HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#1621 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 23. 14:26

Idézet: balazs-_ - Dátum: 2005. okt. 23., vasárnap - 14:54

P3 mas gépen lehet tesztelni PI/PO hibákat illetve Jitter-t? Nero CDDVD Speed-del? (olyan meghajtóval persze ami támogatja a teszteket).
mert visszaolvasási tesztet nem lehet. azt tudom vagyis gondolom, mert ugye 16X-os sebseggéshez 22MB os átvtel szükséges. P3-mas gépen meg 5 MB az átvitel vagyis azon a gépen ahol tesztelni akarok. 5MB átviteli seb. elég a PI/PO teszteléshez illetve a jitterhez? vagy ottis 16Xosan pörgeti? :confused:

Egy normálisan telepített, az ODD meghajtót legalább UDMA-2 módban kezelő P3-as gépen simán mehet a 16x-os olvasás/írás, nem tudom ezt az 5 MB-os átvitelt honnan vetted. A minőségi tesztek meg amúgy is jellemzően alacsonyabb sebességgel történnek, szóval végképp nem értem, mit akarsz.

#1622 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 17:06

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. okt. 23., vasárnap - 15:26

Egy normálisan telepített, az ODD meghajtót legalább UDMA-2 módban kezelő P3-as gépen simán mehet a 16x-os olvasás/írás, nem tudom ezt az 5 MB-os átvitelt honnan vetted. A minőségi tesztek meg amúgy is jellemzően alacsonyabb sebességgel történnek, szóval végképp nem értem, mit akarsz.

Total Comamdnebrn kiirja az átviteli sebsséget ha másolok valamit.
pl Winyóról ha másolok egyik meghaktorol a másikra akkor: elkezdni 15 MB/s-el másolni majd szépen csökken-csökken és megáll 5MB/s -nél és a file hátralévő 97%-át 5MB/s el másolja. ebből következtettem arra hogy a gép erre az 5MB os átviteli sebsességre képes. ezért kérdeztem hogy tud-e 16X-osan olvasni ilettve tud e tesztelni megfelelően.

#1623 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 06:43

Idézet: balazs-_ - Dátum: 2005. okt. 23., vasárnap - 18:06

pl Winyóról ha másolok egyik meghaktorol a másikra akkor: elkezdni 15 MB/s-el másolni majd szépen csökken-csökken és megáll 5MB/s

A TotalCommander 6.x-ben az opcióknál a másolás rész környékén át kell valamit állítani, és a másolási sebesség 5MB/s-ről 20MB/s-ra nő. (p4-es gép 80 Gigás winyóval legalábbis)
A bufferelést kell kikapcsolni ha jól emléxem. Csak most ezen a csóri gépen nem tudom megnézni.

#1624 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 07:00

Sziasztok, reggelt!

Nem nagyon akarokvisszaolvasni a rengeteg oldal között. A problémám az, hogy TDK TTG02-es lemezt vettem legutóbb, és az első hengert csak 4x-esen írtam ki egy LG GSA4040b íróval. A második hengert már PIO DVR-108-as íróval akartam megírni, 6x-írással.  De nem sikerült. És ez így ment folyamatosan . Sem 6x, sem 8x írást nem volt hajlandó elfogadnia lemez, csak 4x-est.

a végeredmény 25 lemezből 12 x@r lett.  :( Valaki találkozott már ilyennel? Vagy csak egyedi a problémám?  :rolleyes: Más lemezt tökélletesen ír 6x és 8x -esen az íróm...

para Tomi Filth

#1625 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 10:11

Idézet: Tomi Filth - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 8:00

Sziasztok, reggelt!

Nem nagyon akarokvisszaolvasni a rengeteg oldal között. A problémám az, hogy TDK TTG02-es lemezt vettem legutóbb, és az első hengert csak 4x-esen írtam ki egy LG GSA4040b íróval. A második hengert már PIO DVR-108-as íróval akartam megírni, 6x-írással.  De nem sikerült. És ez így ment folyamatosan . Sem 6x, sem 8x írást nem volt hajlandó elfogadnia lemez, csak 4x-est.

a végeredmény 25 lemezből 12 x@r lett.  :( Valaki találkozott már ilyennel? Vagy csak egyedi a problémám?  :rolleyes: Más lemezt tökélletesen ír 6x és 8x -esen az íróm...

para Tomi Filth

Ilyen még a ritekg05- össel se fordult elő  :rolleyes:

#1626 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 10:32

Idézet: enzimke - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 11:11

Ilyen még a ritekg05- össel se fordult elő  :rolleyes:

Hát nah!  :(

Énsenem hallottam még sosem ilyenről... De most tény, hogy csinálja... Amikor a bevezetés részt írja, akkor közvetlen utána ha a sebesség lecsökken, akkor már tutira nem tudja írni... Olyan, mintha nem lelné a szektorokat. A hibaüzenet amugy:

...768-799 írhatatlan szektor... valami ilyesmi, nemtom pontosan, mert nem emlékszem...  :(

#1627 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 10:48

Idézet: Tomi Filth - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 11:32

Hát nah!  :(

Énsenem hallottam még sosem ilyenről... De most tény, hogy csinálja... Amikor a bevezetés részt írja, akkor közvetlen utána ha a sebesség lecsökken, akkor már tutira nem tudja írni... Olyan, mintha nem lelné a szektorokat. A hibaüzenet amugy:

...768-799 írhatatlan szektor... valami ilyesmi, nemtom pontosan, mert nem emlékszem...  :(

Egy hengerrel próbálkoztál vagy többel? Egy-kétszer fordult már elő hogy egy hengerben nagyobb %-ban voltak xar lemezek mint jók, de a többi henger jó volt.Mondjuk nem tudom az is minek tudható be.

De majd jönnek a vérprofik és megmondják :)

#1628 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 11:01

Idézet: enzimke - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 11:48

Egy hengerrel próbálkoztál vagy többel? Egy-kétszer fordult már elő hogy egy hengerben nagyobb %-ban voltak xar lemezek mint jók, de a többi henger jó volt.Mondjuk nem tudom az is minek tudható be.

De majd jönnek a vérprofik és megmondják :)

eddig két hengert írtam el, az elsőt csak 4x-esen, tehát arról nem tudjuk, hogy csinálta-e volna.

De ezt a hengert próbáltam gyorsabban csak eddig. Ha ezt produkálja a következő is, nemtom mit csinálok!  :rolleyes:

#1629 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 11:47

Idézet: balazs-_ - Dátum: 2005. okt. 23., vasárnap - 18:06

pl Winyóról ha másolok egyik meghaktorol a másikra akkor: elkezdni 15 MB/s-el másolni majd szépen csökken-csökken és megáll 5MB/s -nél és a file hátralévő 97%-át 5MB/s el másolja. ebből következtettem arra hogy a gép erre az 5MB os átviteli sebsességre képes. ezért kérdeztem hogy tud-e 16X-osan olvasni ilettve tud e tesztelni megfelelően.

Néha segít a "Kompatibilitási mód" bekapcsolása az adott betűjelű meghajtókra.

#1630 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 15:11

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. okt. 23., vasárnap - 13:24

A DVD-Video formátum legjobb tesztelése, ha egy RW-re kiírod és kipróbálod az asztaliban. Ha van egy vélhetően jó image fájl, akkor az ellenőrzést követően miért csinálsz a kimásolt tartalmából újra image-et? Nem egyszerűbb az eredeti image-et kiírni?  :confused:

Egyszerű kis példa:
Imagét újraírhatóra > be az asztaliba ,ha nem jó /el se indul/ akkor rossz .
De mi van, ha a lejátszó túl jó és gond nélkül visszi a lemezt, berakva egy régebbibe ott meg nem indul !!!
Tehát ezért nem bízok magában az asztalon való tesztelésben!
Amit írtam eljárást az 99%-ban bevált ..... de ha tud vki jobbat, megköszöbnöm!

#1631 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 17:02

Idézet: Prometheus - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 16:11

Egyszerű kis példa:
Imagét újraírhatóra > be az asztaliba ,ha nem jó /el se indul/ akkor rossz .
De mi van, ha a lejátszó túl jó és gond nélkül visszi a lemezt, berakva egy régebbibe ott meg nem indul !!!
Tehát ezért nem bízok magában az asztalon való tesztelésben!
Amit írtam eljárást az 99%-ban bevált ..... de ha tud vki jobbat, megköszöbnöm!

Hát olyan asztaliban kell kipróbálni, ami 100% DVD-Video kompatibilis (márkás lejátszók többsége ilyen), és nem játssza le a lemezt, ha valami gikszer van vele - ennél jobb megoldás nincs. Minden egyes image-et átmókolni a PGCEditen, lehet hogy szerinted a legjobb, valójában a legrosszabb megoldás (mondom én, aki részben DVD-Video authoringgal keresem a kenyerem). Ami működik, azt nem kell javítgatni.

#1632 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 22:38

Érdekes hasonlóságot fedeztem fel azonos típusú lemez különböző íróval és eltérő sebességen megírt két példányának minőségellenőrző tesztje között.
A lemez Philips márkanéven árult RITEK-R03. Az első kép a Pioneer DVR-110D által 6X sebességen, CLV módban megírt lemezt mutatja:

Csatolt fájl:

#1633 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 22:41

A második lemezt BenQ 1640 BSLB FW-rel, 8X sebességen, P-CAV-ban írtam (az előzőnél a Pioneer 1.22-es FW-rel írt). Szinte azonos helyeken vannak a PIE és PIF csúcsok is. Ennyire hasonlít két íróval is az azonos gurigából vett lemez?

Csatolt fájl:

#1634 Felhasználó inaktív   MocsokMóqs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 22:46

Szia PPeter!

Volna egy kérdésem.
Szal.. a napokban vettem DVD lemezekett... Verbatim Whitepearl +R 8X.. CMC médiakóddal.
Írás közben volt amikor, úgy leesett az írási sebesség, hogy egy pillanatra 0X-et írt ki, no meg olyan volt közben a hangja mint egy ufonak. hujihuji stb...
Íróm egy NEC-3520-as, igaz buher fw-vel, de eddig a verbatim mcc-s lemezeket 100%-san vitte.
Kicseréltettem a lemezeket, sajnos én nem tudtam menni, így akit küldtem, simán megetették más lemezekkel.
Ugyan verabtim lemezeket kapott, de -R-set és TYG02 médiakóddal.
Ez volt a mese része.. most jönne igazából a kérdés.. írtál régen olyat, hogy hamis verbatim lemezek a piacon. Én is találkoztam velük, sajnos személyesen. Na most a kérdés az, van-e infod arról, hogy újra lehet ilyen szemetet kapni vagy sem.
Ezek amiket rásóztak az illetőre és így rám, Verbatim -R 8X TYG02.
Kibontottam a csomagolást, furcsa volt, hogy műanyag főlia nem olyan kemény, ahogy összegyűrtem. Igaz rajta volt a  DER GRÜNE PUNKT-os jel. 25-ös hengerben volt, de a henger szürke színű volt és ahogy én emlékszem rá, verbatim fekete színű műanyag hengeren szokott lenni. A papírja korrektnek tűnt, szal nem az az újrahasznosított papír. Nyomtatás az oldalán is korrekt volt. A lemez felülete már elég érdekesnek tűnt, mintha sokkal érdesebb lenne rajta a label rész, mint egy sokkal régebbi 8X -R -es  MCC 02RG20 Verbánál(hamisgyanús lemezek előtti időszakból). Aztán, más rajta a betűtípus. Végül oldalról megnézve a lemezeket, ahogy a hengeren vannak, hát, hogyan is mondjam... mintha megrágták volna őket. Szal elég csúnyán néznek ki. Természetesen az írható felület színe is más.
Eddig 3dbot írtam meg. 2-nél a decrypter 1-1 hibát írt írásnál, retryt kellett nyomnom, szal 1 db lett teljesen kifogástalan.

Válaszodat előre is köszi !

#1635 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 22:48

PPeter az lenne a kérdésem hogy miért nem teszel fel sosem a burn.hu oldaladra oylan lemezteszteket, amelyeket lassabban irtál mint a lemez MAX sebessége? ( ha azér tnem mert az átlagos felhasználo csak beteszi a lemezt és max sebsségen megirja és ezt kell figyelembe venned ), akkor azt kérdeztem hogy nem is fogsz a jövöben sem feltenni oylan teszteket amelyek lassabban vannak irva?  mert nemtom mások hogy vannak vele de pl én akinek nicns lehetősége letesztelni a megirt lemezt, szivesen látnám a különbségeket 4X-esen megirt lemet illetve 8X-osan megirt lemez között... :D  :respect:

Szerkesztette: balazs-_ 2005. 10. 25. 22:49 -kor

#1636 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 08:11

Sziasztok

Akiknek van tapasztalata több író használatában, tudna ajánla vmit, hogy manapság milyen írót érdemes venni. Jó lenne ha 20 eFt alatt lenne, és a lényeg a minél frankóbb DVD írás, vagyis hogy a felírt adatok a lehető legnagyobb biztoságban legyenek (persze tudom ez nem csak az írón múlik, de azért amenniyre az ár is engedi szeretném erről az oldalról biztosítani a feltételeket.)

Előre is köszi a tanácsokat.

#1637 Felhasználó inaktív   Szijy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 26. 08:37

Nekem a Ritek-G05 nem jott nagyon be...:
600 (LG4120 B-s dvd iroval megirt lemezbol) 26 rontott.
Nem fizikailag van problema, tehat a felulete nem karcolt, hanem egyszeruen eltunt az adat.. :down:
Ugyhogy igy vegyetek Arita lemezt...

#1638 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 09:04

Idézet: Szijy - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 9:37

Nekem a Ritek-G05 nem jott nagyon be...:
600 (LG4120 B-s dvd iroval megirt lemezbol) 26 rontott.
Nem fizikailag van problema, tehat a felulete nem karcolt, hanem egyszeruen eltunt az adat.. :down:
Ugyhogy igy vegyetek Arita lemezt...

Nekem is volt 4120-as íróm,szerintem  :down: .Ritek G05-öt amikor még "jó" volt akkor se írta normálisan,csak a g04-es lemezeket.Folyamatosan rontotta a lemezeket már egy idő után (mármint a többi fajtát is) garanciába cserélték 4163-ra közben vettem egy PIO 109D-t(ez volt februárban),ezzel a mai napig kb 1200 db ARITA DVD-R 8x-ost írtam meg,semmi gondom nem volt velük kb. 2-3 héttel ezelőttig.Most már én sem ajánlom az ARITA-t,ugyanis az újabban vásároltak között rengeteg foltos,megfolyt lemez volt.Kettőről meg eltünt az adat.
Amúgy meg G05-ösök sem egyformák,a RIDATA és a TRAXDATA jónak tűnik,utóbbit már többen is dícsérték hogy jó lemez.
qtyqrutty.Lógaki,kilóga...Logika !!!
AMD Athlon™ XP2400+,Asrock K7S8X,Samsung 2x512 DDR400,GeForce4 MX440,Samsung 160Gb/7200/2M,Hitachi 160Gb/7200/8M,Pioneer DVR-109,LG GSA4163B,Codegen 300x,Sampo Alphascan 777,Canon MPC 190

#1639 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 09:39

Idézet: MocsokMóqs - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 23:46

Szia PPeter!

Volna egy kérdésem.
Szal.. a napokban vettem DVD lemezekett... Verbatim Whitepearl +R 8X.. CMC médiakóddal.
Írás közben volt amikor, úgy leesett az írási sebesség, hogy egy pillanatra 0X-et írt ki, no meg olyan volt közben a hangja mint egy ufonak. hujihuji stb...
Íróm egy NEC-3520-as, igaz buher fw-vel, de eddig a verbatim mcc-s lemezeket 100%-san vitte.
Kicseréltettem a lemezeket, sajnos én nem tudtam menni, így akit küldtem, simán megetették más lemezekkel.
Ugyan verabtim lemezeket kapott, de -R-set és TYG02 médiakóddal.
Ez volt a mese része.. most jönne igazából a kérdés.. írtál régen olyat, hogy hamis verbatim lemezek a piacon. Én is találkoztam velük, sajnos személyesen. Na most a kérdés az, van-e infod arról, hogy újra lehet ilyen szemetet kapni vagy sem.
Ezek amiket rásóztak az illetőre és így rám, Verbatim -R 8X TYG02.
Kibontottam a csomagolást, furcsa volt, hogy műanyag főlia nem olyan kemény, ahogy összegyűrtem. Igaz rajta volt a  DER GRÜNE PUNKT-os jel. 25-ös hengerben volt, de a henger szürke színű volt és ahogy én emlékszem rá, verbatim fekete színű műanyag hengeren szokott lenni. A papírja korrektnek tűnt, szal nem az az újrahasznosított papír. Nyomtatás az oldalán is korrekt volt. A lemez felülete már elég érdekesnek tűnt, mintha sokkal érdesebb lenne rajta a label rész, mint egy sokkal régebbi 8X -R -es  MCC 02RG20 Verbánál(hamisgyanús lemezek előtti időszakból). Aztán, más rajta a betűtípus. Végül oldalról megnézve a lemezeket, ahogy a hengeren vannak, hát, hogyan is mondjam... mintha megrágták volna őket. Szal elég csúnyán néznek ki. Természetesen az írható felület színe is más.
Eddig 3dbot írtam meg. 2-nél a decrypter 1-1 hibát írt írásnál, retryt kellett nyomnom, szal 1 db lett teljesen kifogástalan.

Válaszodat előre is köszi !

Bár nem nekem címezted, de szeretnélek megnyugtatni, hogy a TYG02 Verbatim lemez nagy valószínűséggel nem hamis, így nem vágtak át. Sőt, ez talán jobb minőségű lemez mint a CMC-s volt, feltéve hogy igazi.

Nem írtad, hogy milyen sebességgel írtál, de a megállás-felpörgés könnyen lehet a Z-CLV írásmód jele, amit a 3540-es 6-8-12X sebességeknéél alkalmaz. Ha 4X sebességnél is csinálja, akkor az nem természetes. Én a Liggy-féle RPC1 + bitsetting FW-t javaslom, a L&D féle W-s veszélyes is lehet.

#1640 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 09:41

Idézet: Picassu - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 9:11

Akiknek van tapasztalata több író használatában, tudna ajánla vmit, hogy manapság milyen írót érdemes venni. Jó lenne ha 20 eFt alatt lenne, és a lényeg a minél frankóbb DVD írás, vagyis hogy a felírt adatok a lehető legnagyobb biztoságban legyenek (persze tudom ez nem csak az írón múlik, de azért amenniyre az ár is engedi szeretném erről az oldalról biztosítani a feltételeket.)

SZVSZ az NEC-Pioneer/Asus-BenQ/Philips-Plextor márkájú írókkal nem lehet gondod, ha jó minőségű lemezekkel eteted őket, és megfelelően választod meg az írási sebességet.

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.