HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#1661 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 28. 10:02

Idézet: fferi - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 10:59

Milyen lemezre váltottál,és mivel írsz ?

Igazából teljesen mindegy a márkás lemezek is elérhetővé váltak. 100-105-ért kapsz verbatimot mi kell annál jobb :)

#1662 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 10:31

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 0:16

Nem olyan régen jöttek olyan hírek, hogy a 8x-os lemezeket most már a Ritekkel is fogja gyártatni a Verbatim, szóval egyelőre nem vagnám rá, hogy turpisság van a dolog mögött. Mindenesetre én csak azt tudtam eddig, hogy a 8x-os DVD+R Verbatim lemezek között láttak már Ritek korongot Hollandiában és Németországban, a DVD-R lemezekről nem hallottam. Szóval simán lehet, hogy ez hivatalos, eredeti termék, és a Verbatim valóban áttért a Ritekre. Gondolom mindenképp A osztályú, tehát a legjobb minőségi besorolású lemezt veszik ebben az esetben is, tehát súl sok bajod nem lehet vele, de persze messze nem lesz olyan, mint egy MCC vagy TY korong, az szentigaz.

minap volt ilyen lemezhez szerencsém, egyik szomszédom hozott 8 db-ot.  :rolleyes: 3 rossz lett belőle, Egy írás közben, kettőt el sem tudott kezdeni.  :rolleyes: Ez van... Én a RITEKG05 lemezekkel nem vagyok mostanában jó viszonyban...

p. Tomi Filth

#1663 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 10:53

Idézet: Tomi Filth - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 11:31

minap volt ilyen lemezhez szerencsém, egyik szomszédom hozott 8 db-ot.  :rolleyes: 3 rossz lett belőle, Egy írás közben, kettőt el sem tudott kezdeni.  :rolleyes: Ez van... Én a RITEKG05 lemezekkel nem vagyok mostanában jó viszonyban...

p. Tomi Filth

Lehet felhasználót kellene cserélni  :nevet2:

#1664 Felhasználó inaktív   nebulo5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:21

Idézet: enzimke - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 11:53

Lehet felhasználót kellene cserélni  :nevet2:

Hello!
Még mindég arita-R x8 lemezekre írok.Tökéletes, egyet sem rontok, senki sem reklamál az olvashatósága miatt, és olcsó. Igaz sosem írom gyorsabban csak 4x-en.
.javascript:emoticon(':smoker:')
smilie
Üdv!

#1665 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:24

Idézet: nebulo5 - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 12:21

Hello!
Még mindég arita-R x8 lemezekre írok.Tökéletes, egyet sem rontok, senki sem reklamál az olvashatósága miatt, és olcsó. Igaz sosem írom gyorsabban csak 4x-en.
smilie

Jó neked :) Sokaknak van vele gondja.

Dejavüm van :D Princo rulez:D Azzal is ez volt sokan dícsérték, sokan becsmérelték, és végül azok tettek jó lóra akik nem tettek a princo-ra :D

:eek: Költő veszett el bennem valahol nagyon mélyen  :)

Szerkesztette: enzimke 2005. 10. 28. 11:24 -kor

#1666 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:32

Idézet: enzimke - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 12:24

Jó neked :) Sokaknak van vele gondja.

Dejavüm van :D Princo rulez:D Azzal is ez volt sokan dícsérték, sokan becsmérelték, és végül azok tettek jó lóra akik nem tettek a princo-ra :D

Nem akarom védeni a Princo-t, mert 98%-ban én sem arra írok. De van néhány kb 1,5-2 éve íródott Princo lemezem (akkoriban még érezhető volt az árkülönbség). Az olvasási teszt alapjám még semmit sem romlott a minősége. Zökkenőmentesen olvassa az író nagyon szép síma görbét rajzolva (tényleg nincs rajta a legkisebb szőrösödés sem).
Na ezt nem azért írtam, hogy irány Princo-t venni mert az aztán a tuti, csak hogy abban is van (volt) jó minőségű lemez. Ismerősöknek szerztem akkoriban abból a szériából nagyobb mennyiséget és nem panaszkodtak. De ez nem általános tendencia, csak van ilyen is.
Nem tudom mennyire igaz, de volt olyan hír is hogy a nálunk kapható Princo az szar minőségű, de létezik belőle normális is külföldön, de a mai árak mellett nem éri meg kísérletezni velük.

#1667 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 12:24

Idézet: Tomi Filth - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 11:31

Nekem a garantáltan "A" minőségű G05 lemezekkel még nem volt semmi gondom, a gyenge -R lemezekre nagyon háklis BenQ 1620-as is elfogadhatóan megírta őket, a többi írómról nem is beszélve.

#1668 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 12:28

Idézet: Picassu - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 12:32

Nem akarom védeni a Princo-t, mert 98%-ban én sem arra írok. De van néhány kb 1,5-2 éve íródott Princo lemezem (akkoriban még érezhető volt az árkülönbség). Az olvasási teszt alapjám még semmit sem romlott a minősége. Zökkenőmentesen olvassa az író nagyon szép síma görbét rajzolva (tényleg nincs rajta a legkisebb szőrösödés sem).
Na ezt nem azért írtam, hogy irány Princo-t venni mert az aztán a tuti, csak hogy abban is van (volt) jó minőségű lemez. Ismerősöknek szerztem akkoriban abból a szériából nagyobb mennyiséget és nem panaszkodtak. De ez nem általános tendencia, csak van ilyen is.
Nem tudom mennyire igaz, de volt olyan hír is hogy a nálunk kapható Princo az szar minőségű, de létezik belőle normális is külföldön, de a mai árak mellett nem éri meg kísérletezni velük.

Pont erről beszélek ;)

Te vagy akkor az aki dicsérte pld. Nekem meg vannak ismerőseim akik lementeni se tudták a dolgokat a lemezekről :(

#1669 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 12:44

Idézet: enzimke - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 9:02

Igazából teljesen mindegy a márkás lemezek is elérhetővé váltak. 100-105-ért kapsz verbatimot mi kell annál jobb :)

Ez jól hangzik !
Ha már egy ideje veszel,vettél ilyen árakon Verba DVD-t akkor megosztanád egy Link-ben is a disztributort?
Vagy priviben is jó lesz  :cool:
Köszi.

#1670 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 14:05

Idézet: erdoke - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 13:24

Nekem a garantáltan "A" minőségű G05 lemezekkel még nem volt semmi gondom, a gyenge -R lemezekre nagyon háklis BenQ 1620-as is elfogadhatóan megírta őket, a többi írómról nem is beszélve.

erdoke !
Engem az érdekelne hogy szerinted melyek a legjobb minőségű RITEK G05-ök ?
qtyqrutty.Lógaki,kilóga...Logika !!!
AMD Athlon™ XP2400+,Asrock K7S8X,Samsung 2x512 DDR400,GeForce4 MX440,Samsung 160Gb/7200/2M,Hitachi 160Gb/7200/8M,Pioneer DVR-109,LG GSA4163B,Codegen 300x,Sampo Alphascan 777,Canon MPC 190

#1671 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 14:11

Idézet: nebulo5 - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 12:21

Hello!
smilie

Leírom az én tapasztalatomat az ARITA DVD-R 8x lemezekkel kapcsolatban.Februárban kezdtem el írni ezekre a lemezekre PIO 109D-vel,azóta kb.1200 darabot megírtam.nekem se volt vele gondom,mindegy volt hogy 4x-6x-8x-os sebességgel írtam-e rá.Viszont az elmúlt hónapban a 25-ös zsugorokban minimum 5 db lemez írható felülete foltos,pöttyös.(előtte 100-ból ha 1 db),valamint már két lemezt vissza se tudtam olvastatni.Azóta leálltam az ARITA-val,és nem is javaslom senkinek se a használatát ! :(
qtyqrutty.Lógaki,kilóga...Logika !!!
AMD Athlon™ XP2400+,Asrock K7S8X,Samsung 2x512 DDR400,GeForce4 MX440,Samsung 160Gb/7200/2M,Hitachi 160Gb/7200/8M,Pioneer DVR-109,LG GSA4163B,Codegen 300x,Sampo Alphascan 777,Canon MPC 190

#1672 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 14:20

Idézet: fferi - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 15:05

erdoke !

Ha nem írtuk ötvenszer, akkor egyszer sem: Traxdata, Primdisc, Ridata, ezek elvileg mindig a legjobbak a Ritek lemezeken belül.

#1673 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 14:52

Idézet: fferi - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 15:05

erdoke !

Nem tartom elképzelhetetlennek a fenti forgatókönyvet, miszerint a Verbatim, a Philips és más nagy márkanevek igényeinek kielégítése után már nem is lesz annyira jó a Ritek saját márkanevei alatt futó lemezek minősége. Mindenesetre várjuk meg, amíg a G05-ös Verbatim is elárasztja a piacot, aztán nézzük meg a friss Traxdata és Ridata lemezek minőségingadozását. Egyelőre ezekkel még nem tapasztaltam "aritás" problémát.

#1674 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 15:05

Idézet: erdoke - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 15:52

Nem tartom elképzelhetetlennek a fenti forgatókönyvet, miszerint a Verbatim, a Philips és más nagy márkanevek igényeinek kielégítése után már nem is lesz annyira jó a Ritek saját márkanevei alatt futó lemezek minősége. Mindenesetre várjuk meg, amíg a G05-ös Verbatim is elárasztja a piacot, aztán nézzük meg a friss Traxdata és Ridata lemezek minőségingadozását. Egyelőre ezekkel még nem tapasztaltam "aritás" problémát.

Ridatánál van minőségromlás ;)

#1675 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 16:33

Idézet: erdoke - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 15:52

Nem tartom elképzelhetetlennek a fenti forgatókönyvet, miszerint a Verbatim, a Philips és más nagy márkanevek igényeinek kielégítése után már nem is lesz annyira jó a Ritek saját márkanevei alatt futó lemezek minősége.

Csak nem akarják lejáratni a saját márkaneveket azzal, hogy "ami maradt" alapon szitázzák a lemezeiket... :think:

Idézet

Mindenesetre várjuk meg, amíg a G05-ös Verbatim is elárasztja a piacot, aztán nézzük meg a friss Traxdata és Ridata lemezek minőségingadozását. Egyelőre ezekkel még nem tapasztaltam "aritás" problémát.

Kíváncsi leszek, hogy kimutatható lesz-e valamiféle tendencia... :think:

#1676 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 16:34

Idézet: enzimke - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 12:24

...

Legközelebb meg már dalban mondod el. :D

#1677 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 10. 30. 01:14

csatlakozom. volt szerencsém egy 25-ös pakk +oshoz, ami bullshit volt, előtte meg egy henger mínuszos dettó. traxdata az egyetlen ritek amiben még megbíznék.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1678 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 10. 30. 01:16

Idézet: enzimke - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 16:05

Ridatánál van minőségromlás ;)

na ez előbbi erre ment volna, csak nincs kedvem hegezsteni.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1679 Felhasználó inaktív   K75 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 12:25

Sziasztok, szia PPeter!

Szeretném megtudni, hogy az alábbi teszt milyen eredményt tükrözhet? Filmet írtam fel, Verbatim 8X-osan írható DVD-R-re (25 darabos, hengeres csomag) A csomagolásán ezt olvasni: Made in Japan... A lemezinfó szerint TYG02 az azonosítója a lemeznek. Ez mondjuk - ha jól olvastam - nem utal rossz minőségre.
Irót LG GSA- 4163B-t használok és erre a lemezre 8x sebességgel irtam. De a visszaolvasás teszt erősen "tüskés". Mivel más tipusú lemeznél nem tapasztaltam ilyet, ezért kérdezem, lehet, hogy trágya minőséget fogtam ki és rövid időn belül nem tudom majd visszaolvasni a lemezt? :think: 

Kép

Szerkesztette: K75 2005. 10. 30. 12:39 -kor

#1680 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 23:33

Egyetlen visszaesés kivételével meglehetősen szabályosak ezek a "tüskék". Inkább olvasási anomáliának tűnik, de ez alapján nehéz megmondani. Katasztrófálisnak semmiképpen nem nevezném.
Mintha lenne az íródhoz újabb firmware...

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.