HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#821 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 09. 16:10

Idézet: Martin - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 23:43

Milyen chipseted is van? 865 és 875-höz winfos natív drivert kell használni!

:offtopic:
Ezt kicsit kifejtenéd bővebben!
Nekem Intel D865PERL alaplapom van. Akkor most ne használjam hozzá az Inteltől letöltött legfrissebb chipset drivert? Miben rosszab ez mint a Windózer drivere?

#822 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 17:24

Idézet: multibit - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 16:10

:offtopic:
Ezt kicsit kifejtenéd bővebben!
Nekem Intel D865PERL alaplapom van. Akkor most ne használjam hozzá az Inteltől letöltött legfrissebb chipset drivert? Miben rosszab ez mint a Windózer drivere?

Inteles chipset drivert (inf) nyugodtan használhatod, az IAA viszont bekavarhat (ehhez a chipsethez egyébként is csak RAID-hez van értelme).

#823 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 08:19

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 18:24

Inteles chipset drivert (inf) nyugodtan használhatod, az IAA viszont bekavarhat (ehhez a chipsethez egyébként is csak RAID-hez van értelme).

Kösz!
IAA nincs feltelepítve, RAID-em sincs. Akkor nyugi van...  :)

#824 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 00:49

Megnéztem én is ezt az MCC02 MID-jű Ridisc 8X -R lemezt. Plexor PX-716A-val 8X írva:

Kép

Kép

Kép

A +R király BenQ DW 1620 Pro-ban 8X írva:

Kép

Kép

A BenQ-s írás sebességtesztjének elején látható megbicsaklás Plextorral olvasva nem látszik, tehát 5X sebességgel már gond nélkül olvasható.

Majd írok Verbatimot is, de túl sokkal jobb nem lehet. Különösen nem 90 Ft-os árral versenyezve... :eek:

#825 Felhasználó inaktív   tjtibix 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 11. 18:34

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. márc. 26., péntek - 8:35

Samsung 4X sajnos erősen szériafüggő. Az első alkalommal vett lemezeim tökéletesek, asztaliban, gépben, mindenhol, semmi hiba. Ezek sorozatszáma L......
Viszont aminek A....... a sorozatszáma, azok tényleg szarok. Nem igazán értem a dolgot. Pedig már úgy voltam, hogy végre lesz egy jó minőségű lemez, tényleg jó áron, erre tessék. Ez is besz..t.
Ez a sorozatszám-dolog persze nem biztos, hogy általánosítható, de nálam stimmel. ( kb. 50 L..... lemez van, ez mindegyik jó. Az utána jött A..... lemez meg mindegyik szar... :(  )

Érdekes, a kék csomagolású vastag tokos Samsung-ok nekem kiemelkedő minőségűek... A slim tokosok kicsit rosszabb erednényt produkáltak...

#826 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 23:34

Sziasztok, most én is szeretném a véleményeteket kikérni. Mivel kifogyott a korábban vásárolt Verbatim DVD-R 4x TYG01 adagom, ezért most vettem Verbatim DVD+R 8x MCC-003-at. Reorder 43471, Made In Taiwan, a belső gyűrűn a típusszám ZD2343-DVR-X47B, a sorozatszám PAHA-val kezdődik. Neten utánanéztem, állílag ez CMC gyártmány.

Gondoltam csinálok egy PIPO tesztet, mielőtt nagyobb mennyiségben kezdek rá archiválni. Az íróm Asus DVR-1604P, és ugyanezzel tudom visszaellenőrizni is. Bár nem tudom, hogy a mérések megbízhatóak-e, mert a Pioneer-okkal ezek a PIPO mérések nem túl megbízhatóak, de ez az Asus mégis támogatott a Nero CD-DVD Speed-ben.

Tehát az alábbi lemezt a firewire-n csatolt Asus-szal 4-szeresen írtam, Nero 6.6.0.13-mal. (Nem tudom, hogy hogyan lehet úgy képet becsatolni a hozzászóláshoz, hogy az rendesen látszódjon.. Így sikerült)

Kép

Teljesen ugyanez a lemez, másnap mérve, amikor az író ki volt hűlve:

Kép

Szóval meg vagyok ijedve, mert a PIE sokkal több 280-nál, és a PIF pedig 32-nél (bár a CD Speed 16 magasságig mutat zöldet, ezt se értem.)

Csak összehasonlítás képpen, totál ugyanaz az anyag TDK DVD-R 8x TTG02-re 4-szeresen kiírva:

Kép
Ez azért sokkal finomabb.

Szóval akkor most a Verbatim-mal mi van? Fake Verbatim? Vagy egyszerűen a CMC ilyen sz..r? Vagy a mérés nem megbízható? 30 db-ot vettem...
Véleményeteket előre is köszönöm.

Szerkesztette: batagy 2005. 05. 25. 23:35 -kor

Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#827 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 07:33

Próbáld meg 6X sebességgel, talán jobb stratégia van rá. Haveromnak nincs vele gondja 8X sebességgel a Pio 108-ban. Írt egy 50-es hengert, most 10-es hengerből használ ilyet.

#828 Felhasználó inaktív   ElvisTheKing 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 08:38

Tegnap vettem két csomag (2x10 db) Verbatim 8x DVD-t (+R és -R), remélem jók lesznek...A gyártó tutti MCC (Mitsubishi), majd +látom a minőséget.
AMD Athlon 1,33 GHz, MSI K7T266Pro RAID, 1 GB RAM (2PQI+1Kingston), Maxtor DiamondMax10 250 Gb/16Mb/PATA HDD, VGA Albatron 6600GT 128Mb (AGP), NEC ND-3520A DVD-RW, Audigy 1@4, 3com PCI NIC, IIYAMA VM Pro 452 19'' CRT, 2Mbit/Cable

Proud 3Dfx Voodoo Graphics owner - "Áj láv háromdéefiksz"

PCMCIA Audigy 2 ZS Notebook es Squeezebox v3 juzer

#829 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 19:32

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 7:33

Próbáld meg 6X sebességgel, talán jobb stratégia van rá. Haveromnak nincs vele gondja 8X sebességgel a Pio 108-ban. Írt egy 50-es hengert, most 10-es hengerből használ ilyet.

ekoder, te mondasz valamit!
Ugyanis ugyanazt az adattartalmat 6-szorosan kiírtam, minden más beállítás ugyanaz. Ez eredmény:

Kép

Egy nagyságrendeddel jobb lett, mint a 4-szeres írás eredménye! Egyetlen egy 10-es PIF beütés van, de semmi más!
Hogy lehet ez, mitől van ilyen nagy különbség? Ahogy néztem, a 4-szeres és a 6-szoros írás is CLV az Asus 1604P-ben. Akkor ez most mit jelent a korong minőségére nézve?
Eddig mindent mindig a fele sebességgel írtam, mint a névleges, az itt hangoztatott ökölszabály alapján.
Most már kíváncsiságból fogok csinálni egy 8-szoros és egy 2-szeres írás tesztet is.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#830 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 20:36

Minden beállítás ugyanaz, de az írás 8-szorosan történt. A visszaellenőrzés:

Kép

A 6-szoros íráshöz képest a PIE kicsit nagyobb lett, de a PIF kisebb.

A 2-szeres írást nem ajánlja föl az író ezzel a lemezzel.

#831 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 22:08

Idézet: batagy - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 21:36

Minden beállítás ugyanaz, de az írás 8-szorosan történt. A visszaellenőrzés:

A 6-szoros íráshöz képest a PIE kicsit nagyobb lett, de a PIF kisebb.

Persze, a 8X írás Z-CLV-ben 6X sebességgel kezdődik ezzel az íróval, úgyhogy csak azt kell nézned, minden rendben van-e a felkapcsoláskor/zónaváltáskor, illetve a 8X írás stratégiája mennyiben más.
Én még egyetlen jó minőségű lemezt nem írtam 4X sebességgel 16X íróban. ;)

#832 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 08:48

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 22:08

Persze, a 8X írás Z-CLV-ben 6X sebességgel kezdődik ezzel az íróval, úgyhogy csak azt kell nézned, minden rendben van-e a felkapcsoláskor/zónaváltáskor, illetve a 8X írás stratégiája mennyiben más.

Akkor ez a Verbatim lemez nem rossz? Azért idegesít, hogy (azt írták) CMC gyártmány, az MCC MID kód ellenére. (Állítólag van ebből Prodisc gyártány, és valós Mitsubishi is.) Este be tudom postolni azt, ahol láttam ezt leírva, mert kinyomtattam, de most nincs nálam a papír.

Azt hogy tudom megnézni, hogy minden rendben van-e a zónaváltáskor? Nero CD-DVD Speed-del kell egy Writing Test-et csinálni?

#833 Felhasználó inaktív   Cecy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 15:19

Sziasztok.

Egy kis segítség kellene...

Tesztelném én a dvdket ha a néró engedné....
Az indítás gomb be van szürkülve, akár mit csinálok, pipa ki, pipa be
nem akarja az igazságot.

Az íróm pio-108.
A nero:6.6.0.1.

Mi a baja??? :(
Ahhoz, hogy ki tudd húzni, néha beljebb kell dugni egy kicsit...

#834 Felhasználó inaktív   Cecy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 15:26

Most nagy nehezen rávettem, hogy indítson erre
elszáll: Teszt inicializálási hiba!

Mi a gond??

:(
Ahhoz, hogy ki tudd húzni, néha beljebb kell dugni egy kicsit...

#835 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 15:41

Idézet: Cecy - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 16:26

Most nagy nehezen rávettem, hogy indítson erre
elszáll: Teszt inicializálási hiba!

Mi a gond??

:(

Esetleg ha olvasással kezdenél, nem lenne ilyen gondod. :D Nem minden íróval lehet ilyen tesztet végezni, és számít a CDSpeed verziószáma is.  :rolleyes:

#836 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 27. 17:22

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 23:08

Az ilyen általánosító, felszínes megállapításokon "okosodva"  szívnak az emberek folyamatosan. Megveszik a 16x-os írókat, a lehető leggyorsabban írnak minden lemezre, aztán szívnak mint a torkosborz.  :mad:

#837 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 22:08

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 18:22

Az ilyen általánosító, felszínes megállapításokon "okosodva"  szívnak az emberek folyamatosan. Megveszik a 16x-os írókat, a lehető leggyorsabban írnak minden lemezre, aztán szívnak mint a torkosborz.  :mad:

Nem látok összefüggést az általam elmondottak és a tiéd között. A megfelelő író/lemez/sebesség kombinációt kell választani, ennyi az egész. Aki agyatlanul csinálja, az néha szívni fog, ez kétségtelen.

#838 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 22:11

Idézet: batagy - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 9:48

Akkor ez a Verbatim lemez nem rossz? Azért idegesít, hogy (azt írták) CMC gyártmány, az MCC MID kód ellenére. (Állítólag van ebből Prodisc gyártány, és valós Mitsubishi is.) Este be tudom postolni azt, ahol láttam ezt leírva, mert kinyomtattam, de most nincs nálam a papír.

Azt hogy tudom megnézni, hogy minden rendben van-e a zónaváltáskor? Nero CD-DVD Speed-del kell egy Writing Test-et csinálni?

Ha van is különbség, nem lehet nagy, szar nem lesz a lemez.

Megnézed íráskor, hogy hol van a zónaváltás, és teszteléskor is figyeled, van-e ugrás a hibáknál. Ha asztaliban is jó, akkor nem kell problémázni.

#839 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 22:13

Idézet: Cecy - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 16:19

Tesztelném én a dvdket ha a néró engedné....
Az indítás gomb be van szürkülve, akár mit csinálok, pipa ki, pipa be
nem akarja az igazságot.

Az íróm pio-108.
A nero:6.6.0.1.

Mi a baja??? :(

Blokkolva van a típus a registryben. Nem mintha jól járnál vele, ha engedélyeznéd...

#840 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 20:05

Üdv.

+8* verbatim MCC-003-as anyaggal és pioneer (illetve piodata)108-as íróval mik a tapasztalatok? Kicsit visszaolvastam de ott asust írnak.

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.