idézet:
Ezt írta NeoMaN:
Idézet
Ezt írta karlos:
[qb]
Sajna az a baj, hogy még a nero-t el sem indítom, már akkor hallom hogy csikorgatja a lemezt, és tudom, hogy nem, fogja felismerni...
Kétségbe vagyok esve..
Nálam se olvassa be azonnal a lemezt,egy pár másodpercet várni kell.Ez a "csikorgás" érdekes,nem hallottam hogy lenne valami hangja,mondjuk nem igazán figyeltem.Ha hazaérek meghallgatom.
Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról (IV.)
Elküldve: 2003. 10. 13. 13:23
Elküldve: 2003. 10. 13. 13:40
idézet:
Ezt írta karlos:
Nálam se olvassa be azonnal a lemezt,egy pár másodpercet várni kell.Ez a "csikorgás" érdekes,nem hallottam hogy lenne valami hangja,mondjuk nem igazán figyeltem.Ha hazaérek meghallgatom.[/quote]
Az a helyzet, hogy ha el kezdi csikorgatni, akkor már előre tudom, hogy nem fogja felismerni a DVD-R -t.
Ha pár másodbpercen belül leáll a tekergetés, akkor tudom, hogy jó lesz.
Nem értem. Már azt is csináltam, hogy betettem az írható DVD-t, felismert, kivettem, újra betettem, csikorgatás, nem ismerte fel. MI ez??
Greenpeace ...mivel csak ez az egy Föld létezik
www.greenpeace.hu
Elküldve: 2003. 10. 13. 14:31
idézet:
Ezt írta QuToR:
Sziasztok!
Következő a problémám: DVD2DVDR-nél folyamatosan a "Too many frame droops" (remélem jól írtam) üzenetet kapom, illetve nem is a dvd2dvdr, hanem az ifoedit írja ki authoringnál. Rájöttem arra, hogy akkor van ez, ha 3-4 vagy több felíratot hagyok a filmhez. Ha 1-et akkor is van ilyen, de ha kevesebb mint 10 hibaüzenetet kapok, akkor még megcsinálja az authoringot. Az ifoedit a logfiléba a következő üzeneteket teszi: "Stream xx : data will too arrive too late."
Miért van ez??? Illetve mi van akkor , ha én több felíratot is szeretnék a filmre tenni????
QuToR
:confused: :confused: :confused:
[/quote]
Valaki nekem is tudna segíteni???
Q
:)
Elküldve: 2003. 10. 13. 15:24
idézet:
Ezt írta QuToR:
Valaki nekem is tudna segíteni???
Q[/quote]
A. próbáld ki a 0.96-os Ifoeditet
B. használd a Scenaristot vagy a Maestrot
C. fittyet hánysz a hibaüzenetekre
D. mégiscsak alább adod
Üdv!
Elküldve: 2003. 10. 13. 15:57
Nem tudja valaki véletlenül hogy honnan tudnék szerezni DiscJuggler vagy Recordnow max progit? Lehet hogy összeokádta magát a nerom!
Előre is köszi!!!!!!!
Elküldve: 2003. 10. 13. 16:03
Dehogynem:
[url="http://"http://www.padus.com/resources/purchase.php"]http://www.padus.com...es/purchase.php[/url]
[url="http://"http://www.stompinc.com/recordnowmax/index.phtml?stp"]http://www.stompinc....index.phtml?stp[/url]
És még mielőtt esetleg reklamálnál, hogy nem ilyen beszerzési forrásra gondoltál, csak szólok, hogy ez nem warez fórum.
Elküldve: 2003. 10. 13. 17:48
Egy kiskerben most láttam 6-os angol nero oem-et 1200ért! Nekem túl olcsónak tűnik, de ki tudja.
Elküldve: 2003. 10. 13. 18:06
idézet:
Ezt írta mackosajt111:
A. próbáld ki a 0.96-os Ifoeditet
B. használd a Scenaristot vagy a Maestrot
C. fittyet hánysz a hibaüzenetekre
D. mégiscsak alább adod
Üdv![/quote]
De nem emiatt csúszik el a felírat???? Egy darabon siet, aztán jó lesz.
????
Q
:)
Elküldve: 2003. 10. 13. 18:19
idézet:
- A DVD2DVD-R-ben melyik iDCT algoritmust érdemes használni (a legjobb képminőség érdekében)?
- MPEG2DEC2.DLL-t, vagy az MPEGDecoder.DLL-t használjátok?
- A tömörítendő film(+feliratok+hang) mérete alapján a progi megadja a bitrate értékeket. A minimum értéket engedi az átlag szintjére megemelni, a maximumot is engedi növelni.
A CCE a progi által adott értékekkel számol, vagy az általam maximum-ra állított értékekkel?
- Véleményetek szerint mekkora a 'maximális' filmhossz, amelyet még jó képminőséggel át lehet tenni egy DVD-R-re?
(Valaki említette, hogy egy bizonyos háromórás film tömörítés után még nézhető maradt. Egy másik 3 órás filmnél nálam a minimum (bitrate) érték kb.2500 körül volt és a maximum meg sem közelítette az 5000-et... ) [/quote]
Nem hiszem, hogy ennyi szakértő közül senki sem használja a DVD2DVD-R-t a CCE-vel párosítva...
A 2.67-es CCE-hez van valakinek 'használati útmutatója', hogyan kell a legjobb minőségre beállítani? Esetleg leírná valaki (akár a mail-emre)?
Köszi előre is!
Elküldve: 2003. 10. 13. 20:20
Hogy lehet megoldani ezt egy Dvd2dvd-r (cce) és egy dvd decrypter segítéségével... vagy bármi mással, ami szép eredményt hoz.
2. kérdés...
LG 4040B író... most vagy az író rossz... vagy a lemez gagyi? Princo 4x (4xm) valahogy elég nehézkesen írja. Lehet hogy egy firm frissítés megoldja majd a gondot? Továbbá a Ritek -RW 2x-es lemezét sem igazán írja.... haver Pio-ja bezzeg igen, na mondom leformázom a NERO-val, erre kiírja egy idő múlva hogy "PMA UPDATE FAILURE" és a lemez azóta "konyec"....
Van itthon még 2db Ritek G04 (Arita szitázás) ez állítólag jó hozzá... bár drágább a Princo-nál, vagy csak szar ez a 4XM szériaszámú???
Választ előre is köszi
Elküldve: 2003. 10. 13. 20:28
idézet:
Ezt írta nimfas:
Engem az érdekelne, hogyan lehet úgy másolni egy dvd-t, hogy a menü is megmaradjon, de a film is újra legyen kódolva, lévén egy dvd-re nem fér fel a 8-9GB
Hogy lehet megoldani ezt egy Dvd2dvd-r (cce) és egy dvd decrypter segítéségével... vagy bármi mással, ami szép eredményt hoz.[/quote]
Én az alábbiakkal írtam egy lemezt:
- kikódolás DVD Decrypterrel file módban mindent
- átkódolás DVD Shrink 3.05b-vel, ez már szép képet adott, csak be kell jelölni a tesztelési szakasz lefuttatását, így jobb képet ad.
- az átkódolt anyagot felírtam +R/+RW-re Nero 5.5.10.54-el DVD Video módban.
És lőn, olvasta eddig pár lejátszó elsőre...
Elküldve: 2003. 10. 13. 20:30
idézet:
Ezt írta Yoisten:
Ha dobozos írót vesz az ember, könnyen kaphat benne egész használható íróprogyt. Ha zacsisat, akkor lehet kapni oem nero-t (mást nemigen láttam még) cirka egy doboz cd áráért. Kis előregondolással nem kell feltétlen huszonezerért dobozos verziót venni utólag, ami nem kötött semmilyen hw-hez.
Egy kiskerben most láttam 6-os angol nero oem-et 1200ért! Nekem túl olcsónak tűnik, de ki tudja.[/quote]
Csak óvatosan! Ugyanis amióta az Express megjelent Neroéknál, azóta kis hazánkban szinte nem lehet OEM-ként CSAK Nero Expresst kapni! Sima Nero nem kapható! Én is becsókoltam, Nero 6-ként reklámozzák és Express lett belőle... A tok hátulján nézd meg mit veszel, vagy dobozos verziót vegyél, ami tuti Nero és nem Express
Elküldve: 2003. 10. 13. 20:44
dvd.shrink.3.0 nem hoz túl fényes eredményt.... nekem a InstantCopy 8 szebb képet produkál, a DVD2DVD-R.1.5.1. pedig a legszebbet, mivel a CCE-vel dolgozik... bár ennek ára van, sokkal tovább csinálja, de hát vmit valamiért.
Ezzel az a gond, hogy a menüt azt nem másolja, csak magát a filmet
További megoldás keresek erre, és a másik kérdésemre is.
Elküldve: 2003. 10. 13. 20:45
idézet:
Ezt írta Brett Shaw:
Hali!
Egy gyors kérdés. Hogy lehetne rávenni a DVD Maestro-t arra, hogy "megegye" a .SUB .SUP kiterjesztésű feliratfájlokat? Mert csak .SON-t .SLT-t vagy mi a rákot fogad el.Viszont a meglévő rip programjaim vagy sub-ot vagy sup-ot csinálnak.
Vagy valami konverter? Ami átalikitja a sub-ot? Létezik ilyesmi?[/quote]
sewhogy. son-t és slt-t támogat és annyi. ha megvannak a felirataid textben, praktikusan srt formátumban 8a subrip-pel lehet helyre, tétre, színre helyes srt-t is csinálni) akkor a subtitle workshop-pal konvertálhacc son és slt formátumra pl.
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2003. 10. 13. 20:48
idézet:
Ezt írta nimfas:
Engem az érdekelne, hogyan lehet úgy másolni egy dvd-t, hogy a menü is megmaradjon, de a film is újra legyen kódolva, lévén egy dvd-re nem fér fel a 8-9GB
Hogy lehet megoldani ezt egy Dvd2dvd-r (cce) és egy dvd decrypter segítéségével... vagy bármi mással, ami szép eredményt hoz.
[/quote]
nos ez vagyon a dvd másoló szakkör szaktopicja. nagyon szép detailed leírások vannak ezen topik elején illetve a topik előző fejezetében.
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2003. 10. 13. 21:32
idézet:
Ezt írta Mykee:
Csak óvatosan! Ugyanis amióta az Express megjelent Neroéknál, azóta kis hazánkban szinte nem lehet OEM-ként CSAK Nero Expresst kapni! Sima Nero nem kapható! Én is becsókoltam, Nero 6-ként reklámozzák és Express lett belőle... A tok hátulján nézd meg mit veszel, vagy dobozos verziót vegyél, ami tuti Nero és nem Express[/quote]
Igen, ez valóban lemaradt. Nekem is express van amúgy, de még egy topicban sem sikerült senkinek megmondani, hogy mi az amit általános (vagy akár spec) célra nem tudok megcsinálni az expressel. Kezelni ezt pofonegyszerű szerintem.
Persze attól, hogy nálam bejött másnál nem biztos, hogy szuperál. Mindenesetre az online rendelt serial a full nerohoz 12ropi körül van, boltban itthon 20környékén láttam a dobozos Nero-t. Ennyit nekem nem ér meg és nem csodálom, ha másnak se.
Elküldve: 2003. 10. 13. 21:40
Elküldve: 2003. 10. 13. 22:45
idézet:
Ezt írta narumon:
No a következő van feleim. Universal lemezek eddig a Toshibámba teljesen kifogástalanok voltak. Vettem Pio106-ot azonmód frissitettem is a firmwaret 1.07-re vagy mi az uccsó. Ugyanazok a universal lemezek és asztaliban az utolsó 2-3 chapter szaggat, több lejátszóban is. Eddig toshiba iróval ilyet soha nem csinált és most sem csinálja. A furcsa hogy haver ugyanezt a lemezt az ő Pio irójával simán megirja és jól is lehet lejátszani. Neki azt hiszem gyári firmware van ami régebbi. Lehet hogy ez a firmware a szar? Találkozott már valaki ilyennel? Esetleg lehet ezeket a driveokat downgradelni?[/quote]
Mi a kódja az universalnak és hányszorosan írtad meg? Nekem az alap fw van benne, de mint írtam a topicban, nem láttam még okot rá, hogy frissítsem.
Elküldve: 2003. 10. 13. 23:00
Emberek van egy kis gondom.
Toshiba SD-R5112. És nem hajlandó egyik program sem lassabban írni a 4x-esnél kivéve a nero-t.
Pedig ismerik is a lejátszót is meg minden.
(Alcohol,RecordNowMax)
Ötlet?
Elküldve: 2003. 10. 14. 00:39
idézet:
Ezt írta PPeter:
Szinte csak a Ricoh alapú DVD+RW írók tudják, utóbb kiderült, hogy valamelyik Sony íróhoz is felajénlja a Nero, de ezt nem tudom megerősíteni, így 100%-os biztonsággal csak a Ricoh marad.[/quote]
A HP írókhoz is felajánlja,vagy a NEC-ből HP-ra alakított írokhoz.

Súgó
A téma zárva.