HWSW Informatikai Kerekasztal: NEC ND-2500A és ND-2510A - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NEC ND-2500A és ND-2510A Minden amit tudni kell a NEC üdvöskéiről Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 13. 20:04

Idézet: enginer - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 20:48

Nálunk van már ilyen lemez?

Ilyen lemez még SEHOL nincs forgalomban, pl. CDRINFO.COM tesztelői is csak pár darab mintapéldányt kaptak a lemezekből egy DVD+R DL író első, előzetes bemutatójához (és az az író nem NEC 2500 volt módosított firmware-rel), a lemezgyártók most kezdik meg csak a végleges változatok gyártását. Tegnap a Verbatim cég Magyarországra látogató képviselői mutattak nekem egy DVD+R DL mintadarabot. Kb. ez a helyzet.

#382 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 20:05

Idézet: HAMMER - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 20:54

akkor ez nem teszt volt?  :confused:

Illetve most nézem amit linkeltél, bocs. Úgy tűnik működik.  Ez az első kézzelfogható eredmény. De várjuk ki a végét, lehet hogy nem MINDEN 2500-assal működik majd.

Szerkesztette: PPeter 2004. 05. 13. 20:08 -kor

#383 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 20:12

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. May. 13, Thursday - 21:05

Illetve most nézem amit linkeltél, bocs. Úgy tűnik működik.  Ez az első kézzelfogható eredmény. De várjuk ki a végét, lehet hogy nem MINDEN 2500-assal működik majd.

En is hasonlo velemenyen vagyok. Amig nem kell DL lemezt irnom, addig jo nekem igy ahogy van.

#384 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 20:16

Megjegyzés:
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a programok úgy írnak, hogy teleírják az első réteget, aztán utána írják tovább a másodikat, szóval az eredeti DVD-9 filmekről leszedett ISO-t a DVD+R DL-re csak
úgy kiírva bajosan fog működni, mert nem mindegy, hogy hova esik a rétegváltás - mivel az asztali lejátszó nem a fájlrenszer mentén halad, hanem speckó vezérlőpontokon át, van egy külön jelzés a rétegváltásra, aminek ugye nem ártana ott lenni, ahol a rétegváltás valóban megtörténik...

#385 Felhasználó inaktív   enginer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 20:28

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 19:16

Megjegyzés:
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a programok úgy írnak, hogy teleírják az első réteget, aztán utána írják tovább a másodikat, szóval az eredeti DVD-9 filmekről leszedett ISO-t a DVD+R DL-re csak
úgy kiírva bajosan fog működni, mert nem mindegy, hogy hova esik a rétegváltás - mivel az asztali lejátszó nem a fájlrenszer mentén halad, hanem speckó vezérlőpontokon át, van egy külön jelzés a rétegváltásra, aminek ugye nem ártana ott lenni, ahol a rétegváltás valóban megtörténik...

SZVSZ ez már nem hardware probléma.

#386 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 20:31

Azért írtam, hogy csak megjegyzés, és én is szoftveres kérdésnek tartom. :)

#387 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 20:58

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 21:31

Azért írtam, hogy csak megjegyzés, és én is szoftveres kérdésnek tartom. :)

Szerintem erre lesz megoldás. Ha nem mukodne a dolog rendesen akkor nem lenne piacképes, elvégre annak kell csak DL lemez aki DVD-Videot akar majd másolni...ha meg arra nem lenne jo, akkor nem venné senki.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#388 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 22:12

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 21:58

....elvégre annak kell csak DL lemez aki DVD-Videot akar majd másolni...ha meg arra nem lenne jo, akkor nem venné senki.

Azért ez így ebben a formában badarság, sima adatarchiválásra szerinted senki nem használná ki a két réteget?

Valóban, biztosan lesz megoldás a problémára, csak úgy felvetettem, megjegyzésként, mielőtt valaki megvenné, hogy egy gombnyomással DVD-9 alapú filmet másoljon...

#389 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 22:15

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 23:12

Azért ez így ebben a formában badarság, sima adatarchiválásra szerinted senki nem használná ki a két réteget?

Valóban, biztosan lesz megoldás a problémára, csak úgy felvetettem, megjegyzésként, mielőtt valaki megvenné, hogy egy gombnyomással DVD-9 alapú filmet másoljon...

Igaz :)
Bár én elég lassan szedek össze 5G-t, nemhogy 9-et, ezért nekem per pill jo a normál DVD is az adatokhoz.

Nos ahogy te mondottad, a Panasonic még Pinokkiót is beolvassa a farostlemezről, szal szerintem annak még ez se lesz gond :D

Szerkesztette: Wyco 2004. 05. 13. 22:16 -kor

http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#390 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 08:07

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 21:16

Megjegyzés:

Az CDRinfo-sok cikke alapján ez nem (minden) szoftverre igaz

http://www.cdrinfo.com/forum/tm.asp?m=6677...=1&key=𐓔

A CopyToDVD-t (VSO Software) használták és a visszaolvasási görbéből látszik, hogy pont az anyag felénél vált réteget, ahogy azt kell (remélem jól emléxem, valszeg pont Tőled olvashattuk, hogy ez a helyes eljárás).

Szerkesztette: worxland 2004. 05. 14. 08:08 -kor

aláírás
Spoiler

#391 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 17:01

Idézet

Mostanában gondolkoztam azon, hogy audio CD-íráshoz vennék egy Plextor Premiumot, hogy a lehetőségekhez képest a legjobb minőségben tudjak írni. De DVD-író is kéne, rengeteget kell archiválnom. Ez a NEC hogy muzsikál audio-írásnál? Mennyire közelíti a Plextort? :confused:

Erről mi a véleményetek? Használja valaki audio-írásra?

#392 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 19:10

Idézet: worxland - Dátum: 2004. máj. 14, péntek - 9:07

Az CDRinfo-sok cikke alapján ez nem (minden) szoftverre igaz

http://www.cdrinfo.com/forum/tm.asp?m=6677...=1&key=𐓔

A CopyToDVD-t (VSO Software) használták és a visszaolvasási görbéből látszik, hogy pont az anyag felénél vált réteget, ahogy azt kell (remélem jól emléxem, valszeg pont Tőled olvashattuk, hogy ez a helyes eljárás).

Nincs olyan, hogy "helyes", ugyebár pontosan a felénél nem is válthat, hiszen az első rétegnek mindig nagyobbnak kell lenni a másodiknál. Valamint egy gyári DVD-9 filmnél sem feltétlenül pont a felénél van a rétegváltás, bizonyos határokon belül ez szabadon megválasztható (és úgy tűnik ezzel élnek is), az ilyen esetekre mondtam, hogy nem feltétlenül lesz jó, ha egy DVD-9 lemezről készült ISO-t úgy ír vissza a szoftver, hogy ő választja meg a rétegváltás pontját.

#393 Felhasználó inaktív   Derlie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 16. 12:44

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 21:04

Ilyen lemez még SEHOL nincs forgalomban, pl. CDRINFO.COM tesztelői is csak pár darab mintapéldányt kaptak a lemezekből egy DVD+R DL író első, előzetes bemutatójához (és az az író nem NEC 2500 volt módosított firmware-rel), a lemezgyártók most kezdik meg csak a végleges változatok gyártását. Tegnap a Verbatim cég Magyarországra látogató képviselői mutattak nekem egy DVD+R DL mintadarabot. Kb. ez a helyzet.

Mikorra várhatóak ezek a lemezek?  Nem árultak el semmit a Verbatimosok?
-----------------------------------------------------------------------------------------
Aláírás

#394 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 16. 12:54

Ezzel a driveval lehet 8 centis DVD-t irni?

#395 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 16. 14:33

Idézet: Derlie - Dátum: 2004. máj. 16, vasárnap - 13:44

Mikorra várhatóak ezek a lemezek?  Nem árultak el semmit a Verbatimosok?

Mésfél-két hónap, és az árakkal kapcsolatban azt mondták, hogy - idézem - szerintük drágább lesz, mint amire számítunk legtöbben.

#396 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 16. 18:58

Idézet: Zoch - Dátum: 2004. máj. 14, péntek - 18:01

Mostanában gondolkoztam azon, hogy audio CD-íráshoz vennék egy Plextor Premiumot, hogy a lehetőségekhez képest a legjobb minőségben tudjak írni. De DVD-író is kéne, rengeteget kell archiválnom.

Ez a NEC hogy muzsikál audio-írásnál? Mennyire közelíti a Plextort?

Úgy nézem, tényleg nem használja senki audio-írásra... Tényleg? :think:

#397 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 16. 19:01

Idézet: Zoch - Dátum: 2004. máj. 16, vasárnap - 19:58

Úgy nézem, tényleg nem használja senki audio-írásra... Tényleg? :think:

Én irtam vele kb 3 Audio CD-t. Gond nem volt, de nem teszteltem le soha, szól aztan kész. [TDK RXG (vagymi) Audio cd-re]

#398 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 16. 19:04

Akkor megválaszolom a sajat kérdésem a 8 centis DVD-rol.
IGEN, kb 8 perc alatt irja, 2x sebességgel. (Sony DVDR, 1.4G)

Szerkesztette: Wyco 2004. 05. 16. 19:04 -kor

#399 Felhasználó inaktív   Steno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 13:20

Sziasztok!

Lehet már valahol kapni 8x DVR-R lemezt?
Másik kérdés, hogy melyik FW-t érdemes most használni?

Köszi Bájgúnárok :cool2:

Steno
.:Magyar Bud Spencer & Terence Hill Fan Klub:.
"Ha te ilyen okos fiú vagy, akkor tudhatnád, hogy nagyon nem tanácsos velem szórakozni. És ne szennyezd a környezetemet!"

#400 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 13:44

A tdk 4x -et 8x irja, a princo 4x -et 6x irja :)
De elvileg Mailer Daemon a Bolhapiacon kérésre tud 8x lemezt, keresd meg őt. Én mág boltban nem láttam...

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.