HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#1641 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 26. 10:09

Idézet: Szijy - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 9:37

Nekem a Ritek-G05 nem jott nagyon be...:
600 (LG4120 B-s dvd iroval megirt lemezbol) 26 rontott.
Nem fizikailag van problema, tehat a felulete nem karcolt, hanem egyszeruen eltunt az adat.. :down:
Ugyhogy igy vegyetek Arita lemezt...

Helyesbítenék:

Így vegyetek LG írót...  :D

Nec íróval egyenlőre nem volt amit ne lehetne visszaolvasni(princo kivételével)

#1642 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 10:12

Idézet: erdoke - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 10:41

SZVSZ az NEC-Pioneer/Asus-BenQ/Philips-Plextor márkájú írókkal nem lehet gondod, ha jó minőségű lemezekkel eteted őket, és megfelelően választod meg az írási sebességet.

Akkor majd az ár dönt.
Köszi

#1643 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 10:12

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 11:09

Helyesbítenék:

Ja.Legalábbis 4120-ast.Nálam a 4163-as már bevált,de ettől függetlenül mégis inkább a PIO-val írok :D
qtyqrutty.Lógaki,kilóga...Logika !!!
AMD Athlon™ XP2400+,Asrock K7S8X,Samsung 2x512 DDR400,GeForce4 MX440,Samsung 160Gb/7200/2M,Hitachi 160Gb/7200/8M,Pioneer DVR-109,LG GSA4163B,Codegen 300x,Sampo Alphascan 777,Canon MPC 190

#1644 Felhasználó inaktív   MocsokMóqs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 12:29

Idézet: erdoke - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 8:39

Bár nem nekem címezted, de szeretnélek megnyugtatni, hogy a TYG02 Verbatim lemez nagy valószínűséggel nem hamis, így nem vágtak át. Sőt, ez talán jobb minőségű lemez mint a CMC-s volt, feltéve hogy igazi.

Nem írtad, hogy milyen sebességgel írtál, de a megállás-felpörgés könnyen lehet a Z-CLV írásmód jele, amit a 3540-es 6-8-12X sebességeknéél alkalmaz. Ha 4X sebességnél is csinálja, akkor az nem természetes. Én a Liggy-féle RPC1 + bitsetting FW-t javaslom, a L&D féle W-s veszélyes is lehet.

Köszi a választ erdoke.

Szal 4x-sen írtam rá. Ha jól rémlik liggy féle fw van az írón.
A lemezek megrágott széle, más betűtípus a lemezen, érdesebb label felület, ezek nem inkább arra utalnak, hogy gagyi..?

Üdv!

#1645 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 19:55

Idézet: MocsokMóqs - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 13:29

Köszi a választ erdoke.

Szal 4x-sen írtam rá. Ha jól rémlik liggy féle fw van az írón.
A lemezek megrágott széle, más betűtípus a lemezen, érdesebb label felület, ezek nem inkább arra utalnak, hogy gagyi..?

Üdv!

Nem. A ratyis szél önmagában nem jelent rossz minőséget, ha a lemezen a hordozóréteg egyenletesen oszlik el, a fény felé fordítva nincsnek benne folytonossági hiányok, zárványok, buborékok.

#1646 Felhasználó inaktív   SSeth 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 26. 23:09

Ne haragudjatok, hogy most visszaolvasás nélkül kérdezek mert lehet, hogy már volt róla szó de egyszerűen télleg nincs időm visszaolvasni. Ha lesz időm ígérem megteszem de egyenlőre most csak annyi információra lenne szükségem (PPeter főleg a Te segítségedre számítok), hogy létezik-e RITEKG05 alapanyagú Verbatim dvd lemez?!
Ezt azért szeretném tudni mert rendeltem egy nagyobb tétel Verbatim dvd-t és amikor itthon kibontottam az egyik dobozt és megnéztem dvd identifier-rel akkor láttam meg, hogy ez Ritek G05-ös alapanyagú.
Namost eddig úgy tudtam, hogy a Verbatim  Taiyo Yuden vagy MCC.
Egy picit átverés szagú a dolog számomra... Pls help
"Kair tangus miopiar!"

#1647 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 23:16

Idézet: SSeth - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 0:09

Ne haragudjatok, hogy most visszaolvasás nélkül kérdezek mert lehet, hogy már volt róla szó de egyszerűen télleg nincs időm visszaolvasni. Ha lesz időm ígérem megteszem de egyenlőre most csak annyi információra lenne szükségem (PPeter főleg a Te segítségedre számítok), hogy létezik-e RITEKG05 alapanyagú Verbatim dvd lemez?!
Ezt azért szeretném tudni mert rendeltem egy nagyobb tétel Verbatim dvd-t és amikor itthon kibontottam az egyik dobozt és megnéztem dvd identifier-rel akkor láttam meg, hogy ez Ritek G05-ös alapanyagú.

Nem olyan régen jöttek olyan hírek, hogy a 8x-os lemezeket most már a Ritekkel is fogja gyártatni a Verbatim, szóval egyelőre nem vagnám rá, hogy turpisság van a dolog mögött. Mindenesetre én csak azt tudtam eddig, hogy a 8x-os DVD+R Verbatim lemezek között láttak már Ritek korongot Hollandiában és Németországban, a DVD-R lemezekről nem hallottam. Szóval simán lehet, hogy ez hivatalos, eredeti termék, és a Verbatim valóban áttért a Ritekre. Gondolom mindenképp A osztályú, tehát a legjobb minőségi besorolású lemezt veszik ebben az esetben is, tehát súl sok bajod nem lehet vele, de persze messze nem lesz olyan, mint egy MCC vagy TY korong, az szentigaz.

#1648 Felhasználó inaktív   SSeth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 23:22

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 22:16

Nem olyan régen jöttek olyan hírek, hogy a 8x-os lemezeket most már a Ritekkel is fogja gyártatni a Verbatim, szóval egyelőre nem vagnám rá, hogy turpisság van a dolog mögött. Mindenesetre én csak azt tudtam eddig, hogy a 8x-os DVD+R Verbatim lemezek között láttak már Ritek korongot Hollandiában és Németországban, a DVD-R lemezekről nem hallottam. Szóval simán lehet, hogy ez hivatalos, eredeti termék, és a Verbatim valóban áttért a Ritekre. Gondolom mindenképp A osztályú, tehát a legjobb minőségi besorolású lemezt veszik ebben az esetben is, tehát súl sok bajod nem lehet vele, de persze messze nem lesz olyan, mint egy MCC vagy TY korong, az szentigaz.

Köszönöm szépen az információt.
Ha gondolod küldök néhányat postán vagy valahogy és ha kíváncsi vagy rá tesztelheted a minőségét.
Sőt megmondom őszintén én is kíváncsi vagyok rá csak nekem időm nincs ilyenekre, hogy teszteljem.
Félreértés ne essék nem akarok Neked programot csinálni de ha érdekel szívesen postázok párat...
"Kair tangus miopiar!"

#1649 Felhasználó inaktív   Siem 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 12:55

Idézet: SSeth - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 0:09

Abban teljesen igazad lenne, hogy átverésszagú a dolog, de ez az átlagembert nem érinti, ő NEVET vesz, és nem alapanyagot, magyarul megbízik a Verbatimban, hogy jó minőséget forgalmaz. És úgy tűnik, a RITEK képes olyan minőséget gyártani, ami megfelel a TDK, FUJI, VERBATIM, PHILIPS, és ki tudja még hány másik NÉVnek(van egy 2. verzió is, az ára felel meg az említett cégeknek). Szerintem a gond ezek után az Arita, Ridata és egyéb saját márkás termékekkel lehet, mivel a jót garantáltan elviszik a többiek.

#1650 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 13:16

Idézet: Siem - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 13:55

Abban teljesen igazad lenne, hogy átverésszagú a dolog, de ez az átlagembert nem érinti, ő NEVET vesz, és nem alapanyagot, magyarul megbízik a Verbatimban, hogy jó minőséget forgalmaz. És úgy tűnik, a RITEK képes olyan minőséget gyártani, ami megfelel a TDK, FUJI, VERBATIM, PHILIPS, és ki tudja még hány másik NÉVnek(van egy 2. verzió is, az ára felel meg az említett cégeknek). Szerintem a gond ezek után az Arita, Ridata és egyéb saját márkás termékekkel lehet, mivel a jót garantáltan elviszik a többiek.

Az arita speciel idáig is "B" lemez volt  ;)

#1651 Felhasználó inaktív   Siem 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 14:37

Idézet: enzimke - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 14:16

Az arita speciel idáig is "B" lemez volt  ;)

Erre mondjuk nem tértem ki, de szerintem a jelenlegi kb. 2 centes különbség a Ridatától nem hinném hogy osztályozható lenne A és B-re. Azt mondanám, hogy alapvetően vegyes minőség az Arita.

#1652 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 14:43

Idézet: Siem - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 15:37

Erre mondjuk nem tértem ki, de szerintem a jelenlegi kb. 2 centes különbség a Ridatától nem hinném hogy osztályozható lenne A és B-re. Azt mondanám, hogy alapvetően vegyes minőség az Arita.

Mármint a RITEK  :)
AMD Athlon™ XP2400+,Asrock K7S8X,Samsung 2x512 DDR400,GeForce4 MX440,Samsung 160Gb/7200/2M,Hitachi 160Gb/7200/8M,Pioneer DVR-109,LG GSA4163B,Codegen 300x,Sampo Alphascan 777,Canon MPC 190

#1653 Felhasználó inaktív   MocsokMóqs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 15:30

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 18:55

Nem. A ratyis szél önmagában nem jelent rossz minőséget, ha a lemezen a hordozóréteg egyenletesen oszlik el, a fény felé fordítva nincsnek benne folytonossági hiányok, zárványok, buborékok.

Köszi Ppeter!
Ha ma hazaértem meglesem a fény felé fordítva..
Ha egy Verbatim TYG02-ről beszélünk, megengedett a ratyis szél vagy nem?
Azért kérdezem, mert elvileg ez a legjobb minőségű Verba lemez.. vagy nem?:)

#1654 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 16:10

Idézet

Ha egy Verbatim TYG02-ről beszélünk, megengedett a ratyis szél vagy nem?

Most írta PPeter, hogy a ratyis szél semmit nem jelent. :omg:

#1655 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 16:51

Idézet: Siem - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 15:37

Vagyis nem teljesen garantált a minőség, pont ezt jelenti, hogy "B"-s.  :rolleyes:

Ridatát azért nem mondtam mert azt nem tudom hogy "A" vagy "B"  :rolleyes:

#1656 Felhasználó inaktív   MocsokMóqs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 16:54

Idézet: Etele - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 15:10

Most írta PPeter, hogy a ratyis szél semmit nem jelent. :omg:

Nem... a felfogóképeségemmel nincs baj.
Pusztán ha a TYG02 a legjobb Verba.. elvárja az ember, hogy ne ilyen legyen, mert az MCC-s lemezeknél ezt nem tapasztaltam.

#1657 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 16:57

Még mindig nem értem, miért várod el, hogy ne legyen recés a széle, mikor az minőség szempontjából semmit sem jelent...  :think:
Lehet egy "sima szélű" lemez hulladék, míg egy "recés" a legjobbak egyike... :smoker:

#1658 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 17:08

Idézet: MocsokMóqs - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 17:54

Nem... a felfogóképeségemmel nincs baj.
Pusztán ha a TYG02 a legjobb Verba.. elvárja az ember, hogy ne ilyen legyen, mert az MCC-s lemezeknél ezt nem tapasztaltam.

recés kés svéd acélból  Kép  sima kés bili acélból

#1659 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 07:47

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 11:09

Helyesbítenék:

Nec íróval egyenlőre nem volt amit ne lehetne visszaolvasni(princo kivételével)

aritát  már régóta nem veszek, és mostmár ridatát sem. Azt kell mondjam, hogy a 2x és a 4x ariták nagyon jók voltak, de onnantólkezdve elég gyenge minőségűek lettek. A RIDATA is egyre gyengébb... Nagyon sok rossz van benne, és vanamellyik csak megírás után jelentkeziuk, játszhatatlan filmek, visszaolvashatatlanság...  :rolleyes:

váltottam is emiatt lemezt!  :up:

#1660 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 09:59

Idézet: Tomi Filth - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 8:47

aritát  már régóta nem veszek, és mostmár ridatát sem. Azt kell mondjam, hogy a 2x és a 4x ariták nagyon jók voltak, de onnantólkezdve elég gyenge minőségűek lettek. A RIDATA is egyre gyengébb... Nagyon sok rossz van benne, és vanamellyik csak megírás után jelentkeziuk, játszhatatlan filmek, visszaolvashatatlanság...  :rolleyes:

váltottam is emiatt lemezt!  :up:

Milyen lemezre váltottál,és mivel írsz ?

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.