HWSW Informatikai Kerekasztal: Maxtor DiamondMaxPlus9 80GB/7200rpm/ATA133 típushiba - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Maxtor DiamondMaxPlus9 80GB/7200rpm/ATA133 típushiba Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 26. 18:56

Idézet: Csybe - Dátum: 2004. júl. 26., hétfő - 17:23

Micsoda?  :eek:

A Calypso a Diamondmax Plus9 fejlesztési kódneve, a NYÁK-on is rajta van...

A másik veszélyeztetett család  pedig a D540X, alias Athena.

Igen, de az adott típusoknál hibakód is egyben!!! Ilyenkor nem lehet a lemezfelülethez hozzáférni. :reklamacio:
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#142 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 19:07

Idézet: Hawkeye - Dátum: 2004. júl. 24., szombat - 21:16

Nekem egy Maxtor DiamondMax Plus9 80GB 7200-as adta elő a következőt:

megy szépen egy éve, gond egy szál se, ma aztán fogta és elkezdett sípolni. Olyan másodpercenként szépen, ütemesen, olyasmi hangon mint a PC rendszerhangszórója, csak halkabban. Nagyon sok vinyóval volt már dolgom a munkám miatt is, és hallottam már mindenféle hangot, kattogást, kerregést, csattanást és csörgést, de ütemes beep...beep...beep-et még soha. Tudtommal nincs is bennük semmilyen hangsugárzó eszköz.

A hibajelenség kezdetekor az Ablax annak rendje és módja szerint kifagyott. Na reboot, vinyó továbbra is beepeg, ellenben nem indul és a BIOS se látja már. Másik gépbe be: ott is ugyanez.

Ha tudja valaki, hogy ez mi a tosz lehet, ossza már meg velem az infót... És esetleg azt is, hogy miképpen tudnék adatmenteni.

Elvileg az olvasófejek valamilyen ok miatt nem mozdulnak el egy pontról, és ezt
érzékeli az elektronika és próbálkozik az indítással, a fejszerelvény
fémlemezein megjelenő indítófrekvencia okozza a sípoló hangot (rezgés).
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#143 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 19:42

Idézet: XC-biker - Dátum: 2004. júl. 26., hétfő - 19:56

Igen, de az adott típusoknál hibakód is egyben!!! Ilyenkor nem lehet a lemezfelülethez hozzáférni. :reklamacio:

Honnan az info? :)

#144 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 19:55

Idézet: Csybe - Dátum: 2004. júl. 26., hétfő - 18:42

Honnan az info? :)

ezzel foglalkozunk. :)

#145 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 26. 20:01

Idézet: XC-biker - Dátum: 2004. júl. 26., hétfő - 20:55

ezzel foglalkozunk. :)

hűűűűűhaaa  :respect:  :omg:  :D  :D

#146 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 21:37

Idézet: Csybe - Dátum: 2004. júl. 26., hétfő - 19:01

hűűűűűhaaa  :respect:  :omg:  :D  :D

azért mert a Kürt mellet laksz nem kellene elszállni magadtól! :o

#147 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 27. 19:08

Idézet: XC-biker - Dátum: 2004. júl. 26., hétfő - 22:37

azért mert a Kürt mellet laksz nem kellene elszállni magadtól! :o

:nevet:  :nevet:

#148 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 27. 20:22

Idézet: Csybe - Dátum: 2004. júl. 27., kedd - 18:08

:nevet:  :nevet:

úgy látom veled nem lehet komolyan és értelmesen beszélni.

#149 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 28. 19:20

Idézet: XC-biker - Dátum: 2004. júl. 27., kedd - 21:22

úgy látom veled nem lehet komolyan és értelmesen beszélni.

#150 Felhasználó inaktív   Pszihopapa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 04. 21:29

Nálam az XP, hogyismondjam nemnormális. Tudom, windóz, csodát ne várjak, de lassan kezd idegesíteni.
Kb egy évvel ezelőtt, vettem a kis 20GBos Maxtorom mellé egy 80GBosat is. Felbootol, minden atomfasza, kutya baja. Format NTSC reboot.
Akkor baszakodott, hogy új hardver, miegymás, ok, blabla... de még egy csomó ideig nem volt hajlandó elindulni.
Aztán, hipphopp, megjavult.
Most vettem egy zsírúj (állítólag) 120GBos szintén Maxtort, az előzőek mellé, mondván, erre fogok biz.másolatot csinálni a DVDimből. Állati. :)
Berak, felboot, tökállat. Format, NTSC. Reboot...(asszem volt) majd egy DVDvel le is teszteltem, copy, iso fájl.Ki is próbáltam. Minden töksimán,ahogy kell. Pár óra múlva visszaültem és elkezdett baromira lassulni a rendszer. na mondom jóvan, reboot. it pontosan nem emléxem, de rengeteg időt vártam, hogy reseteltem-e, vagy megvártam és utána kikapcs azt nem tudom, de most ilyen üzenettel egyszerűen megáll a bootolás:

CHKDSK is veryfying files (stage 1 of 3)...
file verification complete.
CHKDSK is veryfying indexes (stage 2 of 3)...
index verification complete.
CHKDSK is veryfying security descriptors (stage 3 of 3)...
security descriptors verification complete.

egyébként ezt kb 4mp alatt írja ki, aztán látom hogy ég a winyó led, minden, csak nem történik semmi.
Vártam vagy egy órát így...elmentem kajálni, de semmi.
Nem hiszem, hogy szar lenne...bár amikor kivettem nagyon meleg volt...nincs (sose volt) HDD hűtésem. Hogyan lehelhetnék bele életet?
Köszike

#151 Felhasználó inaktív   Pszihopapa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 05. 13:21

plíííz....

#152 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 19:40

Ha garis még, akkor tudom g*ciség, de ártatlan angyalarcal vissza a boltba, hogy bácccsiiii, nem működik. És az újra pedig hűtés, hűtés, hűtés.

#153 Felhasználó inaktív   N_Gabber 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 10. 00:57

nekem december óta van 6Y080L0 vinyóm nem rekkbe, hűtéssel(8cm,kb. 1300rpm). volt már cipelve, ki be rángatva, sőt olyan is volt hogy hozzáértem az aljához és kattant 1et, majd csontrafagyott a gép, de reset után minden faxa. azóta is megy (kopp-kopp-kopp!) :up:
szerintem minden hdd megérdemli a hűtést, hosszab élettartammal meg is hálálja. nem szabad 1500ft körüli összegen kockára tenni a hdd-d és a saját testi és lelki épségedet. ennyit igazán megérdemel.

#154 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 10. 09:35

Ja. A minap voltam egy fazonnál, anno én vetettem a 40es DimanodMax8asára egy Titan vinyóhűtőt, mert melegedett tetvesül, aztán beütött a zajmentesités kora, Gigabyte csőhűtő, Zalman VGA borda, etc etc, most nézem: a vinyó kicserélve 120as Samsungra, hűtő lekötve merthogy csend legyen, ott is terpesz máris a 6 hónapos vinyón 10 reallocated sector, error itt, error ott a SMART táblában, a vinyó 50 fokos, namondom szép, eszes dolog volt.

#155 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 20:49

Nálam úgy néz ki, hogy stabilizálódott a helyzet. A p4p800-se lapban van a maxtor dmp9-es winyó egy 80 pines IDE-n és egy Chieftec 360W-os táp áll mögötte a biztonság kedvéért. Mostanában nem kattog, nincs bad sector, semmi baja. Tökéletes. A fene se érti ezt...  :think:

#156 Felhasználó inaktív   zooleeka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 24. 23:16

Maxtor 80G vinyóm van eladó.... Kicsit pörkölt kicsit szenes, de dísznek kitűnően használható... No meg önvédelmi eszköznek is... :confused:

Ennyit a Maxtorról... Jah és jönnek a gyártók 256 ddr-el, egy Creativ 5.1 hangkártyával, és egy 1.6 os AMD-vel is....

Jó vétel volt ez a Maxtor, azthiszem. :reklamacio:
Én Postagalambot használok. Ha influenzás, akkor kell neki egy reset. Áram nem kell hozzá, kölest meg lopok a szomszéd tyúkjaitól.

#157 Felhasználó inaktív   E.D. 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 26. 22:08

Sziasztok!

Nahát, nekem van egy 80-as SATA-s Maxtorom (6Y080M0) meg két kérdésem. Igazából már vagy egy éve megy, ezért lehet, hogy hülyén hangzik a kérdés, de hogyan is kell ezt installálni pontosan? A manual szerint: MaxBlast3 CD-ről boot, ekkor felkerül a SATA vezérlő, meg lehet particionálni a lemezt, után Win XP CD be és install Win. Én anno megpróbáltam így, de sehogy sem sikerült elindítani a MaxBlastot, se a CD-t, se a netről letöltött file-t kislemezről. Illetve elindult, de úgy tűnt, mintha órákig semmit sem csinált volna. Úgyhogy csak egyszerűen felraktam a Win-t és azóta így megy rendesen (Abit AI7 lap van alatta). Akkor minek ez a MaxBlast dolog?

A másik kérdésem, ami most talán fontosabb, lehet-e a winchester a hibás játékok fagyása esetén? Komoly hardvert igénylő játékokról van szó. Máskor nincs gond. VGA kártyát már visszavittem ellenőrzésre (Ati 9600Pro), de a cserekártyával (Ati 9000Pro) is fagy. Egyszer csak megáll a kép és csak resetelni lehet. Ilyenkor a vinyó néha csendben van, néha iszonyúan kerreg és szintén csak resettel lehet lelőni. SMART nem jelez semmit. Milyen hőmérsékletű lehet egy ilyen lemez maximum?

Köszi a válaszokat!

E.D.

Eszembe jutott még valami. Az mitől lehet, hogy ha tekerem az egér scroll-ját, akkor finom súrlódó hang szűrődik ki az alaplap felől (erre csak akkor válaszoljatok, ha sok időtök van a hülyeségemre :))?

Szerkesztette: E.D. 2004. 10. 26. 22:13 -kor

#158 Felhasználó inaktív   -=>profile<=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 27. 20:56

Idézet

Eszembe jutott még valami. Az mitől lehet, hogy ha tekerem az egér scroll-ját, akkor finom súrlódó hang szűrődik ki az alaplap felől

biztos mechanikus a scroll  :nevet:
a surrogás az a manók cipőjének hangja a videókártyán, ahogy görgetik a képet  :taps:

Szerkesztette: -=>profile<=- 2004. 10. 27. 20:56 -kor

...'cause shotgun bullets are bad for your health

#159 Felhasználó inaktív   E.D. 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 27. 22:17

Idézet: -=>profile<=- - Dátum: 2004. okt. 27., szerda - 21:56

biztos mechanikus a scroll  :nevet:
a surrogás az a manók cipőjének hangja a videókártyán, ahogy görgetik a képet  :taps:

Igen, erre már én is gondoltam, de nem a VGA felől hallatszik. Egyéb ötlet?

#160 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 06:15

Idézet: E.D. - Dátum: 2004. okt. 26., kedd - 21:08

Sziasztok!

Nahát, nekem van egy 80-as SATA-s Maxtorom (6Y080M0) meg két kérdésem. Igazából már vagy egy éve megy, ezért lehet, hogy hülyén hangzik a kérdés, de hogyan is kell ezt installálni pontosan? A manual szerint: MaxBlast3 CD-ről boot, ekkor felkerül a SATA vezérlő, meg lehet particionálni a lemezt, után Win XP CD be és install Win. Én anno megpróbáltam így, de sehogy sem sikerült elindítani a MaxBlastot, se a CD-t, se a netről letöltött file-t kislemezről. Illetve elindult, de úgy tűnt, mintha órákig semmit sem csinált volna. Úgyhogy csak egyszerűen felraktam a Win-t és azóta így megy rendesen (Abit AI7 lap van alatta). Akkor minek ez a MaxBlast dolog?

A másik kérdésem, ami most talán fontosabb, lehet-e a winchester a hibás játékok fagyása esetén? Komoly hardvert igénylő játékokról van szó. Máskor nincs gond. VGA kártyát már visszavittem ellenőrzésre (Ati 9600Pro), de a cserekártyával (Ati 9000Pro) is fagy. Egyszer csak megáll a kép és csak resetelni lehet. Ilyenkor a vinyó néha csendben van, néha iszonyúan kerreg és szintén csak resettel lehet lelőni. SMART nem jelez semmit. Milyen hőmérsékletű lehet egy ilyen lemez maximum?

Köszi a válaszokat!

E.D.

Eszembe jutott még valami. Az mitől lehet, hogy ha tekerem az egér scroll-ját, akkor finom súrlódó hang szűrődik ki az alaplap felől (erre csak akkor válaszoljatok, ha sok időtök van a hülyeségemre :))?

milyen alaplapod van és tuningolsz-e mikor scrollnál serceg?

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.