HWSW Informatikai Kerekasztal: NEC ND-2500A és ND-2510A - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NEC ND-2500A és ND-2510A Minden amit tudni kell a NEC üdvöskéiről Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 09. 15:07

Nos, vettem ma Verbatim lemezt (4x DVD-R), ez már bizony "kicsit" jobbnak tűnik, megnyugodtam, hogy jó az író :)

Kép

Jah, és ezt a lemezt 8x-osan is engedi írni simán!

[ 2004. március 09.: Joci szerkesztette a hozzászólást ]

#102 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 15:22

A drive egyébként nem túl jó olvasó, tehát jobban jársz, ha egy másik meghajtóban teszteled le a megírt lemezeket. Sokszor a saját maga által kiváló minőségben megírt lemezeket nem hajlandó visszaolvasni, minden más drive meg simán beolvassa ugyanezeket a lemezeket.

#103 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 16:18

idézet:
Ezt írta PPeter:
A drive egyébként nem túl jó olvasó, tehát jobban jársz, ha egy másik meghajtóban teszteled le a megírt lemezeket. Sokszor a saját maga által kiváló minőségben megírt lemezeket nem hajlandó visszaolvasni, minden más drive meg simán beolvassa ugyanezeket a lemezeket.[/quote]

Igen, ezt már olvastam, de azért gondolom egyetértesz abban, hogy ilyen SKY szintű lemezekre inkább nem kell írni.. ;). A Vertabimot tökéletesen írja, és olvassa is vissza. Sky-ból viszont még _egy jó_ sem volt! Vagy lehet, hogy egy dvd olvasó azokat is vinné rendesen? Bár kétlem, hogy sokkal jobbak lennének másik olvasóval..

#104 Felhasználó inaktív   Mandeza 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 09. 21:17

Sziasztok!

Lassan már két hete én is birtokában vagyok egy ilyen NEC-ND-2500A DVD-írónak. (Bruttó 31.000 Huf, LORD-ban)
Az eddigi tapasztalataim nagyon jók vele kapcsolatban.
Ritek G04 (narancssárga) 2x, 4x-es sebességgel megírva nem volt semmi gond! Mondjuk a 2x-sen megírt lemezt azt mintha jobban szeretnék az asztalik. A képe elfogadható!
De az igazi meglepetés számomra az hogy a SAMSUNG -R(BeALL) lemezeket 2x, 4x sebességgel írva nagyon jó a minősége az anyagnak. Kiváló képet ad! Eddig kb 30-35db ilyen lemezt írtam meg vele és senkisem panaszkodott hogy gond lenne velük! Eszi minden asztali lejátszó!
Van olyan lemez amit a gyerek itthon kb. 3-4 szer néz meg egy nap mert annyira szereti a rajzfilmeket, és még egyszer sem volt még egy ugrás sem, megakadás sem.
Ezt a lemezt nagyon szereti!
Princo-t nem próbáltam! Nem is fogok!
Fuji újraírhatót igen ezt is 2x-es sebességgel írva sincs semmi gond az anyaggal. Ezen szoktam megnézni hogy milyen lett a film amit csináltam, és csak azután szoktam felpörkölni a végleges lemezre! (BeALL!)
Ha lesz több tapasztalatom vele akkor majd még írok ide!

Hali

#105 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 21:40

PPeter: milyen DVD olvasót ajánlasz a NEC mellé?

#106 Felhasználó inaktív   enginer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 22:03

idézet:

DVD Shrink-kel rippeltem, tömörítettem, majd a háttérben a Nero-val írta ki, minuszos, kétszeresen. Vagyis nem írta, mert a végén , a legeslegvégénvalami hibát kijelzett, és kész![/QB][/quote]

SZVSZ a Burn at least 30mm (high compatibility mode) opciót kapcsold ki, mert akkor elbassza a lemezek végét!

#107 Felhasználó inaktív   justman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 10. 09:21

idézet:
Ezt írta Joci:
PPeter: milyen DVD olvasót ajánlasz a NEC mellé?[/quote]

Ha nem csak PPéter véleményére vagy kíváncsi: nekem Toshiba 1712-es szolgál a NEC mellett.

Szerintem manapság ez a legjobb ár/érték arányú cucc a DVD-ROM piacon.

#108 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 10. 10:10

idézet:
Ezt írta justman:

Ha nem csak PPéter véleményére vagy kíváncsi: nekem Toshiba 1712-es szolgál a NEC mellett.

Szerintem manapság ez a legjobb ár/érték arányú cucc a DVD-ROM piacon.
[/quote]

Természetesen bárkitől jöhetnek vélemények, köszi! :)

Már mások is Toshibát ajánlották, akkor azt hiszem az lesz.
Nálad volt már ilyen jelenség? Mármint, hogy a "frissen" megírt lemezt a NEC nem olvasta jól vissza, de a Toshiba igen?

#109 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 10. 10:36

skip this.

[ 2004. március 12.: worxland szerkesztette a hozzászólást ]
 aláírás
Spoiler

#110 Felhasználó inaktív   justman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 10. 13:48

idézet:
Ezt írta Joci:

(...)Nálad volt már ilyen jelenség? Mármint, hogy a "frissen" megírt lemezt a NEC nem olvasta jól vissza, de a Toshiba igen?
[/quote]

Az az igazság, hogy én gyanakvó típus vagyok :D ezért a megírt anyagot sosem az azt előállító íróban (legyen az akár CD, vagy DVD író) tesztelem, hanem csak olvasóban.

Ez a gyakorlat NEC-nél meg fokozottan ajánlott, mivel "híresen" rosszak az olvasási képességei. (tán épp az előző oldalon erősíti ezt meg PPéter) Mondjuk ezt a fentiek miatt tapasztalatból nem tudom megerősíteni, gyk. olvasóként nem használom.

A Toshibám viszont csak egyetlen alkalommal volt kuka, egy Datatrack nevű +-os lemeznél mutatott vakságot, viszont az asztali dvd player gond nélkül játszotta le...Ki érti ezt?

#111 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 12. 20:24

tehar ironak jo ez a peldany? es mennyire jo?
tenyleg annyira tronfoszto volt amikor irtad a hozzaszolast PPeter?
olvasasi hibakra van esely hogy uj fw vel orvosolni lehet vagy a NEC eseten a hw van rosszul tervezve?
milyen mediumokra eskusztok?

#112 Felhasználó inaktív   justman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 12. 20:36

idézet:
Ezt írta H A M M E R:
tehar ironak jo ez a peldany? es mennyire jo?
tenyleg annyira tronfoszto volt amikor irtad a hozzaszolast PPeter?
olvasasi hibakra van esely hogy uj fw vel orvosolni lehet vagy a NEC eseten a hw van rosszul tervezve?
milyen mediumokra eskusztok?
[/quote]

Szerintem ha nem is trónfosztó, de igen jó író. Azt, hogy mennyire jó, szerintem csak ár/érték viszonylatban lehet vizsgálni. Márpedig ár/értékben most ez a legjobb, aztán ha a 107-es pio ezzel egy (vagy közeli)árba kerül, akkor meg legfeljebb második helyezett lesz a NEC.

Sűrű fw javítgatásról nem híres a NEC, így ebben, én nem reménykednék.

Medium: TY a No1.

#113 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 12. 20:54

idézet:
Ezt írta justman:

Szerintem ha nem is trónfosztó, de igen jó író. Azt, hogy mennyire jó, szerintem csak ár/érték viszonylatban lehet vizsgálni. Márpedig ár/értékben most ez a legjobb, aztán ha a 107-es pio ezzel egy (vagy közeli)árba kerül, akkor meg legfeljebb második helyezett lesz a NEC.

Sűrű fw javítgatásról nem híres a NEC, így ebben, én nem reménykednék.

Medium: TY a No1.
[/quote]

koszi! az hogy olvasonak nem tokeletes annyira nem gond, a cd iromat sem hasznalom cd olvasasra. valaki irta az elozo oldalakon hogy o ironak vette, nem olvasonak - ez tetszett:-) meg alszok ra egyet, de szerintem megveszem. holnapig meg megprobalhattok lebeszelni rola:-)

[ 2004. március 12.: H A M M E R szerkesztette a hozzászólást ]

#114 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 12. 21:15

Nekem nagyon tetszik az író, eddig mondjuk még csak három féle lemezre írtam: SKY DVD+R 2.4x <- KUKA! 11ből 11!!! sz@r. Olvasható, de nagyon nagyon nehezen, néha fájlhibával elszáll. De az is lehet, hogy külön dvd olvasó simán viszi, ezt holnap fogom tesztelni. A második a Verbatim DVD-R 4x(Mitsubishi alapanyag) <- na ez már nagyon jó, kiváló minőségű, úgytűnik nagyon szereti az író. Ezt a lemezt 8x-osan is engedi írni! Azthiszem ráfogok állni erre a lemezre. A harmadik, amit próbáltam, az a BenQ DVD-R 4x lemeze. Ez majdnem Verbatim szintű, egy picit rosszabb, de abszolút használható, a NEC is szépen egyenletesen olvassa.

No, szóval még csak 3 féle médiumot próbáltam, de gondoltam csinálok egy [url="http://"http://cpumuseum.uw.hu/dvdtest"]összehasonlító oldalt[/url], ahol a különböző lemezeket fogom felrakni, vagyis teszteket. Szóval még sovány a teszt, de most lesz sokféle lemezem, úgyhogy majd gyarapodik ;)

#115 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 12. 22:53

En eddig csak Diamond DVD-R lemezeket irtam vele (es ahogy elnezem, mast nem is fogok), mindegyiket tokeletesen megirta 4x-en, hiba sehol. Erdekesebb, hogy nalam olvasokent is meglepoen jo. A sajat maga altal irt lemezeket is tokeletesen olvassa, es a masolni kivant lemezeket (ez lehet DVD-R, de akar gyari nyomott ketretegu is) is vele grabbelem, gyorsabb, mint eddig barmely mas olvasom. Szal eddig maximalisan meg vagyok elegedve a teljesitmenyevel...

#116 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 12. 23:04

idézet:
Ezt írta PolaR:
En eddig csak Diamond DVD-R lemezeket irtam vele[/quote]

Nézd meg légyszi, hogy milyen alapanyagú ez a Diamond. Szóval ki a gyártó?

Köszi.

[ 2004. március 12.: Joci szerkesztette a hozzászólást ]

#117 Felhasználó inaktív   Qpack 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 12. 23:24

idézet:
Ezt írta justman:

A Toshibám viszont csak egyetlen alkalommal volt kuka, egy Datatrack nevű +-os lemeznél mutatott vakságot, viszont az asztali dvd player gond nélkül játszotta le...Ki érti ezt?
[/quote]

A toshiba nem olvassa a +-os lemezt tudtommal!

Compatible DVD-ROM Standards SD-M1712
DVD
DVD-ROM (DVD-5, DVD-9, DVD-10, DVD-18)
DVD-R, DVD-RW, DVD-RAM

[ 2004. március 12.: Qpack szerkesztette a hozzászólást ]
---Qpack---
"Muszáj mindig megoldást találni? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?" (grafiti)

Gigabyte GA-8INXP;Intel Pentium 4 3.06 HT;Asetek Vapo Chill Micro Ultra Low Noise;Sapphire Radeon HD 3850;Pioneer DVR-110;Pioneer DVR-115(D); IBM Deskstar 120GXP 60GB;Hitachi Deskstar 7k250 SATA 160 GB ;Morex 9689 házikó;2x2x512/400 DualDDR Inifineon;Philips 107T21

#118 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 13. 00:52

Nekem olvassa a DVD+R lemezeket az összes 1712-es meghajtóm.

#119 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 13. 08:36

Nem szoktam ilyesmit nezni, ugyhogy mondjal valami modszert, hogy milyen programmal tudom ezt megnezni, es akkor meg tudom Neked mondani :D

idézet:
Ezt írta Joci:

Nézd meg légyszi, hogy milyen alapanyagú ez a Diamond. Szóval ki a gyártó?

Köszi.

[ 2004. március 12.: Joci szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

#120 Felhasználó inaktív   Qpack 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 13. 09:26

idézet:
Ezt írta PPeter:
Nekem olvassa a DVD+R lemezeket az összes 1712-es meghajtóm.[/quote]

PPeter anno hallottam olyanról, hogy a "+"-os lemezt is meg lehet úgy írni, hogy "-"-osnak nézi az asztali is meg az összes drive...mi igaz ebből? :confused: nem így jártál vele Te is :rolleyes:
---Qpack---
"Muszáj mindig megoldást találni? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?" (grafiti)

Gigabyte GA-8INXP;Intel Pentium 4 3.06 HT;Asetek Vapo Chill Micro Ultra Low Noise;Sapphire Radeon HD 3850;Pioneer DVR-110;Pioneer DVR-115(D); IBM Deskstar 120GXP 60GB;Hitachi Deskstar 7k250 SATA 160 GB ;Morex 9689 házikó;2x2x512/400 DualDDR Inifineon;Philips 107T21

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.