HWSW Informatikai Kerekasztal: NEC ND-2500A és ND-2510A - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NEC ND-2500A és ND-2510A Minden amit tudni kell a NEC üdvöskéiről Értékeld a témát: -----

#1261 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 18. 19:00

Idézet: visuo - Dátum: 2004. aug. 18., szerda - 19:03

Sziasztok! 3 kérdésem volna hozzátok! És leginkább PPéterhez.

1.
Vettem egy NEC-ND2510A-t, 2.15-ös eredeti firmware-rel.
Frissítettem 2.16-ra.
Ez most azt jelenti, hogy az egyrétegű DVD+R lemezekre nem tesz DVD-ROM booktype bitsettinget (csak a DVD+R DL-re DVD-9-et), így az ezzel a firmware-rel megírt DVD-Videók nem lesznek kompatibilisek az asztali lejátszókkal?

Az attól függ, hogy azt asztali lejátszód hogy viszonyul az egyrétegű DVD+R lemezekhez. A DVD+R DL más tészta, ott  mindenképp szükség van a DVD-ROM bitsettingre, a DVD+R (sinle layer) már nem szokott gondot okozni a legtöbb mai lejátszónak, olvasónak. Egyébként ettől függetlenül szerintem lesz megoldás a bitsetting állításra a jövőben az SL lemezekre is, de mint mondtam, ez ma már nem létszükséglet.

Idézet

2.
Mit jelent a Nero - Choose Recorder beállításnál ez a funkció megléte/nemléte kompatibilitási szabványokkal kapcsolatban:

"[ ] Write extended Lead-out on Double Layer discs"

Az OTP (Opposing Track Path) lemezeken a szabvány megköveteli, hogy az első réteg nagyobb (hosszabb) legyen, mint az alatta lévő második réteg (ami kívülről befelé íródik és olvasódik), hogy a felső réteg végeztével az alsó rétegre a fej visszafelé mozgatásával könnyen rá tudjon találni majd az olvasó. Namármost az a funkció biztosítja a kétrétegű anyag elosztását és a bevezető-kivezető zónák ennek megfelelő elosztását.

Idézet

3.
Vki már kipróbált olyat, hogy AnyDVD és Nero segítségével egy gyári kétrétegű védett filmet (css, mv, rc) valós időben, on-the-fly az olvasóból átír egy kétrétegű lemezre, a merevlemez kihagyásával, természetesen 2,4x-es sebességel? Mert így nem kell az ISO-t mentegetni a HD-re, (bár még drága a DL lemez), s megvalósul a "valódi másolás" 45 perc alatt.

Próbáltam, működik is, de nem sok értelmét látom, mivel nekem maga az AnyDVD nem szimpi, egy csomó rendszerben okoz furcsa tüneteket a CD/DVD-író programok működésében, szóval személy szerint én inkább javaslom a DVDDecrypter->ISO READ->ISO WRITE megoldást, ma már nem lehet gond a 6-8 GB tárhelyszükséglet filmenként.

#1262 Felhasználó inaktív   F4f0rg1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 21:59

Ma vettem egy NEC 2510A irot, ami elvleg 8x-osan irja az arra alkalmasnak mondott lemezeket. 8x-osan irhatobol csak Traxdata volt nalam, de a Nero csak a 4x irasi sebesseget ajanlotta fel. Ezzel a sebesseggel szepen meg is irta, de jobb lett volna, ha ugyanezt 8x-osan teszi. Másnak is volt mar ilyen tapaszatlata? Csak a Traxdata-t nem hajlando 8x-osan irni? Valaki irt mar valamilyen lemezt 8x-osan vele? 2.15-os fw van rajta.

#1263 Felhasználó inaktív   visuo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 18. 22:38

Kedves PPéter! Köszönöm szépen a kimerítő válaszaidat.

--------

Vettem Plextor DVD+R 4x lemezeket, a 2510A tudja őket írni 6x ás 8x sebességgel is (a Nero és a net alapján), ráadásul ezeket a Taiyo Yuden gyártja eredetileg, ami az egyik legjobb minőség.

#1264 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 07:02

Idézet: F4f0rg1 - Dátum: 2004. aug. 18., szerda - 22:59

Ma vettem egy NEC 2510A irot, ami elvleg 8x-osan irja az arra alkalmasnak mondott lemezeket. 8x-osan irhatobol csak Traxdata volt nalam, de a Nero csak a 4x irasi sebesseget ajanlotta fel. Ezzel a sebesseggel szepen meg is irta, de jobb lett volna, ha ugyanezt 8x-osan teszi. Másnak is volt mar ilyen tapaszatlata?

Én "Primedisc" márkájú, ha jól emlékszem Ritek G03 típusú lemezt akartam 8x-osan írni (adatok), mivel rá volt írva a DVD-tokjára nagy betűkkel hogy 8x-os lemez. A DVDInfoPro is 8x-os max. sebességet írt ki.
A Nero (6.3.1.20) csak 4x-es sebességet ajánlott fel, a firmware 2.16 (Herrie)

#1265 Felhasználó inaktív   F4f0rg1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 08:14

Tovabbi "kellemetlenseg": A 10x-esen irhato TDK CDRW-t csak 4x-esen hajlando irni. :(
Valaki plz segitsen! Vigyem vissza a boltba az irot?

#1266 Felhasználó inaktív   MocsokMóqs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 08:32

Sziasztok!

Nem tudom melyik topicban tegyem fel a kérdésemet, hát gondoltam itt megteszem. (Remélem a fejem a helyén marad) :)

Mely DVD írók képesek gyárilag és nem hackelt fimrware-rel dupla rétegű DVD-ket írni?
Amikről én tudok: SONY DRU-700A, NEC 2510A.
Ezeken kívül van még másik is?

Köszi!

#1267 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 08:38

Idézet: MocsokMóqs - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 9:32

Mely DVD írók képesek gyárilag és nem hackelt fimrware-rel dupla rétegű DVD-ket írni?
Amikről én tudok: SONY DRU-700A, NEC 2510A.
Ezeken kívül van még másik is?

Köszi!

Szerintem az LG-nek is van már ilyen írója (GSA-5120D).

Valamint a Pioneer új írója (A08?)

Szerkesztette: Kory 2004. 08. 19. 08:41 -kor

#1268 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 08:39

Idézet: F4f0rg1 - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 9:14

Tovabbi "kellemetlenseg": A 10x-esen irhato TDK CDRW-t csak 4x-esen hajlando irni. :(
Valaki plz segitsen! Vigyem vissza a boltba az irot?

Én nekem van egy ilyen 10x-es TDK CD-RW-m. Ma (csak délután) meg fogom próbálni mit mond rá...

#1269 Felhasználó inaktív   arpeen2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 08:51

Idézet: Kory - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 7:38

Szerintem az LG-nek is van már ilyen írója (GSA-5120D).

Valamint a Pioneer új írója (A08?)

LG ből a 4120-as a belső író, az 5120 az külső ha jóltudom és 3 millióból ki is tellik kb :)

#1270 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 09:35

Idézet: arpeen2 - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 9:51

LG ből a 4120-as a belső író, az 5120 az külső ha jóltudom és 3 millióból ki is tellik kb :)

Jah.

A 4120-asnál a hivatalos honlapon nem írják a DL írást, csak az olvasást.

#1271 Felhasználó inaktív   rgranc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 09:42

Idézet: F4f0rg1 - Dátum: 2004. aug. 18., szerda - 22:59

Ma vettem egy NEC 2510A irot, ami elvleg 8x-osan irja az arra alkalmasnak mondott lemezeket. 8x-osan irhatobol csak Traxdata volt nalam, de a Nero csak a 4x irasi sebesseget ajanlotta fel. Ezzel a sebesseggel szepen meg is irta, de jobb lett volna, ha ugyanezt 8x-osan teszi. Másnak is volt mar ilyen tapaszatlata? Csak a Traxdata-t nem hajlando 8x-osan irni? Valaki irt mar valamilyen lemezt 8x-osan vele? 2.15-os fw van rajta.

Bár PPéter a mérvadó: amennyire tudom, az író nem tudja olvasni a lemez tokját, hogy azon 8x felirat szerepel... :D :D :D
Na jó, komolyra fordítva a szót: ha jól tudom, azon a sebességen ír általában, amit a firmware tartalmaz adott lemezhez, így ha a firmware készítői szerint az a Traxdata biztonságosabb 4x sebességgel, és így ezt tartalmazza a firmware, akkor az író nem fogja 8x sebességen írni.

r.

( Nekem pl. a Ritek G04 4x lemezt állandóan 8x sebességen akarja írni, csak nem engedem. :D Általában 4x sebességen írom, és azt hibátlanul vissza is ellenőrzi az írás után. Két lemezt írtam 8x sebességen, azokat már nem tudta visszaellenőrizni, de két másik meghajtóban hibátlanok. )
Apróhirdetés: Félénk fiú keresi... ööö, izé, hmm, ááá, hagyjuk...

#1272 Felhasználó inaktív   arpeen2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 09:53

Idézet: Kory - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 8:35

Jah.

A 4120-asnál a hivatalos honlapon nem írják a DL írást, csak az olvasást.

Ez igaz hogy nem írják hogy 2.4x DVD+R DL (számomra érthetetlen miért) viszont azt írják hogy store up to 8.5 GB.

A lényeg ha írják ha nem ő bezony tudja a DL lemezeket írni.

#1273 Felhasználó inaktív   F4f0rg1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 09:55

Kory:

Koszi! Kivancsi leszek, te mire jutsz majd....

#1274 Felhasználó inaktív   rgabor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 10:19

Üdv Mindenkinek!

Most készülök az első DL-lemezem megírására. Booktype-ügyben asszem, nincs okom az aggodalomra (2k5107v2dl a jelenlegi fw). Arra lennék kíváncsi, hogy a DL-lemezre történő írás esetén okoz-e valamiféle problémát a rétegváltás. Van-e valakinek ilyen irányú tapasztalata? :think:

#1275 Felhasználó inaktív   arpeen2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 10:31

Idézet: rgabor - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 9:19

Üdv Mindenkinek!

Most készülök az első DL-lemezem megírására. Booktype-ügyben asszem, nincs okom az aggodalomra (2k5107v2dl a jelenlegi fw). Arra lennék kíváncsi, hogy a DL-lemezre történő írás esetén okoz-e valamiféle problémát a rétegváltás. Van-e valakinek ilyen irányú tapasztalata?   :think:

Milyen problémára gondolsz ?  :think:

#1276 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 10:38

Idézet: arpeen2 - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 10:53

Ez igaz hogy nem írják hogy 2.4x DVD+R DL (számomra érthetetlen miért) viszont azt írják hogy store up to 8.5 GB.

A lényeg ha írják ha nem ő bezony tudja a DL lemezeket írni.

Ok.   :respect:
Tök véletlen  most került a kezembe egy Me*** katalógus benne van az az LG író, és írják is  Dual Layer-írást. Mondjuk az ára picit sok(k) náluk (30 ezer Bruttó)

Szerkesztette: Kory 2004. 08. 19. 10:38 -kor

#1277 Felhasználó inaktív   rgabor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 10:40

Arpeen2:
Ha jól tudom az írható DL-lemezek nem pont akkora kapacitásúak, mint a gyáriak. Emiatt a rétegváltás máshová eshet, mint a hol az eredeti lemezen volt. Tegnap belenéztem a LOTR III-ba, és a VIDEO_TS-ben az egyik "középtájon" lévő vob kb. 500 megás volt, az utána következő már kb. 1 gigás. Ez a rétegváltás miatt lett így kialakítva, legalább is én így gondolom. (Bocs a középtájon-ért, nem néztem meg pontosan az utolsó és az az előtti fájlok összes méretét.) Ha az írható DL-nél nem pont akkora a felső réteg, mint az eredetin, akkor lehet ebből probléma a lejátszásnál. Ha hülyeséget kérdeztem, bocs! :respect:

#1278 Felhasználó inaktív   arpeen2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 10:48

Idézet: rgabor - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 9:40

Arpeen2:
Ha jól tudom az írható DL-lemezek nem pont akkora kapacitásúak, mint a gyáriak. Emiatt a rétegváltás máshová eshet, mint a hol az eredeti lemezen volt. Tegnap belenéztem a LOTR III-ba, és a VIDEO_TS-ben az egyik "középtájon" lévő vob kb. 500 megás volt, az utána következő már kb. 1 gigás. Ez a rétegváltás miatt lett így kialakítva, legalább is én így gondolom. (Bocs a középtájon-ért, nem néztem meg pontosan az utolsó és az az előtti fájlok összes méretét.) Ha az írható DL-nél nem pont akkora a felső réteg, mint az eredetin, akkor lehet ebből probléma a lejátszásnál. Ha hülyeséget kérdeztem, bocs! :respect:

Hát énszerintem semmi köze az eredeti lemez rétegváltási pontjának a másoltéhoz. A felhasználó számára szinte észrevétlennek kell maradnia a váltásnak. Tök mind1 hogy adatot vagy filmet írsz rá.
Véleményem szerint semmi köze az 500 MB-os file-nak a rétegváltáshoz (de majd PPeter leordítja a fejem ha nemígyvan).
Gondold végig logikusan : ha tegyük fel (ami nem valószínű) lenne egy db 8 GB-os file-od és azt írnád fel adatnak akkor az felírva 2 file-ra változna át az írás után 1 db 4.7 GB-osra és egy 3.7 GB-osra ?
Ez így nem lenne túl ésszerű...

#1279 Felhasználó inaktív   rgabor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 10:53

Idézet: arpeen2 - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 10:48

Hát énszerintem semmi köze az eredeti lemez rétegváltási pontjának a másoltéhoz. A felhasználó számára szinte észrevétlennek kell maradnia a váltásnak. Tök mind1 hogy adatot vagy filmet írsz rá.
Véleményem szerint semmi köze az 500 MB-os file-nak a rétegváltáshoz (de majd PPeter leordítja a fejem ha nemígyvan).
Gondold végig logikusan : ha tegyük fel (ami nem valószínű) lenne egy db 8 GB-os file-od és azt írnád fel adatnak akkor az felírva 2 file-ra változna át az írás után 1 db 4.7 GB-osra és egy 3.7 GB-osra ?
Ez így nem lenne túl ésszerű...

Azt gondoltam, a rétegváltás miatt lett az a vob csak 500 megás. Akkor merjem felírni az anyagot ISO-ból? 

#1280 Felhasználó inaktív   arpeen2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 11:01

Idézet: rgabor - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 9:53

Azt gondoltam, a rétegváltás miatt lett az a vob csak 500 megás. Akkor merjem felírni az anyagot ISO-ból? 

Minden további nélkül......ez a lényege a 2 rétegű írásnak  :up:

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.