Idézet: visuo - Dátum: 2004. aug. 18., szerda - 19:03
1.
Vettem egy NEC-ND2510A-t, 2.15-ös eredeti firmware-rel.
Frissítettem 2.16-ra.
Ez most azt jelenti, hogy az egyrétegű DVD+R lemezekre nem tesz DVD-ROM booktype bitsettinget (csak a DVD+R DL-re DVD-9-et), így az ezzel a firmware-rel megírt DVD-Videók nem lesznek kompatibilisek az asztali lejátszókkal?
Az attól függ, hogy azt asztali lejátszód hogy viszonyul az egyrétegű DVD+R lemezekhez. A DVD+R DL más tészta, ott mindenképp szükség van a DVD-ROM bitsettingre, a DVD+R (sinle layer) már nem szokott gondot okozni a legtöbb mai lejátszónak, olvasónak. Egyébként ettől függetlenül szerintem lesz megoldás a bitsetting állításra a jövőben az SL lemezekre is, de mint mondtam, ez ma már nem létszükséglet.
Idézet
Mit jelent a Nero - Choose Recorder beállításnál ez a funkció megléte/nemléte kompatibilitási szabványokkal kapcsolatban:
"[ ] Write extended Lead-out on Double Layer discs"
Az OTP (Opposing Track Path) lemezeken a szabvány megköveteli, hogy az első réteg nagyobb (hosszabb) legyen, mint az alatta lévő második réteg (ami kívülről befelé íródik és olvasódik), hogy a felső réteg végeztével az alsó rétegre a fej visszafelé mozgatásával könnyen rá tudjon találni majd az olvasó. Namármost az a funkció biztosítja a kétrétegű anyag elosztását és a bevezető-kivezető zónák ennek megfelelő elosztását.
Idézet
Vki már kipróbált olyat, hogy AnyDVD és Nero segítségével egy gyári kétrétegű védett filmet (css, mv, rc) valós időben, on-the-fly az olvasóból átír egy kétrétegű lemezre, a merevlemez kihagyásával, természetesen 2,4x-es sebességel? Mert így nem kell az ISO-t mentegetni a HD-re, (bár még drága a DL lemez), s megvalósul a "valódi másolás" 45 perc alatt.
Próbáltam, működik is, de nem sok értelmét látom, mivel nekem maga az AnyDVD nem szimpi, egy csomó rendszerben okoz furcsa tüneteket a CD/DVD-író programok működésében, szóval személy szerint én inkább javaslom a DVDDecrypter->ISO READ->ISO WRITE megoldást, ma már nem lehet gond a 6-8 GB tárhelyszükséglet filmenként.

Súgó
A téma zárva.