HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról. Értékeld a témát: -----

#1601 Felhasználó inaktív   Gagyibyte 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 02. 17. 23:10

idézet:
Ezt írta Gagyibyte:
Tud valaki segíteni abban, hogy mi,a az a VTSM_PGCI_UT az IFOEDIT-ben és mi a szerepe?
Az eredeti filmben mindig van valami ebben a részben, aztán amikor kiszedem a fölösleget mindig azt írja, hogy "there is no VTSM_PGCI_UT table. Mi ez??? :confused: :confused: :confused:
[/quote]
Haragszotok rám valamiért, hogy senki nem szól hozzá?

:confused: :mad:
Gagyibyte

#1602 Felhasználó inaktív   pioA06 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 17. 23:41

idézet:
Ezt írta MamaSaid:
Bedigiztem DV kamerával egy 2 óra 35 perces felvételt. Ezt szeretném egy lemezre kiírni. Van olyan bitrate calculator amivel pontosan kiszámíthatom, hogy cce-ben vbr-el milyen értékeket állítsak be? [url="http://"http://www.dvdrhelp.com/calc.htm"]Ezt[/url] próbáltam, de nem valami "bőszavú".[/quote]

CCEGuesser

#1603 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 18. 00:23

idézet:
Ezt írta pio105:

CCEGuesser
[/quote]

Valami ilyesmire gondoltam. Köszi. :)
Mother always says, Sharing is Good

#1604 Felhasználó inaktív   ecet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 18. 07:22

idézet:
Ezt írta Gagyibyte:

Haragszotok rám valamiért, hogy senki nem szól hozzá?

:confused: :mad:
[/quote]

Én nem tudok :confused:
-

#1605 Felhasználó inaktív   homestead 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 18. 08:47

Na ezt magyarázzátok el:

Adva van egy film amit a smartripper direct stream copyval beraktam 1db 3.8GB vobba a hanggal együtt.

Ha a vobot megnézem WinDVD4-ben akkor a kép nagyon "gyenge", a részletek foltszerűen látszanak és enyhén vibrálnak stb. (az eredeti DVD is ilyen, asztalin ua.)

Na de ha a DVD2AVI "kiszedi" az avit-t, az valami gyönyörű és hibátlan és részletgazdag stb. !!!!!

Ha ezt a CCE letömöríti akkor 2 pass után is gyakorlatilag ugyanolyan sz*r, mint eredetileg volt!!!!!

idézet:
Jobb ma egy veréb, mint holnap kettő! [/quote]

#1606 Felhasználó inaktív   homestead 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 18. 08:58

idézet:
Ezt írta bobek:
hali

volna 1 kérdésem nem tudja valaki hol találnék a dvd2one trial-hoz valami tőrést

üdv
[/quote]

Ezt a keresőt tudnám ajánlani minden másra is,
biztos már sokan ismerik...
[url="http://"http://www.astalavista.com"]www.astalavista.com[/url]

itt tessék keresgélni.

idézet:
STOP! Az Ön gépe nem szerepel a Microsoft fejlesztési tervében! [/quote]

#1607 Felhasználó inaktív   Blackman790817 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 18. 09:26

idézet:
Ezt írta QuToR:

Énis azt hallottam, hogy márciusban nagyon lemegy az áruk, főleg akkor, ha megjön az a bizonyos 16x -osan írni képes dióda, de én sem vártam hanem kidobtam 100 rugót a Sony DRU500A-m ért, és nem bántam meg. Filmet meg úgyis 1x-esen éri meg írni :) Szal szerintem ne várj, de te tudod.
[/quote]

köszi szépen az infót, ez a Sony ugye +/- os?
már csak egy bajom van, előitéleteim vannak a Sony cd-íróival kapcsolatban. Csak kipróbáláson volt nálam Sony CD-író, de komolyan mondom, még az LG is jobb nála. Vagy CD-írásra vegyek külön cd-írót? A CD-romjairól nem is beszélve.

[ 2003. február 18.: Blackman790817, már nem mérges szerkesztette a hozzászólást ]
Mit ér az erő, ha nincs Uralod?

#1608 Felhasználó inaktív   narumon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 18. 10:07

idézet:
Ezt írta Blackman790817, már nem mérges:

köszi szépen az infót, ez a Sony ugye +/- os?
már csak egy bajom van, előitéleteim vannak a Sony cd-íróival kapcsolatban. Csak kipróbáláson volt nálam Sony CD-író, de komolyan mondom, még az LG is jobb nála. Vagy CD-írásra vegyek külön cd-írót? A CD-romjairól nem is beszélve.

[ 2003. február 18.: Blackman790817, már nem mérges szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Én is ugyanilyen okok miatt félek a sonytól tulajdonképpen ők produkálták a piac leggyengébb CD-ROM, CD ÍRó és DVD ROM hármasát.
Hifi: Oppo DV-980, Yaqion 6V6 csöves, JMLab Focal 918

#1609 Felhasználó inaktív   Syraly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 18. 10:33

idézet:
Ezt írta narumon:

DvdDecrypter, dvddecrypter és dvddecrypter... kb huszonnyolcadjára mondom hogy nekem csak ezzel irva viszi néhány lejátszó pl a Pioneer is.
[/quote]

Hi! Van egy lemez, ami NEROval van megirva, le lett szedve ISOba, ha ezt DvdDecrypterrel visszairom, akkor jobb lesz mint az eredeti, vagy az ISO-t ujra kene irnom egy pl prassival aztan DvdDecrypterrel felirni?
Uj: A64 X2 3800+, Asus M2N-E/SLI, 2x512 Geil, 250GB SATA samsung, CoolerMaster Hyper TX

Kövület:Athlon XP 1700+@2400+ (1925MHz 12.5x154), Vulcano 6CU, Abit KR7A133, 3x256 DDR(266@300), Radeon 7500(300/500), Seagate Barracuda IV 7200RPM 60GB, 120GB, Maxtor 80Gb, SB Audigy, Toshiba SD R-5002, Realtek 8019AS 10M Combo, Realtek 8139 10/100 UTP
Canon PowerShot A70

#1610 Felhasználó inaktív   HengR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 18. 11:51

No most egy láma kérdés lesz. Eddig én a dvd2dvdr által készített beállításokkal kódoltam át a filmeket. De most ismerkedem a dvd2svcdvel. Beállítottam mindent a leírásnak megfelelően, de a kimeneti könyvtárban érdekes dolgot tapasztalok. Van egy .mpv és egy .ac3 fájlom amiknek az összeg a leírás szerint az előre beállított méretűnek (4200MB) kellene lennie, de nagyon nem annyi cirka 3900MB. Ugyanakkor van ott egy bbmpegmuxed fájl is aminek a kiterjesztése .mpeg, na ennek és az ac3nak az összege már 4200. Ha az ifoedit author során bármelyiket felhasználom (persze m2v-re átnevezve) a kész dvd-r jó. Tehát a sok rizsa után a kérdés :D : Mi különbség a két fájl között (.mpv és bbmpegmuxed.mpeg)? Vagy másképpen mit is csinál a bbmpeg?

#1611 Felhasználó inaktív   megadeth 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 02. 18. 12:03

Sziasztok.

Segítség kellene.

Adott egy Film amire szeretnék feliratot hozzákapcsolni. az .srt fájlomat átkonvertáltam .ssa formátumuvá. ezután MAESTROSBT-vel konvertálom olyan formátumra amit majd használhatok a MaestroDVD-vel.

Miután a feliratot beolvasta a MaestroDVD az a gondom, hogy a színek nem úgy jelennek meg ahogy én szeretném.

nem tudom hol hibáztam. már a MaestroSBT-ben e ? rosszul állítottam be valamit ? mi ott a jó beállítás, hogy a színek jól jelenjenek meg majd a MaestroDVD-ben ?

Vagy korrigálni tudom a MaestroDVD-ben is ? találtam is egy lehetőséget de ott csak egy képnyit tudok váltani. nem egy komplett feliratot...

kérem segítsetek mert minden ok csak a felirat színek rosszak.. :-(

Köszi !

#1612 Felhasználó inaktív   -DEXTER- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 18. 12:17

Udv mindenkinek!

Igaz-e az, hogy lehet mar kapni 2 oldalas dvd-rt vagy ez csak egy nagy kamu?

Ill. ki tud olcsobban dvd-t tokostol, mint a cdabc 901 Ft-os Multidiscje.
Es tok nelkul? Az apronet hirdetos 400Ft-osnal?

#1613 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 18. 13:14

idézet:
Ezt írta HengR:
No most egy láma kérdés lesz. Eddig én a dvd2dvdr által készített beállításokkal kódoltam át a filmeket. De most ismerkedem a dvd2svcdvel. Beállítottam mindent a leírásnak megfelelően, de a kimeneti könyvtárban érdekes dolgot tapasztalok. Van egy .mpv és egy .ac3 fájlom amiknek az összeg a leírás szerint az előre beállított méretűnek (4200MB) kellene lennie, de nagyon nem annyi cirka 3900MB. Ugyanakkor van ott egy bbmpegmuxed fájl is aminek a kiterjesztése .mpeg, na ennek és az ac3nak az összege már 4200. Ha az ifoedit author során bármelyiket felhasználom (persze m2v-re átnevezve) a kész dvd-r jó. Tehát a sok rizsa után a kérdés :D : Mi különbség a két fájl között (.mpv és bbmpegmuxed.mpeg)? Vagy másképpen mit is csinál a bbmpeg?[/quote]

Én már régóta használom a DVD2SVCD-t DVD-re állitva.
A bbmpegmuxed.mpeg nem kell neked, azt törölheted, mivel az már a hang és a kép összegyurt formája. Amikor a DVD2SVCD elér oda, hogy inditja a CCE-t, akkor a DVD2SVCD-t be is csukhatod és akkor nem hozza létre a BBMPEG-et.
A BITRATE fülnél nekem ezek a beállitások váltak be: CD size: 4480 MB, Max=9000, MIN=500, MIN AVG: 2000 (utána vedd ki a pipát a fül mellől), max avg. : 6000
Isti

#1614 Felhasználó inaktív   Gecco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 18. 14:46

idézet:
Ezt írta megadeth:
Sziasztok.

Segítség kellene.

Adott egy Film amire szeretnék feliratot hozzákapcsolni. az .srt fájlomat átkonvertáltam .ssa formátumuvá. ezután MAESTROSBT-vel konvertálom olyan formátumra amit majd használhatok a MaestroDVD-vel.

Miután a feliratot beolvasta a MaestroDVD az a gondom, hogy a színek nem úgy jelennek meg ahogy én szeretném.

nem tudom hol hibáztam. már a MaestroSBT-ben e ? rosszul állítottam be valamit ? mi ott a jó beállítás, hogy a színek jól jelenjenek meg majd a MaestroDVD-ben ?

Vagy korrigálni tudom a MaestroDVD-ben is ? találtam is egy lehetőséget de ott csak egy képnyit tudok váltani. nem egy komplett feliratot...

kérem segítsetek mert minden ok csak a felirat színek rosszak.. :-(

Köszi !
[/quote]

Igen, ezzel énis sokat szívtam, álljon hát itt a megoldás:

Miután átkonvertáltad a MaestroSBT-vel az ssa-t nyisd meg notepadban a .son kiterjesztésű file-t, amit létrehozott.Keresd meg a 19. sort, ez fog állni ott, vagy ilyesmi:
Color (0 1 0 0)
Az első 0-t javítsd át 2-re és mentsd el, majd tedd bele a MaestroDVD-be és lám, fehér lesz a felirat, nem fekete.
Remélem sikerül neked is =)

#1615 Felhasználó inaktív   gloop 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 02. 18. 19:42

(Hogy lehet az hogy DVD2DVDR v1.37-ben a Rettenthetetlen filmet amikor beolvassa nem talal magyar subtitlet, mikozben van magyar felirat is a dvdn ezerrel?!? Hebertol a Romanig van minden, de magyar nincs...)

Azota rajottem hogy nem a Rettenthetetlen hanem az almos volgy legendaja az amit betettem, es a poen hogy tenyleg nincs rajta magyar felirat. LOL? Ha valaki nem perfekt angol akkor hallgathatja a 2csatornas magyar hangot...

[ 2003. február 18.: gloop szerkesztette a hozzászólást ]

#1616 Felhasználó inaktív   QuToR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 19. 08:36

idézet:
Ezt írta narumon:

Én is ugyanilyen okok miatt félek a sonytól tulajdonképpen ők produkálták a piac leggyengébb CD-ROM, CD ÍRó és DVD ROM hármasát.
[/quote]

Balckman és Narumon: Nekem Sony DRU500A -van írtam már vele +,-,VCD,SVCD,CD -t és minden gyönyörű lett. Mentek a DVD-k 5 fajta asztali lejátszóban stb. Szerintem ez a DVD író egyáltalán nem rossz, és eddigi tapasztalataim alapján ki merem jelenteni, hogy a SONY kinőtte a gyerekbetegségeit. Nem is beszélve arról, hogy ez az író nem csak itt M.O.-n hanem külföldön is nagyon népszerű. Mindenki maga dönti el, hogy mit vesz de én csak mindenkinek ajánlani tudom. Bár ha jól tudom iszonyat nehéz beszerezni! (Mégegy dolog: a sony szépen sorban hozza ki hozzá az uj firmware-k et és orvosolja ezzel a felmerült problémákat.)
Mindenki arra költi a pénzét amire akarja..... de ha lehet mindenki utaljon a következő számlára egy kicsit 1177.............................

:)

#1617 Felhasználó inaktív   narumon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 19. 09:10

idézet:
Ezt írta Syraly:

Hi! Van egy lemez, ami NEROval van megirva, le lett szedve ISOba, ha ezt DvdDecrypterrel visszairom, akkor jobb lesz mint az eredeti, vagy az ISO-t ujra kene irnom egy pl prassival aztan DvdDecrypterrel felirni?
[/quote]

Na ez jó kérdés hogy milyen szinten romlik el a lemez. Ami tutti ha dvd decrypterrel leszedet fájlokba esetleg ifoedittel nyomsz megint egy get vts sectort és csinálsz egy új imaget.

#1618 Felhasználó inaktív   narumon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 19. 09:12

idézet:
Ezt írta HengR:
No most egy láma kérdés lesz. Eddig én a dvd2dvdr által készített beállításokkal kódoltam át a filmeket. De most ismerkedem a dvd2svcdvel. Beállítottam mindent a leírásnak megfelelően, de a kimeneti könyvtárban érdekes dolgot tapasztalok. Van egy .mpv és egy .ac3 fájlom amiknek az összeg a leírás szerint az előre beállított méretűnek (4200MB) kellene lennie, de nagyon nem annyi cirka 3900MB. Ugyanakkor van ott egy bbmpegmuxed fájl is aminek a kiterjesztése .mpeg, na ennek és az ac3nak az összege már 4200. Ha az ifoedit author során bármelyiket felhasználom (persze m2v-re átnevezve) a kész dvd-r jó. Tehát a sok rizsa után a kérdés :D : Mi különbség a két fájl között (.mpv és bbmpegmuxed.mpeg)? Vagy másképpen mit is csinál a bbmpeg?[/quote]

A muxed fájl mint a neve is mutatja, már tartalmazza a hangot is tehát egybemuxolta. A BBmpeg (többek közt) pont erre való.

#1619 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 19. 12:10

Valaki estleg nem tufja hogyan müxik az ifo update???
Mert szeretném az eredeti menüt visszarakni vagy tud valaki valami okoságot hogy mégis hogy lehetne megvalósitani!
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#1620 Felhasználó inaktív   HengR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 19. 14:58

idézet:
Ezt írta isti1968:

Én már régóta használom a DVD2SVCD-t DVD-re állitva.
A bbmpegmuxed.mpeg nem kell neked, azt törölheted, mivel az már a hang és a kép összegyurt formája. Amikor a DVD2SVCD elér oda, hogy inditja a CCE-t, akkor a DVD2SVCD-t be is csukhatod és akkor nem hozza létre a BBMPEG-et.
A BITRATE fülnél nekem ezek a beállitások váltak be: CD size: 4480 MB, Max=9000, MIN=500, MIN AVG: 2000 (utána vedd ki a pipát a fül mellől), max avg. : 6000
[/quote]

Köszi. Kipróbálom a TE beállításaiddal is.

Téma megosztása:

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.