idézet:
Ezt írta DuDie:
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
Van egy Sony DRX-500ULX külső DVD íróm, amivel az a probléma hogy elrontja a lemezeket a következő hibaüzenettel :[url="http://"http://web.axelero.hu/jasser/dvd.jpg"]kép[/url] , az az érdekesség hogy nem mindegyik lemezt ,néha simán megírja (pl. Princo 4x-es lemezből mindegyiket elszúrja, Universal 4x 50%, volt amelyik fajtából nem is rontott) hiába írom 1x-esen akkor is.
USB 2.0-val van összekötve a géppel, win xp sp1-es oprendszer. DVD Decrypter, Nero, íróhoz kapott szoftware-el is próbáltam egyik se volt jó. az USB 2.0 vezérlőn nec chip van tehát nem alaplapra integrált vezérlőről van szó.
segítségeteket előre is köszönöm
[url="http://"http://web.axelero.hu/jasser/dvd.jpg"]kép[/url][/quote]
A kép alapján kiürült a buffer. Csak úgy megkérdezném, hogy az USB-d kibírja egy 4x dvd adatforgalmát? Azt kéne megnézni, hogy a ringyóz valóban USB 2.0-val hajtja-e meg a kimenetet, mert ha USB 1.1-gyel akkor bezony az csak 12Mbit/s, az 1x íráshoz 11.2Mbit/s garantált sávszél kell. Ez simán magyarázza, hogy mért bukod az 1x-es írásokat is.
Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról (III.)
Elküldve: 2003. 08. 07. 17:16
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2003. 08. 07. 17:16
Elküldve: 2003. 08. 07. 17:18
idézet:
Ezt írta Casoli:
Sky típus:
SMMR01
Nekem semmi gondom nem volt vele, LG DVDírtóval[/quote]
Ezzel nekem sem, csak a DVD+R-es "SKYMEDIAR01" lemezzel. Sajna.
Elküldve: 2003. 08. 07. 17:34
idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:
A kép alapján kiürült a buffer. Csak úgy megkérdezném, hogy az USB-d kibírja egy 4x dvd adatforgalmát? Azt kéne megnézni, hogy a ringyóz valóban USB 2.0-val hajtja-e meg a kimenetet, mert ha USB 1.1-gyel akkor bezony az csak 12Mbit/s, az 1x íráshoz 11.2Mbit/s garantált sávszél kell. Ez simán magyarázza, hogy mért bukod az 1x-es írásokat is.[/quote]
Elküldve: 2003. 08. 07. 23:50
Egyébként Sony DRU-500A-s íróm van 2.0f firmwareval, iso fájlból írtam dvd-decrypterrel v3.1.6.0 verzió.
Kérdés mi okozza ezt a hibát.
Elküldve: 2003. 08. 08. 00:15
idézet:
Ezt írta Saint:
Vettem MMORE lemezt, és az a gondom, hogy a megírt lemezt berakom egy asztali lejátszóba és fél- háromnegyed óra múlva bekockásodik és megáll a lejátszás, a dvd disc errort ír ki.De előfordult már olyan is hogy egymás után 2* megírtam az első élből produkálta a hibát, a második meg nem.
Egyébként Sony DRU-500A-s íróm van 2.0f firmwareval, iso fájlból írtam dvd-decrypterrel v3.1.6.0 verzió.
Kérdés mi okozza ezt a hibát.[/quote]
Melyik MMORE lemez?
EuroDig-Disc vagy VIVASTAR?
Átlagos minőségűek. Olybá tűnik hogy PIO A05/105-ben jól muzsikálnak.
[ 2003. augusztus 08.: Supposed Former Infatuation Junkie szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 08. 08. 08:04
idézet:
Melyik MMORE lemez?
EuroDig-Disc vagy VIVASTAR?
Átlagos minőségűek. Olybá tűnik hogy PIO A05/105-ben jól muzsikálnak.
[ 2003. augusztus 08.: Supposed Former Infatuation Junkie szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Szia!
Látom, van tapasztalatod a különféle "nyersanyagok" terén, ezért megkérdezném, hogy neked milyen lemezek váltak be eddig a legjobban? Én egy hete vettem meg életem első DVD-íróját (Pio 106/A06), és érdekelnének a tapasztalataid (DVD-R és DVD+R). MMore-t én is kipróbáltam már (Euro-Dig Disc), nálam nagyon jól műkszik. Nem tudom, hogy hülyeség-e, de eddig én olyan különbségeket érzékelek csupán az egyes márkák között, hogy asztaliban lejátszva őket, jelentre léptetéskor egyes lemezeknél lassabban és kisebb zajokkal kísérve áll rá az olvasófej a következő fejezetre, míg másoknál mindez nagyon gyorsan és "zajmentesen" történik. Nálam érdekes módon az Mmore és a vele rokon DataTrack váltak be ebből a szempontból a legjobban. A Primedisc lemeze pl. kifejezetten bántó zajokat idéz elő az asztaliban (Yamaha DVD-S830, Panasonic technika) jelenetre léptetéskor. Persze ha a lemezt egészében játszom le, mindez nem jelentkezik. Egyszóval: örülnék, ha írnál egy rövid "beszámolót" a tapasztalataidról! Köszi!![]()
Elküldve: 2003. 08. 08. 17:49
idézet:
Ezt írta GGu:
Szia!
Látom, van tapasztalatod a különféle "nyersanyagok" terén, ezért megkérdezném, hogy neked milyen lemezek váltak be eddig a legjobban? Én egy hete vettem meg életem első DVD-íróját (Pio 106/A06), és érdekelnének a tapasztalataid (DVD-R és DVD+R). MMore-t én is kipróbáltam már (Euro-Dig Disc), nálam nagyon jól műkszik. Nem tudom, hogy hülyeség-e, de eddig én olyan különbségeket érzékelek csupán az egyes márkák között, hogy asztaliban lejátszva őket, jelentre léptetéskor egyes lemezeknél lassabban és kisebb zajokkal kísérve áll rá az olvasófej a következő fejezetre, míg másoknál mindez nagyon gyorsan és "zajmentesen" történik. Nálam érdekes módon az Mmore és a vele rokon DataTrack váltak be ebből a szempontból a legjobban. A Primedisc lemeze pl. kifejezetten bántó zajokat idéz elő az asztaliban (Yamaha DVD-S830, Panasonic technika) jelenetre léptetéskor. Persze ha a lemezt egészében játszom le, mindez nem jelentkezik. Egyszóval: örülnék, ha írnál egy rövid "beszámolót" a tapasztalataidról! Köszi![/quote]
Szia GGu DVD-R-ből én a RITEKG03 médiakódú tipusokat ajánlanám. Megbízható jó minőség, kedvező ár. A Magyar piacon ezek "Princo", "Traxdata", ""PrimeDisc" néven forgolódnak. +-os lemezeim jelenleg csak +RW-sek vannak ezek egytől-egyig videotokos philisek és barom drágák voltak (3600 pénz)
Elküldve: 2003. 08. 08. 18:09
A gond egyébként az, hogy a DVD-R lemezeknél (az 1x/2x korongok esetén) maguk a lemezek nem hordoznak (az ATIP/ADIP zónájukban), nem tartalmaznak részletes kalibrációs információt a lemez megírásához. Az író a lemez azonosító kódja és a hordozóréteg típusa szerint utánanéz a saját firmware adatbázisában, hogy milyen beállítással kell megírni (jól) az adott korongot. Szerencsés esetben a firmware tartalmazza a lemez kódját és a hozzávaló kalibrációs értékeket. Faramuci megoldás, hiszen az újabb gyártók és/vagy újabb lemezei csak akkor írhatók meg jól, ha minden író kap megfelelő firmware frissítést ami tartalmazza az újabb lemezek egyedi paramétereit.
A 2x-es írás pontosan ezért ilyen gázos a DVD-R esetén, ugyanis - mint azt már sokszor leírtam - külön nem készítettek 2x-es szabványt, hanem a jobb minőségű lemezekhez a 2x-es írók firmware adatbázisa tartalmazhat olyan beállítási értéket is, amellyel 2x-esen is megírható a kérdéses média.
Hogy jön ez a fenti témához? Hát úgy, hogy mint említettem számos kisebb/nagyobb cég gyárt DVD-R lemezt más cégek nyomolemezével (és azonosítójával). Namármost, ha ezek a cégek (az olcsóbb, gyorsabb előállítás érdekében) viszont nem tartják be azokat a szabályokat, amelyek a lemez gyártásának további fázisaira vonatkoznak, akkor fizikailag egy teljesen más karakterisztikájú, minőségű lemez lesz a végeredmény. Ebben az esetben - a gyártókód alapján - hiába talál a firmware-jében a DVD-R író kalibrációs adatokat, mivel a lemez maga olyannyira eltér az eredetileg megadott média tulajdonságaihoz képest, hogy az írási minőség soha nem lehet ugyanolyan jó (ha egyáltalán meg tudja írni a lemezt az író).
A 4x-es DVD-R szabvány már szerencsére szakított ezzel a módszerrel, ott a lemez elején speciális formátumban megtalálható a pontos kalibrációs adat, hogy az egyes sebességekhez milyen erejű impulzus szükségeltetik a jó íráshoz. A 1x-2x-es írók meg jól ki tudnak akadni ettől az újszerű információs zónától (ezért kell hozzájuk mindenképp firmware frissítés a 4x-es DVD-R és 2x-es DVD-RW korongok kezeléséhez).
[ 2003. augusztus 08.: PPeter szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 08. 08. 21:07
PS:
Hogy áll a beharangozott monstre ND-1300A vs PIO 106/A06 derby?
[ 2003. augusztus 08.: Supposed Former Infatuation Junkie szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 08. 08. 22:25
Tud-e valaki olyan helyet ahol megfizethető áron hozzá lehet jutni 4x-es írható nyersanyaghoz,akár tok nélküli is jó.
Elküldve: 2003. 08. 08. 22:42
Elküldve: 2003. 08. 08. 23:42
NEC ND-1300A:
Ha röviden kellene jellemeznem, annyi mondanék róla, hogy a kiaknázatlan lehetőségek tárháza. Iszonyú jó írási minőséget tud felmutatni mind CD, mind DVD írás szempontjából, de sajna utóbbi esetén rendkívül finnyás, válogatós. Mondjuk szó nem érheti a ház elejét, hiszen a hivatalos NEC oldalon megtalálható soványka lista a drive által támogatott írható DVD-kről (gondolok itt elsősorban a DVD-R korongokra) hűen tükrözi a valóságot, miszerint csak és kizárólag a márkás lemezeket komálja. A finyássága viszont meglehetősen érthetetlen, mert ha igazán pontosan szeretnék fogalmazni, akkor azt kellene írnom, hogy a kimondottan 1x-es írásra alkalmas DVD-R lemezeket nem szereti. Ennek köszönhetően az 1x-es Universal (GSC001), 1x-es Fortis (Auvistar), 1x-es Prodisc (ebből van olyan amit támogat, van amit nem), 1x-es SkyMedia DVD-R lemezekhez ugyan mind az 1x-es, mind a 2x-es sebességet felkínálja, de akár 1x-es, akár 2x-es sebességű írást kezdeményezek, rögtön leáll hibával (szerencsére a lemezeket nem rontja el, egy bitet sem képes írni rájuk). Ugyanakkor azokat az 1x/2x-es DVD-R lemezeket (Verbatim, TDK, Primedisc, Princo, Maxell), amelyeket hajlandó megírni, azokat viszont csak és kizárólag 2x-esen írja, ezekhez fel sem ajánlja az 1x-es tempót! Akárhogy is nézem, még az első, nem támogatott csoportban is akad olyan lemez, amit 1x-esen meg kellene tudnia írni (más írókkal több-kevesebb sikerrel sokan 2x-esen írják az Universal, Sky Media és Prodisc lemezeket). De ha úgy értelmezem, hogy ezeket a lemezeket azért nem támogatja, mert a végeredmény minősége nem felelne meg valami - nem tudni milyen elv szerint felépített - minőségi követelménynek, akkor hogy van az, hogy a többi, az író által támogatott lemezt meg nem engedi 1x-esen megírni? Holott tudjuk, hogy a 2x-esen írható lemezek is igazából csak 1x-esen írhatók meg tökéletesen, lévén alapvetően 1x-es lemezek (erről már sokszor regéltem). Szóval nem értem. DVD-R lemezt egyszerűen nem lehet vele 1x-esen megírni, ez DVD-Video felhasználás szempontjából nagyon ciki. A 4x-es DVD-R lemezekhez is csak 2x-es és 4x-es sebességet ajánl fel, igaz mind a két esetben kiváló minőségben ír a jobb minőségű lemezekre. No de hát sokan tudják, hogy még a 4x-es lemezek többsége is csak akkor ad 100%-os kompatibilitást az érzékeny lejátszókban, ha 1x-esen írják meg őket. A DVD-RW lemezek kapcsán érdekes volt, hogy a 2x-es sebességű DVD-RW lemezeket is csak 1x-esen volt hajlandó írni. A DVD+R és DVD+RW lemezek írásával teljesen elégedett voltam, bár voltak jobban és rosszabbul megírt lemezek is a teszt során (ez mondjuk belefér minden írónál, legyen szó akár CD-ről, akár DVD-ről).
A NEC ND-1300A nagyon jó CD-író, 89 és fél percig ragyogóan tud túlírni, tehát 90 perces lemezt is írhatunk/olvashatunk vele. Audio CD lemezt igen kiválóan ír 4x-es sebességgel, szóval ha valaki nem feltétlenül csak DVD-Video írásra szánja, hanem általános adatarchiválásra (ott nem annyira gond a 2x-es meg 4x-es DVD-írás), akkor ebből a szempontból talán jobb választás, mint a Pioneer 106/A06. Az NEC ND-1300A egyébként Freecom íróként került hozzám és a legutolsó, 1.06-os firmware változattal teszteltem.
Pioneer 106/A06:
Ha erről a meghajtóról is kellene valami rövidet és velőset mondanom, akkor talán az csúszna ki a számon, hogy végre valami ütős Pioneer író! Sokan olvashattátok itt a HWSW-n, hogy bizony nem voltam odáig a Pioneer kezdeti DVD-íróért. Nem az írási minőséggel volt bajom, hanem szerény véleményem szerint a korábbi Pioneer DVD-írók olyan alapvető tervezési, programozási hibákkal voltak megáldva, ami megengedhetetlen egy ilyen árfekvésű termék esetén. Itt elsősorban a 104/A04 író bizonyos ATAPI vezérlőkkel, kábelekkel, DMA beállításokkal felmutatott mizériájára gondolok (ha valakinek elkezdte ezt a hülyeséget művelni, annek kihullott a haja, mire megoldást talált), de rengeteg típushibája is akadt a 103/A03/104/A04 sorozatnak (lemez utolsó egyötöde nem írható meg egyáltalán, stb.), amelyek ugyan garanciális cserével orvosolhatók voltak, de hát a (különösen akkoriban) drága pénzért vett terméktől ilyet nem várna az ember. A Pioneer aztán a 105/A05-tel szépen megmutatta, hogy tud egészen kitűnő DVD-írót is konstruálni, de az egészen nyár elejéig csökönyösen hangoztatott DVD-R(W) pártolásuk miatt nem is reménykedtem benne, hogy lesz duál formátumú DVD-írójuk. Márpedig lett, ugyebár a 106/A06 az első duál formátumú Pioneer író. Ha az NEC ND-1300A-t válogatósnak kellett neveznem, akkor a Pioneer 106/A06 kiérdemelné a mindenevő titulust, mert nemcsak azokat a lemezeket írta meg szép minőségben, amit az NEC el sem kezdett, hanem még azokkal a DVD lemezekkel is elbánt, amelyek a 104/A04/105/A05 íróknak is megfeküdték a gyomrát. Azokhoz a lemezekhez, amelyet az NEC visszadobott, a Pioneer általában csak 1x-es sebességet ajánlott fel, de 1x-esen nagyjából jól meg is írta őket (pedig valljuk be, sem az Universal (GSC001), sem a Fortis(Auvistar) nem képviseli a legmagasabb színvonalat). A NEC által 2x-esre taksált lemezekhez pedig mind az 1x-es, mind a 2x-es sebességet felajánlotta és ami fontos: hajlandó is volt a kiválasztott sebességgel írni! A 4x-es DVD-R lemezeket 1x-esen, 2x-esen és 4x-esen is lehet vele írni! Mindezek miatt a DVD-Video írásra a Pioneert határozottan jobban kell ajánlanom, mint az NEC ND-1300A-t, főleg ha ha nem csak a legmárkásabb lemezekre szeretnél írni.
CD-íróként a Pioneer 106/A06 még szenved néhány gyerekbetegségtől, például abszolúte nem felel meg 90 és 99 perces lemezek írására. A neten olvasható tesztekben azt írják róla, hogy 99 percig tud túlírni, na én most már k**va kíváncsi vagyok, ugyan valóban kipróbálták-e vagy csak valami béna szimulációval ellenőrizték a dolgot, ugyanis valós helyzetben alkalmatlan a 90/99-es korongok égetésére, ugyanis 82 perc környékén elhasal az írással. Ezzel együtt még kíválóan alkalmas 80 perces lemezek túlírására (82 perc általában még sok is erre a célra), de ha valaki ragaszkodik a 90 perces CD-R íráshoz, akkor vegyen inkább NEC meghajtót. Ha DVD-Videoban gondolkodsz, mindenképpen Pioneer 106/A06 legyen a választásod. Az írót a jelenlegi legújabb, 1.06-os firmware-rel teszteltem.
Úgy vettem észre, hogy CD-k esetén olvasási sebességben és elérési időkben talán jobb az NEC, és egyelőre tényleg nem tudom, hogy DVD+R és DVD+RW írásban pontosan melyik drive teljesít jobban. Fontos adalék, hogy sajnálatos módon még nem volt időm a megírt - RENGETEG! - tesztlemezek mindegyikét visszaellenőrizni, de nálam egyelőre a Pioneer 106/A06 több pirospontot szerzett, mint az NEC ND-1300A.
[ 2003. augusztus 09.: PPeter szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 08. 09. 08:26
idézet:
Szia GGu DVD-R-ből én a RITEKG03 médiakódú tipusokat ajánlanám. Megbízható jó minőség, kedvező ár. A Magyar piacon ezek "Princo", "Traxdata", ""PrimeDisc" néven forgolódnak. +-os lemezeim jelenleg csak +RW-sek vannak ezek egytől-egyig videotokos philisek és barom drágák voltak (3600 pénz)[/quote]
Köszi a választ! Csak az a baj, hogy iszonyú sokat kell rohangálni, mire az ember a megfelelő lemezt normális áron be tudja szerezni. Én csupán egy hete "vadászok" írható lemezekre, de már most látom, hogy milyen nehéz feladat is ez...
Elküldve: 2003. 08. 09. 16:16
Ez mikori megjelenésű "csoda" és jónak mondható-e a mai írók között? :confused:
[url="http://"http://www.plextor.be/english/products/PX708A.html"]PX-708A[/url]
/André Gide/
Elküldve: 2003. 08. 09. 17:12
idézet:
Ezt írta Niceday:
Nem vagyok hozzáértő, ezért megkérdezném:
Ez mikori megjelenésű "csoda" és jónak mondható-e a mai írók között? :confused:
[url="http://"http://www.plextor.be/english/products/PX708A.html"]PX-708A[/url]
...[/quote]
hát [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=14&t=003051"]ekkor[/url] jelentették be, még kapni nem lehet, talán szeptemberre ideér a boltokba, reménykedünk![]()
Elküldve: 2003. 08. 09. 17:25
idézet:
Ezt írta melon.:
hát [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=14&t=003051"]ekkor[/url] jelentették be, még kapni nem lehet, talán szeptemberre ideér a boltokba, reménykedünk[/quote]
:o egy kicsit OFF voltam, pedig hányszor mondtam már én is, hogy "használd a keresőt"...
Köszönöm szépen...
[ 2003. augusztus 09.: Niceday szerkesztette a hozzászólást ]
/André Gide/
Elküldve: 2003. 08. 09. 20:33
idézet:
Ezt írta Niceday:
...pedig hányszor mondtam már én is, hogy "használd a keresőt"...[/quote]
Látod, én nem mondtam, úgyis annyian mondják (persze igazuk van)
Elküldve: 2003. 08. 09. 22:50
Sikerült 4x-es Ricoh DVD+R lemezeket szereznem. A Pioneer megírta (minőségi értékelés majd később) az NEC ND-1300A viszont ezt produkálta (nem csak egy példánnyal):
Elküldve: 2003. 08. 10. 07:19
Mind1, mert amúgy is csak 1-2x-esen írok filmet, így nem jelent gondot. Meg nem is bosszant.
(SONY DRU-500AX)

Súgó
A téma zárva.