HWSW Informatikai Kerekasztal: Maxtor DiamondMaxPlus9 80GB/7200rpm/ATA133 típushiba - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Maxtor DiamondMaxPlus9 80GB/7200rpm/ATA133 típushiba Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 08. 10:39

Akkor én is beállok a sorba. :(
Az én 80-as vinyóm is produkálja ezt a hangot, és ami gáz, hogy néha le is fagy utána. Viszont nekem szinte mindig akkor jelentkezett a probléma, amikor a kislemezes-meghajtóhoz nyúlt volna a rendszer. Amióta viszont semmit sem tuningolok minden újra normális!

Szerkesztette: joshua7 2004. 04. 08. 10:39 -kor

Semper Fi

#62 Felhasználó inaktív   phan_tom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 11:09

Az én gépemben is két ilyen vinyó csücsül (Maxtor DiamondMaxPlus9 80GB/7200rpm/ATA133), és kezdetben hallottam ezt a kattogást én is, de az utóbbi időben nagyon ritkán, és teljesen rendszertelen időben.
A gépem folyamatosan megy -video digizés- az egyik vinyón, és kezdetben nagyon megijedtem, hogy beadja a kulcsot  :(
Remélem nem lesz vele gond, de többet Maxtort nem veszek.
"Fear is the path of the dark side.....  I sense much fear in you.."

#63 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 11. 01:36

Hallo!

Sajnos-sajnos...

Unokatöcsém vett egy Maxtor dimond max 9 120Gb-s 8MB cache -es vinyót. Már MÁSODIK napja sz*punk vele... :reklamacio: A világ összes kincséért sem akar rá felmenni a winxp:
Elindul a telepítő, majd fájlokat másol, után újraindul(na). Itt jön a baj!!
indítaná a grafikus telepitőt, de ezt irja ki: 'hiba. a rendszer nem inditható', vagy vmi. ilyesmi :reklamacio:  :reklamacio:
Már szinte mindent kipróbáltunk:
Az én gépemben (ugyanez a hiba)
Win-telepítővel osztotuk fel a vinyót (na vajon mi?)
Partiton magic 8.0-val osztottuk fel (szintén)

Gondoltam nézzük meg a jó öreg Linux-al!...az felment rá...utána a win....áhh le sem iróm :reklamacio:

Olyan, mintha nem akarna működni a MBR, vagy valami hasonló 21.sz-i megfelelője ;)

Kékhal(ál)-ban vettük most csütörtökön!

Valaki mondjon valami okosat, mert már a tököm tele van ezzel a vinyóval... :grrr:  :banghead:

Előre is kösz!!! :respect:

:offtopic:
ps.:Boldog Nyuszit!
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#64 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 16:54

na igen, köszi a topikot kedves BePe kolléga, kizárt hogy ilyen szart vegyek mint a maxtor, pedig most tűnődöm mit vegyek holnap.
fuckstort egyszer vettem 3 éve, az is szar volt, azóta is szar úgytűnik. LE VELE!!!
:eek:  :eek:  :eek:  :eek:  :eek:  :eek:  :eek:

#65 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 16:57

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. március 19, péntek - 12:27

Húú de nagy kő esett le a szívemről, nekem is két maxtorom van a 120-as tökéletes csak kikapcsoláskor kattan, de szerintem az normális. Ellenben a 80-asom ugyanazt a ciccegő kattogó hangot hallatja, amit fentebb többen említettek (fémes csattanás). Egy hónapig jó volt, aztán kezdte, először ritkán, majd egyre sűrűbben. Ezután meguntam és vettemm a 120-ast. Így hogy csak adattárolásra, meg filmnézésre használom ritkán kattog. A békéscsabai Mistralba mondták, hogy vigyem vissza oda ahol vettem, mert ez gari hiba, de tudom ott elhajtottak volna, mert végülis nincs baja, adatvesztés nem volt, gyors is úgyhogy hagyom a csába. :(

szerinted normális ha kikapcsoláskor kattan? :D
mert másoknak is kattog? :D
kattogott a 80asod és vettél egy 120ast ami ugyanúgy kattog?
ez nagyon mókás hallod.... :D :D :D

#66 Felhasználó inaktív   FRED 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 17. 15:23

Most vettem egy Maxtor dimond max 9 80Gb-s 8MB cache -es vinyót (15 nappal ezelőtt). Ma a WinXP nem indult el, mert nem találta a rendszer fileokat. Újra feltelepítettem a WinXPt, most meg az Unreal2 nem találja a fileokat. Este ha hazaérek felteszem a windowst a 4éves  quantum fireball lct10 20Gb vinyóra, az legalább SMART szerint is OK. Ez az első Maxtor vinyóm.  :mad:  Azt hittem túl van lihegve ez a "szar a Maxtor" téma, de 4 Maxtorból 2 pusztult+ vásárlástól számítva 1/4 éven belül(amiről tudok).

#67 Felhasználó inaktív   Gismoooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 18. 09:55

Idézet: FRED - Dátum: 2004. április 17, szombat - 14:23

Most vettem egy Maxtor dimond max 9 80Gb-s 8MB cache -es vinyót (15 nappal ezelőtt). Ma a WinXP nem indult el, mert nem találta a rendszer fileokat. Újra feltelepítettem a WinXPt, most meg az Unreal2 nem találja a fileokat. Este ha hazaérek felteszem a windowst a 4éves  quantum fireball lct10 20Gb vinyóra, az legalább SMART szerint is OK. Ez az első Maxtor vinyóm.  :mad:  Azt hittem túl van lihegve ez a "szar a Maxtor" téma, de 4 Maxtorból 2 pusztult+ vásárlástól számítva 1/4 éven belül(amiről tudok).

Havernál ugyanez volt! És az Badsectorosodás volt. Nézd meg, hogy neked BS-e.
Abit ST6,Intel Celeron2 1GHz,512SD,Gef2MX200,Sony CDU5231 52X cd-rom,Philips 48x16x48x CD-író,300W Codegen...

#68 Felhasználó inaktív   tigga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 18. 19:53

Hát nem tudom mit mondjak a maxtorra ítélje meg ki ki ez alapján:

idő 2004 január 14 körül: boltba be vásárol 4x120 és egy 80 as maxtor diamondmax9

március közepe körül: 1db 120 as bootoláskor már nem látszik!
március vége 80 as vinyóra nem mindig sikerül írni maxtor teszt hibásnak mondja
március vége másik 120 as meghal semmi nem látja felpörög

gariba vissza minden csere.

2 hónap telt el. Hibás széria?Ennyire belenyúltam? 5:3? Ezt kicsit soknak tartom....

üdv: tigga
szakértek hozzá csak most nem jut eszembe...

#69 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 07:27

Nekem is a fenti vinyóm van 8MB Cache. Nekem csak a leálláskor kattan egyet halkan. Gondolom ez normális dolog.  :rolleyes:
Viszont volt nekem egy  IBM 30GB-os vinyóm, ami használat közben 2-3-szor elkezdett kattogni. Ettől még ugyan úgy lehetett használni, nem fagyott le a gép...stb. Azért engem idegesített, és eladtam.
Egy kérdés!
A Maxtor PowerMax programja ugye nem törli le a particiót. Ellenőrzés után ugyan úgy megmaradnak az adatok a vinyón, vagy csak üres vinyóval lehet ellenőrizni?
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#70 Felhasználó inaktív   zzullu 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 04. 20. 15:57

szerintem a vinyo olvasofeje a szelerol hirtelen becsapodik a kozepe fele es az idezi elo eszt a hangot. pl:ajot becsapsz
info: szegy szet egy vinyot s melatod, amugy nekem is csinalta

#71 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 16:03

Mi is hozattunk 3 ilyen vinyót, 2 hónapon belül halott volt mindegyik. Kattogás->Adatvesztés, sérült fájlok. Szerencsére a szervízben tudtak a problémáról, és szó nélkül kicserélték őket...

#72 Felhasználó inaktív   turho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 21. 07:17

Nos nekem egy 200 gigás diamond 9-es maxtorom van 1 hónapja. Vadiújan amset-tel quiet üzemmódba kapcsoltam, és ezzel kinulláztam a hangját. Baromi gyorsan másolok és olvasok róla. Párba jött egy 200 gb-os 7k250 hitachi mellé. simán 35-43 Mb/sec-cel másolnak egymás között, szép halkan. Mindkettő 8 mb kessel vagyon szerelve. A problémám: A Hitachi saját magán belül is bármelyik partícióról bármelyikre őrült sebességgel tud másolni, 17-20 megával akár. Ellenben ha ugyanezt játszanám el a Maxtorral, bődületesen lassú lesz ha nagyobb fájlokról van szó. Ez mitől lehet? Azért idegesít, mert nem tudom hogy kellene működnie, mi az elvárás. A saját elvárásomat tudom :) miután láttam hogy a Hitachi mit tud saját magán is másolgatás közben.

#73 Felhasználó inaktív   tamas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 21. 07:29

nem olvastam teljesen végig a témát,nekem is 80 gigás dm9 vinyóm van lassan két éve,de eddig semmi rendellenes hangot nem adott....
a felpörgés,leálláson kívűl semmi fura hang.... lehet mázlista vagyok?  :D

#74 Felhasználó inaktív   klespo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 22:04

Idézet: turho - Dátum: 2004. április 21, szerda - 8:17

Nos nekem egy 200 gigás diamond 9-es maxtorom van 1 hónapja.  A Hitachi saját magán belül is bármelyik partícióról bármelyikre őrült sebességgel tud másolni, 17-20 megával akár. Ellenben ha ugyanezt játszanám el a Maxtorral, bődületesen lassú lesz ha nagyobb fájlokról van szó. Ez mitől lehet? Azért idegesít, mert nem tudom hogy kellene működnie, mi az elvárás. A saját elvárásomat tudom :) miután láttam hogy a Hitachi mit tud saját magán is másolgatás közben.

Van egy 1,5éves 60GB 5200-es hang, és hiba nélkül. Fél éve apámnak raktam egy 80GB 7200-est és
detto ugyanaz. Nem halgatóztam kattogás után, mert szinte zajtalanul dolgoznak. Aztán felbuzdulva hogy milyen fatya a MAXTOR, vettem én is egy 120-ast a DM9-ből.....
Hát, nagyon nem tetszik. Elejétől fogva hangosnak találtam, de amikor part.-ról part.-ra másoltam valamit, nekem is rohadtul lelassult és iszonyatosan kattogott. Másfél napig hallgattam, aztán vissza a boltba. Az eladó(ismerős) fejcsóválva és kétkedve, de kezembe nyomott egy másikat... Na meg is örültem mert 1 óráig csendesebbnek tűnt. Tán alapból az is, de a fent említett műveletnél szintén beadja az "üres konzervdobozon kapirgáló tyúk" hangot és detto lelassul.
Ennyit az elvárásról. Ja és tapintásra 1 óra műx után mindkettőt forrónak találtam kicsit....

Szerkesztette: klespo 2004. 04. 22. 22:16 -kor

" Egyszer még örülni fogsz nekem, de addíg... "

#75 Felhasználó inaktív   klespo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 22:09

Idézet: turho - Dátum: 2004. április 21, szerda - 8:17

Vadiújan amset-tel quiet üzemmódba kapcsoltam, és ezzel kinulláztam a hangját.

:think:

Apropó legalább EZt kipróbálnám ha valaki felvilágosítana, hogy mit és hogy kell!

Köszi!

#76 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 22:46

Mi van akkor, ha az utobbi honapokban megszunt a kattogas? :confused:

#77 Felhasználó inaktív   klespo 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 22. 22:50

Idézet: max-pain - Dátum: 2004. április 22, csütörtök - 23:46

Mi van akkor, ha az utobbi honapokban megszunt a kattogas? :confused:

Összekopott!  :D

Tehát mindíg van remény...

#78 Felhasználó inaktív   Gsx-r 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 20:13

Hello!

Talalkozott mar valaki olyan probelmaval mint az enyem.

Vettem egy Maxtor 120-as hdd-t. Secondary Slave-kent szeretnem hasznalni de egyszeruen nem tudok ra irni. Olvasni az adatokat rola tokeletesen lehet de barmit akarok ra masolni az nem megy. 1 10 mb-as file masolasa 1 perc utan is csak 1%.
Mas gepben tokeletesen mukodik.
Alaplap NF7.

#79 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 24. 21:12

Akkor most rajtam a szólás joga:

-1,5 éve volt Maxtor 540 DX 4K (vagy 4D??) 40 GBos akkor tipikus vinyóm , extra külső adatok tárolása miatt vettem---> 1 hónap alatt meghalt,
gariban kaptam helyette Fireball 3-ast, még megyeget, de azért már vannak rajta pending sectorok, (reallocated is azért, de a SMART-ja jó, )
van egy 80-as DM9+ és még egy 120as DM9+ is , az első a P4-esben rendszervinyó (2 partíció) a másikon meg mindenféle van :offtopic:  na jó, filmek  :D    ;)  nekem van lelkism., de ma már kinek nincsenek illegálisnak minősülő filmjei---- mármint DivXjei ??) a 120ason már egyszer lehaltak a partíciók-adatok meg vissza lettek mentve 90%ban- ami nekem csodának tűnt!!!- jó lenne kírni mindent, de akkor minek vettem a vinyót??

Egy hawer Samsung  SpinPoint 80-asa éppen 1 hete égett le, pedig jól volt hűtve, de amikor ellenőriztük 1 hónapja -  idle-ben volt  45-55 fokos..... 
:mad:
Ma már a mennyiség a minőség rovására, és a kapcitással növekszik a reckirozott adatok mennyisége is....amit hát ugye nem mindig tudunk pótolni, vagy csak borzasztó pénzért!

Senki se gyárt már jó vinyót csak egyre gyorsabbat, nagyobbat és megbízhatatlant!

#80 Felhasználó inaktív   Scuderiafan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 25. 10:21

Egy láma kérdés: Előfordulhat, hogy a mobil-rack miatt nem mükődik rendesen egy winchester?

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.