HWSW Informatikai Kerekasztal: Maxtor DiamondMaxPlus9 80GB/7200rpm/ATA133 típushiba - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Maxtor DiamondMaxPlus9 80GB/7200rpm/ATA133 típushiba Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 26. 21:27

idézet:
Ezt írta Carmaged:

A SMART tartalmazza azokat az adatokat, amik a winchester fizikai állapotára utalnak. Nem lehet leszedni, a winyód alapból tudja ezt. Megnézni pl. a SpeedFannal tudod, de akármelyik rendszerdiagnosztikai program is jó erre.
[/quote]

Fizikai állapotára is...
Ajánlom a SMART topicot :)

#22 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 21:31

idézet:
Ezt írta bepe_79:

Most alapon megy, 1.3G@1.3G-n. Mijjazza SMART?
:confused:
[/quote]

[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=14&t=002764"]SMART[/url]

Az pedig nem számít, hogy azóta már alapon megy. Ha ment valaha 33MHz-től eltérő PCI frekin, akkor onnantól akár ez is okozhatja... saját tapasztalat, sajnos. Igaz az Seagate volt ami köztudottan a legérzékenyebb az ilyesmire.

#23 Felhasználó inaktív   Aranygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 27. 19:44

Nekem is ugyan ez a 80gb-s vinyom van.Nekem is ciceg -bár elég hangos.Ami a gondo,hogy mostanában kb3 hete a c drive-n konsistencia hiba miatt állandoan javítgat a norton.Azért raktam fel a discdoktort,mert előtte vagy négyszer eltünt a configsys oszt rakhattam ujra a wint.Az IDE kabelt is cseréltem.A SMART-ban meg minden rendben.Ilyenkor mi van? :confused:

#24 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 08. 13:22

Megnéztem AIDA legújabb verziójával a SMART-ot, minden "Rendben" van. Legalábbis SMART szerint. Hétfőn v. kedden veszek most egy 360W-os Chieftec-et, valszeg a Chieftec CT360A / HPC-360-at, úgyhogy majd beszámolok. Nem olcsó mulatság, de megbízható tápot akarok végre. Úgyhogy nemsoká' kiderül, hogy a narancssárga címkés 300-as Codegen miatt volt-é, vagy sem. Ha a 360-as Chieftec-el is kattog, akkor olyan gyorsan viszem vissza az élő garancialevelével együtt a kékhalba, mint a pinty.

#25 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 08. 19:09

Az lehet hogy nem bírja az ntfst adott chipsettel, nekem is 815 van, amíg ntfs volt, kattogások közeppette kékhalállal elszállt, azthittem az XP a szar. De kiderült hogy fat-ra kell formázni és akkor jó.
Havernak meg csont nélkül megy ntfs-en egy msi875ös lapban.
Mondjuk ez seagate vinyóval jött elő, de ennél a maxtornál szinte ugyanazok a tünetek vannak.
Első körben megpróbálnék egy fat-ra partícionálást/formázást
a maxtor programjával, mivel az xp egy bizonyos vinyóméret felett nem enged fat-ot.

[ 2004. február 08.: attilav szerkesztette a hozzászólást ]
Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#26 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 15:54

Megvettem a 360W-os Chieftec HPC-360-102-t. Ezzel is ugyanúgy kattog a winyó. Beszéltem a kékhal-szervízzel, és azt mondta a srác a telefonba, hogy egyértelműen winyó-fej gond, tehát rossz a winchester és vigyem vissza hozzájuk. Úgyhogy most archiválok (így is lesz egy csomó adat, amit bebukok), aztán viszem vissza.

Üdv: Bepe

#27 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 13. 19:48

Pls help me! Óriási problémám van! Már írtam, hogy mivel kattogott (ciccegett) a 80 GB-os Maxtorom (DiamonPlus9 ATA-133 / 7200 rpm /2MB cache), ezért kicseréltem a tápot először, hogy mégse úgy vigyem vissza garrba, hogy nem bizonyosodtam meg 100%-osan affelől, hogy az-e a sz@r. Mint már írtam ezt is: megvettem a vadonat új, Chieftec HPC-360-102 360W-os tápomat, gépbe be, és a Maxtor ugyanúgy kattogott. Ekkor fogtam magam, beszéltem telcsin kékhalékkal, ahol a szervízes egyértelműen kijelentette, hogy akkor valszeg' fejproblémás lesz a winyó. Megbeszéltem vele, hogy bent vannak későig (este 8), ígyhát egyeztetés után visszavittem hozzájuk a garilevél + számlával együtt. Bevették, kiállítottak egy szervízlapot, és azt mondták, hogy tesztelik a winyót, és kb. 15 napig fog tartani. Kérdeztem, hogy addig én mit használjak? A válasz az volt, hogy bootoljak MS-DOS 6.22-es lemezről, és addig legyek el azzal. :( Namost én ezt nem tartottam olyan viccesnek ám, mint szervízesék, de nem tok' mit csinálni, hát hazajöttem. Ma hívom őket, és a szervízlapon lévő azonosítókódom beolvasása után srác mondja, hogy hjja, eggen, a maxtor, letesztelték, és minden rendben van. Kérdem én, hogy hogy lenne rendben, mikor eszeveszett kattogások jönnek belőle, és hamarosan meg is fog halni. Kérdi ő, hogy nem esetleg más kattog a gépben?! :eek: Mondtam erre én, hogy jelenleg winyó nélkül egy SUSE 9.0 Live-Eval op. rendszer fut a gépemen KDE3.x-el, 2.4.24.99-es kernellel, és abszolút semmi hangja sincs a gépnek (GlacialTech 2450 Light venti a procin + a Chieftec 360-as híresen halk táp). Erre mondja nekem, hogy de hát ők lefuttatták a tesztet, és az OK. Mondtam erre, hogy a SMART-ot én is megnéztem, de attól még ugyanúgy kattog!!! Erre ő: hát a MaxPower (v. mi a jó ég) lefutott, és nem volt semmi gáz. Addig erősködtem, míg megegyeztünk, hogy tesztelik még egyszer, aztán érdeklődjem holnap. Jelenleg itt tart a dolog, de szvsz nem sok remény van. Mit tegyek? Rám fogják lőcsölni a sz@r winyót, aztán amikor lejár az 1 év garr, akkor sz*pj@m be vele én? Mi a teendő ilyen esetben? Pls help mee!!!

Köszi, Bepe

#28 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 03. 17:40

A probléma ugyanaz. Hosszas huzavona (csere-gari) után a kékhal kicserélte nekem egy ugyanolyan új Maxtorra, és ez is ugyanúgy kattan egy óriásit az op. rendszer felállása közben/utána. Mitévő legyek? Az összes Maxtor 80 / 7200 / 133 DiamondPlus9 szar? Mindegyikkel ez lesz pár nap után? Nem én vagyok a hülye, mert millió ilyen topic nyílik nap, mint nap. Én csak azt kérdezem, hogy mostantól ez lesz, hogy visszaviszem, csere garrba, aztán új vinyó (+új garilap) hazahoz, majd kezdődik a történet először?! Vagy vigyem vissza, és vágjam hozzájuk a pénzt követelve erősen? Vagy mit csináljak, hogy végre egy normális winyóm legye, és ne kellje minden héten új winyó miatt fél héten keresztül op. rendszert configolnom / ne vesszenek el az adataim / ne kelljen 66 CD-t kiírni ilyenkor / ne kelljen újra az FTP serveremet beállítgatni minden ilyen után?!

Bepe

#29 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 03. 18:27

Nekem Maxtorom volt, kattogott az is.
Kettő.
Mindkettő csinálta.
Semmi bajom nem volt velük az égadta egy világon.

Egyébként amit ők lefuttattak, az a PowerMax nevű Maxtor program, annak van mindenféle tesztüzemmódja, ha visszaküldenéd a Maxtor gyárnak, ők is ezzel tesztelnék le neked a vinyót.

Úgyhogy még rendesek is voltak, hogy kicserélték, ha a PowerMax nem jelzett ki hibát a vinyóra. ;)

#30 Felhasználó inaktív   Casoli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 09:49

Esetleg nem alaplapi IDE vezérlő drivere csinálja azt h ki és bekapcsolja a winyót? Régebben a RAID vezérlőknél volt ilyen h gép kikpacsolása előtt pár másodperccel olyat kattant a winyóm hogy :eek:

#31 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 17:18

idézet:
Ezt írta Casoli:
Esetleg nem alaplapi IDE vezérlő drivere csinálja azt h ki és bekapcsolja a winyót? Régebben a RAID vezérlőknél volt ilyen h gép kikpacsolása előtt pár másodperccel olyat kattant a winyóm hogy :eek:[/quote]

Nekem egy TUSL2-C van I815 EP chipsettel. Semmiféle alaplapi driver nincs fent. WinXP Final + SP1, osz' szevasz.

#32 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 18:02

Ha reprodukálhatóan, ugyanott kattan, az nem hinném, hogy a vinyó hibája...

Ellenben a topic cím korrekt, mivel rengeteg ilyen száll el, általában bad sectoroznak (reallocated sector count "felrobban") és/majd egyre többet kattognak, végén már bekapcsolás után egyből, és nem látja a BIOS sem.

Valszeg gyenge minőségű alkatrészekből épül fel az elektronika, csakúgy mint a jóöreg Quantum-nál volt annak idején. Legalábbis a hibák jellege itt is erre enged következtetni.

#33 Felhasználó inaktív   Mimis 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 05. 20:42

Én Karácsony előtt vettem egy Maxtor 160Gb-os vinyót, szintén DiamondPlus9-es...
Eleinte semmi bajom nem volt vele, szárnyalt, villámgyorsan dolgozott, és a 80Gb után hattalmasnak tűnt. Mégcsak az általatok említett kattanást sem hallottam.

Igenám, de történt egyszer, hogy másolás közben olvasási hibát jelzett ki... majd rendszer behalosz, Winnyúg leállosz... namondom, mivan béjjjbe... restart...
A következő szöveggel fogadott boot közben:
"hiba történt a rendszer betöltésekor"... :-o

A lényeg a következő... vagy a Mater File Table-t, vagy magát a particiós táblát gyakorlatilag teljesen elveszítette...
Ok, bacca meg, kellemetlen, de ha visszatudom menteni a cuccaim, akkor nem oly gáz, gondoltam én. Vissza is jött az adataim 60%-a (!!!!!). A többi lila ibolyántúli füst halmazállapotba került. Bakker. Nembaj, újra megszerezzük, ami elszállt, gondoltam én.
WinXP újra, rendszer fel, adatok vissza, cuccokat újramegszerez, és élem tovább kis életem, megint csendes (nincs kattanás), gyors, szép, minden..

Ma, kb. 15 perce másolás közben ismerős üzit kaptam... Majd meghalt a win... reboot... és a kedves kis üzi:"hiba történt a rendszer betöltése közben" (legalább egy mosolyt tehettek volna még mellé)

BAkker, ez a sz@r megint elhagyta az MFT-t, vagy PT-t...
NAh, úgyhogy mostmár elszállt az agyam, a 160Gb-os vinyón 120Gb pótolhatatlan, egyedi példányú anyag volt...
Holnap felkelek, első dolgom az lesz, hogy garilevél+számla kíséretében bemegyek, és kérek adatmentést, vinyócserét... ÉS NEM MAXTORT!!!!

Fogadjátok meg a tanácsom, Maxtort az életbe ne vegyetek... az én szememben most lesüllyedtek az IBM vinyók szintjére...

(Jah, és egy haverom rendszergazda egy olyan helyen, ahol kb. 120 gép van. Ott sorban szálltak el a Maxtor vinyók, a legkülömbözőbb hibákkal...)

#34 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 21:52

Azért a problémás IBM-hez tegyük hozzá, hogy 75GXP és 60GXP sorozat, a többivel ugyanis nemigen van gond, sőt.

#35 Felhasználó inaktív   Mimis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 06:38

Ok elismerem... :)

idézet:
Ezt írta Csybe:
Azért a problémás IBM-hez tegyük hozzá, hogy 75GXP és 60GXP sorozat, a többivel ugyanis nemigen van gond, sőt.[/quote]

#36 Felhasználó inaktív   mayky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 11:34

idézet:
Ezt írta Mimis:
Ok elismerem... :)

[/quote]

Csak egy kérédés: amikor összeomlott a fájlrendszered, mennyire volt telített a winnyó. 137 gb környékén jártál ?

#37 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 12:47

Üdv

Sajna a Maxtor winyók mostanság nem a legjobbak. Ez van.

Mismis:

A file rendszered FAT 32 vagy NTFS???? 80GB fölött csak NTFS ajánlatos, de ha lenne egy 80GB-os winyóm akkor a file rendszerem NTFS lenne a 80GB-oson is.
(FAT 32 32GB-ig jó, stabil hivatalosan, a fórumon olvasgatva 80GB-ig esetleg.)

Mivel 120GB-os (Samsung) winyóm van, így nem kérdéses, hogy NTFS file rendszerem van, stabil is, eddig. ;)

Üdv
macska ;)

[ 2004. március 06.: Macska szerkesztette a hozzászólást ]
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#38 Felhasználó inaktív   Mimis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 15:19

idézet:
Ezt írta mayky:

Csak egy kérédés: amikor összeomlott a fájlrendszered, mennyire volt telített a winnyó. 137 gb környékén jártál ?
[/quote]

Olyan 45-50 Gb szabad helyem volt, úgyhogy ja, annak környékén jártam... :) Miért?

#39 Felhasználó inaktív   Mimis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 15:20

idézet:
Ezt írta Macska:
Üdv

Sajna a Maxtor winyók mostanság nem a legjobbak. Ez van.

Mismis:

A file rendszered FAT 32 vagy NTFS???? 80GB fölött csak NTFS ajánlatos, de ha lenne egy 80GB-os winyóm akkor a file rendszerem NTFS lenne a 80GB-oson is.
(FAT 32 32GB-ig jó, stabil hivatalosan, a fórumon olvasgatva 80GB-ig esetleg.)

Mivel 120GB-os (Samsung) winyóm van, így nem kérdéses, hogy NTFS file rendszerem van, stabil is, eddig. ;)

Üdv
macska ;)

[ 2004. március 06.: Macska szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Természetesen NTFS fájlrendszer volt fent...

#40 Felhasználó inaktív   Bilux 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 00:07

Nekem lassan 1 éve vannak meg az aláírásomban lévő winyók, de eddig semmi bajom nem volt velük. (KOPP KOPP KOPP)
Leállásnál már új álapotban is volt az a furcsa "surlodó" hang, de mivel nem történt semmi rendellenes ezért nem is érdekelt.
Talán van valami "tányér fék" és annak van ilyen hülye hangja leállásnál, másra ugyan is nem tudok gondolni.

[ 2004. március 08.: Bilux szerkesztette a hozzászólást ]
Intel GM45 + ICH9M|2,26 GHz Intel Core 2 Duo P8400 (1066 MHz FSB, 3 MB L2 cache|512 MB NVIDIA GeForce 9600M GT |2 GB 1066 MHz DDR3|500 GB, 4200 RPM, SATA, 8MB cache|18,4" 1920x1080 pixel, BrilliantView
3DMark06 6565 pont /Windows 7 64bit/
-=Sose félj valami újat csinálni. Emlékezz, hogy egy magányos amatör készítette a Bárkát, és egy halom szakértő a Titanicot.=-

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó