HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   m4rc1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 13. 15:28

idézet:
Ezt írta PPeter:
[QB]A nmstanában felbukkant, sima fehér tetejű, RITEKG04 gyártókódú, a legbelső peremnél "H1-3L1..." nyomtatott kódsort tartalmazó QB][/quote]

És a HL-2L1 sorozat? Most próbáltunk 1et megírni LG-GSA4040Bvel 4xesen (A104es firmware) és 1%nál megállt és az író se adta ki a lemezt restart után sem... valami ötlet? a lemez szar, vagy írjuk 2xesen, vagy frissítsünk firmwaret?
Free your mind...and the rest will follow
Abit NF8, Athlon64 3000+ (S754), 512 MB AData PC3200, gyári AMD hűtő, Abit Radeon 9550 128 MB @ 250/400, Seagate 160 GB SATA, Chieftec 300W, Windows XP 64-bit Edition
Ez már a tesóméké: Abit KX7-333, Thoroughbred-B @ 1466 Mhz, Thermaltake Volcano 9+, 384 MB PC2700, Gigabyte Radeon 9600SE 128 MB @ 325/200(400),  Maxtor DiamondMax Plus 9 80 GB, Windows XP SP2

#62 Felhasználó inaktív   m4rc1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 13. 16:34

frissítettünk firmwaret, most simán viszi 4xesen. De a kérdés továbbra is él valaki tud vmit a Ritek G04-ként árult H1-2L19310298723B07 lemezekről?
Free your mind...and the rest will follow
Abit NF8, Athlon64 3000+ (S754), 512 MB AData PC3200, gyári AMD hűtő, Abit Radeon 9550 128 MB @ 250/400, Seagate 160 GB SATA, Chieftec 300W, Windows XP 64-bit Edition
Ez már a tesóméké: Abit KX7-333, Thoroughbred-B @ 1466 Mhz, Thermaltake Volcano 9+, 384 MB PC2700, Gigabyte Radeon 9600SE 128 MB @ 325/200(400),  Maxtor DiamondMax Plus 9 80 GB, Windows XP SP2

#63 Felhasználó inaktív   RocknRoll 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 14. 00:58

Kérdeztem valamit, de nem kaptam rá választ. :(

Tehát ha márkás írható dvd lemezeket veszek (pl. TDK), akkor az garantált, hogy sokáig megőrzi az adatokat?
És kb. egy márkás, "drágább" lemez meddig lesz jó?
RocknRoll

#64 Felhasználó inaktív   Filterheadz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 14. 02:35

Sziasztok!

Milyen minőségű az "A R I T A" márkájú DVD lemez?
Ma vettem belőle 5-öt, és ha jó vennék még belőle.

Üdv: Csaba

#65 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 14. 07:11

idézet:
Ezt írta Filterheadz:
Milyen minőségű az "A R I T A" márkájú DVD lemez?
Ma vettem belőle 5-öt, és ha jó vennék még belőle.
[/quote]

Az Arita elvileg jo, ha mar egyszer overprint-elt lemezekrol van szo... A Ritek gyar felvallalja, talan ;)

gondolom minuszos. Amugy milyen szinu a teteje? Talan ezekhez hasonlo libafos zold?

[url="http://"http://www.stuff-for-computers.co.uk/acatalog/DVD_minus_R.html"] Kép [/url]

[url="http://"http://www.neogames.co.uk/product.php?xProd=241"] Kép [/url]

[ 2004. február 14.: blash szerkesztette a hozzászólást ]

#66 Felhasználó inaktív   Sirinor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 14. 17:38

Igen ahogy elnézegetem valami történhetett a Ritek háza táján....
Elkezdtek a lemezek végén akadni, vagy teljes mértékben nem is olvasható.... kb. 10-ből 5 db.
Habár előtte írtam vagy 30-at abból mind jó volt... érdekes.
Amúgy láttam az egyik hibáson 2 kicsike foltocskát is magában az anyagban! Félre is raktam a többitől nehogy megfertőzze őket! :)
H4-5L1 sorozat, de ami a roszabb volt az a H5-6L1 ezen volt a folt is.
Mondjuk én is Neroval írok, eddig nem volt gond vele(első 100dvd jól ment) :)
Szóval most vagy az íróm Toshiba 5112-vel vagy a lemezekkel van probléma....pedig 2x-esen írom mind direkt azért hogy ne akadjon. Most írjam 1x-esen? Az már kurv@ sok idő!!!

Mi most a legjobb alapanyag a piacon?
G03-as szitázható Ritek nagyon jó minőségű volt, kár hogy nem kapni mostanában 1-et sem rontottam el belőle(70ből)!!!
Ha valami kell, írj!

#67 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 14. 19:10

Felejtsétek már el azt, hogy a CSAK a gyártókód alapján próbáljátok besorolni egy-egy írható DVD lemez minőségét. A Ritek cég nemcsak kész lemezt, hanem a lemezek gyártásához használható nyomóformát is árul, ami azt jelenti, hogy más gyárak, üzemek által készített lemezeken is találhatsz RITEKG03, vagy G04 kódot, amelyek ezzel a nyomóformával, szerszámmal készülnek. De ha az írható lemezt gyártó cég a gyártás során nem vette figyelembe az adott nyomóformához szigorúan alkalmazandó gyártási specifikációt (ami nemcsak a gyártás folyamatának egyes munkafázisait írja le, hanem a gyártáshoz biztosítandó könyezeti állandókat és az adott karakterisztikájú lemezhez szigorúan köthető hordozóréteg összetételét is), akkor a DVD-író hiába próbálja majd a nyomóforma által fixen megadott (az ATIP/ADIP zónában tárolt) értékek szerint beállítáni az írási paramétereket (a lézer erejét, az egy-egy jel kialakításához szükséges impulzus hosszát), mivel az így gyártott lemez valójában még rokonságban sem áll az "eredeti" Ritek korongokkal (illetve azza, amit a gyártókód sugall), tehát a végeredmény fos, sz@r, használhatatlan lesz. Nem minden RITEK kódú lemez származik közvetlenül a Ritek gyárból, vannak márkás lemezek is, amelyek Ritek nyomóformával készülnek a világ legjobb üzemeiben, és vannak olcsó, gagyi, használhatatlan vackok is. A feketepiaci árból pedig - általában - nagyon jól lehet következtetni a minőségre is. Így fordulhat elő, hogy ugyanolyan gyártókódú, de különböző "márkájú", noname kategóriás lemez között iszonyatos minőségi eltérés lehet.

#68 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 14. 23:29

idézet:
Ezt írta fcseh:

De a "The One" lemezek valami förtelem volt!!!!!!!!
35db lemezzel fürödtem be annak idején. Minden második kukában landolt. Valami förtelmes szaga volt a lemeznek, és eléggé érdekes foltok voltak az írható részen (persze ez csak írás után látszott)!
:mad:
[/quote]

Hat ez nem semmi....nekem mar csak azert is fura, mivel kb. 10000db ilyen lemezt adtam el az elmult felev soran, s ennek kb ötöde landolt ismerosoknel, illetve olyan embereknel akik irtak ra, nem pedig tovabbadtak. S azota is mindig visszajarnak, mivel kozuluk senkinek sem volt semmi baja a lemezekkel....magam is kb. 300db ilyet irtam mar meg, s mind hibatlan lett (hozzateszem en szinte mindet 2x-esen irtam).
Szaga viszont tenyleg elegge eros :D

#69 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 14. 23:29

idézet:
Ezt írta PPeter:
Felejtsétek már el azt, hogy a CSAK a gyártókód alapján próbáljátok besorolni egy-egy írható DVD lemez minőségét. A Ritek cég nemcsak kész lemezt, hanem a lemezek gyártásához használható nyomóformát is árul, ami azt jelenti, hogy más gyárak, üzemek által készített lemezeken is találhatsz RITEKG03, vagy G04 kódot, amelyek ezzel a nyomóformával, szerszámmal készülnek. De ha az írható lemezt gyártó cég a gyártás során nem vette figyelembe az adott nyomóformához szigorúan alkalmazandó gyártási specifikációt (ami nemcsak a gyártás folyamatának egyes munkafázisait írja le, hanem a gyártáshoz biztosítandó könyezeti állandókat és az adott karakterisztikájú lemezhez szigorúan köthető hordozóréteg összetételét is), akkor a DVD-író hiába próbálja majd a nyomóforma által fixen megadott (az ATIP/ADIP zónában tárolt) értékek szerint beállítáni az írási paramétereket (a lézer erejét, az egy-egy jel kialakításához szükséges impulzus hosszát), mivel az így gyártott lemez valójában még rokonságban sem áll az "eredeti" Ritek korongokkal (illetve azza, amit a gyártókód sugall), tehát a végeredmény fos, sz@r, használhatatlan lesz. Nem minden RITEK kódú lemez származik közvetlenül a Ritek gyárból, vannak márkás lemezek is, amelyek Ritek nyomóformával készülnek a világ legjobb üzemeiben, és vannak olcsó, gagyi, használhatatlan vackok is. A feketepiaci árból pedig - általában - nagyon jól lehet következtetni a minőségre is. Így fordulhat elő, hogy ugyanolyan gyártókódú, de különböző "márkájú", noname kategóriás lemez között iszonyatos minőségi eltérés lehet.[/quote]

pl. a Primedisc G03 nekem nagyon bejott..

#70 Felhasználó inaktív   Tom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 14. 23:42

Most biztos nem leszek népszerű de végigolvasva az egészet egy dolog lett világos:

mindenki megveszi az orrbaszájba lewarezolt divx-einek meg dvdr-jeinek zsákszámra a legolcsóbb fos noname lemezeket aprónetről meg egyéb bizonytalan forrásból "csak miné occsóbb legyen" jeligére, aztán sír, hogy hát 1 hónap múlva már nincs rajta semmi meg csak 1x írja őket a ketyerém meg hasonlók.

Ellenben akinek fontos lenne az adatbiztonság és az után érdeklődik, hogy mi a helyzet drágább de minőségibbnek tűnő lemezekkel, mint pl TDK vagy plextor, azt le sem szarjátok.

A warezos feltételezésért bocs de egy két kivétellel nem igen tudok olyan hétköznapi tevékenységet elképzelni ami akkora adathalmazt termel, hogy 20-30 vagy mint egy két ember írta, több száz lemezt igényeljen.

#71 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 14. 23:54

idézet:
Ezt írta Tom:

Ellenben akinek fontos lenne az adatbiztonság és az után érdeklődik, hogy mi a helyzet drágább de minőségibbnek tűnő lemezekkel, mint pl TDK vagy plextor, azt le sem szarjátok.
[/quote]

Arra nem gondoltal, hogy talan azert, mivel nincs konkret tapasztalatuk????
Lekopogom, de nekem pl. 1 eves lemezeim hibatlanul olvashatok.

#72 Felhasználó inaktív   Borbolya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 15. 05:14

Szasztok! Pár száz db Princo 4X -t megírtam már de eddig kettőt rontottam.Mindkettő az én hülyeségemből fakadóan történt. Ja van köztük 1,5 éves és a mai napig kifogástalanul műkszenek.
Hali
Borbolya Fox

#73 Felhasználó inaktív   Sirinor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 15. 19:26

Nos igen a Primco lemezek is valószínűleg PPeter leírása alapján készülhetnek. Gondolom ha olyan helyről vettél ahol nem spóroltak ennyira pl. az alapanyag összetételén akkor normális az egész cucc. Viszont ha rossz helyről veszed akko mindegy mit veszel szar lesz az egész.

Namármost kérdés:

Honnan tudom hogy amit veszek az jőminőségű Ritek lesz-e avagy gagyi? Az ár az egy dolog, van aki a szarokat is drágán adja, mint frankó cucc :)
Ha valami kell, írj!

#74 Felhasználó inaktív   sankec 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 15. 21:52

Hi!

most akkor milyen lemez jó?
ritek g04, verbatim, sony?
hol lehet olcsón venni?

#75 Felhasználó inaktív   SJA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 16. 09:57

Toshiba íróhoz hol találok tesztprogit (PI, PO)?
Milyen progival lehet megtudni, hogy a szép egyszínű fehér korongom az milyen gyártmány, és azon belül milyen típus?

#76 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 16. 10:01

"Honnan tudom hogy amit veszek az jőminőségű Ritek lesz-e avagy gagyi?"

Veszel 3-4 darabot próbaképpen. Megírod különböző sebességekkel (lehetőleg tele), majd ellenőrzöd a visszaolvasás sebességét az íróban, DVD-ROM olvasókban, ahol csak tudod, no meg megnézed, hogy egy asztali DVD-Video lejátszó mit szól hozzá. A "haver mondta, hogy az ő haverja 100 darabot megírt gond nélkül", meg az "ebből a lemezből egyet se rontottam, de nem tudom milyen íróm van" tapasztalatoknál mindenképp többet ér.

#77 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 16. 10:05

"Toshiba íróhoz hol találok tesztprogit (PI, PO)?"

Olyat, mint a KProbe, nem találsz a Toshibához. De szerintem nem is kell, saját tapasztalataim szerint a Lite-On meghajtókkal végeztetett PI,PO mérések eredménye és egy-egy lemez valós életben felmutatott használhatósága nem állnak közeli rokonságban. Bőven elegendő maga az író, egy jó (mondjuk Toshiba) olvasó, és a CDSpeed program.

"Milyen progival lehet megtudni, hogy a szép egyszínű fehér korongom az milyen gyártmány, és azon belül milyen típus?"

CDSpeed is megmondja neked. Amúgy meg DVDInfoPro.

#78 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 16. 10:12

idézet:
Ezt írta Tom:
Most biztos nem leszek népszerű de végigolvasva az egészet egy dolog lett világos:

mindenki megveszi az orrbaszájba lewarezolt divx-einek meg dvdr-jeinek zsákszámra a legolcsóbb fos noname lemezeket aprónetről meg egyéb bizonytalan forrásból "csak miné occsóbb legyen" jeligére, aztán sír, hogy hát 1 hónap múlva már nincs rajta semmi meg csak 1x írja őket a ketyerém meg hasonlók.

A warezos feltételezésért bocs de egy két kivétellel nem igen tudok olyan hétköznapi tevékenységet elképzelni ami akkora adathalmazt termel, hogy 20-30 vagy mint egy két ember írta, több száz lemezt igényeljen.
[/quote]

Hivatalos nagykerből, számlával, márkanévvel, artisjus-matricával is lehet sittes sz*r lemezeket venni - drágáért. Sajnos ma már az, hogy valami nem "noname", nem garancia semmire ... :(
"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#79 Felhasználó inaktív   SJA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 16. 13:11

idézet:
Ezt írta PPeter:
Bőven elegendő maga az író, egy jó (mondjuk Toshiba) olvasó, és a CDSpeed program.

"Milyen progival lehet megtudni, hogy a szép egyszínű fehér korongom az milyen gyártmány, és azon belül milyen típus?"

CDSpeed is megmondja neked. Amúgy meg DVDInfoPro.[/QB][/quote]

Toshiba DVD olvasóm van a gépben a Toshiba író mellé, akkor abban kell futtatni a cdspeedet - gondolom a Nero-hoz valót? - És ott mit nézzek?
Mikor jó a korong-író párosítás?

Köszi a türelmet!

#80 Felhasználó inaktív   SJA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 16. 13:34

idézet:
Ezt írta PPeter:
Bőven elegendő maga az író, egy jó (mondjuk Toshiba) olvasó, és a CDSpeed program.

CDSpeed is megmondja neked. Amúgy meg DVDInfoPro.[/QB][/quote]

Toshiba DVD olvasóm van a gépben a Toshiba író mellé, akkor abban kell futtatni a cdspeedet - gondolom a Nero-hoz valót? - És ott mit nézzek?
Mikor jó a korong-író párosítás?

Köszi a türelmet!

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »