HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#1401 Felhasználó inaktív   ramses 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 11. 10:41

Na csak megnéztem ezt a lemeztipust. Jó lett az eredmény, de a MCC 004-el sokkal jobb eredményeket produkált a 716-os.

Csatolt fájl:

Pentium 66@69 MHZ, 8MB RAM, 560MB HDD, s3 virge 1MB, Tomato TX-S4 alaplap, Mitsumi 2x-es CD-ROM olvasó, Mercury 125 WATT táp

#1402 Felhasználó inaktív   ramses 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 10:47

A TA teszt viszont jobb, mint az MCC-vel... (érdekes)

Csatolt fájl:

Pentium 66@69 MHZ, 8MB RAM, 560MB HDD, s3 virge 1MB, Tomato TX-S4 alaplap, Mitsumi 2x-es CD-ROM olvasó, Mercury 125 WATT táp

#1403 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 17:39

sziasztok!

több kérdésem lenne :)

1.) egy korabbi hozzaszolasaban PPeter azt irta hogy a DVD-k tárkapacitása ennyi:
    DVD-R(W) ~ 4489 MB
    DVD+R(W) ~ 4483 MB

na most én Total Commanderbne öszeállitottam 4650MB-ot és simán megirtam mint adat DVD a Nero-val NEM szolt érte hogy sok lenne és a piros vonalkáig sem haladt el a csik alul.
visszaolvasható a lemez és működik.
kérdés: szóval akkor mégsem ennyi a kapacitásuk a DVD-knek? vagy a Comamdner nem tud pontos értéket meghatározni/esetleg a Nero és a DVD-knél máshogy van a váltószám?

2.) Lemezeket visszaellenőrizni jobb állando sebességgel? ( ugy tudom az a CLV ) vagy jobb CAV-al vagyis változó max sebességgel visszaolvasni?

3.) a nero fix sebességgel ir igaz?

4.) 16X os + Verbat jobb 8X-osan irni vagy jobb 4X-esen esetleg alacsonyabban? akinek van olyan olvasója/irója amin tud PI/PO teszteket futtatni és kirpbálta iylen lemezeken az kérem válaszoljon!

köszi a válaszokat ha valaki válaszol!  :D  :)

#1404 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 17:46

Idézet: balazs-_ - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 18:39

sziasztok!

több kérdésem lenne :)

1.) egy korabbi hozzaszolasaban PPeter azt irta hogy a DVD-k tárkapacitása ennyi:
    DVD-R(W) ~ 4489 MB
    DVD+R(W) ~ 4483 MB

na most én Total Commanderbne öszeállitottam 4650MB-ot és simán megirtam mint adat DVD a Nero-val NEM szolt érte hogy sok lenne és a piros vonalkáig sem haladt el a csik alul.
visszaolvasható a lemez és működik.
kérdés: szóval akkor mégsem ennyi a kapacitásuk a DVD-knek? vagy a Comamdner nem tud pontos értéket meghatározni/esetleg a Nero és a DVD-knél máshogy van a váltószám?

2.) Lemezeket visszaellenőrizni jobb állando sebességgel? ( ugy tudom az a CLV ) vagy jobb CAV-al vagyis változó max sebességgel visszaolvasni?

3.) a nero fix sebességgel ir igaz?

4.) 16X os + Verbat jobb 8X-osan irni vagy jobb 4X-esen esetleg alacsonyabban? akinek van olyan olvasója/irója amin tud PI/PO teszteket futtatni és kirpbálta iylen lemezeken az kérem válaszoljon!

köszi a válaszokat ha valaki válaszol!  :D  :)

1.)
Biztos, hogy a Commanderben jól nézted a méretet? Ugyanis alapértelmezésben ugye bájtban írja ki alul a méretet, ami miatt szemre többnek tűnhet a fájlok mérete - ha a kijelölt állományokra, könyvtárakra kérsz egy windowsos tulajdonság-ablakot (Alt-Enter), az kiírja a pontos méretet megabájtban. Másrészt a project tualjdonság ablakát lekérve a Neroban pontosan láthatod, mennyi anyagot pakoltál bele. Ha nem jelezte a program az írás megkezdése előtt, hogy túl kellene írni, akkor az NEM volt 4650 MB, csak elnéztél valamit.
2.)
Bizonyos teszteket CLV-ben illik futtatni, más teszteket meg azzal a sebességgel, ami a csövön kifér.
3.)
Ez alatt mit értesz, hogy fix sebesség?  :confused:
4.)
6x-osan és 8x-osan adja a legtöbb íróban a legjobb minőséget az említett lemez, de erősen író (és firmware) függő lehet.

#1405 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 19:23

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 18:46

1.)
Biztos, hogy a Commanderben jól nézted a méretet? Ugyanis alapértelmezésben ugye bájtban írja ki alul a méretet, ami miatt szemre többnek tűnhet a fájlok mérete - ha a kijelölt állományokra, könyvtárakra kérsz egy windowsos tulajdonság-ablakot (Alt-Enter), az kiírja a pontos méretet megabájtban. Másrészt a project tualjdonság ablakát lekérve a Neroban pontosan láthatod, mennyi anyagot pakoltál bele. Ha nem jelezte a program az írás megkezdése előtt, hogy túl kellene írni, akkor az NEM volt 4650 MB, csak elnéztél valamit.
2.)
Bizonyos teszteket CLV-ben illik futtatni, más teszteket meg azzal a sebességgel, ami a csövön kifér.
3.)
Ez alatt mit értesz, hogy fix sebesség?  :confused:
4.)
6x-osan és 8x-osan adja a legtöbb íróban a legjobb minőséget az említett lemez, de erősen író (és firmware) függő lehet.

1.)  egy mappába volt rendezve irás előtt. a Commanderben Bájtra van beállitva a kiirás, nem kilobájt! a mappára rávittem a kurzort és SPACE gombbal néztem meg a méretét. ez ugy tudtam hpgy pontos méret. a Nero nem jelzett semmit pedig, tehát szerinted nem volt ennyi. majd visszamásolom megint a DVD-ről és linkelek Shot-ot róla.
2.) miylen teszteket érmes CLV-n futtatni? ( az irom nem tud Quality tesztet, csak azt akarom ellenőrizni jol irta-e meg. ) és hányszorosan ellenőrizzem?
3.) azt hogy a nero az egész lemezt ponotsan 8X-osan irja ha arra álitottam avgy ez csak körülbelüli érték? szóval hogy ingadozik e ez irás közben pl: 7,89X  vagy 8,34X
4.) OK.

köszi a válaszodat!  :)

#1406 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 20:29

Idézet: balazs-_ - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 20:23

1.)  egy mappába volt rendezve irás előtt. a Commanderben Bájtra van beállitva a kiirás, nem kilobájt! a mappára rávittem a kurzort és SPACE gombbal néztem meg a méretét. ez ugy tudtam hpgy pontos méret. a Nero nem jelzett semmit pedig, tehát szerinted nem volt ennyi. majd visszamásolom megint a DVD-ről és linkelek Shot-ot róla.
2.) miylen teszteket érmes CLV-n futtatni? ( az irom nem tud Quality tesztet, csak azt akarom ellenőrizni jol irta-e meg. ) és hányszorosan ellenőrizzem?
3.) azt hogy a nero az egész lemezt ponotsan 8X-osan irja ha arra álitottam avgy ez csak körülbelüli érték? szóval hogy ingadozik e ez irás közben pl: 7,89X  vagy 8,34X
4.) OK.

köszi a válaszodat!  :)

1.) Szerintem állatira meg kellene tanulnod számolni. Amit alul kiír a Commander, az a bájtban vagy kilobájtban megadott méret, és nem 1000, hanem 1024 a váltószám, számolj utána.  :o
2.) A minőségi tesztet lenne érdemes, ha támogatná/ja az íród. Az adatátviteli tesztet meg minél gyorsabban.
3.) Nem a Nero írja a lemezt, hanem az író. Ha 8x-os írást állítasz be, akkor írótól függően 4x-esen vagy 6x-osan kezdi a meghajtó, aztán felgyorsít (írótól függően eltérő technikával) 8x-osra, és nagyjából azzal a sebességgel történik az adatrögzítés, amit persze ténylegesen nem lát a CD/DVD-író szoftver, csak az általa az író felé elküldött adat átvitelének sebességét tudja kijelezni, ami ugye a pufferelés és egyéb tényezők miatt nem a fizikai írási művelet sebességét tükrözi.

#1407 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 14:36

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 21:29

1.) Szerintem állatira meg kellene tanulnod számolni. Amit alul kiír a Commander, az a bájtban vagy kilobájtban megadott méret, és nem 1000, hanem 1024 a váltószám, számolj utána.  :o
2.) A minőségi tesztet lenne érdemes, ha támogatná/ja az íród. Az adatátviteli tesztet meg minél gyorsabban.
3.) Nem a Nero írja a lemezt, hanem az író. Ha 8x-os írást állítasz be, akkor írótól függően 4x-esen vagy 6x-osan kezdi a meghajtó, aztán felgyorsít (írótól függően eltérő technikával) 8x-osra, és nagyjából azzal a sebességgel történik az adatrögzítés, amit persze ténylegesen nem lát a CD/DVD-író szoftver, csak az általa az író felé elküldött adat átvitelének sebességét tudja kijelezni, ami ugye a pufferelés és egyéb tényezők miatt nem a fizikai írási művelet sebességét tükrözi.

1.) tudok számolni. én NEM az alsó kiirasról beszélek, mert az nem pontos. én arrol beszélek ha rámegyek a mappara a kurzorral és SPACE gombot nyomok kiirja a pontos mérettét a mappa melett pirossal! összeadtam a FIle-ok pontos méretét amiket a mappák tartalmaznak és pont ennyi jött ki Bájra pontosan. a DVD-t most másoltam fel a gépre ebbe a mappába. AdatDVD-ként van megirva.

mellékelem a shot-ot.
http://kepfeltoltes.hu/050914/4666.jpg

szóval akkor ez hogy lehet?

2.) OK.
3.) OK.

szerk.: a kép linket lehagytam  :D  :D

Kszönöm a válaszokat!

Szerkesztette: balazs-_ 2005. 09. 14. 14:37 -kor

#1408 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 14:51

Idézet: balazs-_ - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 15:36

1.) tudok számolni. én NEM az alsó kiirasról beszélek, mert az nem pontos. én arrol beszélek ha rámegyek a mappara a kurzorral és SPACE gombot nyomok kiirja a pontos mérettét a mappa melett pirossal! összeadtam a FIle-ok pontos méretét amiket a mappák tartalmaznak és pont ennyi jött ki Bájra pontosan. a DVD-t most másoltam fel a gépre ebbe a mappába. AdatDVD-ként van megirva.

mellékelem a shot-ot.

2.) OK.
3.) OK.

Kszönöm a válaszokat!

Ahogy PPeter is mondta nem 1000-el osztjuk a Byte méretet hogy kilobyte-ot kapjuk hanem 1024-el és így tovább.
Azaz a 4 666 277 138 byte /1024/1024 => 4450,10866 Mb vagyis kevesebb mint 4483 Mb. Ami azt jelenti hogy símán felfér még a "kisebb kapacitású" +-os lemezre is.

Szerk.:
Olvasd el mégegyszer PPeter fentebbi hozzászólását. Ott írja hogy Total Commanderben alt+enter és akkor kiszámolja helyetted Mb-ban is. A feljövő ablakban meglátod a kijelölt fájlok és/vagy könyvtárak együttes valós méretét és a vinyón elfoglalt helyet is (mert ugye nem ugyanaz a kettő a clusterek miatt)

Szerkesztette: Picassu 2005. 09. 14. 14:55 -kor

#1409 Felhasználó inaktív   biglaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 14:52

Idézet: balazs-_ - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 14:36

mellékelem a shot-ot.

2.) OK.
3.) OK.

Kszönöm a válaszokat!

Ne haragudj, nem tudsz számolni.

4489MB = 4489*1024=4596736 kbyte*1024=4707057664 BYTE

A másik is ugyanígy. A tied ezen belül van.

#1410 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 15:32

Idézet: biglaci - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 15:52

Ne haragudj, nem tudsz számolni.

4489MB = 4489*1024=4596736 kbyte*1024=4707057664 BYTE

A másik is ugyanígy. A tied ezen belül van.

oké
köszönöm! végre megértettem, nehéz a felfogásom! ne haragudjatok  :D :D 

következő kérdésem:

a hamis Verbatim 8-R lemezeknek mennyi az élettartamuk ha lehet tudni? meddig maradnak meg rajtuk az adat kb.? mert ha csak 1 év akkor fél év mulva át kéne őket irni. többet iylet nem veszek :D:D

#1411 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 15:49

Idézet: balazs-_ - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 16:32

oké
köszönöm! végre megértettem, nehéz a felfogásom! ne haragudjatok  :D   :D 

következő kérdésem:

a hamis Verbatim 8-R lemezeknek mennyi az élettartamuk ha lehet tudni? meddig maradnak meg rajtuk az adat kb.? mert ha csak 1 év akkor fél év mulva át kéne őket irni. többet iylet nem veszek :D:D

:think: Őszintén ki tudja megmondani bármelyik lemeznek az élettartamát.
Ami függ a lemeztől,az írástól,a hőmérséklettől,a párától,a karcoktól,a használattól egyszóval ezer tényezőtöl.

Ezen tulmenően azt mondták a cdre is hogy 90 év aztán lett egy emberöltő.Nos nem tudom hogy az emberöltő mióta 5-6 év mert kb akkori lemezeket nem tudok visszaolvasni semilyen olvasóval :(

#1412 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 17:25

Idézet: balazs-_ - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 16:32

köszönöm! végre megértettem, nehéz a felfogásom! ne haragudjatok  :D   :D 

Állítsd be a Total Commanderben a méret kijelzést dinamikusra.

#1413 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 07:12

Sziasztok!

Melyik az a lemez amelyiket a legjobban tul lehet irni?
Tehat legtobbet ra lehessen irni.
Vagy ez teljesen mindegy, egyforma?
Lemez markatol, minosegtol nem fugg?
Kb 4526MB  egyik lemezre sem fog ramenni igaz?(avi)
4.7GB lemezekre gondolok persze.:)

Koszike.:)
"A legszebb dolog az életben, maga az élet!"

Abit AN8 Ultra, AMD Athlon64 3500+ Venice, 2x512 Mb Kingston 400 Mhz,Gigabybte 7300GS passziv  vga,  120GB IBM/Hitachi vinyo, LG 4120b DVD iro, 19" Samsung SyncMaster 193P+ TFT, Terratec 400 TV Tuner, 420W Chieftec...

#1414 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 18:32

Idézet: bmw - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 8:12

Melyik az a lemez amelyiket a legjobban tul lehet irni?
Tehat legtobbet ra lehessen irni.
Vagy ez teljesen mindegy, egyforma?
Lemez markatol, minosegtol nem fugg?

Legalább annyira függ az írótól mint a lemeztől. Plextor PX-716-ossal szinte mindegyik +R lemez 4600 MB környékéig írható túl.
Hirtelen nem is tudok másik nem túl régi írót, ami tud rendesen túlírni. :confused:

#1415 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 18:40

Idézet: erdoke - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 18:32

Legalább annyira függ az írótól mint a lemeztől. Plextor PX-716-ossal szinte mindegyik +R lemez 4600 MB környékéig írható túl.
Hirtelen nem is tudok másik nem túl régi írót, ami tud rendesen túlírni. :confused:

Hm, hat nem Plextorom van.:)
Lg.:)
"A legszebb dolog az életben, maga az élet!"

Abit AN8 Ultra, AMD Athlon64 3500+ Venice, 2x512 Mb Kingston 400 Mhz,Gigabybte 7300GS passziv  vga,  120GB IBM/Hitachi vinyo, LG 4120b DVD iro, 19" Samsung SyncMaster 193P+ TFT, Terratec 400 TV Tuner, 420W Chieftec...

#1416 Felhasználó inaktív   ramses 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 20:24

Idézet: bmw - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 19:40

Hm, hat nem Plextorom van.:)
Lg.:)

Hát túlíráshoz az lg nem lesz valami acélos... Mondjuk másra sem, de ez az én véleményem.

#1417 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 09. 17. 02:40

Sziasztok!

Innen
szeretnék kb 50 DVD+R lemezt venni. Melyiket ajnáljátok ? Illetve valaki eltudná magyarázni, hogy mi alapján lehet eldönteni melyik alapanyaga a legjobb ? Hallottam, már RITEK G05, RITEK R03, MCC-RŐL, MBI-RŐL, DE nem tudom pontosan milyen szabványok ezek, és melyik a legjobb. Amúgy ezeket itt találtam.

#1418 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 06:53

Bevallom, nem értek hozzá. De hosszas fórumolvasgatás után ilyenből vettem egy nagyobb kupaccal, és rendkívűl nagyon jónak bizonyultak. Használva is, tesztelve is. (Plextools)

#1419 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 09. 17. 11:59

Egy gondom még van. Nem Budapesti vagyok, de sűrűn járunk fel, így megtudnánk takarítani a csomagküldési díjat, ha lenne személyes átvételi lehetőség. Ti tudjátok véletlen ennek, vagy más hasonló boltnak a címét ahol van személyes átvételi lehetőség ? Ha ezen kivül másik boltot tudtok ahol van, jó lenne, ha a webhelyét is megtudnátok adni ;)

#1420 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 12:13

http://dvdr.atw.hu/

Itt van személyes átvételi lehetőség, nagyjából el is tudnám mondani, hol van, de hátha nem véletlenül nem reklámozzák a webhelyükön sem... Telefonon biztosan útba igazítanak. (A Blahától egy köpésre, csak hogy be tudd lőni, útba esik-e egyáltalán.)

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.