HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról. Értékeld a témát: -----

#1581 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 02. 17. 10:43

idézet:
Ezt írta ecet:
[QB]

láttam az előző hozzászólásod is...de lövésem sincs :(

próbáld meg az ISO-ból a hagyományos módon megcsinálni a filmet , menü , extrák nélkül...hogy úgy is jelentkezik-e a probléma
na ezzel most jól kisegítettelek... :confused:

Ha decrypterrel nem megy az ISO másolás akkor mivel megy ?

Másik dolog: DVD2DVD-R fórumon te vagy k2laci néven , mert hasonló problémát emleget , mint ami neked van...mármint sok üres helyet hagy a program... én tegnap megcsináltam egy 3 órás filmet ( valami gyűrűs történet ;-P) és szépen teletette a lemezt.
QB][/quote]

A k2laci nem én vagyok de levelezésben állok vele. Próbáltam az ISO-t szétszedni és utána ujra authorizálni, az eredmény ugyanaz, ergo a képpel lesz a gond. Ami a DVD2DVDR-t illeti lassan lemondok róla. Mindenkinél müxik nálam meg nem. Csináltam már egy uj XP telepitést is. A gond az, hogy a demux után a kép és a hangok összesen 4.440.000.000 byte körüliek lesznek a kivánatos kb. 4.600.000.000 byte helyett. Lehet, hogy a CCE progim hibás (2.50 verzió + crack), de más progikkal meg együttmüxik ... (pl. DVD2SVCD dvd-re átállitva) .... Szóval nem erőltetem ami nem megy. A zöld feliratra megirtam a megoldás 1-2 lappal odébb, ha nem csinálja meg automatikusan (ahogy igéri) akkor is 20 mp-es meló az egész ..
Isti

#1582 Felhasználó inaktív   ecet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 17. 10:55

idézet:
Ezt írta narumon:

Én CCE vel csináltam egy ilyen gyűrűs storyt azokkal a beállításokkal amiket a DVD2DVDR ajánlott és teljesen korrekt lett, mondjuk az extra változatból (ami hoszabb) abból már 2DVDset csináltam én is.
[/quote]

Én is a CCE-vel csináltam a DVD2DVDR segítségével és ez is a sima mozi változat.
Annyit változtattam hogy betettem azt a pár pipát amit a basic.txt-ben ajánlott progressiv mód esetében..ez az upper field , a progreesiv , zigzag opciókat jelenti
Te hányszoros Pass-t használsz ?
Ill te mindig az automatikusan a program által beállítottakkal tömörítesz ?
Ezt csak azért kérdezem , mert ugyanannál a filmnél a 7-es végű verzió upperfield-et állít be és 15-ös quality-t , míg a 8-as végű upperfieldet és zigzagot is , valamint 10-es quality-t...

idézet:
A 8-as verzió is ugyanugy zöld feliratot csinál mivel az az ifoedit "hibája", de pont azért menti oda az original.ifo t is hogy léegyen miből átmásolni a jó beállításokat.[/quote]

ezt csak azért emlitettem meg , mert a program leírásában azt írják hogy kijavították ezt a hibát...

üdv

ui: a Vivastar lemez is szépen megy a Toshibában , de ez is csak max 1*-en , és úgy vettem észre hogy a PIO 350 asztalim nehezebben ismeri fel az elején mint a többi lemezt.

[ 2003. február 17.: ecet szerkesztette a hozzászólást ]
-

#1583 Felhasználó inaktív   ecet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 17. 11:05

idézet:
Ezt írta isti1968:

A k2laci nem én vagyok de levelezésben állok vele. ..
[/quote]

OK :)

idézet:

Próbáltam az ISO-t szétszedni és utána ujra authorizálni, az eredmény ugyanaz, ergo a képpel lesz a gond...
[/quote]

akkor végképp nincs ötletem...

idézet:

Ami a DVD2DVDR-t illeti lassan lemondok róla. Mindenkinél müxik nálam meg nem. Csináltam már egy uj XP telepitést is. A gond az, hogy a demux után a kép és a hangok összesen 4.440.000.000 byte körüliek lesznek a kivánatos kb. 4.600.000.000 byte helyett. Lehet, hogy a CCE progim hibás (2.50 verzió + crack), de más progikkal meg együttmüxik ... (pl. DVD2SVCD dvd-re átállitva) .... Szóval nem erőltetem ami nem megy.
[/quote]

azért még egy próbát megér...átküldöm neked este azt a CCE-t amit én használok...próbáld meg azzal is, hagondolod...

idézet:

A zöld feliratra megirtam a megoldás 1-2 lappal odébb, ha nem csinálja meg automatikusan (ahogy igéri) akkor is 20 mp-es meló az egész ..
[/quote]

azt ismerem , csak azt írták hogy a 8-as verzióban kijavították ezt a hibát...

Van egy nagyon kiváló leírásom a program használatáról , meg többről is , igaz német nyelven és pdf formátumban...este felteszem egy elérhető helyre ha kell vkinek ;)
-

#1584 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 17. 11:21

Én minden filmnél PASS 4-et állitok be, mert a tapasztalatok szerint ez mind a PASS 3-nál mind a PASS 5-nél (!) jobb képet ad .... (De próbaképp hagytam már a PASS2-n is, a többlethely igy is megvolt :mad: )
Isti

#1585 Felhasználó inaktív   ecet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 17. 13:13

idézet:
Ezt írta isti1968:
Én minden filmnél PASS 4-et állitok be, mert a tapasztalatok szerint ez mind a PASS 3-nál mind a PASS 5-nél (!) jobb képet ad .... (De próbaképp hagytam már a PASS2-n is, a többlethely igy is megvolt :mad: )[/quote]

Thx...érdekes amit írtál.
Egy külföldi fórumon olvastam a következő ajánlást :
90 perces film estén Pass 2
90-120 perc esetén 2 esetleg 3
120-150 perc esetén 3 esetleg 4...e fölött fölösleges
Erre írta egy másik srác , hogy ő mindent 5 pass-al kódol , mert látható a különbség...

Véleményem szerint figyelni kellene az avg bitrate nagyságát is. Ha 4000 alá esik akkor érdemes több passt használni...pl 4-et , 4000-5000 között elég a 3 , 5000 felett 2.

de azt hiszem most ismételtem magam :p
-

#1586 Felhasználó inaktív   homestead 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 17. 14:36

Most egy NAGYON ostobát fogok kérdezni.

2 3 vagy 4 PASS alapvetően nem azt jelenti, hogy 2x 3x v. 4x is újra nekiindul a CCE és végigszámolja a tömörítését?

Más...
Tegnap szétszedtem egy kicsike 3BG vobot, de bármelyik programmal csináltam meg az m2v-t (még a mérete sem volt esetenként azonos) a MAESTROBA importálásnál a 12. másodpercig volt hajlandó beszedni!!!! +örülök, +kellettt csinálnom kézzzel!!!!!
:confused:

Valaki ajánlotta régebben a DIMARSON DM350 -et, megvettem, tényleg visz mindent. Köszi. :)

#1587 Felhasználó inaktív   nova 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 17. 16:00

idézet:
Ezt írta ecet:

Thx...érdekes amit írtál.
Egy külföldi fórumon olvastam a következő ajánlást :
90 perces film estén Pass 2
90-120 perc esetén 2 esetleg 3
120-150 perc esetén 3 esetleg 4...e fölött fölösleges
Erre írta egy másik srác , hogy ő mindent 5 pass-al kódol , mert látható a különbség...

Véleményem szerint figyelni kellene az avg bitrate nagyságát is. Ha 4000 alá esik akkor érdemes több passt használni...pl 4-et , 4000-5000 között elég a 3 , 5000 felett 2.

de azt hiszem most ismételtem magam :p
[/quote]

És a ReMpeggel végülis mi a baj? Mert lényegesen egyszerübb a CCE-nél és aligha lassabb. Ami pedig a legjobb benne, hogy nem kell otthagyni a gépet, mert a prioritást letéve minimumra is alig lassabb, mint maximumon. De teljesen használható a kép. Az ifoeditorral meg marha egyszerű betenni az új m2v fájlt. Bár van (néha) amelyik filmnél kockásodik, de nekem azt CCE-vel se sikerült tökéletesen megcsinálni. Úgyhogy ennél maradok.

Bár most egy darabig nem írok, mert meghalt az íróm. Pedig biztos nem én használom a legtöbbet, mégse birta még 4 hónapig se. DVD-t se nem ír, se nem olvas. Még CD-t tudok vele írni, de kicsit drága volt CD-írónak. Így már Combo drivenak se jó :) Ezek ennyit bírnak?
Ha te mondod és úgy van, akkor valószínű

#1588 Felhasználó inaktív   QuToR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 17. 17:34

idézet:
Ezt írta Graci:
Pár órája ven bennt a gépemben az új dru500a. A gépre 4.71.2 aspit tettem. Este elkezdtem bűvészkedni az előző oldalakon olvasható írószoftverekkel.
A Nero 5.5.10.7b csont nélkül ír.
Próbáltam még a dvd2dvd-r 1.3.8.-at, primodvd2.0-t, dvddecrypter 3.1.4.0-t. Ez utóbbi 3 progi nem hajlandó íróként kezelni az írót. A primo még meg is jegyzi hogy talált a rendszerben egy inkompatibilis írót. Most én vagyok ennyire béna, hogy nem bírok feltenni pár vacak szoftvert vagy van valami egyéb magyarázat?? Valaki tudna segíteni? köszi..
[/quote]

Nem tudom mi lehet a baj nálad, nekem mindnnel tökéletesen müxik. Nem kelestt extra aspi drivereket feltenem. Bár tudom ezzel nem segítettem de nem tudom mi lehet a baj. Sorry. :(
Mindenki arra költi a pénzét amire akarja..... de ha lehet mindenki utaljon a következő számlára egy kicsit 1177.............................

:)

#1589 Felhasználó inaktív   Blackman790817 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 17. 17:38

1 kérdésem van:

ha én most akarok dvd-írót venni akkor milyet vegyek?
mondjuk ebben a hónapban kéne (pioneer, teac, sony)
mindig mindenkitől azt hallom,hogy várjak, de KÖNYÖRGÖM! MEDDIG?
Mit ér az erő, ha nincs Uralod?

#1590 Felhasználó inaktív   QuToR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 17. 17:55

idézet:
Ezt írta Blackman790817, már nem mérges:
1 kérdésem van:

ha én most akarok dvd-írót venni akkor milyet vegyek?
mondjuk ebben a hónapban kéne (pioneer, teac, sony)
mindig mindenkitől azt hallom,hogy várjak, de KÖNYÖRGÖM! MEDDIG?
[/quote]

Énis azt hallottam, hogy márciusban nagyon lemegy az áruk, főleg akkor, ha megjön az a bizonyos 16x -osan írni képes dióda, de én sem vártam hanem kidobtam 100 rugót a Sony DRU500A-m ért, és nem bántam meg. Filmet meg úgyis 1x-esen éri meg írni :) Szal szerintem ne várj, de te tudod.
Mindenki arra költi a pénzét amire akarja..... de ha lehet mindenki utaljon a következő számlára egy kicsit 1177.............................

:)

#1591 Felhasználó inaktív   Gulyo 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 02. 17. 19:46

Sziasztok,

Csak azért írok, hogy itt agyalunk hogy milyen írót, hogyan s miképpen stb, és már itt a BLU-RAY technológia....
Kinek mi a véleménye....1 év múlva kezdhetünk mindent előlről, új hardverekkel....stb ?????????
Nem kidobott pénz lesz a mostani kiadásunk íróra, lemez-hegyekre..stb...???
GT

#1592 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 17. 19:52

idézet:
Ezt írta nova:

És a ReMpeggel végülis mi a baj? Mert lényegesen egyszerübb a CCE-nél és aligha lassabb. Ami pedig a legjobb benne, hogy nem kell otthagyni a gépet, mert a prioritást letéve minimumra is alig lassabb, mint maximumon. De teljesen használható a kép. Az ifoeditorral meg marha egyszerű betenni az új m2v fájlt. Bár van (néha) amelyik filmnél kockásodik, de nekem azt CCE-vel se sikerült tökéletesen megcsinálni. Úgyhogy ennél maradok.

[/quote]

Én elég hosszasan teszteltem a Rempeget és az a véleményem, hogy ha valakinek fontos az eredetit megközelitő minőség, akkor maradjon a CCE-nél, ha meg nem, akkor ott van a DVD2ONE. A REMPEG minősége enyhén szólva is kétséges ...
Isti

#1593 Felhasználó inaktív   narumon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 17. 20:24

idézet:
Ezt írta ecet:

ezt csak azért emlitettem meg , mert a program leírásában azt írják hogy kijavították ezt a hibát...

üdv

ui: a Vivastar lemez is szépen megy a Toshibában , de ez is csak max 1*-en , és úgy vettem észre hogy a PIO 350 asztalim nehezebben ismeri fel az elején mint a többi lemezt.

[ 2003. február 17.: ecet szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Örülök hogy végülis jó lett a cucc.
Én egyébként 4passt használok mindig, és mindig rábízom magam a DVD2DVDR-re. 8-ast használom mióta csak kijött.
Hifi: Oppo DV-980, Yaqion 6V6 csöves, JMLab Focal 918

#1594 Felhasználó inaktív   narumon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 17. 20:26

idézet:
Ezt írta isti1968:
Én minden filmnél PASS 4-et állitok be, mert a tapasztalatok szerint ez mind a PASS 3-nál mind a PASS 5-nél (!) jobb képet ad .... (De próbaképp hagytam már a PASS2-n is, a többlethely igy is megvolt :mad: )[/quote]

Igen én is azt vettem észre hogy a pass5 már inkább ront mint javit a helyzeten

#1595 Felhasználó inaktív   narumon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 17. 20:27

idézet:
Ezt írta homestead:
Most egy NAGYON ostobát fogok kérdezni.

2 3 vagy 4 PASS alapvetően nem azt jelenti, hogy 2x 3x v. 4x is újra nekiindul a CCE és végigszámolja a tömörítését?

Valaki ajánlotta régebben a DIMARSON DM350 -et, megvettem, tényleg visz mindent. Köszi. :)
[/quote]

De igen, de minden egyes nekifutásnál csak finomit rajta, és nem 0-ról kezdi.

#1596 Felhasználó inaktív   narumon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 17. 20:32

idézet:
Ezt írta nova:

[/quote]

Hát először is a ReMpeg lényegesen lasabb mint a CCE, ráadásul a minősége meg sem közelíti azt, egyszerűségben meg a CCE is végtelenül egyszerű, egyszer kell csak megnézni hogy mi mit jelent.

#1597 Felhasználó inaktív   narumon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 17. 20:35

idézet:
Ezt írta Gulyo:
Sziasztok,

Csak azért írok, hogy itt agyalunk hogy milyen írót, hogyan s miképpen stb, és már itt a BLU-RAY technológia....
Kinek mi a véleménye....1 év múlva kezdhetünk mindent előlről, új hardverekkel....stb ?????????
Nem kidobott pénz lesz a mostani kiadásunk íróra, lemez-hegyekre..stb...???
GT
[/quote]

Nem hiszem, hisz arra is gondolj hogy a többmillió asztali lejátszót nem fogják kihajigálni és rohanni BlueRayesért.
Főleg hogy egy átlagembernek a dvd képe is több mint kiváló, a 27Gb-ot meg mivel töltenék ki? Még több extrával?
Abból például én sem kérek, köszönömszépen.

#1598 Felhasználó inaktív   bobek 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 02. 17. 21:35

hali

volna 1 kérdésem nem tudja valaki hol találnék a dvd2one trial-hoz valami tőrést

üdv

#1599 Felhasználó inaktív   ecet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 17. 21:49

idézet:
Ezt írta isti1968:

Lehet, hogy a CCE progim hibás (2.50 verzió + crack.... Szóval nem erőltetem ami nem megy. .
[/quote]

Levelet kaptál ;)
-

#1600 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 17. 22:10

Bedigiztem DV kamerával egy 2 óra 35 perces felvételt. Ezt szeretném egy lemezre kiírni. Van olyan bitrate calculator amivel pontosan kiszámíthatom, hogy cce-ben vbr-el milyen értékeket állítsak be? [url="http://"http://www.dvdrhelp.com/calc.htm"]Ezt[/url] próbáltam, de nem valami "bőszavú".
Mother always says, Sharing is Good

Téma megosztása:

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.