Idézet: MocsokMóqs - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 23:46
Szia PPeter!
Volna egy kérdésem.
Szal.. a napokban vettem DVD lemezekett... Verbatim Whitepearl +R 8X.. CMC médiakóddal.
Írás közben volt amikor, úgy leesett az írási sebesség, hogy egy pillanatra 0X-et írt ki, no meg olyan volt közben a hangja mint egy ufonak. hujihuji stb...
Íróm egy NEC-3520-as, igaz buher fw-vel, de eddig a verbatim mcc-s lemezeket 100%-san vitte.
Kicseréltettem a lemezeket, sajnos én nem tudtam menni, így akit küldtem, simán megetették más lemezekkel.
Ugyan verabtim lemezeket kapott, de -R-set és TYG02 médiakóddal.
Ez volt a mese része.. most jönne igazából a kérdés.. írtál régen olyat, hogy hamis verbatim lemezek a piacon. Én is találkoztam velük, sajnos személyesen. Na most a kérdés az, van-e infod arról, hogy újra lehet ilyen szemetet kapni vagy sem.
Ezek amiket rásóztak az illetőre és így rám, Verbatim -R 8X TYG02.
Kibontottam a csomagolást, furcsa volt, hogy műanyag főlia nem olyan kemény, ahogy összegyűrtem. Igaz rajta volt a DER GRÜNE PUNKT-os jel. 25-ös hengerben volt, de a henger szürke színű volt és ahogy én emlékszem rá, verbatim fekete színű műanyag hengeren szokott lenni. A papírja korrektnek tűnt, szal nem az az újrahasznosított papír. Nyomtatás az oldalán is korrekt volt. A lemez felülete már elég érdekesnek tűnt, mintha sokkal érdesebb lenne rajta a label rész, mint egy sokkal régebbi 8X -R -es MCC 02RG20 Verbánál(hamisgyanús lemezek előtti időszakból). Aztán, más rajta a betűtípus. Végül oldalról megnézve a lemezeket, ahogy a hengeren vannak, hát, hogyan is mondjam... mintha megrágták volna őket. Szal elég csúnyán néznek ki. Természetesen az írható felület színe is más.
Eddig 3dbot írtam meg. 2-nél a decrypter 1-1 hibát írt írásnál, retryt kellett nyomnom, szal 1 db lett teljesen kifogástalan.
Válaszodat előre is köszi !
Bár nem nekem címezted, de szeretnélek megnyugtatni, hogy a TYG02 Verbatim lemez nagy valószínűséggel nem hamis, így nem vágtak át. Sőt, ez talán jobb minőségű lemez mint a CMC-s volt, feltéve hogy igazi.
Nem írtad, hogy milyen sebességgel írtál, de a megállás-felpörgés könnyen lehet a Z-CLV írásmód jele, amit a 3540-es 6-8-12X sebességeknéél alkalmaz. Ha 4X sebességnél is csinálja, akkor az nem természetes. Én a Liggy-féle RPC1 + bitsetting FW-t javaslom, a L&D féle W-s veszélyes is lehet.