HWSW Informatikai Kerekasztal: Maxtor DiamondMaxPlus9 80GB/7200rpm/ATA133 típushiba - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Maxtor DiamondMaxPlus9 80GB/7200rpm/ATA133 típushiba Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   ABnormal 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 08. 08:04

sziasztok.nekem is volt egy kattogo 80 gigás 8 M cache-s winyom,de mint már írtam Bepe-nek megszünt a kattogása!!! igaz most ennél sokkal "jobb" dolgokat csinál... : eltünt róla 3 teljes partíció kb.70 Giga adattal,a jelenség hasonló a néhány üzenettel fentebb leírtakhoz. Pedig már kezdtem örülni,hogy megjavult... :( a gariszervíz természetesen elhajt... Szerintetek ez gari hibának számít? a powermax nem jelez hibát...

[ 2004. március 08.: ABnormal szerkesztette a hozzászólást ]

#42 Felhasználó inaktív   Mimis 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 08. 10:46

idézet:
Ezt írta ABnormal:
sziasztok.nekem is volt egy kattogo 80 gigás 8 M cache-s winyom,de mint már írtam Bepe-nek megszünt a kattogása!!! igaz most ennél sokkal "jobb" dolgokat csinál... : eltünt róla 3 teljes partíció kb.70 Giga adattal,a jelenség hasonló a néhány üzenettel fentebb leírtakhoz. Pedig már kezdtem örülni,hogy megjavult... :( a gariszervíz természetesen elhajt... Szerintetek ez gari hibának számít? a powermax nem jelez hibát...

[/quote]

Jajaja... akkor ezekszerint nekedis ugyanaz a problémád, mint nekem... Powermax ugyanúgy nem jelez hibát, a Mistral szervízben elhajtottak azzal, hogy szerintük nincs baja, használjam egészséggel. Tegnapi nap folyamán írtam nekik egy kellemes hangvételű levelet (nem bunkó stílusban), leírtam a problémát, az általuk elutasított garit, majd finoman hozzátettem azt a bizonyos Fogyasztóvédelmi -s mondatocskát... Kíváncsi leszek, hogy mit reagálnak rá... :)

#43 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 13:02

idézet:
Abnormal irta: a gariszervíz természetesen elhajt... [/quote]

Ki hajtott el? :D
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#44 Felhasználó inaktív   Mimis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 08:27

idézet:
Ezt írta mayky:

Csak egy kérédés: amikor összeomlott a fájlrendszered, mennyire volt telített a winnyó. 137 gb környékén jártál ?
[/quote]

Legutóbbi összeomlásnál a PQmagic, és a recovery programok is 137GB-osnak látták a vinyómat....
Miért kérdezted ezt Mayky? Tudsz esetleg valamit erről?

#45 Felhasználó inaktív   Mimis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 08:30

Sorry, nem akartam duplázni, de az előbb valamiért nem írta ki a hozzászólásom, és azthittem, nem küldte el...

#46 Felhasználó inaktív   ABnormal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 09:45

idézet:
Ezt írta freeone:

Ki hajtott el? :D
[/quote]

:p erről majd akkor,ha nem lesz itt nálam az új,garanciális.... addig minek? :)

#47 Felhasználó inaktív   t.imi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 09:50

idézet:
Ezt írta bepe_79:
A probléma ugyanaz. Hosszas huzavona (csere-gari) után a kékhal kicserélte nekem egy ugyanolyan új Maxtorra, és ez is ugyanúgy kattan egy óriásit az op. rendszer felállása közben/utána. Mitévő legyek? Az összes Maxtor 80 / 7200 / 133 DiamondPlus9 szar? Mindegyikkel ez lesz pár nap után? Nem én vagyok a hülye, mert millió ilyen topic nyílik nap, mint nap. Én csak azt kérdezem, hogy mostantól ez lesz, hogy visszaviszem, csere garrba, aztán új vinyó (+új garilap) hazahoz, majd kezdődik a történet először?! Vagy vigyem vissza, és vágjam hozzájuk a pénzt követelve erősen? Vagy mit csináljak, hogy végre egy normális winyóm legye, és ne kellje minden héten új winyó miatt fél héten keresztül op. rendszert configolnom / ne vesszenek el az adataim / ne kelljen 66 CD-t kiírni ilyenkor / ne kelljen újra az FTP serveremet beállítgatni minden ilyen után?!

Bepe
[/quote]
HiE! Add el a vinyót és vegyél egy másik tipust.Nekem még ki sem cserélték,mondván, hogy ennek semmi baja :(
Két maxtorom volt 1/2 év alatt hasonló hibákkal.A második
3 hónaposan néha 10-15-öt is kattant menet közben egymás után,1x eltünt egy patrició,minden jó ami csak elképzelhető. :)
A siguardian naponta 3-5x jelzett, hogy egy érték megváltozott :eek:
Részemről, egy ideig hanyagolom a maxtort.
Csak szőrmentén :) Nekem van mobilszámom és NEKED?

#48 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 10:52

Egy ilyen 80 GB-os winyo van egy ismerosom gepeben es az is kattan inditas utan es az oprendszer betoltodese utan. Fontos adatok vannak a gepen, feljen? A ket kattanast kovetoen mar semmi baja, kikapcsolasig nem csinalja. SMART szerint minden rendben van.

Amugy van egy 40 GB-os, osregi, kb. 4 eves Maxtorom, ami szinten kattogott palyafutasa elejen par honapig. Mivel kez alol vettem, mar kezdtem parazni, hogy buktam a 3x rongyot, amibe kerult... a mai napig azon fut a rendszerem es semmi baja.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#49 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 10:55

Irt mar valaki mailt a Maxtornak? Ahogy elnezem nem egy-ket winyo csinalja ezt, hanem kozel az osszes...

Krinyo

#50 Felhasználó inaktív   ABnormal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 10:59

az említett kattogós,partició elvesztő maxtoron kívül van még 2 másik maxtorom is,de azokkal semmi gond! ez biztosan valamilyen szériahiba....

code:YAR41BWO N.G.C.A

SN: Y2N1JFEE

6Y080P0421211

#51 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 13:07

idézet:
Ezt írta Macska:
Üdv

Sajna a Maxtor winyók mostanság nem a legjobbak. Ez van.

Mismis:

A file rendszered FAT 32 vagy NTFS???? 80GB fölött csak NTFS ajánlatos, de ha lenne egy 80GB-os winyóm akkor a file rendszerem NTFS lenne a 80GB-oson is.
(FAT 32 32GB-ig jó, stabil hivatalosan, a fórumon olvasgatva 80GB-ig esetleg.)

Mivel 120GB-os (Samsung) winyóm van, így nem kérdéses, hogy NTFS file rendszerem van, stabil is, eddig. ;)

Üdv
macska ;)

[ 2004. március 06.: Macska szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Az én file-rendszerem elsődlegesen ext3 (extended3) a 80GB-os winyón. Nekem is NTFS ajánlott erősen? :D

#52 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 13:12

idézet:
Ezt írta ABnormal:

[/quote]

Hát. Az új winyó egy hétig tök csöndes volt, és most egyetlen egyet mindig kattan ugyanúgy, ugyanakkor, ugyanott, mint az ez előtti ugyanilyen 80-as. Tehát gép bebutul, grub/LILO-ban 2. part., ntfs/xp+sp1 kiválaszt, indít. XP feláll, majd elszöszmötöl kb. 1 percig a Dialcom modem és annak boot utáni "ttesztje" miatt. Aztán katt egyet. Ugyanakkor, mint a régi. A fene se tudja, mi lehet ez. :confused: De most már nem érdekel, nem fogom ezt is visszavinni garrba cseréltetni, mert belefáradtam ebbe. A gari megvan rá 2005. asszem' március elejéig, úgyhogy egyelőre ezt a winyót használom tovább, és reménykedem, hogy nem súlyosbbodik a helyzet.

Üdv: Bepe

#53 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 13:17

idézet:
Ezt írta Krinyo:
Egy ilyen 80 GB-os winyo van egy ismerosom gepeben es az is kattan inditas utan es az oprendszer betoltodese utan. Fontos adatok vannak a gepen, feljen? A ket kattanast kovetoen mar semmi baja, kikapcsolasig nem csinalja. SMART szerint minden rendben van.

Krinyo
[/quote]

DETTO. Annyi különbséggel, hogy nálam kikapcsoláskor nem csinálja. Amúgy pedig szóról szóra ugyanaz. :(

#54 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 13:30

A "kikapcsolasig nem csinalja" nem azt jelenti, hogy kikapcsolaskor is csinalja. :) Szal a bootot kovetoen nem kattog a winyo, ez a lenyeg.

Krinyo

#55 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 12. 11:21

idézet:
Ezt írta bepe_79:
Sziasztok! Hát ez az én nagy gondom. Kb. 1 hónapja vettem egy Maxtor DiamondPlus 9-es 80 gigás vinyót, és amikor a gép indul, akkor általában az XP felállása után egy erős ciccegő hangot (kattanást) hallat. Már megpróbáltam, hogy másik tápkábelt dugtam rá, meg kicseréltem a 80pines IDE kábelt is, nehogy attól legyen, hogy esetleg meg van törve. De ugyanúgy csinálja. Amúgy nem olyan gáz, mert gép indulás után 1-szer v. max 2-szer hallom, és utána nem. Szerintetek mitől lehet? Pls hlp me!

Thx!

Üdv: Bepe

[ 2004. január 22.: bepe_79 szerkesztette a hozzászólást ]

[ 2004. március 03.: bepe_79 szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Hali

Nekem is csinálta, cseréltem egy tápot(kódgány>Síftek) és eddig nem csinálta.
Most megint kattog csattog, nem bootol, assszem megy a kukába mind a 200 giga :mad:
üdv
tus

#56 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 10:47

idézet:
Ezt írta tus, aki most fogyozik:

Hali

Nekem is csinálta, cseréltem egy tápot(kódgány>Síftek) és eddig nem csinálta.
Most megint kattog csattog, nem bootol, assszem megy a kukába mind a 200 giga :mad:
[/quote]

Nekem most egy Chieftec 360 W-os HPC-360-102-es erőmű-táp van alatta, tehát az nem lehet a gond, hogy az kevés (config az aláírásbeli). És most nekem is az új maxtor hol kattan boot-kor, hol nem. Én csak azt tudom, hogy nem lesz ennek így jó vége...(mármint, lehet ez is meg fog halni)... :(

#57 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 19. 13:22

Húú de nagy kő esett le a szívemről, nekem is két maxtorom van a 120-as tökéletes csak kikapcsoláskor kattan, de szerintem az normális. Ellenben a 80-asom ugyanazt a ciccegő kattogó hangot hallatja, amit fentebb többen említettek (fémes csattanás). Egy hónapig jó volt, aztán kezdte, először ritkán, majd egyre sűrűbben. Ezután meguntam és vettemm a 120-ast. Így hogy csak adattárolásra, meg filmnézésre használom ritkán kattog. A békéscsabai Mistralba mondták, hogy vigyem vissza oda ahol vettem, mert ez gari hiba, de tudom ott elhajtottak volna, mert végülis nincs baja, adatvesztés nem volt, gyors is úgyhogy hagyom a csába. :(

#58 Felhasználó inaktív   adpo5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 19:13

hello!
nekem is 1-2 napja kezdte el ezt a kattanás szerüséget.
de nekem csak játéknál csinálja
a windowsba gond nélkül megy viszont elkezdek vele játszani és katt.
mitöl lehet ez.
vki azt mondta hogy van benne egy höérzékelö ami ha tulmelegszik akkor félrecsappja a fejét ezért kattan de vettem rá egy hütőt és most is csinálja vajon mi lehet?????
Tepi5

#59 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 09:44

Maxtor DM+9 80 GB, nem rendszerwincs [Win2k a rendszer], nem csinal semmi ilyesmit. Amiota "Silent Seek"-re van allitva, hangját sem hallom. [9 hónapos, de ritkán van használva]

udv fram
Ciciman is on borda

#60 Felhasználó inaktív   kencsuszi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 04. 06. 13:09

Üdv!

Nekem is van egy ilyenem. Vinyóm és vele porblémám is. (DiamondMax Plus9 80 GB)
Az ember játszik nyugodtan és "klikk" a fémes hang aztán kicsit lassul a szerkezet és néha le is fagy.
Valamint olyant is csinál hogy a "klikk" után az egér pár másodpercenként meg dermed egy pillanatra. Illetve mint kiderült az egész rendszer megdermed egy pillanatra aztán mintha mise történt volna...
Tennap meguntam ezt az állapotot (korábban már egyszer volt ilyen - akkor is pár napig bírtam csak) és nekiültem újratelepülni. Az XP telepítője nem volt hajlandó elsőszörre (na jó első 15 alkalommal...) NTFS-re formázni a partíciót mert azt mondta hogy hibás a lemez.
Ekkor már naon elszomorodtam és gondoltam belenézek matatok kicsinység hátha lesz belőle valami.
Kikapcs - kihúz - kinyit ház - matat - igazít csatlakozót.
Bekapcs - beboot lemezről - NTFS-re formáz - XP települ! Csont nélkül!!!

Szal ez most megoldódott de nem vagyok már annyira biztos a vinyómban.
S.M.A.R.T. nálam is OK és minden más is.
Illetve a Hibanaplóban valami olyasmi állt párszor - egybevágóan a "klikk"-ekkel - hogy nem tudott írni a lemezre akkor.
Rendszer és megjósolhatóság nélkül nem kapcsolódva más dolgokhoz jelentkezett nálam a dolog.
Vagyis maradjunk annyiban hogy én nem találtam kapcsolatot.

Kérdés: Milyen legyen a következő vinyóm?
Maxtort szeretnék de jót...

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.