HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról (II.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról (II.) Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   QuToR 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 02. 23. 08:30

idézet:
Ezt írta PPeter:
Kedves QuToR,

Nem hangulat kérdése, hanem egyrészt volt egy kis időm, másrészt ez olyan kérdés volt, amire szívesen válaszolok, mert olyasmit feszeget (home videóanyagok DVD-re rögzítése) ami végre kicsi elüt a "szokásos" iránytól, és szerintem sokan kíváncsiak erre (is).

Ami a Te kérdésed illeti, sajnos nem tudok univerzális leírást adni hozzá, én pl. teljesen nulláról szoktam a menüt (és az egész DVD-t) felépíteni. Hogy ezt miképp lehetne megoldani (elkerülni), másképp csinálni (IFOEDIT meg hasonló progik használatával, az eredeti DVD menüjének anyagát kibuherálva) azt sajna nem tudom, mert nem használom ezen progikat.

Gyári DVD-k megberheléséhez, rippeléséhez meg amúgy sem szoktam részlétes tippeket, segítséget adni, még privátban sem, mert már volt, aki visszaélt a bizalmammal, és mások előtt ezt igen félreérthetően vezette elő, aminek az lett a vége, hogy engem cseszegettek, jól :(.
[/quote]

PPéter!

Nem akartalak, megsérteni és semmi hátsó szándékom sem volt a dologgal.

Mindenki más!
Szal, inkább az lenne a kérdés, hogy hogyan lehetne menüt buherálni a dvd-hez :)
Segítségeket előre is köszi, de rámegyek a search gombra keményen.

Q
Mindenki arra költi a pénzét amire akarja..... de ha lehet mindenki utaljon a következő számlára egy kicsit 1177.............................

:)

#42 Felhasználó inaktív   -DEXTER- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 23. 13:12

idézet:
Ezt írta QuToR:

PPéter!

Nem akartalak, megsérteni és semmi hátsó szándékom sem volt a dologgal.

Mindenki más!
Szal, inkább az lenne a kérdés, hogy hogyan lehetne menüt buherálni a dvd-hez :)
Segítségeket előre is köszi, de rámegyek a search gombra keményen.

Q
[/quote]

VOBratorral szetszed menu, majd ujbol osszerak pl Maestroban.

#43 Felhasználó inaktív   -DEXTER- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 23. 13:13

Kerdes:

CCE valoban "sokkal" szebb kepet ad, mint a TMPGENC 2passvbr-je?

#44 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 23. 13:18

Ugyanazon a gépen a TMPGEnc két menetének időigénye alatt a CCE megcsinál három vagy négy menetet és a végeredmény, nos, valóban sokkal szebb.

#45 Felhasználó inaktív   -DEXTER- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 23. 13:24

idézet:
Ezt írta PPeter:
Ugyanazon a gépen a TMPGEnc két menetének időigénye alatt a CCE megcsinál három vagy négy menetet és a végeredmény, nos, valóban sokkal szebb.[/quote]

Hm.. azt nem is tudtam, hogy gyorsabb is. Ugy latom akkor erdemesebb atallni erre. Tudsz esetleg egy jo leirast hozza?
A doom9.org-n van 2, az szerinted jo?

#46 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 23. 13:53

Doom9-en ott vannak az alapok, abból el lehet indulni. Erdemes három-négy, erősen különböző típusú képpel rendelkező, sajátos képi világú anyagból, filmből fél-félórát kipróbálni mindenféle beállítással, így nagyon hamar (legalábbis gyorsabban) meg lehet tanulni az MPEG2 tömörítés trükkjeit. Sötét tónusú filmek, effekttel megtűzdelt akciók, animációs filmek - mind más és más megközelítést kívánnak! Próbálkozni kell, sokat-sokat-sokat próbálkozni! :D

#47 Felhasználó inaktív   bobek 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 02. 23. 15:38

üdv

volna 1 nagy problémám az a helyzet hogyha smartripperrel magyar nyelvü dvd-t akarok leszedni akkor a current key-nel azt irja hogy not encrypted/igy nem jo a rippelés/ de ha angol nyelven van csak a másik dvd akkor kiirja a code kulcsokat és igy jo a rippelés,ki tudja a megoldást

előre is kőszi a válaszokat

üdv

#48 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 23. 16:04

Van egy csomó olyan magyar kiadású film amin nincs CSS (ez a másolásvédelem ugyanis pénzbe kerül, ha alkalmazni szeretné egy kiadó a filmjén). Ilyen esetben normális, ha nem talál kulcsot és minden egyes block "not encrypted" jelzéssel megy át a rippeléskor. Nézd meg a DVD Drecrypter programmal, az kiírja, hogy van-e rajta CSS (és RCE) védelem. Ha egy védelem nélküli lemezről rosszul (hibásan) jön le az anyag, akkor ott más bibi lehet. De nem is írtad le, hogy mi a baja a leszedett anyagnak? Olvashatatlan, értelmezhetetlen a DVD2AVI-nak a kapott VOB vagy M2V? Vagy mi?

#49 Felhasználó inaktív   ecet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 23. 17:07

Hi!

Félig meddig OFF leszek , sry :

A hétvégén beújítottam egy Epox 8RDA Nforce2-es alaplapra. A szívás ma kezdődött...DVD-t szerettem volna írni...rutinosan DVD betesz , írás indít...I/O error , SCSI/IDE command aborted vagy valami hasonló fogad az írás elején...természetesen azért annyit írt a lemezre hogy elcsessze azt :mad:
Fogom RW lemez...ugyanaz a jelenség...törlés megy , írás nem... :mad:
Na mondom nézzük CD írást...audio pörkölés 4*-en OK...hmmm ...DVD írás még mindig semmi :confused:
Nézem az eszközkezelőben a DVD tulajdonságokat...hoppááá..aszongya hogy SCSI cdrom...hmmm
A 2.03-as nvidia drivercsomag volt telepítve...hátezsuxx.
XP reinstall...driverkeből csak a szükséges telepít..eszközkezelőben DVD-rom OK , regiókód OK ..RW írás indit...OK...végeredmény...asztaliban és gépben is olvashatatlan lemez :mad:
A
kinek ötlete van kérem segítsen mert kimegyek az udvarra és eltemetem a hó alá az egészet :mad:
Főleg akinek esetleg ilyen chipstes alaplappal van tapasztalata.

:confused: :confused: :confused:

Sry mégegyszer az OFF-ért.
-

#50 Felhasználó inaktív   pioA06 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 23. 18:03

Aproneten amit hirdetnek feher teteju dvd-r lemezet allitolag 2 fele minosegben letezik , egyik tipus nem jo a pio105-hoz.
Mi alapjan lehet megkulonboztetni , ha igaz ez az allitas?

#51 Felhasználó inaktív   HengR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 23. 18:58

idézet:
Ezt írta TBear:

HengR:
IfoEdit-es "data will arrive..." problémát sikerült leküzdeni?

TeddyBear
[/quote]

Ifoeditben sajna nem.. Többek között az ilyen filmek miatt kezdtem el alternatív megoldásokat keresni a dvd9->dvd5 problémára. Dvd2dvdr és dvd2scvcd+maestro használok az ilyen filmekre.

#52 Felhasználó inaktív   -DEXTER- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 23. 19:51

idézet:
Ezt írta PPeter:
Doom9-en ott vannak az alapok, abból el lehet indulni. Erdemes három-négy, erősen különböző típusú képpel rendelkező, sajátos képi világú anyagból, filmből fél-félórát kipróbálni mindenféle beállítással, így nagyon hamar (legalábbis gyorsabban) meg lehet tanulni az MPEG2 tömörítés trükkjeit. Sötét tónusú filmek, effekttel megtűzdelt akciók, animációs filmek - mind más és más megközelítést kívánnak! Próbálkozni kell, sokat-sokat-sokat próbálkozni! :D[/quote]

Kofi.. :)
Tehat szivni fogok vele, mint allat, mi? :)

#53 Felhasználó inaktív   bobek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 02. 23. 20:27

ppeter

rce es css nincs rajta de az a bajom hogy ifoedit buheralas utan nem jatszhato le a film persze volt get vts sector

#54 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 23. 20:30

-DEXTER-,

Nem hiszem, hogy ezt feltétlenül szívásnak kellene nevezni. Szerintem érdemes próbálkozni, tanulgatni, mert az így szerzett tudás jóval többet ér, aktívabb tudomány, mint vakon követni egy-egy guide-ot. A leírások jó alapok, de ha meg is akarja érteni az ember, akkor muszáj - a te szavaiddal élve - szívni egy kicsit az elején.

[ 2003. február 23.: PPeter szerkesztette a hozzászólást ]

#55 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 23. 20:31

bobek, én nem ifoeditezek, de az biztos, hogy ennek semmi köze nem volt ahhoz, hogy magyar és/vagy másolásvédelem nélküli a korong.

#56 Felhasználó inaktív   -DEXTER- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 23. 20:42

idézet:

PPeter,
[/quote]

Hat akkor belevagok... aztan meglasssssuk, hogy mi lesz :)

#57 Felhasználó inaktív   bobek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 02. 23. 20:42

ppeter

meg lehet tudni te milyen progikat hasznalsz sorba,es koszi a segitsegeidet

udv

#58 Felhasználó inaktív   ecet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 23. 21:48

idézet:
Ezt írta TBear:
Sziasztok!

ecet írta:
...ha feketébe lemegy akkor itt-ott kockásodás látható (de csak a totál feket képernyőn )...mi okozhatja ?

Ilyen nálam akkor volt, ha CCE-ben 16-235-öt állítottam be. 0-255-tel jó lett.

TeddyBear
[/quote]

THX
ki fogom próbálni.
-

#59 Felhasználó inaktív   ecet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 23. 21:58

idézet:
Ezt írta PPeter:
No akkor csapj a lovak közé :D, ha minden jól megy holnap felőlem már authorálhatunk :).[/quote]

Sajnos a géppel való szívásom miatt húzodik a dolog...de az útmutatásod alapján neki fogok esni hamarosan.
Tegnap annyit tudtam csinálni , hogy a hatalmas 52 gigás file-ból kimásoltam egy pár perces darabot a Canopus file converterrel, és azzal próbálkoztam. Igy már CCE is ette átkonvertálva...csak sajnos annyi helyem most nincs hogy a teljes file-t átkonvertáljam.
Az eredeti DV avi-t megpróbáltam betölteni Virtualdubba , de a DV avi-nál nem támogatja a hangot így azzal nem tudom kimenteni belőle , ahogy írtad.
Csak úgy próbaképpen betöltöttem a Soundforge-ba és csodálkozásom közepette megette...kis képkockákat elkezdett kirakni a filmből és töltögette szépen befele , csak sajnos a mérete miatt nagyon sokáig tart...eddig itt tartok.
-

#60 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 23. 23:02

Látom más is DV-zik. :)

Nekem is gondom van.
DV-ről bedigiztem 155 percnyi anyagot. Egy koncertfelvétel, ahol a kép mellett a zene is nagyon fontos. Bedigizés után derült ki, hogy egy fontos dolog nem stimmel. A film végére elcsúszik a hang. A film elején még tökéletes, de a végére jelentős lesz a csúszás, kb 12 kocka, ami miatt élvezhetetlen lett a koncert. Sajnos nem tudom ismét bedigizni, mert már letörölték a kazettát, a koncert kis valószínűséggel sikerül úgyanúgy, mivel egy egyszeri összejövetel megörökítéséről lenne szó. Mivel tudom a hangot a képhez igazítani?

Amit próbáltam:

Vegas Video 4
a. Megcsinálom a time stretch-et, elmentem a projectet. Ellenőrzöm a hangot, tökéletes szinkron. Renderelés, majd meghökkenés. A csúszás maradt.

b. Megcsinálom a time stretch-et, elmentem a projectet. Ellenőrzöm a hangot, tökéletes szinkron. Elmentem wav-ként, betöltöm a Premiere-be a kép mellé, és döbbenet. A csúszás maradt.

Soundforge - Ebben is megpróbáltam a "nyújtást", hasonló eredménnyel.

video hossz: 233,282.000 frame/02:35:31.07
audio hossz: 233,269.789 frame/02:35:30.20

Van ötletetek, hogy mit kellene csinálnom?

.

[ 2003. február 23.: MamaSaid szerkesztette a hozzászólást ]
Mother always says, Sharing is Good

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »