HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról. Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   PiRanha 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 10. 15. 10:29

Noh.. emberZ! gondoltam megáldalak titeket egy jo forditással, mer ahogy elnézem elég nagy a kaosz... ami persze nembaj, ha tudunk benne rendet tartani... :)
Tehát:

a., DVDDecrypt betölt, leszed filmet

b., Lesz egypar .ifo meg egy par .vob fájlod.. ez jo... 2 órás film esetében ez jo 7-8giga meg ugye az extrak is.. de az senkit sem érdekel. ;) A DVDDecrypt megcsinálja a chapter pontokat is a Spruce DVDMaestro számára. Mivel azzal fogunk authoringelni.

c., DVD2AVI betölt, válaszd ki a filmet - többnyire ennek vobjai a legnagyobbak - és az Audio részben válaszd a Demuxot, majd File, Save Project. Végigszalad a filmen és lesz egy par .AC3 fájlod.. ez a hangja - kitaláltátok ugye. Megjegyzendö, hogy amikor csinálja, jobboldali ablakban vannak a film jellemzöi: 4:3 avagy 16:9, 25fps vagy más... stb (láttam erröl is vitáztatok).

d., most következik az encode-olás, amit kinek mi a jobb... hát használja. én a CCe-t használom, semmi gond nincs vele. De ezt késöbb ugyis leirom. A lényeg, hogy a végeredmény egy 4.2Gb-os .m2v file legyen. (ezt még a FAT32 is fel tudja dolgozni - pontosan 4293Mb-ig)

e., SUBRip. Töltsd be a .vob-okat.. vagy épp azt a könyvtárat. Válaszd ki a Sub-nyelvet, majd 'Save as BMP'. ekkor lesz egy 200Mb-os valag .bmp-böl állo könyvtárad, melyhez majd a végén le kell mentened a Maestrohoz használhato subfile-t... leirás számára, hogy mikor melyik képet kell hova raknia.

f., DVDMaestro. Importáld be az .m2v file-t, az .ac3-as hangot, a chapter pontokat és a subfile-t is. Majd megkreálni a VIDEO_TS könyvtárat. Kész.

g., Nero vagy amit akarsz - irni -, én spec a RecordNowMax-ot használom, mert azt ajánlják nagyon a Pio-hoz...

sz1Al nem kell semmi IfoEdit se egyéb gányság se semmi... eccerüen meg lehet ezt oldani... de minnyárt összeszedem magam és irok egy komplett Guide-ot aMaestroval.. hogy is lehet csak azzal a hanggal, csak azzal az indulo subbal stb kreálni pontosan DVD-R-re férö filmet...

PiR
"640Kb-ba minden belefér... - Bill Gates, 1981" - minden?!

#182 Felhasználó inaktív   PiRanha 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 10. 15. 11:08

Re.. megint én... csak egy laza offtopik:

Pioneer 104/A04-eshez uj firmware: 1.33, melynek segitségével már 2xesen irhato a CMC Magnetics gyartmanyu lemezek is. Hogy ez most mellik, azt ne kérdezzétek, de biztos jo... :)

[url="http://"http://wwwbsc.pioneer.co.jp/product-e/ibs/device_e/dev00001r_e.html"]Pioneer 104/A04 FirmWare update[/url]

Minden további jokat.

PiR

#183 Felhasználó inaktív   nova 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 10. 15. 11:09

Annak nagyon örülnék, feltéve, ha végre valahára valahol megtalálható lenne az a fránya DVDmaestro. De az összes link halott ami találtam...

1., [url="http://"http://apachez.yi.org/pcdvd/Authoring"]http://apachez.yi.org/pcdvd/Authoring[/url]
2., [url="http://"http://217.67.233.17/1023600613%201339172036/Spruce.DVDMaestro.v2.9.2915a.WinNT2k.zip"]http://217.67.233.17...15a.WinNT2k.zip[/url]
Ha te mondod és úgy van, akkor valószínű

#184 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 15. 11:37

idézet:
Ezt írta PiRanha:

sz1Al nem kell semmi IfoEdit se egyéb gányság se semmi... eccerüen meg lehet ezt oldani... de minnyárt összeszedem magam és irok egy komplett Guide-ot aMaestroval.. hogy is lehet csak azzal a hanggal, csak azzal az indulo subbal stb kreálni pontosan DVD-R-re férö filmet...

PiR
[/quote]

Minek is szarakodjunk encode-al amikor van amelyik ráfér 1 dvd-re ha kiszeded a felesleges dolgokat? :D

De ezt nem ide kellene, ez nem dvd készités topic, hanem a médiákkal foglalkozik...
"Ha vágyaink lovak lennének, térdig járnánk a lószarban :)"

#185 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 15. 12:14

idézet:
Ezt írta PiRanha:
Noh.. emberZ! gondoltam megáldalak titeket egy jo forditással, mer ahogy elnézem elég nagy a kaosz... ami persze nembaj, ha tudunk benne rendet tartani... :)
Tehát:

PiR
[/quote]

Végre valaki aki normálisan összefoglalja a dolgokat és nem kell órákig szivni amig rájövünk.
Annyit még ezzeh, hogy ha extrák nélkül ráfér 1 DVD-re akkor én úgy csinálom, hogy a DVDDEcrypter-nél felül IFO módot állitok be, és igy egyból megvan az összes .AC3 és az .M2V is ....
Isti

#186 Felhasználó inaktív   narumon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 15. 12:56

idézet:
Ezt írta PiRanha:
Tehát:

PiR
[/quote]

Na én is nagyjából ugyanigy csinálom, hanem ezt a recordmaxot el tudod nekem küldeni ? vagy legalább valami okosságot?

Másik ha több feliratot tesztek maestro alá akkor nekem mindig angollal akar kezdeni... hogy lehet beállítani hogy a magyarral kezdjen,
Hifi: Oppo DV-980, Yaqion 6V6 csöves, JMLab Focal 918

#187 Felhasználó inaktív   narumon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 15. 13:04

idézet:
Ezt írta Gandalf:

Minek is szarakodjunk encode-al amikor van amelyik ráfér 1 dvd-re ha kiszeded a felesleges dolgokat? :D

De ezt nem ide kellene, ez nem dvd készités topic, hanem a médiákkal foglalkozik...
[/quote]

Szerintem ide való ez is.. lévén médiákról, írókról és irásról vana topic cimében :)
Egyébként nagyon kevés ami reencode nélkül ráfér. Bár én most örülök mert neten elkezdték nyomtatni a külhoni dvdreket már semmit nem kell vele csinálni csak kiirni. :p
Hétvégén meg is néztem a Katonák Voltunkak :))

#188 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 15. 13:12

idézet:
Ezt írta PiRanha:

d., most következik az encode-olás, amit kinek mi a jobb... hát használja. én a CCe-t használom, semmi gond nincs vele. De ezt késöbb ugyis leirom. A lényeg, hogy a végeredmény egy 4.2Gb-os .m2v file legyen. (ezt még a FAT32 is fel tudja dolgozni - pontosan 4293Mb-ig)

PiR
[/quote]

Ezt a d. pontot kicsit részletezhetnéd, mivel a CCE-vel odáig jutottam, hogy Encoder Control List .ecl,. Persze nyilván tudnom kéne, hogy ez hogy néz ki, ki v. mi hozza létre, de hát én már csak ilyen tudatlan vagyok ....
Isti

#189 Felhasználó inaktív   PiRanha 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 10. 15. 14:13

RE... noh.. az hogy valakinek nem tetszik, hogy mit irok.. ok... megfogadom, de már ugyis megcsináltam a forditást, meg hozzáirogattam tapasztalataimat, sz'al ugyis felkerül, mielött ban lesz.. ;)

Tehát.. lássátok kivel is van dolgotok.. kirakom a HPmre az összes ojjan progit, ami kell egy dvd-r készitéshez (DVDMaestro, SUBRip, stb), aztán:

Isti1968: Valoban a DVDDecrypt megcsinálja neked az m2v-t.. de akkor már a TMPGEnc-be behuzod a .vob-okat és abbol csinálsz encode-olt fájlt.. ugyanaz. :) De jo a te megoldásod is.

Narumon: HPmen kint lesz ez az iro progi is... cimet lásd alant... Amugy a magyar rilizekbe lassan én is beletartozok.. mindenesetre van különbség: a pnd (panda) kodol, nem is rosszul, gyakran 4-5passig is. Ellentétben az eMB (embargo) soxor csak az amcsi ntsc-s dvd-rbe pakolja bele a magyar subot... az is munka, dehát ugye a kodolás az érdem. ;)

Isti1968 CCE-t használni könnyü.. amit fentebb leirtam, jol müködik. Tehát DVD2AVI csinál neked egy .d2v fájlt, amiböl a VFAPIConverterrel lehet megkreálni a .AVI-t... végül is ezt fogod tömöriteni - logikailag... vagy hogy mondjam. A CCE-ben pedig csak behuzod a keletkezett .avs file-t.. utána jobb katt rá és 'edit'. Itt lehet beállitani mindenféle paraméterét, ügyelve, hogy 16:9 vagy 4:3... stbstb... asszem erre is csinálnom kell egy fullos guide forditást.. :rolleyes: (lehet vmit kihagytam .. mind1.. majd helyesbitek ;) )

#190 Felhasználó inaktív   PiRanha 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 10. 15. 16:31

Noh... és eljött a mi idönk. Vágjunk a közepébe:

Feltételezve azt, hogy már vagy egy tömöritett állományunk, .m2v és 4.2Gb, már jo uton haladunk...
elsöként is indit DVDMaestro.

a., A képernyö jobb also részén jobbklikk, majd import .m2v file.. ehhez értelemszerüen válasszuk az 'import'ot. Ugyanigy tudjuk behuzni az .ac3-as hangot is. Kreál hozzájuk egyegy peak fájlt, kis idöbe beletelik.

b., Duplakatt a baloldalt a Movie-tree-re, amely megnyitja a grafikus idősávokat... mint a Premiere-ben... Itt van a film, audio és sub listák helye, ebben fogunk dolgozni. Naszoval a 'Movie' fa alatt ki kell törölni a 'Menu1' bejegyzést, igy a DVD rögtön a filmmel fog indulni (bár ehhez még több kell persze):
Kép
Jobb katt a '4:3'-ra a Movie TimeLine-on, majd állitsd át a filmnek megfelelöen (16:9).

c., Gyerünk a .m2v file elejére a Movie TimeLine-on, majd jobb katt oda, ahiol az idősávot jelzi és 'import' chapter file, amit a DVDDecrypter csinált (ehhez valszeg a filetipusokat *.*-ra kell állitani)
Kép

d., Huzzuk a megfelelö helyére az .ac3-as hangunkat is... elméletileg ugy kapjuk meg, hogy már jol a helyén van a videohoz képest.. dehát nem kell miliseceket csusztatgatni. De ha mégse.. itt az orvosság:
Jobb katt a .ac3 hangon, majd válaszd 'Create Sync Audio Track'. Ekkor kiemelödik a videosáv.. 'Assign audio file'. Adjuk meg az ac3 hang helyét a winyon, majd katt 'Sync Audio Timecode' alul baloldalt (pipa). Aztán hadd szoljon: 'Create Audio File', melynek hatására lesz egy uj .ac3 fájl... Ezekután meg fogja még kérdezni, hogy a régivel helyettesitse-e, perszehogy!

e., Subok... Jobb katt a Subtitle idősávon, aztán importálni be, amit a SubRip készitett.
Kép
Ezekután már csak a sub egyéb szarjait kell beállitgatni... 'Colors' fül és 'edit Palette...'
Kép
majd 'Load' - ezzel a jo szinek a helyükre kerülnek.
Kép

f., Baloldalt a fehér ablak tetején ... Project lista.. a fa tetején jobb katt, majd 'Properties'. Itt tudjuk beállitani a DVD tulajdonságait, hogy PAL, vagy NTSC, stb...
Ami fontos! Hogy milyen subbal is kezdödjön a filmünk. az Initial Stream Setting résznél válasszuk ki a 'Set Subtitle To:'-nál az egyest. Mivel eddig egy sub van belepakolva - angol filmnél ugye a magyar felirat. Igy amikor DVD-t elindul (automatikusan ofkoz), rögtön rakja a subot is a képre.. méghozzá a magyart - ha azt raktunk hozzá.
Kép

g., Ahoz, hogy valoban automatán induljon el a DVD, parancsba kell adni :) Tehát a Movie-fánál (baloldalt) katt, ekkor jobboldali szerkesztöképernyön elöbukkat a 'Connections' ablak.. vagy felsö gombsornál kiválaszt. Ott jobbkatt a 'First Play'-ra a Target résznél. Aztán válaszd ki a filmet a listábol. (Movies-> Movie1.. stb)
Kép
De ha esetleg klippes DVD-d csinálsz, akkor más a helyzet.. de erröl majd késöbb.

h., Aztán már csak a 'Compile' maradt (szintén felül...) és csinálni egy VIDEO_TS könyvtárat a vinyon...

Nagyjábol ennyi... Asszem le kell irnom a tömöritési folyamatot is... mit hogy lehet beállitgatni, de ha valakinek van észrevétele, szivesen várom... meg a visszajelzéseket is.

PiR

#191 Felhasználó inaktív   nova 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 15. 20:40

idézet:
Ezt írta PiRanha:

Tehát.. lássátok kivel is van dolgotok.. kirakom a HPmre az összes ojjan progit, ami kell egy dvd-r készitéshez (DVDMaestro, SUBRip, stb), aztán:
[/quote]

imámba foglallak, ha ezt megteszed...

#192 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 16. 12:22

Hi!
Szóval:
nekem speciel a chapterekből csak 6 darabot azonositot a chp fájból (a 20 helyett), tehát ott kézzel kell bevinni a többit.
- A maestro az ac3-hangra nagyon háklis, tehát céleszerű végig 48kHz-es hanggall dolgozni, vagy ha 44,1kHz a hanganyagunk akkor azt ujramintavátelezni Soundforge-al (resample 48kHz) és Antialias-t bekapcsolni!
-Talán egyik legnagyobb hátránya a DTS hang támogatottságának a hiánya.

Üdv

UI: aki kikezd a Scenarist nt nevű dvd authoringos progival az kösse föl a gatyáját :)

#193 Felhasználó inaktív   nova 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 16. 12:52

idézet:
Ezt írta Kilyan:
Hi!
Szóval:
nekem speciel a chapterekből csak 6 darabot azonositot a chp fájból (a 20 helyett), tehát ott kézzel kell bevinni a többit.
- A maestro az ac3-hangra nagyon háklis, tehát céleszerű végig 48kHz-es hanggall dolgozni, vagy ha 44,1kHz a hanganyagunk akkor azt ujramintavátelezni Soundforge-al (resample 48kHz) és Antialias-t bekapcsolni!
-Talán egyik legnagyobb hátránya a DTS hang támogatottságának a hiánya.

Üdv

UI: aki kikezd a Scenarist nt nevű dvd authoringos progival az kösse föl a gatyáját :)
[/quote]

akkor te melyiket ajánlod, és honnan tölthető le?

PiRanha is csak igér-igér :)

[ 2002. október 16.: nova szerkesztette a hozzászólást ]

#194 Felhasználó inaktív   narumon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 16. 13:41

idézet:
Ezt írta isti1968:

Azért gondoltam a DVDDecrypter-re, mert ott készen ott van a .SUB file, a SUBRIP-nél meg tanítgatni kell az OCR-t, hogy felismerje a cuccot. Ami a maestro-t illeti és nem csináltatok image-t, amikor megvan a VIDEO_TS meg az audio, akkor egyszerűen NERO-val kiirom és kész. Vagy ez igy nem jó ?!
[/quote]

Mindenféleképpen csak a subripes ut a járhato igy lesz compatible.. A neros kiirás az jo én is igy csinálom.

#195 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 16. 14:08

Na szóval
A mastro majdnem azt tudja mint a Scenarist, de a Scenarist nt mégiscsak pilótavizsgás.
A maestro letölthető (egy szálon, egyszerre egy fájl) a [url="http://"http://www.aortaweb.hu/apollo"]www.aortaweb.hu/apollo[/url] oldaláról (nem én mondtam :] )
A Scenaristról nem tudok nyilatkozni, a letölthetőséget illetően.
Üdv

#196 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 16. 14:16

Isti!
A subripet nem kell tanitgatni semmire, ha dvd sub-ot akarsz dvd-re rárakni, mert bmp-be szedi le és egy listafájból a maestro onnan emeli be.
Nekem az angollal nem is volt gondom eddig csak a magyarra háklis (vagy az adott lemezre) a Maestro (Vagy a subrip szar).

#197 Felhasználó inaktív   PiRanha 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 10. 16. 14:19

nnna emberZ!

Nézzetek el a HPmre..

PiR... r1$Zp3kt! :cool:

[ 2002. október 17.: PiRanha szerkesztette a hozzászólást ]

#198 Felhasználó inaktív   nova 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 16. 17:21

PiRanha,

Köszi szépen. Te egy rendes ember vagy :)

Még annyit. Valaki elárulhatná, hogy honnan tölthető le a PIO 104-es DVD-íróhoz új firmware. Mert leéghetne, de az oldalukra akkor sem teszik ki :)

[ 2002. október 16.: nova szerkesztette a hozzászólást ]

#199 Felhasználó inaktív   serpa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 16. 18:00

PiRanha Maga 1 Úr
:D

#200 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 16. 19:20

PiRanha, nova, legyetek szívesek szedjétek ki az illegális állományokra mutató URL-eket, vagy törlöm kérdéses hosszászólasokat. Bocs, de ez a fórum nem erre való, és seggberúghatják a működtetőket a warez miatt. Köszi a megértést,

Téma megosztása:

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.