tudok, csak azt, hogy nem tudok semmit. (Szokratész)

#96 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 12:55

Na, ismét itt vagyok. Pár nap sem telt el az alaplapcserém után, az ASUS P4P800 SE alatt ugyanúgy kattog most a 80-as DiamondMaxPlus9-es Maxtorom (7200/2MB-os). A táp sem hiszem, hogy kevés neki, még mindig a Chieftec 360W-os hajtja a gépem. Induláskor ugyanúgy a nagy, fémes csattanás / kattanás.  :( Lehet, hogy én sem veszek soha többet a büdös életbe Maxtort.  :(

Üdv: Bepe

#97 Felhasználó inaktív   Merlin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 13:39

Azt mondjátok inkább ne vegyek Maxtort?

Most készültem lecsapni egyre a bolhán.
https://forum.hwsw.hu/index.php?act=ST&f=28...=0#entry1571294

Szerkesztette: Merlin 2004. 05. 17. 13:40 -kor

És Jézus szóla hozzájuk: "Mondjátok, ki vagyok én?" És ők felelék: "Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, melyben interperszonális kapcsolataink legvégső értelme tárul fel előttünk." És Jézus szóla: "Mi?"

#98 Felhasználó inaktív   Casoli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 14:58

Idézet: Merlin - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 14:39

Azt mondjátok inkább ne vegyek Maxtort?

Most készültem lecsapni egyre a bolhán.
https://forum.hwsw.hu/index.php?act=ST&f=28...=0#entry1571294

NIncs semmi baj a Maxtorokkal...

#99 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 21:51

Idézet: Casoli - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 14:58

NIncs semmi baj a Maxtorokkal...

Így van. Ez a két oldal is ezt támasztja alá.

#100 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 08:23

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 13:55

Na, ismét itt vagyok. Pár nap sem telt el az alaplapcserém után, az ASUS P4P800 SE alatt ugyanúgy kattog most a 80-as DiamondMaxPlus9-es Maxtorom (7200/2MB-os). A táp sem hiszem, hogy kevés neki, még mindig a Chieftec 360W-os hajtja a gépem. Induláskor ugyanúgy a nagy, fémes csattanás / kattanás.  :( Lehet, hogy én sem veszek soha többet a büdös életbe Maxtort.  :(

Üdv: Bepe

Sztem minél előbb mentsd le az adatokat!
Garis még? Mert ha igen, vidd vissza minél előbb!
Semper Fi

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.