HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? Értékeld a témát: -----

#1101 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 31. 22:38

Idézet: brd - Dátum: 2004. okt. 31., vasárnap - 22:27

Mi a gond? Egy átlagos windows partíciót feltételezve kb. negyed óra egy winyó csere XP alatt (másolással együtt)...

Próbálj meg visszaolvasni is kicsit. :D
A "khm..." utáni idézet eredetijét abban a hozzászólásomban találod, amire nyunyu válaszolt. :omg:

#1102 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 31. 23:04

Visszaolvastam. Valószínűleg itt "fordultam tévútra":

Idézet

Biztos, hogy annyival gyorsabb a Samu a Barracuda IV-nél, hogy érdemes legyen pöcsölni a rendszer-reinstallal? Szerintem nem.

Számodra ez az idézet mit jelent? (Avagy inkább: mit akartál írni vele?)
Számomra azt, hogy winyócsere esetén rendszer-újratelepítés szükséges a winyócseréhez.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1103 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 31. 23:54

Idézet: brd - Dátum: 2004. nov. 1., hétfő - 0:04

...
Számodra ez az idézet mit jelent? (Avagy inkább: mit akartál írni vele?)
...

Egyértelmű. Nincsen mit magyarázni rajta. Főleg az ominózus hozzászólásom egészét elolvasva. Vagy friss oprendszert húz fel Locutus - ekkor nem érdemes vesződni vele. Ha meg tükrözi a mostanit, akkor mind1. De ott van a hozzászólásomban, nem értem mi olyan bonyolult ebben... :think:
Általában nyilvánvaló, hogy mit akarok írni - igyekszem érthetően fogalmazni.

Idézet

Számomra azt, hogy winyócsere esetén rendszer-újratelepítés szükséges a winyócseréhez.

Szerinted. :omg:
Nem kéne belemagyarázni a dologba mindenfélét, csak azért, mert elnézted a nyunyunak írt hozzászólásomat, és árnyékra vetődtél. Mindenkivel megesik. :omg:

Szerkesztette: Etele 2004. 11. 01. 00:00 -kor

#1104 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 01. 01:19

Idézet: Etele - Dátum: 2004. okt. 31., vasárnap - 20:31

Khm...

Idézet

persze ha nem friss oprendszert akarsz felhúzni, hanem tükrözni a mostanit, akkor nem szóltam.

:omg:

Amikor elkezdtem irni a hozzaszolasomat, akkor meg nem volt ott!!!

#1105 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 01. 11:55

[quote name='nyunyu' date='2004. nov. 1., hétfő - 2:19']
:omg: [/QUOTE]
Amikor elkezdtem irni a hozzaszolasomat, akkor meg nem volt ott!!! [/quote]
20:33-kor szerkesztettem bele (hogy ne legyen félreértés :) ), te pedig 20:37-kor írtad a hozzászólást. :think:
Ezek szerint elkerültük egymást. :) :D

Van ilyen. :)

Visszatérve: te tényleg olyan lassúnak érezted a Barracuda IV-et? Mert én mikor azt használtam, nem. :think: Lehet, hogy az én "igénytelenségem". :) 

#1106 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 01. 17:49

Na mielőtt miattam estek egymásnak itt, tisztáznám a kérdéseiteket :)

Nos a B4 egyátalán nem lassú, nincs különösebb gondom vele. Csak a 80GB kicsit szűk lett már, és sulinetet úgyis ki akarom használni még idén valamire.
Szal ezért figyel be MELLÉ egy 160-as samsung.

A windows reinstallt illetően viszont dilemmában vagyok még.
pro:
1. tiszta rendszer
2. friss driverek
kontra:
1. utálok ezzel tökölni
2. minden progit újra kell húzni, és jó sok van belőlük
3. minden drivert, windowst, stb újra be kell lőni... ah :(

Ghost ügy is érdekes kérdés. Amikor anno elpusztult az első 80GB-os B4-em 3 honap után, és megjött a csere, próbálkoztam a komplett rendszerem átvitelével. Na nem pont ghosttal, valami partition magic szerű cucc kombóval. Ment is szépen, csak 1 baj volt vele: Az új winyóról az XP nem jutott túl a logon-on. Mivel a winyohoz kötötte magát a hardver regisztráció gondolom. Szal az új winyóról CSAK akkor bootolt be az XP, ha mellette a régi is bentvolt még slavenek :D Ha a régi winyot nem észlelte, baszott beengedni.
Szal ilyen formában nem szivesen szívnék.

Viszont az érdekelne, HOGYHA NETÁN újraházom az új winyora az XP SP1-et, akkor
1. Mi a módja egy olyan DVD elkészítésének, amiről utána ghosttal, vagy bármi mással később a feldriverezett windowst bakupolni tudom probléma, ujwinyo, stb esetén? Tehát gondolni akarok már a jövő easy windows installjára is.
2. Miután felvillantottam az új XPt az új winyóra, visszrakhatom e slave-re a B4-et a régi rendszerrel anélkül, hogy az bezavarna az új installomnak? értem ezalatt pl meghajtó betűjelek keveredése, stb... (ezzel is szivtam anno)

kösz :)

#1107 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 01. 18:06

Üdv Locotus

Én nem tom. Ha veszek egy winyót, újrahúzok, tisztán mindent. Rendszert, progikat stb. A legfontossabbakat elöször, a többit pedig akkor, amikor kell. Ennyi munkát csak megér egy winyó csere. Te tudod.

Üdv
    macska ;)

Ui: Szeretem látni, hogy minden, szépen, rendesen feltelepül, működik.... az új winchesteren. ;)
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#1108 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 01. 18:28

Idézet: Macska - Dátum: 2004. nov. 1., hétfő - 18:06

Ha veszek egy winyót, újrahúzok, tisztán mindent. Rendszert, progikat stb. A legfontossabbakat elöször, a többit pedig akkor, amikor kell. Ennyi munkát csak megér egy winyó csere.

Én is ezt tettem :) Igaz, én nem használok túl sok progit, de vinyó formázással (nem gyors, hanem "full"), XP/driverek/programok telepítésével és beállításával kb. 3 óra alatt végeztem :p Ebből durván egy óra a vinyó formázásával telt... Lehet, hogy a "Quick format"-ot kellett volna választanom? :D

#1109 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 04:03

Idézet: Locutus - Dátum: 2004. nov. 1., hétfő - 17:49

Ghost ügy is érdekes kérdés. Amikor anno elpusztult az első 80GB-os B4-em 3 honap után, és megjött a csere, próbálkoztam a komplett rendszerem átvitelével. Na nem pont ghosttal, valami partition magic szerű cucc kombóval. Ment is szépen, csak 1 baj volt vele: Az új winyóról az XP nem jutott túl a logon-on. Mivel a winyohoz kötötte magát a hardver regisztráció gondolom. Szal az új winyóról CSAK akkor bootolt be az XP, ha mellette a régi is bentvolt még slavenek :D Ha a régi winyot nem észlelte, baszott beengedni.
Szal ilyen formában nem szivesen szívnék.

Ezert kell ghost elott torolni a registry-bol a komplett HKLM/SYSTEM/MountedDevices bejegyzest.
Akkor elfelejti, milyen vinyohoz van kotve, es utana barmire atmasolhato, barhonnan elindul.

Kovetkezo inditaskor ujradetektalja, hogy milyen meghajtok vannak a gepben, es ujra koti magat ahhoz, amirol bootolni probalsz.

Enelkul kiakad a login kepernyonel.

[szerk:]Mivel torolted a meghajto hozzarendeleseket, nem feltetlenul ugyanolyan sorrendben lesznek a particiok reboot utan, mint korabban.
Emiatt celszeru az uj bootvinyot egyedul berakni a gepbe, hogy az kapja meg sorrendben a C:, D: satobbit, aztan ha ez megvan, csak akkor berakni a regi vinyot, hogy az kapja a maradekot. (az optikai eszkozok utan...)
Normalisan az elsodleges particiok kapnak eloszor betujelet, aztan a logikaiak. (vagyis C=master vinyo boot particio, D=slave vinyo boot particio, E=master vinyo 2. particio, F=slave vinyo 2. particio, stb)

Szerkesztette: nyunyu 2004. 11. 02. 04:11 -kor

#1110 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 04:21

Idézet: Macska - Dátum: 2004. nov. 1., hétfő - 18:06

Én nem tom. Ha veszek egy winyót, újrahúzok, tisztán mindent. Rendszert, progikat stb. A legfontossabbakat elöször, a többit pedig akkor, amikor kell. Ennyi munkát csak megér egy winyó csere. Te tudod.

Na ja.

Emiatt csinaltam regebben egy 10GB-s rendszerparticiot a vinyomon, szep friss install, minden driver uj, plusz gyakran hasznalt progik, aztan registry-bol megfelelo kulcs kiirtasa utan Ghost floppy elovesz, beallitgat, maris irta is ki a komplett particiot bootolhato DVD-re.

Legutobbi rendszervinyo doglodeskor meg gyorsan atmasoltam a fontos cuccokat a masik vinyora, aztan uj vinyo berak, DVD-rol meg felkuszott negyed ora alatt a komplett rendszer...
Persze kellett egy parszor ujrainditgatni a gepet, mire megfelelo sorrendbe raktam a meghajtoimat, de igy is fel ora alatt megvolt a komplett vinyocsere, "friss" XP-vel.

#1111 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 11:38

:offtopic:
Nekem a hülye Ghost nem volt hajlandó DVD-re írni, úgy vette mikor DVD-t raktam be, mintha CD lenne benne, és kérte a következőt. :) Úgyhogy most a friss rendszerem 2db CD-n van. :(

RE: mondjuk win reinstallnál nem maga a vinnyóz felrakása a nagy meló, hanem az összes program, driver és minden fizyfene telepítése viszi el az időt. :( :(

Szerkesztette: Etele 2004. 11. 02. 11:40 -kor

#1112 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 12:54

Csak nekem nyírta ki anno a Ghost 2003 az XP-s NTFS partíciómat anélkül, hogy bármit lementett volna?

#1113 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 14:50

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. nov. 2., kedd - 13:54

Csak nekem nyírta ki anno a Ghost 2003 az XP-s NTFS partíciómat anélkül, hogy bármit lementett volna?

Na ez megint biztató :D

De azért köszi az eddigi segítséget, meglátom mi lesz...

#1114 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 15:53

Idézet: Locutus - Dátum: 2004. nov. 2., kedd - 14:50

Na ez megint biztató :D

De azért köszi az eddigi segítséget, meglátom mi lesz...

Csak azért kérdeztem, mert ideje lenne már egyet ghostolnom, de az utolsó három próbálkozás után mindig particionálni kellett, annyira elhágott valamit a kis aranyos. Szóval félek tőle egy kicsit, hogy megint egy 3órás win reinst lenne a vége.

#1115 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 17:13

Na itt figyel a winyo :) 28k sulinetben, volt szerencsére raktáron nekik.

Csak még nem döntöttem el, hogy mi legyen... slave/master... :confused:

#1116 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 17:43

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. nov. 2., kedd - 13:54

Csak "neked". Valami rosszul van beállítva, vagy hardware hiba van nálad. A forrásra nem ír semmit.

#1117 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 17:57

Etele:

Idézet

Egyértelmű. Nincsen mit magyarázni rajta. Főleg az ominózus hozzászólásom egészét elolvasva. Vagy friss oprendszert húz fel Locutus - ekkor nem érdemes vesződni vele. Ha meg tükrözi a mostanit, akkor mind1. De ott van a hozzászólásomban, nem értem mi olyan bonyolult ebben... :think:
Végül is, semmi. Ám, ha tanácsot adsz (pláne egy olyan illetőnek, aki láthatóan nem ért hozzá), akkor illik minimum úgy fogalmazni, hogy senki ne érthesse félre.

Idézet

Általában nyilvánvaló, hogy mit akarok írni - igyekszem érthetően fogalmazni.
Akkor ez a kivétel, ugye?

Idézet

Szerinted. :omg:
Nem kéne belemagyarázni a dologba mindenfélét, csak azért, mert elnézted a nyunyunak írt hozzászólásomat, és árnyékra vetődtél. Mindenkivel megesik. :omg:
Nem vetődtem semmire. Egyszerűen kíváncsi voltam, mit írsz.;)
Na de peace.:respect:

#1118 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 18:27

Idézet: brd - Dátum: 2004. nov. 2., kedd - 17:57

Etele:
Végül is, semmi. Ám, ha tanácsot adsz (pláne egy olyan illetőnek, aki láthatóan nem ért hozzá), akkor illik minimum úgy fogalmazni, hogy senki ne érthesse félre.

Locutus ért hozzá (amennyire kell). És érdekes módon ő értette mit írtam, veled ellentétben. Akkor ki a hozzáértő, és ki nem? :think:  :D

Egyébként - és ne vedd sértésnek - nem hinném, hogy a tanácsodra szorulnék azon a téren, hogy hogyan is segítsek itt a fórumon...

Idézet

Akkor ez a kivétel, ugye?

De csak nálad. A hiba az ön készülékében van, ahogy mondani szokás... :omg:

Idézet

Egyszerűen kíváncsi voltam, mit írsz.;)

Csak aztán nehogy hamar megöregedjél... :p  :cool:

Szerkesztette: Etele 2004. 11. 02. 18:28 -kor

#1119 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 18:57

Idézet

Locutus ért hozzá (amennyire kell). És érdekes módon ő értette mit írtam, veled ellentétben. Akkor ki a hozzáértő, és ki nem? :think:  :D
Bármilyen hihetetlen, miután időrendi sorrendbe (mint a katonaság, az utolsó parancs az érvényes :))raktam a két, egymásnak ellentmondó állítást, én is. Azonban, úgy tűnik, feleslegesen írom. Mindegy.

Idézet

Egyébként - és ne vedd sértésnek - nem hinném, hogy a tanácsodra szorulnék azon a téren, hogy hogyan is segítsek itt a fórumon...
Nem vehetem, mert én nem tanácsot adtam. Pusztán leírtam, milyen formában illik.

Részemről itt a vége.:)

#1120 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 19:20

Én sem veszekedésből írtam, amit írtam. ;) Peace-ben hiba nincs. :) ;)

A tanácsod meg az volt, illik vagy sem. :) :D

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.