Nemrég találkoztam egy régi ismerősömmel, aki avval foglalkozik, hogy a régi magyar meséket adja ki DVD-n. (gondolom sejtitek, melyik cég

)
Szóval mesélte, hogy a idelyi, év eleji forgalom a tavalyinak csak tört része, mivel a piacon megjelenő másolt DVD-k között az ő filmjei is nagy tételben szerepelnek. (pl:Macskafogó) Én itt most nem védeni akarom, de azért a Fox, Warner, stb. amerikai 5-6-7 ezer forintos DVD-k mellett ezek a magyar mesék igazán nem voltak drágák. (Cora: 2000Ft/db)
Szerintem ez az ár nem nevezhető soknak, mikor egy zenei CD háromezertől indul.
Kicsit azért elgondolkodtató, hogy tényleg vannak emberek, akik ebből élnek és ha mindenki csak a kópiát vásárolja, akkor előbb-utóbb csődbe jutnak.
Lehet, hogy elfogult vagyok, mert az ismerősöm, de szerintem valahol igazam van. Valószínűleg továbbra is lemásolom a pofátlanul drága DVDket, de egy normális - főleg hazai - árazású filmet meg fogok venni.
Szintén ő mondta, hogy a kiadók szövetsége hatalmas összeggel támogatott egy rendőrségi alapítványt. Számítani lehet rendőrségi akciókra, úgyhogy csak okosan(!) kedves fórumtársak.