HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? Értékeld a témát: -----

#1121 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 02. 21:15

Idézet: brd - Dátum: 2004. nov. 2., kedd - 17:43

Csak "neked". Valami rosszul van beállítva, vagy hardware hiba van nálad. A forrásra nem ír semmit.

Hát, pedig mindent úgy csináltam, ahogy a tutorialban volt leírva.

#1122 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 22:38

Na, itt a ghost, ujwinyo stb.
Holnap first step lesz egy elasztikus beépítőkeret legyártása. Mivel egy régebbi felmoccolt dtk házam van, amiben csak 1 értelmes winyohely van, így egyrészt szükséges is, másrészt úgyis jobb úgy :)
Szal csinálok plexiből, vagy bakelitből egy állványt a winyoknak, amibe valami rugalmas felfüggeszéstkapnak. Természetesen úgy, hogy az egyik 120-as ventim is ossza őket.
1. Aztán ficcentek egy dvd-t a jelenlegi windowsomról. Már ha ráfér... ghost válogatni is tud, vagy komplett particiot ir csak ki? (bootdvdre)
2. Utána megy be masternek a samu, SP2 integrált XP felrak, driverek, programok stb. Kiváncsi leszek, hogy most beveszi a gépem a legújabb catalystet friss xpre... a jelenlegi windowsomra ugyanis már meg sem merem próbálni, miután a 4.9 olyan szép kékhalálokat dobált már reboot után... (4.2 works fine)
3. Nameg ott az 5.10-es nforce2 driver, és az ACPI kérdése is... legyen ON az új windowshoz, vagy továbbra is off, merazjó, főleg nv ide drivernek?
4. mennyinek kell lenni a két winyo közötti MB/s-nek kb? sima ata100/133 mindkettő ugye.
5. aztán régiwinyo vissza slavere, és adagolom vissza a mentéseimet... babramunka :( mind1. Remélem a slavere visszarakása nem kavarja össze az addigra már beállított samu partícióim betűjeleit. Vagy erről ne is álmodjak, mi? :) Totális káosz lesz.

#1123 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 23:31

1. Csak komplett partíció (drive).
2. ... :)
3. Az ACPI-nek (ezt egyébként érdemes bekapcsolni) mi köze az NVidia IDE driveréhez? (Nem APIC akar az lenni?)
4. A Samsungról tudok csak nyilatkozni: a winyó(k) elején, 2 külön csatornán 50-55 MB/s érhető el (nagy file másolásával és max.). A régebbi winyóddal olyan 30-35 lehet reális, ha a Samsungra másolsz.
5. A nyunyu által említett kulcs alatt vannak a winyók (pontosabban a partíciók, ill egyéb eszközök, floppy, optikai meghajtók) -az egyszerűség kedvéért mondjuk úgy- sorozatszámai és az azonosítók (betűjelek, C, D, E, stb.) megfeleltetése. Ha innen mindent kitörölsz, akkor a következő bootnál ilyen sorrendben kapnak a meghajtók betűjelet:
-Floppy kap A-t
-Primary partíciók (C, D stb. kapnak)
-Logical partícók (a előbbiek utáni első betűjeltől kezdődően kapnak)
-Optikai meghajtók
-stb.

Ha egyszer már szerepel itt egy bejegyzés egy partíció számára (tehát a Samsungon lévő windows-zal bebootoltál már egyszer, úgy, hogy más winyó nem volt a gépben) akkor az már nem kap új betűjelet egy másik winyó behelyezésével, még akkor sem, ha azon a régi windows van. Kivéve persze, ha kézzel átállítod.
Ha érzel magadban némi bátorságot :), akkor megteheted, hogy -teljes kitörlés helyett- csak a "C" (ha ezen van az XP) azonosítót írod át, -Ghostolás után, a régi winyóval bebootolva és a Samsungon lévő registry-t megnyitva- a Samsungon lévő, XP-t tartalmazó partícióra, így semmilyen betűjel nem fog változni. (Persze, ha a régi winyón más partíció is van, amin a rendszer keresni fog valamit (pl. swap), akkor azt sem árt elérhetővé tenned a Samsungon, hasonló módon. :)
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1124 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 00:28

Idézet: brd - Dátum: 2004. nov. 2., kedd - 23:31

5. A nyunyu által említett kulcs alatt vannak a winyók (pontosabban a partíciók, ill egyéb eszközök, floppy, optikai meghajtók) -az egyszerűség kedvéért mondjuk úgy- sorozatszámai és az azonosítók (betűjelek, C, D, E, stb.) megfeleltetése. Ha innen mindent kitörölsz, akkor a következő bootnál ilyen sorrendben kapnak a meghajtók betűjelet:
-Floppy kap A-t
-Primary partíciók (C, D stb. kapnak)
-Logical partícók (a előbbiek utáni első betűjeltől kezdődően kapnak)
-Optikai meghajtók
-stb.

Ha egyszer már szerepel itt egy bejegyzés egy partíció számára (tehát a Samsungon lévő windows-zal bebootoltál már egyszer, úgy, hogy más winyó nem volt a gépben) akkor az már nem kap új betűjelet egy másik winyó behelyezésével, még akkor sem, ha azon a régi windows van. Kivéve persze, ha kézzel átállítod.
Ha érzel magadban némi bátorságot :), akkor megteheted, hogy -teljes kitörlés helyett- csak a "C" (ha ezen van az XP) azonosítót írod át, -Ghostolás után, a régi winyóval bebootolva és a Samsungon lévő registry-t megnyitva- a Samsungon lévő, XP-t tartalmazó partícióra, így semmilyen betűjel nem fog változni. (Persze, ha a régi winyón más partíció is van, amin a rendszer keresni fog valamit (pl. swap), akkor azt sem árt elérhetővé tenned a Samsungon, hasonló módon. :)

Csak ovatosan azzal a registry-buheralassal!!!

Havernal ma probaltam kezzel szerkeszteni ezeket a registry kulcsokat (rossz sorrendben voltak a meghajtoi, mert alaplapcsere utani formazas+installkor a hulye WinXP telepito logikai particionak hozta letre a rendszerparticiot, mert mar volt egy primary particioja. Termeszetesen az adatokkal teli "primary" particio kapta a C: jelet, a rendszer meg a D:-t. Logikus :rolleyes: Termeszetesen a boot particio betujelet nem lehet megvaltoztatni :rolleyes: )
Felcsereltem a C:-hez es a D:-hez tartozo kulcsokat a registryben, szeles mosoly, mondvan tuti nem kell ujrainstallni a felig felrakott XP-jet, el se lehet b@szni.

Aztan jott a pofaraeses, kovetkezo inditaskor az ilyenkor szokasos Login kepernyo fogadott, es semmit sem lehetett csinalni.. Recovery konzol persze nem tud segiteni, "last know good configuration" sem, hiszen a gep megy, csak a WinXP nem azon a particion van, amire lockolva van...

Ugyhogy maradt a Win reinstall, de elotte PQMagic-kel buveszkedtem egy kort, mert a WinXP telepitoje nem volt hajlando primary particiot letrehozni azon a vinyon...

Ja, vicces volt az egyik villanykari koliban floppyt kunyeralni, mert termeszetesen egy darab floppylemez sem volt a kornyeken, mondvan elavult adattarolo eszkoz :)
PQMagic-nak meg kell 2 a vesz eseten bootolhato DOS-os verziohoz.

Szerkesztette: nyunyu 2004. 11. 03. 00:40 -kor

#1125 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 01:02

Na ja, hiába a %SystemRoot%, és hasonló változók, még mindig van, amit a betűjeles elérési út alapján keres a win. :( Viszont, a jelek alapján, a fenti esetben elképzelhető, hogy elég lett volna a swapfile elérési útvonalát is átirni a registryben. :)
De általában, egy már feltelepített windows-nál tényleg nem lehet átírni a rendszerpartíció betűjelét másra, az első mondatban foglaltak miatt.
A floppy-s problémára: készített egy srác egy remek CD-t, úgy hívják, hogy Hiren's Boot CD. ;) Van ám rajta sok jóság... :D
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1126 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 01:47

Idézet: brd - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 1:02

A floppy-s problémára: készített egy srác egy remek CD-t, úgy hívják, hogy Hiren's Boot CD. ;) Van ám rajta sok jóság... :D

Neha jol jonne, csak hat havernal semmi sem volt keznel.
En tulelokeszletem meg messze volt...

[szerk:]"Hivatalos" weblap ahhoz a bootCD-hez. Letolteni persze nem engedi, mert az sulyosan kimeritene a warez fogalmat. Persze mire nem jo egy P2P kliens :)

Szerkesztette: nyunyu 2004. 11. 03. 02:42 -kor

#1127 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 08:16

Szóval kicsit ON: egy madzagon van nekem egy 40-es IBM és egy 80-as Samsung, az IBM-ről a Samsungra másolás max. 36 mega/sec körül volt. A HDSpeed egyébként mindkettőn 60-65 megás max. olvasási sebességet mér.

#1128 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 08:26

Nalam PATA Hitachi 7k250 200GB->SATA Samsung P80 160GB: 45-50MB/sec
Forditva meg max 35-40MB/sec.

Nem ertem, miert. Sebessegtesztek kb. azonosra hozzak ki a ket meghajtomat.

#1129 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 08:45

Azért rendesen látszik a külön vezérlő előnye.

#1130 Felhasználó inaktív   CDDVD 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 09:12

Samsung vinyok tökéletesek, 3db van nálam és semmi gondom velük. ;)
BITTORRENT FOREVER!

#1131 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 03. 10:51

Sziasztok!

Olvastam ezt a 160Gb-os Sata samsung visít témát...

Nekem 80-as Sata van év eleje óta, eddig nem visított. :)
Egy 120-as vennék a jövő héten, bár gondoltam a Seagate-re is. (Sulinet)

A 120-as visít majd? :)

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1132 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 11:08

Nekem nem visít!
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1133 Felhasználó inaktív   ChRiS_RS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 11:21

:lama: kérdés egy friss SATA-s tulajtól. Miért ajánlja fel a windows az eszköz (vinyo) biztonságos eltávolítását? Ez normális dolog?

Bocs a kérdésért :)
A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.
---
AMD everywhere
---

#1134 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 11:51

Idézet: bigsee - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 11:08

Nekem nem visít!

Kösz...

Még megfontolom, hogy Sámson vagy Szígét...

Újabban a S-re is 3 sőt 5 év gari van?  :confused:  :think:

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1135 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 11:54

Mert a SATA eszközöket elviekben működés közben is ki-be lehet tenni, mint az USBseket.
Üdvözlettel:
Gabi

#1136 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 12:00

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 11:54

Mert a SATA eszközöket elviekben működés közben is ki-be lehet tenni, mint az USBseket.

Elvben, de nem ezt az első generációst... :)

Üdv!

#1137 Felhasználó inaktív   ChRiS_RS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 12:17

Aha... szóval nem fog ez innen eltűnni nekem az óra mellől. Rendben, köszi!
A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.
---
AMD everywhere
---

#1138 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 12:22

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 8:45

Azért rendesen látszik a külön vezérlő előnye.

PATA Hitachi egy Promise Ultra100TX2-on log, nem az alaplapi IDE-n.

Szerkesztette: nyunyu 2004. 11. 03. 12:23 -kor

#1139 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 16:51

Idézet: brd - Dátum: 2004. nov. 2., kedd - 23:31

1. Csak komplett partíció (drive).
...

Ezért utálom én is a Ghost-ot: ha az éppen aktuális felállásról akarsz mentést, akkor a "felesleges" progikat el kell távolítani, szóval molyolós. :( Nem tudom miért nem lehet a Ghost konfigjában valahogy szortírozni. :( Eh. :(

#1140 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 16:54

Idézet: Charles - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 12:51

Kösz...

Még megfontolom, hogy Sámson vagy Szígét...

Újabban a S-re is 3 sőt 5 év gari van?  :confused:  :think:

Üdv!

Itthon a Sámsungot 3 év garral vettem/kaptam, Ausztriában a Seagate-t 5 évvel adták. :eek:  Nem tudom, meg kell kérdezni...
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.