Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról.
Elküldve: 2002. 10. 16. 22:58
Már a 3. irott DVD-R-rel járok úgy, hogy az asztali
DVD-ben egyszer csak elkezd szaggatni majd teljesen élvezhetetlen lesz és a végén leáll.
Ha ezt a DVD átmásolom egy DVD-RW-re akkor azt rögtön lejátsza hibátlanul. De ugyanerre
a nyersanyagra már írtam és az hibátlan volt. Most teljesen bizonytalan vagyok, mert nem
olcsó mulatság elcseszni sokban a nyersanyagot. Érdekes, de a számítógépen ezek a "szaggató"
DVD-k is hibátlanul lemennek. Lehet, hogy a chapterek körül vannak a hibák ? Vagy, hogy az
egyik DVD-R-t csak 1x-esen a másikat meg 2x-esen lehet írni ? Esetleg a ráragasztott DVD-körcimke a hibás ? (De minden DVD-n van, és csak néhánynál van probléma). Jó lenne ha valami tuti módszer lenne, hogy ne csesszek el több DVD-t ....
Elküldve: 2002. 10. 16. 23:30
Elküldve: 2002. 10. 16. 23:44
idézet:
Ezt írta PPeter:
Könnyen lehet az utólagosan ráragasztott címke is az olvasási problémák okozója, de én inkább a nyersanyagra gyanakodnék. A DVD-ROM olvasóban csináltass róla egy tesztet a CDSpeed-del, szerintem ott látszik majd, hogy honnan nem kóser. Milyen lemez ez?[/quote]
Verbatim, Imation, meg valami noname .... De teljesen véletlenszerűen hibázik és elég drága mulatság a kiségletezgetés .... De a számítógépen hiba nélkül megy. Lehet, hogy a Philips DVD512 asztali cucc kicsis kényes ?
Habár eddig nem nagyon foglalkoztam a chapter list-tel (bocsi, kezdő vagyok a szeren), lehet, hogy az okozta a gondot ?!
Elküldve: 2002. 10. 17. 05:17
Elküldve: 2002. 10. 17. 07:50
idézet:
Ezt írta PPeter:
És az ilyen hibásan lejátszott lemezeket mondjuk egy DVD-ROM olvasóval be lehet olvasni végig, 100%-osan? A megírt és a lejátszóban hibásan működő lemezek legkülső része, a pereménél nem lett kicsit más színű (halványabb, vagy épp ellenkezőleg, sötétebb) mint a korong többi része?[/quote]
Nem, teljesen homogén, egyszinű. Lassan már ott tartok, hogy nem merek írni![]()
Elküldve: 2002. 10. 17. 08:03
Nálam is elöjött, alapanyagváltás után egyenlöre megszünt
Elküldve: 2002. 10. 17. 08:43
idézet:
Ezt írta Kilyan:
Hi!
UI: aki kikezd a Scenarist nt nevű dvd authoringos progival az kösse föl a gatyáját[/quote]
Miért??
Csak elsöre olyan bonyolult...
Amit fentebb leirt piranha, azt scenarist-al kábe 5 perc alatt csinálom meg
A chapter kiszedéshez esetleg a chapter extractor nevü progi is jó, azt tutti supportála a maestro...
Piranha: Arra tudsz magyarázatot, nálam miért baszakodott 3 órát a vts_xxx filok összerakásakor a maestro..?
A CCE encode-hoz meg inkább az avisynth-es módszert ajánlanám, gyorsabb mint a fennt emlitett..
A dvd2avi után mikor kész a project file, a következö pár soros avs kiterjesztésü file-t kell csinálni:
LoadPlugin("C:dvdripgknotmpeg2dec.dll") -nálam itt van
mpeg2source("C:DUNEdune.d2v") -Project file
ResampleAudio(44100) -CCE 2.50-hez kell
Elsö sor: az mpeg2dec elérési helye
Második: A project file-od helye
Harmadik: A cce 2.50-hez kell, külömben leroggyan..
ezt a file-t kell betölteni a cce-be![]()
Elküldve: 2002. 10. 17. 08:54
Hát, mit monnyak... sok olyan módszer van, amivel jol lehet dolgozni... esetleg kérhetnék a ScenaristNT-röl egy képes Guide-ot??
Másrész én a .d2v-böl készitett .avi-t huzom be a CCE-be és az .avs-t nem használom.. minden további nélkül megy a resampling nélkül is.
Arra találjunk inkább megoldást, hogy hogy lehet menüt kiszedni és betenni akár Scenaristba vagy Maestroba...
PPeter! Elnézésedet kérem ezuttal is... igazán nem akartam gondot okozni az illegális szoftverekkel, igy kiszedtem az összes linket... aki kiváncsi rá, az megtalálja más helyen.
Végeredményül pedig elkészül a [B]Dune DVD-R[B], csak magya 5.1 DD hanggal, menü és extrak nélkül. 4200kbit/s.. hamarosan a pND rls-ben...
PiR... r1$Zp3kt!
Elküldve: 2002. 10. 17. 09:51
Ez nagy gond ?
Elküldve: 2002. 10. 17. 10:04
Habár nem vagyok egy guru, azért azokat a "hibás, szaggatós dvd-ket" beraknám egy profi asztaliba és egy kinaiba is, lehet hogy a Philips lézerfénye kényes a felületre.
Üdv
Gandalf: mi van ha a cce (nálam 2.64.01.10) nem annyi I frame-t ad vissza mint amennyit szertnék?
Elküldve: 2002. 10. 17. 10:46
Hát nemtom.. nekem volt szerencsém tennap hasonlitgatni asztali DVD-lejátszokat... és összevetni a [url="http://"http://www.vcdhelp.com-on"]www.vcdhelp.com-on[/url] találhato kompatibilitási listával. Egyezik.. meg kell hagyni.
Sz'al vagy 10 lejátszoba raktam be dvd-rw lemezt (Dune) és Princo... és vitte... igaz, némelyik elakadozott az elején, de vitte.
A másik: Sony-s kollégák kiváncsiságbol szétkaptak egy Noname-nek számító DVD-lejátszot... meglepetésükre ugyanazokat az alkatrészeket találták benne, kivéve egy-két apróságot, mint plö lézerfej... Meg egy pár olcsobb IC, amit máshol gyártottak.
Szoval igazságtalan az élet.
Elküldve: 2002. 10. 17. 11:33
Amúgy valóban igaz, hogy a Philips DVD-Video lejátszók elég érzékenyek, de jómagam Pioneer DVD-R, Philips DVD+R, Philips DVD+RW, Ricoh DVD+RW, Primedisc DVD-R, Prodisc gyártású Eurodata DVD-R és Verbatim DVD-R lemezeket használok benne (a DVD-R lemezeket többnyire 2x-esen, de olykor 1x-esen írom - médiától függően ugyebár néha korlátozott a dolog, de amúgy sem sietek, inkább a minőségre adok), mindenféle probléma nélkül.
Szóval mindenképp írási/alapanyag probléma lehet.
Elküldve: 2002. 10. 17. 18:40
idézet:
Ezt írta Kilyan:
Isti nem gond csak nem tudsz ugrálni a fejezetek között.
Habár nem vagyok egy guru, azért azokat a "hibás, szaggatós dvd-ket" beraknám egy profi asztaliba és egy kinaiba is, lehet hogy a Philips lézerfénye kényes a felületre.
Üdv
Gandalf: mi van ha a cce (nálam 2.64.01.10) nem annyi I frame-t ad vissza mint amennyit szertnék?[/quote]
Hogy??
nem fog tökéletesen megegyezni az eredetivel...
Elküldve: 2002. 10. 18. 10:35
idézet:
Ezt írta PiRanha:
emberZ!
Hát nemtom.. nekem volt szerencsém tennap hasonlitgatni asztali DVD-lejátszokat... és összevetni a [url="http://"http://www.vcdhelp.com-on"]www.vcdhelp.com-on[/url] találhato kompatibilitási listával. Egyezik.. meg kell hagyni.
Sz'al vagy 10 lejátszoba raktam be dvd-rw lemezt (Dune) és Princo... és vitte... igaz, némelyik elakadozott az elején, de vitte.
[/quote]
Nekem is volt szerencsém kipróbálni egy XWave 1100-ast, ami nem olvasta az újraírhatót. Miközben ott valaki váltig állította.
De LG 4710-e nincs valakinek? Mert olyat szándékozok venni (br. 40e), de kiváncsi lennék, hogy olvassa-e az újraírhatót. A vcdhelp szerint az is tudja.
Egyébként mit lehet tenni, ha csak a vob fájlok vannak meg, az ifo nincs? Viszont simán ráférne egy DVD-re a filmem. Tehát nem alakítgatnék rajta semmit, csak szerenék a vobokból egy m2v és egy ac3 fájlt készíteni. A DVD2avi + vfapi-val tudok álavit csinálni, de a CCE egyébként se megy nálam önmagában és a nem akarok már átkódolni se semmit. Csak egy sima "összemásolást" akarnék.
[ 2002. október 18.: nova szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 10. 18. 11:26
Elméletileg ha azta dirt berakod külön meghajtoként a IMGTools-al, akkor DVDDecrypttel szét tudod szedni külön .m2v-re és .ac3-ra .. bár még sosem probaltam ezt..
A másik.... olybá, hogy vakon lehet bizni a VCDHelp kompatibilitási listájában.. tennap sorra vettem 5 nevesebb lejátszot (milyen jo is az, ha az ember nöje ilyen boltba dolgozik..
Elküldve: 2002. 10. 18. 12:24
idézet:
Ezt írta PiRanha:
emberZ!
Elméletileg ha azta dirt berakod külön meghajtoként a IMGTools-al, akkor DVDDecrypttel szét tudod szedni külön .m2v-re és .ac3-ra .. bár még sosem probaltam ezt..
A másik.... olybá, hogy vakon lehet bizni a VCDHelp kompatibilitási listájában.. tennap sorra vettem 5 nevesebb lejátszot (milyen jo is az, ha az ember nöje ilyen boltba dolgozik..) és 1:1-be ugyanazok voltak a mért eredmények.[/quote]
Akkor ajánlj nekem 40e körül egy olyan asztalit, ami a DVD-R és RW formátumokat is olvassa! Lehetőleg minél jobbat!
Elküldve: 2002. 10. 18. 14:32
idézet:
Ezt írta nova:
Akkor ajánlj nekem 40e körül egy olyan asztalit, ami a DVD-R és RW formátumokat is olvassa! Lehetőleg minél jobbat![/quote]
Dimarson DM350. Olvas mindent, regimentesitheto, olcso (39.999).
[ 2002. december 18.: sefi szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 10. 18. 15:10
Már bocs de nekem xwave 7100K-m van, az ismerőseim közül pedig jópáran 1100-ast vettek. RW-t is olvas, legyen szó dvd vagy cd -ről.
A kinaiak közül csak a nintaus-nak van némi előnye a DiMarson és az Xwave-vel szemben éspedig a Macrovision nincs beépítve, viszont drágább.
A vobrator vagy vobedit szétszedi neked a vobokat m2v-re és ac3-ra
PPéter: tudsz olyan szoftvert ami tudja a dts állományt lekezelni mert se a MAestro se a Scenarist nem eszi meg.
Üdv
Elküldve: 2002. 10. 18. 15:15
1) ntfs-re szeded szét vobedittel a vobot (megnyitod az első legnagyobbat, ott demux-> video stream-> a pipát kapcsold be és mehet, ugyanez az ac3-ra)
2)Maestro indit ott 25fps meg 16:9 letterbox, meg egyéb dolgok aztán beadod neki a m2v-t és ac3-at és kitörlöd a menüt, a chp-t betöltöd és kész, build vagy micsoda és kész a teljes dvd-d
Elküldve: 2002. 10. 18. 23:19
Ha egy film 2 db DVD-n van (mármint nem a special features-re gondolok, hanem magára a filmre), akkor abból hogy lehet megoldani 1 DVD-t ? Addig ok,hogy lesz 2 db M2V es AC3, De ezt valahogy egyesiteni kéne encodolás előtt ....

Súgó
A téma zárva.