HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról (III.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról (III.) Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   Syraly 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 04. 29. 15:46

Egy haveromnak hoztak ukranbol egy DVD-t Kardhal, csak lestem rajta:
CSS nem volt rajta
4.3 GB volt
manu orosz, de iszony gagyi, a 16:9-es menu 4:3-nak beallitva, minden elnyujtva.
DVD imigeben Spruce Technologies-t talatam, talan az 1. lemezt maestroval keszitettek.
Film: NTSC !!!!
2 felirat angol +orosz
2 hang Angol5.1 es angol+orosz narrator 5.1 :))))
Na itt dobtam el vegleg az agyam...
Egyebkent normalisnak kinezo borito, tok, a boriton egy belyeg, nem irt DVD, meg tenyleg eleg legalisnak tunt, menu elejen warner bross embnlema.

Nyomott hamisitvany lenne?
Uj: A64 X2 3800+, Asus M2N-E/SLI, 2x512 Geil, 250GB SATA samsung, CoolerMaster Hyper TX

Kövület:Athlon XP 1700+@2400+ (1925MHz 12.5x154), Vulcano 6CU, Abit KR7A133, 3x256 DDR(266@300), Radeon 7500(300/500), Seagate Barracuda IV 7200RPM 60GB, 120GB, Maxtor 80Gb, SB Audigy, Toshiba SD R-5002, Realtek 8019AS 10M Combo, Realtek 8139 10/100 UTP
Canon PowerShot A70

#62 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 29. 16:24

Igen, nyomott hamisítvány. Nekem két hete nyomtak a kezembe egy Kör és egy Vörös Sárkány "műsoros" DVD-Video-t. Nyomdában készült jó minőségű borító (arany szegéllyel nyomott "Widescreen Collection" felirattal a felső részen), a lemez gyári préselésű. A borítóról első blikkre senki nem mondaná meg, hogy hamis, csak az volt a fura, hogy NTSC szabványt hirdet, a régiókód helyén egy "ALL" felirat van és e melett magyar, szerb, román, török feliratok találhatók az angol 5.1 DD és DTS (!) hangsávok mellett. Maga a lemez egyoldalas/egyrétegű, valami bűnszar minőségben tömörített kép, de a menük egész jól néztek ki - a srác aki vette a piacon ott áradozott, hogy 4000-ért micsoda jó vétel - én majdnem sírva fakadtam, amikor megláttam a képminőséget (eleve szar NTSC forrás alaposan újracsomgolva), ő meg azt mondja nem látja a különbséget a többi filmjéhez képest - akkor jöttem rá, miért is piacképesek ezek a kalózkiadványok meg a netről letölthető fos ripek: ha valaki igénytelen mint a teve, annak egy DVD felirattal ellátott farostlemez is megteszi, ha ráírod, hogy az a Pinocchio különkiadása.

#63 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 29. 17:12

Nemrég találkoztam egy régi ismerősömmel, aki avval foglalkozik, hogy a régi magyar meséket adja ki DVD-n. (gondolom sejtitek, melyik cég :) )
Szóval mesélte, hogy a idelyi, év eleji forgalom a tavalyinak csak tört része, mivel a piacon megjelenő másolt DVD-k között az ő filmjei is nagy tételben szerepelnek. (pl:Macskafogó) Én itt most nem védeni akarom, de azért a Fox, Warner, stb. amerikai 5-6-7 ezer forintos DVD-k mellett ezek a magyar mesék igazán nem voltak drágák. (Cora: 2000Ft/db)
Szerintem ez az ár nem nevezhető soknak, mikor egy zenei CD háromezertől indul.
Kicsit azért elgondolkodtató, hogy tényleg vannak emberek, akik ebből élnek és ha mindenki csak a kópiát vásárolja, akkor előbb-utóbb csődbe jutnak.
Lehet, hogy elfogult vagyok, mert az ismerősöm, de szerintem valahol igazam van. Valószínűleg továbbra is lemásolom a pofátlanul drága DVDket, de egy normális - főleg hazai - árazású filmet meg fogok venni.

Szintén ő mondta, hogy a kiadók szövetsége hatalmas összeggel támogatott egy rendőrségi alapítványt. Számítani lehet rendőrségi akciókra, úgyhogy csak okosan(!) kedves fórumtársak. :D

#64 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 29. 17:25

Én is ismerem személyesen az urat :D és valóban olcsók az általa kiadott gyári lemezek, szinte majd mindet megvettem, csak azt a körítést (a borító meg a menük dizánnya), csak azt ne láttam volna...

#65 Felhasználó inaktív   Syraly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 30. 00:31

Meg lehet tudni ezt a kiadot/ceghet, lusta vasgyok elmenni a coraba megnezni mi jelent meg 2000-ert, meg szerintem ebben ez siman belefera forumba.
Uj: A64 X2 3800+, Asus M2N-E/SLI, 2x512 Geil, 250GB SATA samsung, CoolerMaster Hyper TX

Kövület:Athlon XP 1700+@2400+ (1925MHz 12.5x154), Vulcano 6CU, Abit KR7A133, 3x256 DDR(266@300), Radeon 7500(300/500), Seagate Barracuda IV 7200RPM 60GB, 120GB, Maxtor 80Gb, SB Audigy, Toshiba SD R-5002, Realtek 8019AS 10M Combo, Realtek 8139 10/100 UTP
Canon PowerShot A70

#66 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 30. 00:49

[url="http://"http://www.dvd.hu"]www.dvd.hu[/url]

#67 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 30. 01:14

Szóval magyart nem szivatunk csak külföldit :D :D :D
Na viccen kívűl

Kijött a Hypercube transport 3.0 ami multichannel mp2-t ad ki magából ha ac3-al etetjük meg, mondjuk itt ez nem től érdekes, esetleg az svcd-s emberkéknek akik esetleg multichannelben fülelnek és a lejátszójuk is tudja eztet.

A m***ixból kijön egy magyart hangos verzíó kb 1-2 hónap, ez nem hivatalos info nem hivatalos forrásból. A Warner egy-másfél éve kitalálta (hurrá) hogy minden eddigi megjelenését és a következőben megjelent dvdit szinkronnal látja el (ott a pont).

No ennyi mára, ... Miki Móka tára (vagy hogy a francba is olt ez)

#68 Felhasználó inaktív   homestead 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 30. 09:38

idézet:
Ezt írta Syraly:
Egy haveromnak hoztak ukranbol egy DVD-t Kardhal, csak lestem rajta:
CSS nem volt rajta
4.3 GB volt
manu orosz, de iszony gagyi, a 16:9-es menu 4:3-nak beallitva, minden elnyujtva.
DVD imigeben Spruce Technologies-t talatam, talan az 1. lemezt maestroval keszitettek.
Film: NTSC !!!!
2 felirat angol +orosz
2 hang Angol5.1 es angol+orosz narrator 5.1 :))))
Na itt dobtam el vegleg az agyam...
Egyebkent normalisnak kinezo borito, tok, a boriton egy belyeg, nem irt DVD, meg tenyleg eleg legalisnak tunt, menu elejen warner bross embnlema.

Nyomott hamisitvany lenne?
[/quote]

Ezt a filmet áttömizés nélkül lehet menteni a
menüjével együtt.

QuToR, bocs de erre a mailre jön minden SPAM ezért
ritkán nézem és sokat kell törölnöm...
Megnézem.

#69 Felhasználó inaktív   szalacsy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 04. 30. 10:39

[QUOTE]Ezt írta Krinyo:
[QB]

Ha vennek (most csak egy rövid teszt erejeig kaptam meg), e ketto kozott vacillalnek. Megirtam vele egy olcso princo vagy milyen dvd-r lemezt 2x-esen, csak ilyen volt a MM-ban, mindket otthoni dvd-lejatszo tokeletesen vitte (samsung dvd-6e, technosonic mp-101, ez utobbi szinten tesztre van).

Hi !

Nekem ilyen íróm van kb. 3 hete. Először sok problémám volt az írással, az első 4 DVD - t ecseszte. aztán beszereztem az "olcsó" 2X - sen írható Ritek alapanyagból. Azóta semmi gondom, nem szokott hibázni az író. Igaz én csak adatot írok, meg a karcos PS2 DVD - ket szoktam biztonságimásolni. RAM - ot nálam is 1X - sen ír. És még egy érdekesség. A fórumon sokan lehordták a NERO - t a DVD írási képességei miatt. Mondom mégegyszer, hogy filmet nem írtam még, de adat DVD - t sokkal jobb minőségben ír a NERO, mint a Recordnowmax.

#70 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 30. 12:19

"adat DVD - t sokkal jobb minőségben ír a NERO, mint a Recordnowmax"

Hmmm, adat lemezt jobb minőségben? Tehát azt akarod mondani, hogy ugyanazt az adatot, ugyanolyan lemezre, ugyanazzal a sebességgel felírva a Nero által égetett lemez jobban olvasható???? Félre ne érts, szerintem is jobb program a Nero (jobban használható, több fícsörje van :p), de hogy adat lemezt effektíve jobb minőségben írna... nos, ez nagyon nem a szoftveren múlik... de mit jelent neked egyáltalán a jobb minőség adat lemez esetén?

#71 Felhasználó inaktív   QuToR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 30. 12:49

idézet:
Ezt írta BoGyesz:
Nemrég találkoztam egy régi ismerősömmel, aki avval foglalkozik, hogy a régi magyar meséket adja ki DVD-n. (gondolom sejtitek, melyik cég :) )
Szóval mesélte, hogy a idelyi, év eleji forgalom a tavalyinak csak tört része, mivel a piacon megjelenő másolt DVD-k között az ő filmjei is nagy tételben szerepelnek. (pl:Macskafogó) Én itt most nem védeni akarom, de azért a Fox, Warner, stb. amerikai 5-6-7 ezer forintos DVD-k mellett ezek a magyar mesék igazán nem voltak drágák. (Cora: 2000Ft/db)
Szerintem ez az ár nem nevezhető soknak, mikor egy zenei CD háromezertől indul.
Kicsit azért elgondolkodtató, hogy tényleg vannak emberek, akik ebből élnek és ha mindenki csak a kópiát vásárolja, akkor előbb-utóbb csődbe jutnak.
Lehet, hogy elfogult vagyok, mert az ismerősöm, de szerintem valahol igazam van. Valószínűleg továbbra is lemásolom a pofátlanul drága DVDket, de egy normális - főleg hazai - árazású filmet meg fogok venni.

Szintén ő mondta, hogy a kiadók szövetsége hatalmas összeggel támogatott egy rendőrségi alapítványt. Számítani lehet rendőrségi akciókra, úgyhogy csak okosan(!) kedves fórumtársak. :D
[/quote]

Remélem, hogy a tékákkal kezdik mert nevetséges az, hogy az ember bemegy ez videótékába kihoz egy dvd-t, fizet érte, hazamegy és otthon siralmas minőség fogadja mert a dvd másolt. A kicsit hozzáértők egyből látják ezt amint berakják egy számgépbe... Szal durva, hogy ennyire nyiltan csinálják.
Mindenki arra költi a pénzét amire akarja..... de ha lehet mindenki utaljon a következő számlára egy kicsit 1177.............................

:)

#72 Felhasználó inaktív   dynax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 04. 30. 14:08

HALI

Home video témában szeretnék segítséget kérni !
Szeretném bedigizni a saját készítésű vhs kazikat és kiirni dvdre . Digitalizálni egy Snazzi kulso usb2-es digitalizálot használok , a fő gondom az hogy a video elég gagyi minőségű lesz akármit csinálok . Ez alatt azt értem hogy olyan mintha minden masodik sor az elotte levo sor konturját adna ráadásul elcsuszva ,de ha az mpg-et átrakom dvd2avival ugynevezett álaviba és azt nézem akkor teljesen jo csak sajna az avit nem eszi a dvd lejatszo :(
Ezt az avit probáltam már tobb féle encoderrel is áttömöriteni de sajna mindegyikkel ugyanolyan meg cce-vel is , de persze az alap mpg-nek is jonak kéne lennie .
Ha van valakinek otlete azt szivesen veszem .

hali

#73 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 30. 21:20

dynax: nos ezt hivják interlacenek, azaz váltottsorosnak. A video minden sávja egy fléképet tárol, azt rögzíti a snazzi, mármost ha nincs deinterlace feature a chipben akkor olyan lesz amilyen. De ha asztalin lejátszod a dvd-t (próbáld először rw-vel) akkor minden rendben kell hogy legyen, merthogy a tv-d is interlace azaz félképekkel dolgozik.

#74 Felhasználó inaktív   dynax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 04. 30. 21:55

[QUOTE]Ezt írta Kilyan:
[QB]dynax: nos ezt hivják interlacenek,

hali

Igen , igen ez amit en is tudok ,csak sajna azt nem tudom hogy hogyan erhetnem el azt a minoseget mpegben amit elerek aviban . Az álaviban semmi ilyet nem tapasztalok akkor konvertalas utan miert jon megint elo ?
Szoval erre kene valamilyen megoldas !

#75 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 30. 23:33

dynax, a TV-n nézve is "csíkos" a végeredmény? Mert ugye a monitoron nézve normális, hogy egy interlace-es anyag kellemetlenül néz ki, de a TV készüléken ennek ennek észrevehetetlennek kéne lennie (sőt, a TV-n a felvétel jellegétől függően az interlaced kép akár kellemesebb is lehet a szemnek). Ha a TV-n nézve is csíkos a végeredmény, akkor előfordulhat, hogy a field sorrend lett fordított az MPEG fájlodban - ez könnyen előfordulhat, ha pl. szoftveres kodec-kel digitalizálsz valami capture (pl. Video-In funkcíióval rendelkező VGA) kártyával, vagy DV forrásból dolgozol.

#76 Felhasználó inaktív   szalacsy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 05. 01. 08:27

idézet:
Ezt írta PPeter:

Hmmm, adat lemezt jobb minőségben? Tehát azt akarod mondani, hogy ugyanazt az adatot, ugyanolyan lemezre, ugyanazzal a sebességgel felírva a Nero által égetett lemez jobban olvasható???? Félre ne érts, szerintem is jobb program a Nero (jobban használható, több fícsörje van ), de hogy adat lemezt effektíve jobb minőségben írna... nos, ez nagyon nem a szoftveren múlik... de mit jelent neked egyáltalán a jobb minőség adat lemez esetén?

[/quote]

Azt jelenti a jobb minőség, hogy ha ugyanarra az alapanyagra írok ugyanolyan sebességgel, és utána a kész korongot végigtesztelem N. DVD Speed - el, akkor minden esetben, minden érték sokkal jobb. Pl. az átlagos transfer rate a duplája a N. - var írott korongnak. Minden esetben. (Teszt képpen kb 10 korongot írtam meg mindkét szoftverrel.) De a görbe is sokkal egyenletesebb, csak néha fordulnak elő kisebb törések (visszaesés). RNM - al írt korongra ez már nem igazán mondható el. Szinte mindegyikben előfordul, hogy "megtörik a görbe", visszaesik az olvasási sebesség. De olyan is előfordult (többször)hogy PS2 DVD - t ugyanolyan sebességgel kiírva csak a Nerost szerette a gép. A másik is elindult, de a kiadott hangok alapján nem igazán komázta a gép. Aztán le is fagyott. De ami a legmeggyőzőbb volt, hogy csak a Nero - val kiírt korongokról tudtam utólag a sávot Extract funkcióval lemásolni vinyóra. Sima Copy - val a fájlok másolása mindkét esetben működött. Persze mindezt okozhatja az is, hogy valamilyen véletlen folytán pont mindig az a korong roszabb minőségű, amit RNM - al írok. Vannak véletlenek. De nálam minden esetben ez történt. Ezt a lehetőséget ezért inkább kizárnám. Arra is figyeltem, hogy tényleg 1* en írjona Max. Előfordul, hogy ezt hiába állítom be, mégis 2* - en ir a dög. De ezen esetekben nem ez történt. Persze biztos igazad van, elméletileg azonos körülmények között biztos azonos minőségű korongokat kellene, hogy gyársanak. De mégsem ez történik (nálam). Hogy mi az oka nem tudom. De az egésznek ugyis annyi a lényege, hogy érdemes kipróbálni több szoftvert is. Ha most én kizárólag a fórumon elhangzottak alapján, a többség véleménye (Nero VS. RNM.) alapján írnék, nem nagyon lenne használható korongom.És mielőtt valaki félreértené, ezzel nem a fórum minőségét, és az ide rendszeresen hozzászóló emberek tudását akartam kétségbevonni. (Sőt ! Végigolvasva az egészet, nagyon sok okosat tanultam :D ) Ja ! Még valami. Ajánlom mindenki figyelmébe a Beyond compare nevű szoftvert. Adat korongok file szintű visszaellenőrzéséhez tökéletes. A honlapról )(scootersoftware.com)letölthető próba verzió.

#77 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 01. 08:31

Üdv mindenkinek!

Lehet, hogy csak ÉN vagyok hülye, de a következő problémám van: Vettem egy Toshiba SD-R5002-est, persze gépestül (untam a PII-est) és akkor nem volt nálam elég pénz ahhoz, hogy DVD-R vagy -RW lemezt is vegyek. Otthon tesztelés - mint CD-író - minden OK. Ezután - némi kölcsönt igénybevéve - vettem egy TDK DVD-RW lemezt. Erre már nem tudtam írni. Letörölni tudom, de írni nem. Egyébként WinOnCD 5.0-át használtam erre a célra. Ezután próbálkoztam a Nero 5. nemtom milyen verziójával, meg a Prassi Primo-val is. A Prassi Primo közölte, hogy nem lát olyan drive-ot, amire dolgozni tudna. - hoppá! - Mi lehet a gond? Lehet, hogy csak egy dll hiányzik valahonnan? Az érdekes számomra az volt, hogy az íróhoz nem kaptam semmilyen szoftvert. Elnéztem a Toshiba oldalára, de ott sem találtam semmit, csak firmware frissítéseket. Egy frissítést végre is hajtottam sikeresen, az X031-es verzió él. Persze elmentem a gondommal a vásárlás helyszínére és próbálkoztunk valami noname írható DVD-vel is - egy ottani géppel - de azonos volt a végeredmény. A másik érdekesség, hogy az -RW lemezt látja a WinOnCD, és látszólag le is tudná kezelni, de ha elindítom az írást, azonnal hibaüzenet jön elő, hogy nem tud írni a lemezre. Ha valamit nem túl pontosan írtam le, akkor bocsi' de sajna csak a barátnőmnél tudok netezni, így elég nehézkes mindent leírni. Ha pontosítás kell, akkor természetesen akár képekkel is illusztrálom a dolgot. Ja, még valami: Win98 alatt és XP alatt is próbálkoztam. Azt hittem, hogy Plug & Play lesz a beizzítás és majd csak a filmek írásánál kezdődik a hajtépés. A segítségeket előre is köszönöm.

"Tisztelet miden olyan embernek, aki megadja másoknak."
Élj úgy, hogy a hajdani gyermek aki voltál, ne szégyelljen téged, a felnőttet.
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)

#78 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 01. 08:49

DVD2DVD-R rajongók figyelem! Megjelent az 1.4.9. verzió, aminek legfőbb ujítása, hogy végre magyar nyelvű op. rendszer esetén is megy az IFOEDIT authorizáció ....
Isti

#79 Felhasználó inaktív   Syraly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 01. 09:46

idézet:
Ezt írta szalacsy:

Azt jelenti a jobb minőség, hogy ha ugyanarra az alapanyagra írok ugyanolyan sebességgel, és utána a kész korongot végigtesztelem N. DVD Speed - el, akkor minden esetben, minden érték sokkal jobb. Pl. az átlagos transfer rate a duplája a N. - var írott korongnak.
[/quote]

En sok lemezt ellenorzok, DVD speeddel, amiota volt nehany hibas lemezem, de Decrypterrel irva legalabb 95%-ban nincs egyaltalan visszaeses a sebessegben. Persze ez abbol is lehet, hogy a Toshibam olvas nagyon jol, mert haverom LG DVDromjaban volt olyan lemez ami nekem tokeletes , neki meg olvashatatlan.

Canon PowerShot A70

#80 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 01. 11:19

idézet:
Ezt írta dynax:
HALI

Home video témában szeretnék segítséget kérni !
Szeretném bedigizni a saját készítésű vhs kazikat és kiirni dvdre . Digitalizálni egy Snazzi kulso usb2-es digitalizálot használok , a fő gondom az hogy a video elég gagyi minőségű lesz akármit csinálok . Ez alatt azt értem hogy olyan mintha minden masodik sor az elotte levo sor konturját adna ráadásul elcsuszva ,de ha az mpg-et átrakom dvd2avival ugynevezett álaviba és azt nézem akkor teljesen jo csak sajna az avit nem eszi a dvd lejatszo :(
Ezt az avit probáltam már tobb féle encoderrel is áttömöriteni de sajna mindegyikkel ugyanolyan meg cce-vel is , de persze az alap mpg-nek is jonak kéne lennie .
Ha van valakinek otlete azt szivesen veszem .

hali
[/quote]

kicsit megkeveredtem. A digitalizalt musztered most DV-avi, vagy mpeg?
A cinemacraft vagy minden mas mpeg encodernek meg kell mondani, hogy a forras nem progressive, hanem interlaced. Ezek utan, ha tisztesseges mpeg2 decoder (directshow) telepitve van a gepre, az jol fogja lejatszani. In case of no doubt, a megfeloen eloallitott mpeg2 program streamedet megnyitod egy jol megirt dvd lejatszo programmal, helyes, mindenfele artifact nelkuli kepet kell latnod.
Linux es gyengebb teljesitmenyu gep eseten, jol megirt mpeg lejatszo programban beallithao, hogy a monitort PAL vagy NTSC modban hajtsa a videokartya full screen lejatszas eseten.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »