[ 2004. március 08.: ABnormal szerkesztette a hozzászólást ]
Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Elküldve: 2004. 03. 08. 08:04
Elküldve: 2004. 03. 08. 10:46
idézet:
Ezt írta ABnormal:
sziasztok.nekem is volt egy kattogo 80 gigás 8 M cache-s winyom,de mint már írtam Bepe-nek megszünt a kattogása!!! igaz most ennél sokkal "jobb" dolgokat csinál... : eltünt róla 3 teljes partíció kb.70 Giga adattal,a jelenség hasonló a néhány üzenettel fentebb leírtakhoz. Pedig már kezdtem örülni,hogy megjavult...a gariszervíz természetesen elhajt... Szerintetek ez gari hibának számít? a powermax nem jelez hibát...
[ 2004. március 08.: ABnormal szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Jajaja... akkor ezekszerint nekedis ugyanaz a problémád, mint nekem... Powermax ugyanúgy nem jelez hibát, a Mistral szervízben elhajtottak azzal, hogy szerintük nincs baja, használjam egészséggel. Tegnapi nap folyamán írtam nekik egy kellemes hangvételű levelet (nem bunkó stílusban), leírtam a problémát, az általuk elutasított garit, majd finoman hozzátettem azt a bizonyos Fogyasztóvédelmi -s mondatocskát... Kíváncsi leszek, hogy mit reagálnak rá...![]()
Elküldve: 2004. 03. 08. 13:02
idézet:
Abnormal irta: a gariszervíz természetesen elhajt... [/quote]
Ki hajtott el?![]()
Elküldve: 2004. 03. 09. 08:27
idézet:
Ezt írta mayky:
Csak egy kérédés: amikor összeomlott a fájlrendszered, mennyire volt telített a winnyó. 137 gb környékén jártál ?[/quote]
Legutóbbi összeomlásnál a PQmagic, és a recovery programok is 137GB-osnak látták a vinyómat....
Miért kérdezted ezt Mayky? Tudsz esetleg valamit erről?
Elküldve: 2004. 03. 09. 08:30
Elküldve: 2004. 03. 09. 09:45
idézet:
Ezt írta freeone:
Ki hajtott el?[/quote]
erről majd akkor,ha nem lesz itt nálam az új,garanciális.... addig minek?
![]()
Elküldve: 2004. 03. 09. 09:50
idézet:
Ezt írta bepe_79:
A probléma ugyanaz. Hosszas huzavona (csere-gari) után a kékhal kicserélte nekem egy ugyanolyan új Maxtorra, és ez is ugyanúgy kattan egy óriásit az op. rendszer felállása közben/utána. Mitévő legyek? Az összes Maxtor 80 / 7200 / 133 DiamondPlus9 szar? Mindegyikkel ez lesz pár nap után? Nem én vagyok a hülye, mert millió ilyen topic nyílik nap, mint nap. Én csak azt kérdezem, hogy mostantól ez lesz, hogy visszaviszem, csere garrba, aztán új vinyó (+új garilap) hazahoz, majd kezdődik a történet először?! Vagy vigyem vissza, és vágjam hozzájuk a pénzt követelve erősen? Vagy mit csináljak, hogy végre egy normális winyóm legye, és ne kellje minden héten új winyó miatt fél héten keresztül op. rendszert configolnom / ne vesszenek el az adataim / ne kelljen 66 CD-t kiírni ilyenkor / ne kelljen újra az FTP serveremet beállítgatni minden ilyen után?!
Bepe[/quote]
HiE! Add el a vinyót és vegyél egy másik tipust.Nekem még ki sem cserélték,mondván, hogy ennek semmi baja![]()
Két maxtorom volt 1/2 év alatt hasonló hibákkal.A második
3 hónaposan néha 10-15-öt is kattant menet közben egymás után,1x eltünt egy patrició,minden jó ami csak elképzelhető.![]()
A siguardian naponta 3-5x jelzett, hogy egy érték megváltozott![]()
Részemről, egy ideig hanyagolom a maxtort.
Elküldve: 2004. 03. 09. 10:52
Elküldve: 2004. 03. 09. 10:55
Elküldve: 2004. 03. 09. 10:59
Elküldve: 2004. 03. 09. 13:07
idézet:
Ezt írta Macska:
Üdv
Sajna a Maxtor winyók mostanság nem a legjobbak. Ez van.
Mismis:
A file rendszered FAT 32 vagy NTFS???? 80GB fölött csak NTFS ajánlatos, de ha lenne egy 80GB-os winyóm akkor a file rendszerem NTFS lenne a 80GB-oson is.
(FAT 32 32GB-ig jó, stabil hivatalosan, a fórumon olvasgatva 80GB-ig esetleg.)
Mivel 120GB-os (Samsung) winyóm van, így nem kérdéses, hogy NTFS file rendszerem van, stabil is, eddig.![]()
Üdv
macska
[ 2004. március 06.: Macska szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Az én file-rendszerem elsődlegesen ext3 (extended3) a 80GB-os winyón. Nekem is NTFS ajánlott erősen?![]()
Elküldve: 2004. 03. 09. 13:12
idézet:
Ezt írta ABnormal:
sziasztok.nekem is volt egy kattogo 80 gigás 8 M cache-s winyom,de mint már írtam Bepe-nek megszünt a kattogása!!! igaz most ennél sokkal "jobb" dolgokat csinál... : eltünt róla 3 teljes partíció kb.70 Giga adattal,a jelenség hasonló a néhány üzenettel fentebb leírtakhoz. Pedig már kezdtem örülni,hogy megjavult...a gariszervíz természetesen elhajt... Szerintetek ez gari hibának számít? a powermax nem jelez hibát...
[ 2004. március 08.: ABnormal szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Hát. Az új winyó egy hétig tök csöndes volt, és most egyetlen egyet mindig kattan ugyanúgy, ugyanakkor, ugyanott, mint az ez előtti ugyanilyen 80-as. Tehát gép bebutul, grub/LILO-ban 2. part., ntfs/xp+sp1 kiválaszt, indít. XP feláll, majd elszöszmötöl kb. 1 percig a Dialcom modem és annak boot utáni "ttesztje" miatt. Aztán katt egyet. Ugyanakkor, mint a régi. A fene se tudja, mi lehet ez. :confused: De most már nem érdekel, nem fogom ezt is visszavinni garrba cseréltetni, mert belefáradtam ebbe. A gari megvan rá 2005. asszem' március elejéig, úgyhogy egyelőre ezt a winyót használom tovább, és reménykedem, hogy nem súlyosbbodik a helyzet.
Üdv: Bepe
Elküldve: 2004. 03. 09. 13:17
idézet:
Ezt írta Krinyo:
Egy ilyen 80 GB-os winyo van egy ismerosom gepeben es az is kattan inditas utan es az oprendszer betoltodese utan. Fontos adatok vannak a gepen, feljen? A ket kattanast kovetoen mar semmi baja, kikapcsolasig nem csinalja. SMART szerint minden rendben van.
Krinyo[/quote]
DETTO. Annyi különbséggel, hogy nálam kikapcsoláskor nem csinálja. Amúgy pedig szóról szóra ugyanaz.![]()
Elküldve: 2004. 03. 09. 13:30
Elküldve: 2004. 03. 12. 11:21
idézet:
Ezt írta bepe_79:
Sziasztok! Hát ez az én nagy gondom. Kb. 1 hónapja vettem egy Maxtor DiamondPlus 9-es 80 gigás vinyót, és amikor a gép indul, akkor általában az XP felállása után egy erős ciccegő hangot (kattanást) hallat. Már megpróbáltam, hogy másik tápkábelt dugtam rá, meg kicseréltem a 80pines IDE kábelt is, nehogy attól legyen, hogy esetleg meg van törve. De ugyanúgy csinálja. Amúgy nem olyan gáz, mert gép indulás után 1-szer v. max 2-szer hallom, és utána nem. Szerintetek mitől lehet? Pls hlp me!
Thx!
Üdv: Bepe
[ 2004. január 22.: bepe_79 szerkesztette a hozzászólást ]
[ 2004. március 03.: bepe_79 szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Hali
Nekem is csinálta, cseréltem egy tápot(kódgány>Síftek) és eddig nem csinálta.
Most megint kattog csattog, nem bootol, assszem megy a kukába mind a 200 giga![]()
Elküldve: 2004. 03. 14. 10:47
idézet:
Ezt írta tus, aki most fogyozik:
Hali
Nekem is csinálta, cseréltem egy tápot(kódgány>Síftek) és eddig nem csinálta.
Most megint kattog csattog, nem bootol, assszem megy a kukába mind a 200 giga[/quote]
Nekem most egy Chieftec 360 W-os HPC-360-102-es erőmű-táp van alatta, tehát az nem lehet a gond, hogy az kevés (config az aláírásbeli). És most nekem is az új maxtor hol kattan boot-kor, hol nem. Én csak azt tudom, hogy nem lesz ennek így jó vége...(mármint, lehet ez is meg fog halni)...![]()
Elküldve: 2004. 03. 19. 13:22
Elküldve: 2004. 03. 25. 19:13
Elküldve: 2004. 03. 26. 09:44
Elküldve: 2004. 04. 06. 13:09