idézet:
Ezt írta Gagyibyte:
Tud valaki segíteni abban, hogy mi,a az a VTSM_PGCI_UT az IFOEDIT-ben és mi a szerepe?
Az eredeti filmben mindig van valami ebben a részben, aztán amikor kiszedem a fölösleget mindig azt írja, hogy "there is no VTSM_PGCI_UT table. Mi ez??? :confused: :confused: :confused:[/quote]
Haragszotok rám valamiért, hogy senki nem szól hozzá?
:confused:![]()
Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról.
Elküldve: 2003. 02. 17. 23:10
Elküldve: 2003. 02. 17. 23:41
idézet:
Ezt írta MamaSaid:
Bedigiztem DV kamerával egy 2 óra 35 perces felvételt. Ezt szeretném egy lemezre kiírni. Van olyan bitrate calculator amivel pontosan kiszámíthatom, hogy cce-ben vbr-el milyen értékeket állítsak be? [url="http://"http://www.dvdrhelp.com/calc.htm"]Ezt[/url] próbáltam, de nem valami "bőszavú".[/quote]
CCEGuesser
Elküldve: 2003. 02. 18. 00:23
idézet:
Ezt írta pio105:
CCEGuesser[/quote]
Valami ilyesmire gondoltam. Köszi.![]()
Elküldve: 2003. 02. 18. 07:22
idézet:
Ezt írta Gagyibyte:
Haragszotok rám valamiért, hogy senki nem szól hozzá?
:confused:[/quote]
Én nem tudok :confused:
Elküldve: 2003. 02. 18. 08:47
Adva van egy film amit a smartripper direct stream copyval beraktam 1db 3.8GB vobba a hanggal együtt.
Ha a vobot megnézem WinDVD4-ben akkor a kép nagyon "gyenge", a részletek foltszerűen látszanak és enyhén vibrálnak stb. (az eredeti DVD is ilyen, asztalin ua.)
Na de ha a DVD2AVI "kiszedi" az avit-t, az valami gyönyörű és hibátlan és részletgazdag stb. !!!!!
Ha ezt a CCE letömöríti akkor 2 pass után is gyakorlatilag ugyanolyan sz*r, mint eredetileg volt!!!!!
idézet:
Jobb ma egy veréb, mint holnap kettő! [/quote]
Elküldve: 2003. 02. 18. 08:58
idézet:
Ezt írta bobek:
hali
volna 1 kérdésem nem tudja valaki hol találnék a dvd2one trial-hoz valami tőrést
üdv[/quote]
Ezt a keresőt tudnám ajánlani minden másra is,
biztos már sokan ismerik...
[url="http://"http://www.astalavista.com"]www.astalavista.com[/url]
itt tessék keresgélni.
idézet:
STOP! Az Ön gépe nem szerepel a Microsoft fejlesztési tervében! [/quote]
Elküldve: 2003. 02. 18. 09:26
idézet:
Ezt írta QuToR:
Énis azt hallottam, hogy márciusban nagyon lemegy az áruk, főleg akkor, ha megjön az a bizonyos 16x -osan írni képes dióda, de én sem vártam hanem kidobtam 100 rugót a Sony DRU500A-m ért, és nem bántam meg. Filmet meg úgyis 1x-esen éri meg írniSzal szerintem ne várj, de te tudod.[/quote]
köszi szépen az infót, ez a Sony ugye +/- os?
már csak egy bajom van, előitéleteim vannak a Sony cd-íróival kapcsolatban. Csak kipróbáláson volt nálam Sony CD-író, de komolyan mondom, még az LG is jobb nála. Vagy CD-írásra vegyek külön cd-írót? A CD-romjairól nem is beszélve.
[ 2003. február 18.: Blackman790817, már nem mérges szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 02. 18. 10:07
idézet:
Ezt írta Blackman790817, már nem mérges:
köszi szépen az infót, ez a Sony ugye +/- os?
már csak egy bajom van, előitéleteim vannak a Sony cd-íróival kapcsolatban. Csak kipróbáláson volt nálam Sony CD-író, de komolyan mondom, még az LG is jobb nála. Vagy CD-írásra vegyek külön cd-írót? A CD-romjairól nem is beszélve.
[ 2003. február 18.: Blackman790817, már nem mérges szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Én is ugyanilyen okok miatt félek a sonytól tulajdonképpen ők produkálták a piac leggyengébb CD-ROM, CD ÍRó és DVD ROM hármasát.
Elküldve: 2003. 02. 18. 10:33
idézet:
Ezt írta narumon:
DvdDecrypter, dvddecrypter és dvddecrypter... kb huszonnyolcadjára mondom hogy nekem csak ezzel irva viszi néhány lejátszó pl a Pioneer is.[/quote]
Hi! Van egy lemez, ami NEROval van megirva, le lett szedve ISOba, ha ezt DvdDecrypterrel visszairom, akkor jobb lesz mint az eredeti, vagy az ISO-t ujra kene irnom egy pl prassival aztan DvdDecrypterrel felirni?
Kövület:Athlon XP 1700+@2400+ (1925MHz 12.5x154), Vulcano 6CU, Abit KR7A133, 3x256 DDR(266@300), Radeon 7500(300/500), Seagate Barracuda IV 7200RPM 60GB, 120GB, Maxtor 80Gb, SB Audigy, Toshiba SD R-5002, Realtek 8019AS 10M Combo, Realtek 8139 10/100 UTP
Canon PowerShot A70
Elküldve: 2003. 02. 18. 11:51
* ha már unod a külföldi billentyűzet kiosztást *
Elküldve: 2003. 02. 18. 12:03
Segítség kellene.
Adott egy Film amire szeretnék feliratot hozzákapcsolni. az .srt fájlomat átkonvertáltam .ssa formátumuvá. ezután MAESTROSBT-vel konvertálom olyan formátumra amit majd használhatok a MaestroDVD-vel.
Miután a feliratot beolvasta a MaestroDVD az a gondom, hogy a színek nem úgy jelennek meg ahogy én szeretném.
nem tudom hol hibáztam. már a MaestroSBT-ben e ? rosszul állítottam be valamit ? mi ott a jó beállítás, hogy a színek jól jelenjenek meg majd a MaestroDVD-ben ?
Vagy korrigálni tudom a MaestroDVD-ben is ? találtam is egy lehetőséget de ott csak egy képnyit tudok váltani. nem egy komplett feliratot...
kérem segítsetek mert minden ok csak a felirat színek rosszak..
Köszi !
Elküldve: 2003. 02. 18. 12:17
Igaz-e az, hogy lehet mar kapni 2 oldalas dvd-rt vagy ez csak egy nagy kamu?
Ill. ki tud olcsobban dvd-t tokostol, mint a cdabc 901 Ft-os Multidiscje.
Es tok nelkul? Az apronet hirdetos 400Ft-osnal?
Elküldve: 2003. 02. 18. 13:14
idézet:
Ezt írta HengR:
No most egy láma kérdés lesz. Eddig én a dvd2dvdr által készített beállításokkal kódoltam át a filmeket. De most ismerkedem a dvd2svcdvel. Beállítottam mindent a leírásnak megfelelően, de a kimeneti könyvtárban érdekes dolgot tapasztalok. Van egy .mpv és egy .ac3 fájlom amiknek az összeg a leírás szerint az előre beállított méretűnek (4200MB) kellene lennie, de nagyon nem annyi cirka 3900MB. Ugyanakkor van ott egy bbmpegmuxed fájl is aminek a kiterjesztése .mpeg, na ennek és az ac3nak az összege már 4200. Ha az ifoedit author során bármelyiket felhasználom (persze m2v-re átnevezve) a kész dvd-r jó. Tehát a sok rizsa után a kérdés: Mi különbség a két fájl között (.mpv és bbmpegmuxed.mpeg)? Vagy másképpen mit is csinál a bbmpeg?[/quote]
Én már régóta használom a DVD2SVCD-t DVD-re állitva.
A bbmpegmuxed.mpeg nem kell neked, azt törölheted, mivel az már a hang és a kép összegyurt formája. Amikor a DVD2SVCD elér oda, hogy inditja a CCE-t, akkor a DVD2SVCD-t be is csukhatod és akkor nem hozza létre a BBMPEG-et.
A BITRATE fülnél nekem ezek a beállitások váltak be: CD size: 4480 MB, Max=9000, MIN=500, MIN AVG: 2000 (utána vedd ki a pipát a fül mellől), max avg. : 6000
Elküldve: 2003. 02. 18. 14:46
idézet:
Ezt írta megadeth:
Sziasztok.
Segítség kellene.
Adott egy Film amire szeretnék feliratot hozzákapcsolni. az .srt fájlomat átkonvertáltam .ssa formátumuvá. ezután MAESTROSBT-vel konvertálom olyan formátumra amit majd használhatok a MaestroDVD-vel.
Miután a feliratot beolvasta a MaestroDVD az a gondom, hogy a színek nem úgy jelennek meg ahogy én szeretném.
nem tudom hol hibáztam. már a MaestroSBT-ben e ? rosszul állítottam be valamit ? mi ott a jó beállítás, hogy a színek jól jelenjenek meg majd a MaestroDVD-ben ?
Vagy korrigálni tudom a MaestroDVD-ben is ? találtam is egy lehetőséget de ott csak egy képnyit tudok váltani. nem egy komplett feliratot...
kérem segítsetek mert minden ok csak a felirat színek rosszak..
Köszi ![/quote]
Igen, ezzel énis sokat szívtam, álljon hát itt a megoldás:
Miután átkonvertáltad a MaestroSBT-vel az ssa-t nyisd meg notepadban a .son kiterjesztésű file-t, amit létrehozott.Keresd meg a 19. sort, ez fog állni ott, vagy ilyesmi:
Color (0 1 0 0)
Az első 0-t javítsd át 2-re és mentsd el, majd tedd bele a MaestroDVD-be és lám, fehér lesz a felirat, nem fekete.
Remélem sikerül neked is =)
Elküldve: 2003. 02. 18. 19:42
Azota rajottem hogy nem a Rettenthetetlen hanem az almos volgy legendaja az amit betettem, es a poen hogy tenyleg nincs rajta magyar felirat. LOL? Ha valaki nem perfekt angol akkor hallgathatja a 2csatornas magyar hangot...
[ 2003. február 18.: gloop szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 02. 19. 08:36
idézet:
Ezt írta narumon:
Én is ugyanilyen okok miatt félek a sonytól tulajdonképpen ők produkálták a piac leggyengébb CD-ROM, CD ÍRó és DVD ROM hármasát.[/quote]
Balckman és Narumon: Nekem Sony DRU500A -van írtam már vele +,-,VCD,SVCD,CD -t és minden gyönyörű lett. Mentek a DVD-k 5 fajta asztali lejátszóban stb. Szerintem ez a DVD író egyáltalán nem rossz, és eddigi tapasztalataim alapján ki merem jelenteni, hogy a SONY kinőtte a gyerekbetegségeit. Nem is beszélve arról, hogy ez az író nem csak itt M.O.-n hanem külföldön is nagyon népszerű. Mindenki maga dönti el, hogy mit vesz de én csak mindenkinek ajánlani tudom. Bár ha jól tudom iszonyat nehéz beszerezni! (Mégegy dolog: a sony szépen sorban hozza ki hozzá az uj firmware-k et és orvosolja ezzel a felmerült problémákat.)
:)
Elküldve: 2003. 02. 19. 09:10
idézet:
Ezt írta Syraly:
Hi! Van egy lemez, ami NEROval van megirva, le lett szedve ISOba, ha ezt DvdDecrypterrel visszairom, akkor jobb lesz mint az eredeti, vagy az ISO-t ujra kene irnom egy pl prassival aztan DvdDecrypterrel felirni?[/quote]
Na ez jó kérdés hogy milyen szinten romlik el a lemez. Ami tutti ha dvd decrypterrel leszedet fájlokba esetleg ifoedittel nyomsz megint egy get vts sectort és csinálsz egy új imaget.
Elküldve: 2003. 02. 19. 09:12
idézet:
Ezt írta HengR:
No most egy láma kérdés lesz. Eddig én a dvd2dvdr által készített beállításokkal kódoltam át a filmeket. De most ismerkedem a dvd2svcdvel. Beállítottam mindent a leírásnak megfelelően, de a kimeneti könyvtárban érdekes dolgot tapasztalok. Van egy .mpv és egy .ac3 fájlom amiknek az összeg a leírás szerint az előre beállított méretűnek (4200MB) kellene lennie, de nagyon nem annyi cirka 3900MB. Ugyanakkor van ott egy bbmpegmuxed fájl is aminek a kiterjesztése .mpeg, na ennek és az ac3nak az összege már 4200. Ha az ifoedit author során bármelyiket felhasználom (persze m2v-re átnevezve) a kész dvd-r jó. Tehát a sok rizsa után a kérdés: Mi különbség a két fájl között (.mpv és bbmpegmuxed.mpeg)? Vagy másképpen mit is csinál a bbmpeg?[/quote]
A muxed fájl mint a neve is mutatja, már tartalmazza a hangot is tehát egybemuxolta. A BBmpeg (többek közt) pont erre való.
Elküldve: 2003. 02. 19. 12:10
Mert szeretném az eredeti menüt visszarakni vagy tud valaki valami okoságot hogy mégis hogy lehetne megvalósitani!
Elküldve: 2003. 02. 19. 14:58
idézet:
Ezt írta isti1968:
Én már régóta használom a DVD2SVCD-t DVD-re állitva.
A bbmpegmuxed.mpeg nem kell neked, azt törölheted, mivel az már a hang és a kép összegyurt formája. Amikor a DVD2SVCD elér oda, hogy inditja a CCE-t, akkor a DVD2SVCD-t be is csukhatod és akkor nem hozza létre a BBMPEG-et.
A BITRATE fülnél nekem ezek a beállitások váltak be: CD size: 4480 MB, Max=9000, MIN=500, MIN AVG: 2000 (utána vedd ki a pipát a fül mellől), max avg. : 6000[/quote]
Köszi. Kipróbálom a TE beállításaiddal is.
* ha már unod a külföldi billentyűzet kiosztást *

Súgó
A téma zárva.