HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról. Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   narumon 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 09. 24. 22:11

Ajánlom lejátszo nézésre a következő oldalt. Ott van hogy mit játszik és mit nem: [url="http://"http://www.vcdhelp.com/dvdplayers.php?DVDname=&DVDselect=&dvdr=1&Search=Search&Submit2=Search"]http://www.vcdhelp.c...&Submit2=Search[/url]
Hifi: Oppo DV-980, Yaqion 6V6 csöves, JMLab Focal 918

#62 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2002. 09. 24. 22:33

Nem igazan ertem, milyen alapon vonod altalanosan ketsegbe a HWSWsek hireit... kicsit furcsa stilusnak gondolom, ha mar ide irogatsz... :(

Mind1, kigyujtottem az eredeti hireket neked.

Itt jon az a jelentes, amelyet eredetileg a Pio rendelt meg:

"Press Release Source: Intellikey Labs

Intellikey Labs Completes First Independent Industry-Wide Survey on DVD Format Compatibility
Study Finds DVD+RW/+R Most Compatible With Consumer DVD Players
Thursday September 19, 12:00 pm ET

BURBANK, Calif.--(BUSINESS WIRE)--Sept. 19, 2002--Intellikey Labs today announced the results of the first independent study of DVD format compatibility, providing consumers critical data on the two leading DVD recordable standards on the market.
The survey of leading DVD write-once and rewritable formats resulted in the following compatibility percentages:

-------------------- ---------------------
Format Compatibility
DVD+R 90 percent
DVD-R 77 percent
DVD+RW 72 percent
DVD-RW 66 percent
-------------------- ---------------------"

Mint lathato, az a ceg, amelyik a Pio altal volt fizetve, lathatoan nem oket hozta ki gyoztesnek...

Hmmm, azt mondod, nem hiszed, hogy a Pio barmi hasonlot elismert volna?
Na, akkor kapaszkodj: itt a Pio allasfoglalasa:

"Press Release Source: Pioneer Electronics (USA) Inc.

Pioneer Electronics -- USA -- Inc. Releases Contradictory DVD Compatibility Research from Intellikey Labs
Two New Surveys from Same Company Report Different Results
Friday September 20, 9:03 am ET

LONG BEACH, Calif.--(BUSINESS WIRE)--Sept. 20, 2002--Pioneer Electronics (USA) Inc. today released research results on DVD format compatibility conducted by Intellikey Labs in July 2002 that directly contradicts other data released by Intellikey earlier this week.
A summary of the Intellikey survey, which was funded by Pioneer, is as follows:

Format Compatibility
DVD-R 78 percent
DVD+R 78 percent
DVD-RW 58 percent
DVD+RW 63 percent

-------------------- ---------------------"

Abban IMHO megegyezhetunk, hogy valoszinuleg a PIO SZAMARA A LETEZO LEGJOBB FELTETELEK MELLETT CSINALTAK A TESZTEKET, nem?
Megsem sikerult egy dontetlennel es egy veresegnel tobbet kicsikarni a formatumukbol. Hangsulyozom: a legelfogultabb tesztelo sem birt tobbet kihozni a sajat szabvanyabol.

Szerintem ez onmagaert beszel...

PS: Az MS-tamogatast nem igazan ertem: mitol lenyegtelen is az??? :eek: Az arakban valszeg igazad lehet - odahaza. Bar en hozzateszem, itt kint az a $70 kulonbseg jelentektelen - plane, ha a fenti kompatibilitasi ertekeket nezi. (A magyar piac meg - tegyuk hozza: sajnos - sehol a vilagon nem mervado semmiben.) No meg, hogy a kovetkezo Winben siman hasznalhatod, mindenfele progi nelkul, akar egy floppyt.

UPD: Itt a Pio link, mielott nekem sem hinnel: ;) [url="http://"http://www.pioneerelectronics.com/Pioneer/CDA/CompanyOverview/PressDetails/0,1479,92226,00.html"]http://www.pioneerel...9,92226,00.html[/url]

[ 2002. szeptember 24.: T2k szerkesztette a hozzászólást ]

#63 Felhasználó inaktív   kokok 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 09. 25. 07:04

Hi!

Csatlakozom az előttem szólóhoz. A gyengébbek kedvéért magyarul is a fenti cikk kivonata, köszönet kedvenc oldalunknak :)
[url="http://"https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=17629"]https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=17629[/url]

kokok

#64 Felhasználó inaktív   narumon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 25. 11:51

idézet:
Ezt írta T2k:
Nem igazan ertem, milyen alapon vonod altalanosan ketsegbe a HWSWsek hireit... kicsit furcsa stilusnak gondolom, ha mar ide irogatsz... :(

PS: Az MS-tamogatast nem igazan ertem: mitol lenyegtelen is az??? :eek: Az arakban valszeg igazad lehet - odahaza. Bar en hozzateszem, itt kint az a $70 kulonbseg jelentektelen - plane, ha a fenti kompatibilitasi ertekeket nezi. (A magyar piac meg - tegyuk hozza: sajnos - sehol a vilagon nem mervado semmiben.) No meg, hogy a kovetkezo Winben siman hasznalhatod, mindenfele progi nelkul, akar egy floppyt.
[ 2002. szeptember 24.: T2k szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Hát ha valakinek az ms windows támogatás jelent valamit akkor az az ő baja.
Meg kell nézni a Windows XPt amiben van cd iro támogatás (előtte egyikben sem volt) mégis mire lehet használni. Gyakorlatilag semmire. Aki normálisan akar cdt irni az most is cd iro programmal teszi nero ide vagy oda. A dvd irokat meg az xp is kapásból felismeri driver és minden nélkül.

De fordítsuk meg a kérdést.
Milyen előnyt tudsz felhozni a +os irok számára a 0,4 sebességkülönbségen kivül? Mi az ami miatt többet kellene érte fizetnem mert én igazából ezt az oldalát nem látom a dolognak.

#65 Felhasználó inaktív   narumon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 25. 11:54

idézet:
Ezt írta kokok:
Hi!

Csatlakozom az előttem szólóhoz. A gyengébbek kedvéért magyarul is a fenti cikk kivonata, köszönet kedvenc oldalunknak :)
[url="http://"https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=17629"]https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=17629[/url]

kokok
[/quote]

Ja mégvalami.. Soha nem is állítottam hogy újrairható lemezben nincs a pluszosnak előnye. De a filmeket nem erre irják.... szgépen meg még nem is nagyon találkoztam olyan eszközzel ami ne olvasta volna rendesen akár egyik mediumot is. (persze a csonghivong dvdromját nem ismerem :))

#66 Felhasználó inaktív   narumon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 25. 11:56

Ja és a vcdhelp.com-on lévő listát nem olvasgatjátok? Nem kéthárom darab van aminél nincs +os támogatás.

#67 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 26. 18:19

Hali!

Tudnátok gyorsan segíteni nekem. Vettem egy PHILIPS PCRW2412K típusú CD írót (24/12/40), oem verziót bármiféle doksi, driver nélkül. Szépen beraktam Secondary Masternek drótvégre egyedül, minden ok, bios, winfos felismeri, de a CD író programok (nero, ill. cdrwin) nem. Az egyik asszongya not supported, a masik meg valami ASPI cumóra panaszkodik. Mekkpróbáltam letölteni philips.com-ról drivert, de nincs. Mi lehet szerintetek a baj? (a letöltött install guide azt mondja, hogy rakjuk be az install CDt es futtassuk setupot, de szerintem ezt sem az oem írókhoz írták).
remélem tudtok segíteni, előre is köszi! :(
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#68 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 26. 19:42

orbano, a legújabb CDRWIN és a legújabb Nero tökéletesen működik ezzel az íróval, mindkét programot megtalálod a weboldalamon, ugyanott van ASPI driver is.

#69 Felhasználó inaktív   serpa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 28. 16:06

Vettem 1db Verbatim DVD-R ForAuthoring lemezt,hülye
voltam mert nem néztem meg,hogy ezt a Verbatim (és az én íróm) szerint csak a Pioneer DVR-S201 írja meg.
Van valakinek ilyen?elcserélném 1 olcsó akármilyen DVD-R lemezre vagy vigye ingyen mert idegesít itt az asztalon :)

#70 Felhasználó inaktív   narumon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 29. 10:25

idézet:
Ezt írta serpa:
Vettem 1db Verbatim DVD-R ForAuthoring lemezt,hülye
voltam mert nem néztem meg,hogy ezt a Verbatim (és az én íróm) szerint csak a Pioneer DVR-S201 írja meg.
Van valakinek ilyen?elcserélném 1 olcsó akármilyen DVD-R lemezre vagy vigye ingyen mert idegesít itt az asztalon :)
[/quote]

Hehhe... de drágább is volt nem? Vagy nem tünt fel? Szal a PCs iro nem is mondd rá semmtit? Szal legközelebb Generalt nézzél...

#71 Felhasználó inaktív   nova 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 29. 11:07

idézet:
Ezt írta narumon:

De fordítsuk meg a kérdést.
Milyen előnyt tudsz felhozni a +os irok számára a 0,4 sebességkülönbségen kivül? Mi az ami miatt többet kellene érte fizetnem mert én igazából ezt az oldalát nem látom a dolognak.
[/quote]

0,4? Ezt most már tényleg nem világos.
Itt írták a HWSW-n, hogy az íronk 4x-es írásnál kifagyhat, ha nem cserélem a bios progit. Most akkor tudja a 4x-es írást, vagy nem? Ha igen, akkor 1,6 a mi javunkra :)
Tudja?
Ha te mondod és úgy van, akkor valószínű

#72 Felhasználó inaktív   serpa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 29. 12:46

idézet:
Ezt írta narumon:

Hehhe... de drágább is volt nem? Vagy nem tünt fel? Szal a PCs iro nem is mondd rá semmtit? Szal legközelebb Generalt nézzél...
[/quote]

Nem volt vészes 2400Ft :mad:
Valami megérzésem lehetett mert ebből csak 1db-ot vettem :)

#73 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 30. 08:55

idézet:
Ezt írta nova:

0,4? Ezt most már tényleg nem világos.
Itt írták a HWSW-n, hogy az íronk 4x-es írásnál kifagyhat, ha nem cserélem a bios progit. Most akkor tudja a 4x-es írást, vagy nem? Ha igen, akkor 1,6 a mi javunkra :)
Tudja?
[/quote]

A tied csak 2.4-et tud...Az ujabb irok tudják a gyorsabbat, de az irás a dvd-r 4x-re vonatkozott abban is van már gyorsabban irható..

T2k...Az, hogy amcsiban mit favorizáltok, minket kevéssé érdekel itthon, mivel mi itt magyarországon élünk, ha esetleg hazajönnél, és nagyobb mennyiségben szeretnél archiválni (ugye itt nem csak filmekröl van szó), akkor rádöbbenél, miért is veszed meg a dvd-r irót és nem a dvd+r kollégáját...

nagyobb tételben már 500+fa körül lehet kapni dvd-r lemezt, de +-os formátumut 1000+fa alatt én még nem láttam...

tehát számomra, addig bukott a dolog, amig a haverok dvd olvasói simán viszik a dvd-r lemezt, és fele annyiért kapok hozzá nyersanyagot...Érted ugye??
Az, hogy neked 2 db plusszos van derék dolog, de talán ugy kellene véleményt alkotnod, hogy vennél mindkét féléböl 1,1 darabot és igy összehasonlitanád, a lé ott neked ugysem számit, tehát nyugodtan vehettél volna egy dvd-r irót is...
Ezek után kiderülne, hogy az égegyadta világon semmi külömbség nincs közöttük szvsz...

Ki fog szerinted a jövöbeni winfos alatt dvd-t irni a beépitett programmal? Most sem használja senki a beépitett cd-r támogatást nemdebár...
"Ha vágyaink lovak lennének, térdig járnánk a lószarban :)"

#74 Felhasználó inaktív   narumon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 30. 12:35

idézet:
Ezt írta serpa:

Nem volt vészes 2400Ft :mad:
Valami megérzésem lehetett mert ebből csak 1db-ot vettem :)
[/quote]

Hát azért a 2400 kurva sok péz.. :o Legalábbis ha azt nézem hogy a legdrágább lemez amit eddig vettem a Primedisc volt 1300 bruttoért. (viszont az kurvajo lemez)

#75 Felhasználó inaktív   narumon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 30. 12:36

Gandalf: Maximálisan egyetértek. Én is ezt próbáltam megmagyarázni csak nekem nincs türelmem ennyit irni :))
Mondjuk onnantól hogy én tettem fel a kérdést arra már senki nem reagált :)

#76 Felhasználó inaktív   nova 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 30. 12:40

idézet:
Ezt írta Gandalf:

A tied csak 2.4-et tud...Az ujabb irok tudják a gyorsabbat, de az irás a dvd-r 4x-re vonatkozott abban is van már gyorsabban irható..
[/quote]

Nekem nem "+" -os van. A PIO 104-et vettem én is. Erre írták, hogy kifagyhat meg leéghet 4X-es írásnál. De hogyan, amikor csak 2X-esen tudok írni vele? Vagy mégis tudok 4x-esen, csak olyan lemez kell? Akkor viszont gyorsabb a 2,4X-esen író "+"-os íróknál.
Ha te mondod és úgy van, akkor valószínű

#77 Felhasználó inaktív   serpa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 30. 15:04

idézet:
Ezt írta narumon:

Hát azért a 2400 kurva sok péz.. :o Legalábbis ha azt nézem hogy a legdrágább lemez amit eddig vettem a Primedisc volt 1300 bruttoért. (viszont az kurvajo lemez)
[/quote]

Persze,hogy qrva sok.A MM-ban pl.csak Pio,Maxell és TDK van
ebből a legolcsóbb 2990Ft :( (egyik sincs aranyból) :)

#78 Felhasználó inaktív   wamzer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 30. 15:06

idézet:
Ezt írta wamzer:
hali!

slimline combo-t tud vki megvehetőt m.o.-n? ha igen, mennyiért?
sürgős és fontos lenne!
[/quote]

bocs az offért de senki nem tud télleg?

#79 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 30. 16:49

[ 2002. szeptember 30.: isti1968 szerkesztette a hozzászólást ]
Isti

#80 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 30. 16:50

Most készülök DVD-irót venni, a topicot végigolvastam, de azért lenne néhány kérdésem:
1. Azokat a gyári filmeket amik hosszabbak 4,7GB-nál át lehet valahogy úgy irni, hogy az asztali DVD-k még lejátszák?
2. Asztali DVD-knél mi az elterjedtebb lejátszási lehetőség a + v. a - ?
3. Másolni a Neroval a legérdemesebb v. van más jó progi is ?

Egyenlőre ennyi, köszi a válaszokat előre is ...
Isti

Téma megosztása:

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.