HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   nimfas 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 16. 18:30

Sziasztok!

A következő a problémám... vettem 10 db Traxdata (Ritek G03) lemezt... és úgy néz ki, hogy rossz lehet a széria. Megírtam egy filmet 2x.... mert elsőre nem tudtam visszaolvasni... DVD decrypter-rel... azt hittem az image a rossz... de kiírtam egy +RW lemezre... és azt tökéletesen visszaolvasta.

Az író LG4040B. Most már tényleg bajban vagyok, hogy milyen lemezt vegyek hozzá.

Üdv.

#82 Felhasználó inaktív   turho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 17. 08:40

Az akkor nagyon rossz széria lehet. Az egyiok legjobb lemez amihez hozzá lehet jutni olcsón. Lehet hogy hamis? Jó sötétlila a felülete, szép kidolgiozású /széle is/?
A hétvégén szétbontottam 3 féle rontott dvd lemezt, igen tanulságos. Elég gagyi ahogy gyártják pl. a legolcsóbb princo-t. Sima tapétakéssel kettéjött, alig kellett feszegetni. A két fele nincs rendesen összepréselve. Kutya egy valami. Jóhogy előfordulhat vele adatvesztés :(

#83 Felhasználó inaktív   G@ben 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 17. 10:22

Most vettem Fortis mínuszos lemezt, amire a DVDInfoPro ezt írja ki: Media code/Manufacturer ID GSC002. Ez most jó vagy nem jó? A lemez szép lila, és ilyen számsorok vannak az alján: 182201430C45, DMMDR12152-4004.
A lemez széle viszont nem egyenletes, hanem mintha néhány helyen beragadt volna a levegő.
Erről van valami infótok?
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

#84 Felhasználó inaktív   G@ben 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 17. 19:15

Válaszolnék is magamnak: eddig 1 db-ot írtam meg, de DvdinfoPro-val visszaellenőrizve hibátlan lett 2x-esen írva. Remélem, a többi is ilyen jó lesz. :)
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

#85 Felhasználó inaktív   weihe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 17. 23:17

Nnna, hát ez elég gáz.
Márminthogy nem lehet sehonnan megtudni, hogy amit vettél lemezt (olcsón vagy épp drágán) milyen minőségű.
Nekem is van itthon vagy 6 db Princom, már nem mertem megírni, mert sok rosszat hallottam róla. Erre most azt mondjátok, hogy azok közt is van jó minőségű (sőt, láttam olyan honlapot valahol, ahol azt írták, hogy "AA" minősítésű Princo lemezekkel foglalkoznak csak)
Na most hogy döntsön az ember ? Én részemről nem vagyok egy nagy pörkölő, talán ha 10-05 lemezt megírtam az elmúlt kb. 3-4 hónapban, de amiket megírtam, azt azért írtam, mert mondjuk 3-4 év múlva is el szeretném olvasni a rajta lévő adatokat.
Vagy ez manapság csak álom ?
Amíg Ön durmol, dolgozik a Darmol.
Reggelre kelve, gatyája telve.

Artin drazsé sose káros,
Ettől székes a főváros.

#86 Felhasználó inaktív   PMiki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 07:44

Most vettem Primedisc (RitekG3) lemezeket és az egyiket visszaellenörizve 8 hibát talált a DVDInfoPro most ez milyen minősítést érdemel?
A hibák a lemez végén voltak.
Az íróval ellenöriztem vissza az asztali pedig tökéletesen lejátsza.

A belső karimán H5-8L1... számsor természetesen szokásos Primedic szita van az elején.

PPéter azt ítad, hogy ez jó alapanyag na most én vagyok béna vagy már a Primedisc sem a régi?

PMiki

[ 2004. február 18.: PMiki szerkesztette a hozzászólást ]
Csak a csend elég halk...

#87 Felhasználó inaktív   szabe2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 18. 09:43

Végigolvasva a fórumot, úgy látom nincs igazság. Kinek ezzel az íróval volt jó az a lemez, kinek meg egy másikkal egy másmilyen lemez, amit az előbbieknek nem ment, stb...

Erre a Topic-ra pedig nagy szükség van, hiszen sokan vásároltak mostanában DVD írót, és nem tudják mihez kezdjenek a lemez piacon uralkodó káosszal.
Valami táblázatos megoldás kellene, ami lemeztípusonként ad információt jót/vagy rosszat és ki-ki eldöntheti az alapján, hogy megveszi-e vagy sem az adott szériát.

Én elkezdeném:

Lemez: Író: Megírt: Hibás: Asztaliban:
------------------------------------------------------------
PRINCO 4XH LG 4040B 20 db 0 Thomsonban, Samsungban, régi Panasonicban Akadozik, kockásodik, Új Panasonic-ban OK
PRINCO 4XB LG 4040B 20 db 0 Asztali lejátszóban szarabb mint a 4XH
RITEK G03 szizázatlan LG 4040B 160db 1 Viszi mindegyik, Thomson ritkán akad

Valami ilyesmire gondoltam, lemeztípusonként rendezve. Így ha valaki akar venni egy lemezt, megnézi, hogy ez a típus mit tud és eldönti, hogy kell-e vagy sem.

Remélem a fórum nem hányta szét a táblázatomat :)

Üdv: szabe

#88 Felhasználó inaktív   szabe2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 09:44

De. Széthányta :(((((

#89 Felhasználó inaktív   justman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 10:38

idézet:
Ezt írta SJA:

Toshiba DVD olvasóm van a gépben a Toshiba író mellé, akkor abban kell futtatni a cdspeedet - gondolom a Nero-hoz valót? - És ott mit nézzek?
[/quote]

lemezellenőrzés/scandisk
cd minőség teszt/cd quality (ez utóbbi nem tudom, hogy dvd-n is működik-e)

Mindegy a scandisk megmondja, hogy van-e rajta hibás/illetve nem olvasható szektor.

#90 Felhasználó inaktív   PMiki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 10:52

Némileg módosítamom kell e fent leítakat mivel az említett lemezt NEM játsza le a DVD-m rendessen (Thomson DTH-210)de azt a Primrdisc DVD+RW-t igen amire előszőr kírtam a filmet tökéletessen lejátsza.
Megnéztem ezen is az a nyolc hiba van de talán ez nem véletlen hiszen ezt másoltam le.
Ezek a hibák lehenek-e azért mert nem teljes törlést végeztem csak gyorsat?

Miért lehet ez illetve most mért nem szereti a DVD-m azt a Primrdisc DVD-R lemezt mikor ugyanebből az ereszésböl a másikat szereti lehet hogy ez hibás lemez?

Mamugy a DVD-m eddig minden lemezt megevett amit belegyömöszköltem (-R +R -RW +RW Ritek Princo Sony Primedisc FujiFiml Primedisc).

PMiki
Csak a csend elég halk...

#91 Felhasználó inaktív   b_akos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 11:17

Most vettem RITEK G03-as és G04-es lemezeket, rettentő ótvar libaf*s zöld szitázással /Vmi ARITA felirat van rajta!/ . Az alja olyan haragoslila, mint anno. a Verbatim cdr-nek volt. PIO106-tal és Tos5002-vel égetem és semmi baj. Asztaliak közül a márkásak is és a gagyik is eszik.

Érdekesség: A G03ast a PIO csak 1xesen, míg az amúgy 1xes Tosh 2xesen írja..!

#92 Felhasználó inaktív   Speccy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 12:06

H4-04L19401155274E06 - erről tud valaki valamit?

#93 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 18:58

idézet:
Ezt írta b_akos:
Érdekesség: A G03ast a PIO csak 1xesen, míg az amúgy 1xes Tosh 2xesen írja..![/quote]

Ha olvasod az oldalakat, akkor tudod, hogy van Pio-ra megoldas. ;)

#94 Felhasználó inaktív   Azza 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 19. 10:03

idézet:
Ezt írta b_akos:
Most vettem RITEK G03-as és G04-es lemezeket, rettentő ótvar libaf*s zöld szitázással /Vmi ARITA felirat van rajta!/ . Az alja olyan haragoslila, mint anno. a Verbatim cdr-nek volt. PIO106-tal és Tos5002-vel égetem és semmi baj. Asztaliak közül a márkásak is és a gagyik is eszik.

Érdekesség: A G03ast a PIO csak 1xesen, míg az amúgy 1xes Tosh 2xesen írja..!
[/quote]

Pioneer 1X-esen irja, hack firmware-el 2X. Toshiba minden Riteket 2X-esen ir.

#95 Felhasználó inaktív   bibababa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 19. 15:51

idézet:
Ezt írta fcseh:

Hát ezzel a módszerrel van egy kis probléma!
Megveszel 3-4db lemezt minden frankó vele, 1-2 hónap mulva ugyan abból a "márkából" veszel még egy párat, és csodálkozol egy nagyott mert az új lemezek minősége a pocsék kategoriába sorolható. Nincsen garancia arra, hogy a noname kategoriában képesek megtartani a gyártott lemezek minőségét hosszútávon!!! Pláne ha más gyártja az alapanyagot és más fejezi be a kész lemezt. Inkább olyan gyártott kellen keresni aki állandoan ugyanazzal a gyártó gépsorral dolgozik és mindent házon belül csinálnak. Talán a minőség ilyen helyen a legmegbizhatóbb hosszútávon! Nem tudom, hogy a Verbatim amit a Mitsubisi Chemical gyárt az ilyen-e?
[/quote]

A Verbatim az nem a Mitsubisi Chemical egyik alcége ?

#96 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 11:52

idézet:
Ezt írta m4rc1:
nos, megint zaktlatnálak a problémámmal titeket.mp3 archiválás -> Princo B0 sorozat 360ért vagy sky, sony 500ért, vagy imation 680ért?[/quote]

vegyél tölem b-s princot 280-ért, az biztos jó, vagy 4x-es samsung-ot 360-ért az még jobb :D
"Ha vágyaink lovak lennének, térdig járnánk a lószarban :)"

#97 Felhasználó inaktív   Vagany 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 15:21

Az EMTEC-ről (alias BASF) mit tudtok ?
Metroban akciós: 25 db (gurigában) 13xxx Ft; ~550 Ft/db
Én ilyenre még nem írtam, ez megbízható gyártó?
COD4 szerver HC: 83.216.63.108:28995
webradio

#98 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 19:05

Bocsássatok meg, hogy így tudatlanul belepofádzok, csak saját véleményt tennék közzé, ami talán a topicindító linkjét hivatott újfent megcáfolni.

Valahol írták, hogy a Ritek G04 elég jó lemez, és volt, ahol mondták, hogy a Princo szar. Nos én eddig Princo-t használtam, és a kb 50 darab megírt Princo-ból egyetlen darab sem volt hibás. Mindegyik tökéletesen meg lett írva. A Ritek G04-ről már nem tudok ilyen jókat nyilatkozni, mivel 100 darabot teszteltünk végíg (NERO írásszimuláció), és a 100 darabból 72(!) darabnál jelzett hibát. Azért nem kapásból írtuk, mert 2-3 lemezt próbáltunk megírni, de elegünk lett, hogy a gépet állandóan rebootolni kellett, mert belefagyott a lemez az íróba. Persze akitől a lemezeket hoztuk azonnal védekezett, hogy az csak szoftverhiba, és hogy valami másik íróprogi megírja. Én tudtam, hogy ez nem igaz, mert a 100-ból 28 darabnál semmi hibát nem jelzett, és ebből kettőt meg is írtunk.

A DVD író 2 darab LG GSA-4040B volt eltérő firmware-el.

#99 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 19:17

"...100 darabot teszteltünk végíg (NERO írásszimuláció), és a 100 darabból 72(!) darabnál jelzett hibát."

Sajnos ez így semmit nem jelent. Az LG író szimulációjára ne építs fel különösebb véleményt: normál módban amúgy megírhatatlan lemezt hajlamos végigvinni szimulációval, ugyanakkor a szimulációnál tökéletesnek talált korongot is képes eldobni a valós írás során.

Inkább maradjunk annyiban, hogy a noname lemezeknél a gyártókód ma már nem mérvadó: lásd ez ezzel kapcsolatos hozzászólasaimat más (hasonló témájú) topikokban meg itt is egy oldallal korábban.

[ 2004. február 20.: PPeter szerkesztette a hozzászólást ]

#100 Felhasználó inaktív   Vagany 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 20:16

idézet:
Ezt írta PPeter:

Inkább maradjunk annyiban, hogy a noname lemezeknél a gyártókód ma már nem mérvadó: lásd ez ezzel kapcsolatos hozzászólasaimat más (hasonló témájú) topikokban meg itt is egy oldallal korábban.

[/quote]

De az EMTEC ugye nem noname?
COD4 szerver HC: 83.216.63.108:28995
webradio

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6