HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? Értékeld a témát: -----

#1601 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 05. 11:46

Idézet: StSanya - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 9:31

Igaz, a SiS és a Teac hiresen nem szeretik egymást...

Szerintem meg semmit sem szeretnek magukon kívül. Teac írót még csak-csak szid az ember, hogy milyen szar, mert hibásan írja a CD-ket, nade Plextor-t? Az is érdekes, hogy ezek az írók minden más gépben hibátlanul működnek. Simán el tudom képzelni, hogy valami non-Intel szutyok chipset miatt a vinyó is hasonló dolgokat produkál, ilyenkor persze mindenki a HDD gyártóját szidja.

#1602 Felhasználó inaktív   latency 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 12:31

Kábelcsere volt, nem lett jobb. Tuning nincs és még nem is volt. Ide drivert meg még megpróbálom. Másik gépben valszeg nem tudom tesztelni. Most az IDE2-n van, így jóval kevesebb a hiba.

#1603 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 12:37

Ha határozottan kevesebb a secondary csatornán a hiba, akkor az nem a winyó hibája lesz.

Próbált már valaki Samsung winyón firmware-t cserélni?
Csak azért szeretnék ilyet, mert van 2 teljesen egyforma winyóm, csak a firmware-ben térnek el és az újabb firmware-ű gyorsabb némileg.

Szerkesztette: brd 2005. 07. 05. 12:39 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1604 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 14:25

Latency: Ezzel kellett volna kezdeni már a winf@s xp telepítés legelején. Úgyemlékszem már a boot lemezről való indítás után is lehet betölteni más gyártótól származó driver-t. Ha ott nem, telepítés után mindjárt chipset/ide driver telepítéssel kezdeni. Én még mindig azt gyanítom, hogy hardveres, alaplappal (chipset) való inkompatibilitási probléma lesz, amit alaplapcserével lehet orovsolni, főleg ha a vinyó más gépben jól működik. Érdemes lenne a vinyót kipróbálni egy másik gépben, amiben más alaplap van, lehetőleg Intel alapú.

Szerkesztette: Freddy001 2005. 07. 05. 14:27 -kor

#1605 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 07. 05. 14:26

Idézet: latency - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 13:31

Kábelcsere volt, nem lett jobb. Tuning nincs és még nem is volt. Ide drivert meg még megpróbálom. Másik gépben valszeg nem tudom tesztelni. Most az IDE2-n van, így jóval kevesebb a hiba.

tippem szerint nforce3as alaplap, bár nem hallottam annyi rosszat rúluk mint a 2-esekről (nekem is az van) szedd le az eszközkezelőben az nvidiás ide vezérlőt és tedd fel a sima vinfosost (frissítés, ne legyen keresés, szabvényos 2 csatornás ide vezérlő) vagy keress hozzá egy újabbat ha van és frissítsd az nvidia oldaláról. talán segít...
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1606 Felhasználó inaktív   latency 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 15:14

Történt a következő.
Le akartam szedni a drivert, de az uninstall progi minden alkalommal kékhalállal kifagyott. Leszedtem a cuccot driver cleanerrel é felraktam egy másikat (az ide,sw, ethernet divert a 6.53-as csomagból, a gart drivert pedig a 5.10-esből). Indítom újra erre azt mondja: a windows leállt, a hardver sérülésének elkerülése érdekében, meg hogy húzzam ki az új ide meghajtókat vagy miafrász. Sehogy se indult, win újra. A legelső dolgom mindig az, hogy a chipset drivert felrakjam. Most is az előző vegyes konfigot raktam fel, jobb nem lett, a filmeknél még mindíg megjelennek az oda nem való piros és kék kockák (illetve mostmár helyesen írja ki a cfosspeed a sebességet).
Jah, amúgy nincs rackben, előtte egy 12cm-s venti tolja be a levegőt a házba.

#1607 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 15:24

Szerintem alaplapcsere a megoldás.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1608 Felhasználó inaktív   latency 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 15:34

Én meg olyanban gondolkodom, hogy lecserélem a két vinyómat egy 160-as SATA Hitachi 7k250-re, csak Kecskeméten nem találtam sehol eddig árlistában.

#1609 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 15:55

A helyedben kipróbálnám a Samsung-ot másik gépben.

#1610 Felhasználó inaktív   latency 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 16:16

Ki lessz próbálva majd valamikor.

#1611 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 21:21

Latency,
egy kissé párhuzamosnak tűnő példát hoznék:

Samsung vinyó nem működött jól együtt egy Maxtorral. (Mintha a legelején írtad volna, hogy van egy "maki" közös kábelen...) Ott NF2+Maxtor+Samsung volt, és a biosban bármelyik késleltetést próbáltuk adni, sosem működött megbízhatóan. Vinyótesztek lementek rendben. Adtam a srácnak egy Maxtort helyette, és a két maxtor gyönyörűen megy. Visszavásároltam tőle a Samsungot, I815+Quantum+Samsung szituban tökéletesen ment. Azóta lecseréltem az I815-ömet (igen, megtartottam magamnak azt a samsungot  :p ), most NF3 alatt megy tökéletesen, de a másik vinyóm is Samsung mellette.

Nem kell belőle messzemenő következtetést levonni.

Egyszerűen nem tökéletesen kompatibilis minden mindennel. Cserélj te is valamit a három közül: alaplap, másik vinyód, ez a samsung.
:o

#1612 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 09. 00:16

Tegnap szereltem egy gépet, Samsung 120GB PATA vinyót raktam bele egy Zalman keretbe, szinte semmit nem vitt el a mély rezonálásából tehát az egész felesleges volt. (A saját Samsung vinyómnál ez bevált, igaz nekem egy kicsit erősebb a házam.) Ráadásul visít is. Ha az enyém így visítana már kihajítottam volna.

#1613 Felhasználó inaktív   Galapow 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 20:50

hali

nem akartam új topicot nyitni neki

az lenne a kérdésem ,hogy ha garanciában visszacserélek egy samsung winyot akkor az újra amit adnak arra új garanciát adnak,szoval amit kaptam újra 3 év garancia vonatkozik?

kötelesek adni vagy csak adHAT az eladó?
"Money is one thing,but
Soul is another..."
Nick Warren at Amsterdam

#1614 Felhasználó inaktív   Soti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 11. 20:58

Idézet: Galapow - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 21:50

hali

az lenne a kérdésem ,hogy ha garanciában visszacserélek egy samsung winyot akkor az újra amit adnak arra új garanciát adnak,szoval amit kaptam újra 3 év garancia vonatkozik?

Köteles adni!

#1615 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 07:58

Idézet: Galapow - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 21:50

hali

Teljesen új terméket kapsz, minden szempontból, lényegtelen, hogy vmi helyett kaptad, szvsz!
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1616 Felhasználó inaktív   latency 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 08:34

Idézet: mckay - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 22:21

Latency,
egy kissé párhuzamosnak tűnő példát hoznék:

Samsung vinyó nem működött jól együtt egy Maxtorral. (Mintha a legelején írtad volna, hogy van egy "maki" közös kábelen...) Ott NF2+Maxtor+Samsung volt, és a biosban bármelyik késleltetést próbáltuk adni, sosem működött megbízhatóan. Vinyótesztek lementek rendben. Adtam a srácnak egy Maxtort helyette, és a két maxtor gyönyörűen megy. Visszavásároltam tőle a Samsungot, I815+Quantum+Samsung szituban tökéletesen ment. Azóta lecseréltem az I815-ömet (igen, megtartottam magamnak azt a samsungot  :p ), most NF3 alatt megy tökéletesen, de a másik vinyóm is Samsung mellette.

Nem kell belőle messzemenő következtetést levonni.

Egyszerűen nem tökéletesen kompatibilis minden mindennel. Cserélj te is valamit a három közül: alaplap, másik vinyód, ez a samsung.
:o

Igen, mielőtt ezt olvastam, már magamnak megoldottam a kérdést. Történetesen sikerült vennem egy másik 80gigás Sata Samsung winyát, így a régivel most RAID 0-ban mennek  :D. Csak a sávméretett toltam el valszeg így elsőre, ezért nem hozza nekem a várt teljesítményt (hdtach átlag 70mega/sec  :think: ). Nem tudom, mennyire fontos az, hogy tökéletesen egyformák legyenek a winyók (a régi samsung pata 2mb cache, az új sata 8mb cache).

#1617 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 09:15

Merész ember vagy az biztos, még alapon sem megy rendesen de már RAID 0-ban tolod. :D Azért sok sikert.

#1618 Felhasználó inaktív   latency 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 09:29

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 10:15

Merész ember vagy az biztos, még alapon sem megy rendesen de már RAID 0-ban tolod. :D Azért sok sikert.

Szeretek kísérletezgetni (csak nem mindíg sül el jól). Eddig stabil a tömb, csak nem elég gyors. Most lehet, azért szívok, mert nem teljesen egyforma a két winyó  :mad:
Jah, és persze ha már tök ócska napom végére sikerült kinyírni a maxtort, úgyhogy azzal már gond nem lessz  :omg:

#1619 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 00:19

Ez ugyan samsungos topic, de azért gyászoljuk azt a maxtort is.

Raid érzékenységről fogalmam sincs, de hogy samsung lett a második is, az nem csak jót tett a tömbösítésnek...
:D

#1620 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 07. 19. 21:22

kukkoljon már egy samsungot nekem vki, legyen oly kedves h viszonyítási adatnak ehhez:
SAMSUNG SP1213N (S00UJ10X822921)
03    Spin Up Time    0    67    37    5760    Rendben: Mindig rendben
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.