HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 03. 23:37

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 22:32

naa... azért én mostanában nem sűrűn láttam normális cdket arrafelé :(

nade ez már tényleg nagyon off

Hát ha neked a Plextor CD-R (taiyo yuden) nem normális...
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#542 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 10:00

azzal nincs semmi bajom, csak éppen ilyesmit az életben nem láttam náluk...
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#543 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 10:41

Idézet: lorenzo - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 10:44

Honnan tudod? Te buktattad le őket? :D  :D  :D

Ez vagy vmi hasonló miatt lett talán végük.

#544 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 11:11

:offtopic: -nak legyen vége, köszönöm.

#545 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 16:25

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 13:05

4081b sem vitte. Lehet azért, mert az is 2x-esen írja a -rw-t? De mintha ez eddig nem lett volna gond... Otthon megnézem, még milyen lemezeim vannak...

Az alábbi linken az olvasható, hogy a 4081B is csak 2x írja a DVD-RW-t. De inkább segíthetne valaki, akinek ilyen írója van. Én csak a neten keresgéltem...
http://www.cdrinfo.com/Sections/Articles/S...-4081A&Series=0

#546 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 17:51

Idézet: Picassu - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 10:41

Na az ilyen mélyen tisztelt f@#& patkány emberkékről mindig Hofi szövege jut az eszembe: " Papírja van, ceruzája van, megvan a cím, ez elég indok nem?!" :reklamacio:  :mad:
Sajnos stimmel.  :mad:

Szerkesztette: BigBear 2004. 11. 04. 17:53 -kor

42

#547 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 04. 18:14

Be lehetne fejezni a bebukott feketepiacosok kitárgyalását itt? Már szóltam egyszer. :mad:  Ez NEM IDE VALÓ téma. De tőlem játszhatünk törölgetős/figyelmeztetős játékot is, ha az offtopik nem szűnik.

#548 Felhasználó inaktív   b_akos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 04. 22:11

Van egy ismerősöm, aki betegesen esküszik a 4x lemezekre, azt mondja, ha egy 8x-st írsz meg 4xesen, akkor lehet, hogy szar lesz, mert a hordozóréteg minőségéhez képest "túl sokáig égeti a lézer".

Ebben van valami, és érdemes 4x lemezt venni, amíg az íróm 4x-s, vagy elvileg mindegy ?
/LG,Pio106/

Itt mostanában mindenki a Ritek-re esküszik, általában én is azt használok, arról még nem hallottam rosszakat. De mostanában 40-50 Ft-tal drágábban megjelentek TDK lemezek is. Azt tudom, hogy egy M*D*A M*R*Tban anno ezek jóval drágábbak voltak, de tényleg jók is ?
/Ezeken a helyeken lehet GigaMaster-t is kapni, arra akkor sem írnék a ingyé' adnák!/

Mert ha a TDK név gari a minőségre, akkor még egy 50est megér...

#549 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 22:29

Üdv b_akos

Nem vagyok szakértő, de többen állították a fórumon, hogy a 4X-esen jobb írni a 4X Ritek lemezeket. A TDK a jobb kategóriába sorolható, de volt már szó arról, hogy a szitázatlan TDK-val már voltak problémák. Úgy értelmeztem, s talán nem tévedek, hogy jelenleg a Verbim lemezekről igen jó vélemény alakult ki.

Nem tudom, de a 8X lemezeket milyen sebességgel kell írni???? Én 4X írnám szívem szerint, de lehet 8X lenne az ideális. Nem volt még 8X lemezzel dolgom, de esetleg a 8x írás nem jelenthet problémát az asztali DVD lejátszóknak???? :confused:

Üdv
       macska ;)

Szerkesztette: Macska 2004. 11. 04. 22:30 -kor

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#550 Felhasználó inaktív   b_akos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 00:10

Idézet: Macska - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 21:29

Üdv b_akos

Nem vagyok szakértő, de többen állították a fórumon, hogy a 4X-esen jobb írni a 4X Ritek lemezeket. A TDK a jobb kategóriába sorolható, de volt már szó arról, hogy a szitázatlan TDK-val már voltak problémák. Úgy értelmeztem, s talán nem tévedek, hogy jelenleg a Verbim lemezekről igen jó vélemény alakult ki.

Nem tudom, de a 8X lemezeket milyen sebességgel kell írni???? Én 4X írnám szívem szerint, de lehet 8X lenne az ideális. Nem volt még 8X lemezzel dolgom, de esetleg a 8x írás nem jelenthet problémát az asztali DVD lejátszóknak???? :confused:

Üdv
       macska ;)

Hello Macska!

Azt írtad, nem volt dolgod még 8x lemezekkel. Én úgy látom, hogy már egyre inkább csak 8x-st lehet kapni. Én izléstelen rózsaszín ARITA-t vettem nemrég 8x-osban. Szegény nem túl szép, de NEC ND2500-zal írható 8x-osan valóban. 2-3 asztaliban próbáltam /márkás is és noname is/ rendesen vitte.
/Az ARITA sosem volt túl dekoratív. Én még emléxem a libafos-zöld 4xesre :)/

Azt azért mégiscsak jó volna tudni, mi van akkor, ha nem a "lemezre szitázott" sebességgel égetem.
Abból gondolom, hogy lehet benne valami, hogy "bizonyos írók bizonyos lemezeket csak bizonyos sebességgel engednek pörkölni!" /Ez lehet, hogy nem volt egészen egyértelmű, de érted mire gondolok, ugye ? CD írásánál beállíthatod a sebességet. Én pl. audiót csak 4x-en írok. DVDnél meg a drive detektál egy optimális speed-et, és kész. Ez van, ezt kell szeretni alapon kénytelen vagyok ezzel a sebességgel írni./

Csak a 2-3 perc nyereség miatt nem akarnék átállni a jól bevált 4xről 8xra, főleg, ha ezzel bukom  a teljes kompatibilitást /pl. ugrálni fog asztaliban/, de ha már nem lehet 4x lemezt kapni, akkor rákényszerülök.

Remélem, hogy ez előbb-utóbb tisztázódik. Most már a 8x lemezek kb. azonos árban vannak a 4xessel!
Attól félek, hogy a lemezekhez kell majd írót vennem...!

#551 Felhasználó inaktív   bigfoot651 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 00:30

sziasztok

előre szőgezném ,hogy nem értek a lemez égetés technikai háteréhez

de egyik lemezen sincs csak 8x an vagy csak 4x en felirat semmilyen nyelven.

szerintem amivel az iroprogi és iro engedi azokkal nyugdtan lehet irni..

mielőtt tőbb lemezt veszek előtte mindig (mostmár)veszek 10db ot

és megirom lg4040b 2x-4x  pio108 2x-4x-8x ha ok (asztaliban is)akkor tőbbet veszek

szerintem érdemes előbb keveset venni mert belefutottam már 1-2 sz@r ritek stb lemezbe.

általában én is a 2x-4x irást szeretem és maradok is ennél. ( de irtam 12x en ridata4x+ ost)

és jo lett van ilyen ...          üdv  :big

#552 Felhasználó inaktív   soopaFLY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 08:34

Szal szerintetek mi a minőségi sorrend a 8x Platinum, Verbatim, Philips, TDK lemezek közt?

Nec 2500-ashoz kéne amúgy.

#553 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 09:41

Idézet: b_akos - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 1:10

Azt azért mégiscsak jó volna tudni, mi van akkor, ha nem a "lemezre szitázott" sebességgel égetem.
Abból gondolom, hogy lehet benne valami, hogy "bizonyos írók bizonyos lemezeket csak bizonyos sebességgel engednek pörkölni!" /Ez lehet, hogy nem volt egészen egyértelmű, de érted mire gondolok, ugye ? CD írásánál beállíthatod a sebességet. Én pl. audiót csak 4x-en írok. DVDnél meg a drive detektál egy optimális speed-et, és kész. Ez van, ezt kell szeretni alapon kénytelen vagyok ezzel a sebességgel írni./

cdírásnál sem biztos, hogy jó, ha pl egy 24x lemezre 1xen írsz, és az se biztos, hogy nyerő, ha 48xen. valami hasonló lehet a dvdnél is, csak ott az író nem is haljandó más sebességgel írni, mint ami a lemez gyártója szerint optimális. legalábbis elvileg :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#554 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 10:11

A Commodore lemezek milyen alapanyagból készülnek? Milyen a minőségük?
Nekem úgy tűnik, csak egy átlagos cég, ami a nagy név ismertségére épít.
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#555 Felhasználó inaktív   Klikodesh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 10:20

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 10:41

cdírásnál sem biztos, hogy jó, ha pl egy 24x lemezre 1xen írsz, és az se biztos, hogy nyerő, ha 48xen. valami hasonló lehet a dvdnél is, csak ott az író nem is haljandó más sebességgel írni, mint ami a lemez gyártója szerint optimális. legalábbis elvileg :)

En mindig egyszeresen irtam gondoltam csak tovabb marad meg az adat a lemezen.
Meg minden lemezem olvashato. 4X es lemezeknel / TDK - MCG, Verbatim - MCC / akkor erdemes 4X el irni ? Miert art neki ha lassabban irom ?
Close the world, Open the nExt.

#556 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 11:12

Idézet: Klikodesh - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 10:20

En mindig egyszeresen irtam gondoltam csak tovabb marad meg az adat a lemezen.
Meg minden lemezem olvashato. 4X es lemezeknel / TDK - MCG, Verbatim - MCC / akkor erdemes 4X el irni ? Miert art neki ha lassabban irom ?

Nem valószínű, hogy pl. magának a 4x-es lemeznek árt, ha 2x-es sebességgel írod meg. Inkább az lehet a probléma a legtöbb setben, hogy az írók egyre inkább gyorsabb sebesség mellett adnak jobb minőséget. Egy ideje én pl. nem írok 4x-es sebességnél lassabban, mert sokkal rosszabb eredményt kapok 2x-es tempóval égetve a lemezeket, mint 4x-es vagy akár még nagyobb sebességnél.

(Nec 1300, Nec 2500/2510, Nec 3500, Sony DRU700A/LiteOn 832S, Plextor 708, Pio 107/108, meg néhány LG szutyk  :p a repertoár - persze nem mind egyszerre.  ;)  )
42

#557 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 11:13

A lényeg az, hogy az írók, a lemezekre jellemző (és az írók fw-ében figyelő) írási stratégiák, a lemezek  egyre inkább a gyorsabb írásra vannak optimalizálva.
42

#558 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 12:08

Üdv mindenkinek

A héten vettem RIDATA lemezekből egy dobozzal és gyorsan túl is adtam rajta, mivel az LG írom nem igazán komálta. Bár a lemezeket még megírta, és vissza is tudta olvasni ( bár elég lassan), de az asztali már szinte semmit sem játszott le belőle. Korábban jókat hallottam erről a lemezről, de a tapasztalataim nagyon negatívak, szóval vigyázzatok vele.

#559 Felhasználó inaktív   richies 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 12:34

Idézet: Picassu - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 11:08

Üdv mindenkinek

A héten vettem RIDATA lemezekből egy dobozzal és gyorsan túl is adtam rajta, mivel az LG írom nem igazán komálta. Bár a lemezeket még megírta, és vissza is tudta olvasni ( bár elég lassan), de az asztali már szinte semmit sem játszott le belőle. Korábban jókat hallottam erről a lemezről, de a tapasztalataim nagyon negatívak, szóval vigyázzatok vele.

milyen színű volt?
+/- -os?
all bitches

#560 Felhasználó inaktív   wgabor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 14:35

Sziasztok!
Végigolvastam majdem az összes hozzászólást, de nem lettem sokkal okosabb.
Egy kérdésem lenne: a 8x-osan írható TDK lemezeket biztonsággal meg lehet írni 4x-es íróval illetve gyorsabb íróval is?
KB 180 Ft-ért nem olcsó egy kicsit a TDK DVD+R 4.7 GB?
Köszi.

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.