idézet:
Ezt írta PPeter:
[QB]A nmstanában felbukkant, sima fehér tetejű, RITEKG04 gyártókódú, a legbelső peremnél "H1-3L1..." nyomtatott kódsort tartalmazó QB][/quote]
És a HL-2L1 sorozat? Most próbáltunk 1et megírni LG-GSA4040Bvel 4xesen (A104es firmware) és 1%nál megállt és az író se adta ki a lemezt restart után sem... valami ötlet? a lemez szar, vagy írjuk 2xesen, vagy frissítsünk firmwaret?
Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét!
Elküldve: 2004. 02. 13. 15:28
Abit NF8, Athlon64 3000+ (S754), 512 MB AData PC3200, gyári AMD hűtő, Abit Radeon 9550 128 MB @ 250/400, Seagate 160 GB SATA, Chieftec 300W, Windows XP 64-bit Edition
Ez már a tesóméké: Abit KX7-333, Thoroughbred-B @ 1466 Mhz, Thermaltake Volcano 9+, 384 MB PC2700, Gigabyte Radeon 9600SE 128 MB @ 325/200(400), Maxtor DiamondMax Plus 9 80 GB, Windows XP SP2
Elküldve: 2004. 02. 13. 16:34
Abit NF8, Athlon64 3000+ (S754), 512 MB AData PC3200, gyári AMD hűtő, Abit Radeon 9550 128 MB @ 250/400, Seagate 160 GB SATA, Chieftec 300W, Windows XP 64-bit Edition
Ez már a tesóméké: Abit KX7-333, Thoroughbred-B @ 1466 Mhz, Thermaltake Volcano 9+, 384 MB PC2700, Gigabyte Radeon 9600SE 128 MB @ 325/200(400), Maxtor DiamondMax Plus 9 80 GB, Windows XP SP2
Elküldve: 2004. 02. 14. 00:58
Tehát ha márkás írható dvd lemezeket veszek (pl. TDK), akkor az garantált, hogy sokáig megőrzi az adatokat?
És kb. egy márkás, "drágább" lemez meddig lesz jó?
Elküldve: 2004. 02. 14. 02:35
Milyen minőségű az "A R I T A" márkájú DVD lemez?
Ma vettem belőle 5-öt, és ha jó vennék még belőle.
Üdv: Csaba
Elküldve: 2004. 02. 14. 07:11
idézet:
Ezt írta Filterheadz:
Milyen minőségű az "A R I T A" márkájú DVD lemez?
Ma vettem belőle 5-öt, és ha jó vennék még belőle.
[/quote]
Az Arita elvileg jo, ha mar egyszer overprint-elt lemezekrol van szo... A Ritek gyar felvallalja, talan
gondolom minuszos. Amugy milyen szinu a teteje? Talan ezekhez hasonlo libafos zold?
[url="http://"http://www.stuff-for-computers.co.uk/acatalog/DVD_minus_R.html"][/url]
[url="http://"http://www.neogames.co.uk/product.php?xProd=241"][/url]
[ 2004. február 14.: blash szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 14. 17:38
Elkezdtek a lemezek végén akadni, vagy teljes mértékben nem is olvasható.... kb. 10-ből 5 db.
Habár előtte írtam vagy 30-at abból mind jó volt... érdekes.
Amúgy láttam az egyik hibáson 2 kicsike foltocskát is magában az anyagban! Félre is raktam a többitől nehogy megfertőzze őket!
H4-5L1 sorozat, de ami a roszabb volt az a H5-6L1 ezen volt a folt is.
Mondjuk én is Neroval írok, eddig nem volt gond vele(első 100dvd jól ment)
Szóval most vagy az íróm Toshiba 5112-vel vagy a lemezekkel van probléma....pedig 2x-esen írom mind direkt azért hogy ne akadjon. Most írjam 1x-esen? Az már kurv@ sok idő!!!
Mi most a legjobb alapanyag a piacon?
G03-as szitázható Ritek nagyon jó minőségű volt, kár hogy nem kapni mostanában 1-et sem rontottam el belőle(70ből)!!!
Elküldve: 2004. 02. 14. 19:10
Elküldve: 2004. 02. 14. 23:29
idézet:
Ezt írta fcseh:
De a "The One" lemezek valami förtelem volt!!!!!!!!
35db lemezzel fürödtem be annak idején. Minden második kukában landolt. Valami förtelmes szaga volt a lemeznek, és eléggé érdekes foltok voltak az írható részen (persze ez csak írás után látszott)!
[/quote]
Hat ez nem semmi....nekem mar csak azert is fura, mivel kb. 10000db ilyen lemezt adtam el az elmult felev soran, s ennek kb ötöde landolt ismerosoknel, illetve olyan embereknel akik irtak ra, nem pedig tovabbadtak. S azota is mindig visszajarnak, mivel kozuluk senkinek sem volt semmi baja a lemezekkel....magam is kb. 300db ilyet irtam mar meg, s mind hibatlan lett (hozzateszem en szinte mindet 2x-esen irtam).
Szaga viszont tenyleg elegge eros![]()
Elküldve: 2004. 02. 14. 23:29
idézet:
Ezt írta PPeter:
Felejtsétek már el azt, hogy a CSAK a gyártókód alapján próbáljátok besorolni egy-egy írható DVD lemez minőségét. A Ritek cég nemcsak kész lemezt, hanem a lemezek gyártásához használható nyomóformát is árul, ami azt jelenti, hogy más gyárak, üzemek által készített lemezeken is találhatsz RITEKG03, vagy G04 kódot, amelyek ezzel a nyomóformával, szerszámmal készülnek. De ha az írható lemezt gyártó cég a gyártás során nem vette figyelembe az adott nyomóformához szigorúan alkalmazandó gyártási specifikációt (ami nemcsak a gyártás folyamatának egyes munkafázisait írja le, hanem a gyártáshoz biztosítandó könyezeti állandókat és az adott karakterisztikájú lemezhez szigorúan köthető hordozóréteg összetételét is), akkor a DVD-író hiába próbálja majd a nyomóforma által fixen megadott (az ATIP/ADIP zónában tárolt) értékek szerint beállítáni az írási paramétereket (a lézer erejét, az egy-egy jel kialakításához szükséges impulzus hosszát), mivel az így gyártott lemez valójában még rokonságban sem áll az "eredeti" Ritek korongokkal (illetve azza, amit a gyártókód sugall), tehát a végeredmény fos, sz@r, használhatatlan lesz. Nem minden RITEK kódú lemez származik közvetlenül a Ritek gyárból, vannak márkás lemezek is, amelyek Ritek nyomóformával készülnek a világ legjobb üzemeiben, és vannak olcsó, gagyi, használhatatlan vackok is. A feketepiaci árból pedig - általában - nagyon jól lehet következtetni a minőségre is. Így fordulhat elő, hogy ugyanolyan gyártókódú, de különböző "márkájú", noname kategóriás lemez között iszonyatos minőségi eltérés lehet.[/quote]
pl. a Primedisc G03 nekem nagyon bejott..
Elküldve: 2004. 02. 14. 23:42
mindenki megveszi az orrbaszájba lewarezolt divx-einek meg dvdr-jeinek zsákszámra a legolcsóbb fos noname lemezeket aprónetről meg egyéb bizonytalan forrásból "csak miné occsóbb legyen" jeligére, aztán sír, hogy hát 1 hónap múlva már nincs rajta semmi meg csak 1x írja őket a ketyerém meg hasonlók.
Ellenben akinek fontos lenne az adatbiztonság és az után érdeklődik, hogy mi a helyzet drágább de minőségibbnek tűnő lemezekkel, mint pl TDK vagy plextor, azt le sem szarjátok.
A warezos feltételezésért bocs de egy két kivétellel nem igen tudok olyan hétköznapi tevékenységet elképzelni ami akkora adathalmazt termel, hogy 20-30 vagy mint egy két ember írta, több száz lemezt igényeljen.
Elküldve: 2004. 02. 14. 23:54
idézet:
Ezt írta Tom:
Ellenben akinek fontos lenne az adatbiztonság és az után érdeklődik, hogy mi a helyzet drágább de minőségibbnek tűnő lemezekkel, mint pl TDK vagy plextor, azt le sem szarjátok.
[/quote]
Arra nem gondoltal, hogy talan azert, mivel nincs konkret tapasztalatuk????
Lekopogom, de nekem pl. 1 eves lemezeim hibatlanul olvashatok.
Elküldve: 2004. 02. 15. 05:14
Hali
Elküldve: 2004. 02. 15. 19:26
Namármost kérdés:
Honnan tudom hogy amit veszek az jőminőségű Ritek lesz-e avagy gagyi? Az ár az egy dolog, van aki a szarokat is drágán adja, mint frankó cucc
Elküldve: 2004. 02. 15. 21:52
most akkor milyen lemez jó?
ritek g04, verbatim, sony?
hol lehet olcsón venni?
Elküldve: 2004. 02. 16. 09:57
Milyen progival lehet megtudni, hogy a szép egyszínű fehér korongom az milyen gyártmány, és azon belül milyen típus?
Elküldve: 2004. 02. 16. 10:01
Veszel 3-4 darabot próbaképpen. Megírod különböző sebességekkel (lehetőleg tele), majd ellenőrzöd a visszaolvasás sebességét az íróban, DVD-ROM olvasókban, ahol csak tudod, no meg megnézed, hogy egy asztali DVD-Video lejátszó mit szól hozzá. A "haver mondta, hogy az ő haverja 100 darabot megírt gond nélkül", meg az "ebből a lemezből egyet se rontottam, de nem tudom milyen íróm van" tapasztalatoknál mindenképp többet ér.
Elküldve: 2004. 02. 16. 10:05
Olyat, mint a KProbe, nem találsz a Toshibához. De szerintem nem is kell, saját tapasztalataim szerint a Lite-On meghajtókkal végeztetett PI,PO mérések eredménye és egy-egy lemez valós életben felmutatott használhatósága nem állnak közeli rokonságban. Bőven elegendő maga az író, egy jó (mondjuk Toshiba) olvasó, és a CDSpeed program.
"Milyen progival lehet megtudni, hogy a szép egyszínű fehér korongom az milyen gyártmány, és azon belül milyen típus?"
CDSpeed is megmondja neked. Amúgy meg DVDInfoPro.
Elküldve: 2004. 02. 16. 10:12
idézet:
Ezt írta Tom:
Most biztos nem leszek népszerű de végigolvasva az egészet egy dolog lett világos:
mindenki megveszi az orrbaszájba lewarezolt divx-einek meg dvdr-jeinek zsákszámra a legolcsóbb fos noname lemezeket aprónetről meg egyéb bizonytalan forrásból "csak miné occsóbb legyen" jeligére, aztán sír, hogy hát 1 hónap múlva már nincs rajta semmi meg csak 1x írja őket a ketyerém meg hasonlók.
A warezos feltételezésért bocs de egy két kivétellel nem igen tudok olyan hétköznapi tevékenységet elképzelni ami akkora adathalmazt termel, hogy 20-30 vagy mint egy két ember írta, több száz lemezt igényeljen.[/quote]
Hivatalos nagykerből, számlával, márkanévvel, artisjus-matricával is lehet sittes sz*r lemezeket venni - drágáért. Sajnos ma már az, hogy valami nem "noname", nem garancia semmire ...![]()
Elküldve: 2004. 02. 16. 13:11
idézet:
Ezt írta PPeter:
Bőven elegendő maga az író, egy jó (mondjuk Toshiba) olvasó, és a CDSpeed program.
"Milyen progival lehet megtudni, hogy a szép egyszínű fehér korongom az milyen gyártmány, és azon belül milyen típus?"
CDSpeed is megmondja neked. Amúgy meg DVDInfoPro.[/QB][/quote]
Toshiba DVD olvasóm van a gépben a Toshiba író mellé, akkor abban kell futtatni a cdspeedet - gondolom a Nero-hoz valót? - És ott mit nézzek?
Mikor jó a korong-író párosítás?
Köszi a türelmet!
Elküldve: 2004. 02. 16. 13:34
idézet:
Ezt írta PPeter:
Bőven elegendő maga az író, egy jó (mondjuk Toshiba) olvasó, és a CDSpeed program.
CDSpeed is megmondja neked. Amúgy meg DVDInfoPro.[/QB][/quote]
Toshiba DVD olvasóm van a gépben a Toshiba író mellé, akkor abban kell futtatni a cdspeedet - gondolom a Nero-hoz valót? - És ott mit nézzek?
Mikor jó a korong-író párosítás?
Köszi a türelmet!

Súgó
A téma zárva.

[/url]
[/url]