HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 21. 15:27

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 9:15

...
jah még annyi hogy mennyi a "normális" üzemi hőmérsékletük ezeknek a háttértáraknak?

Az attól függ, hogy milyenek a körülmények.

Gépenként változó... ki hogyan hűti, nem hűti, a házban milyen a levegőáramlás, etc...

#762 Felhasználó inaktív   Dozer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 21. 18:55

Tegnap vettem egy 120 gigás 8MB cache-el szerelt Samsung vinyót és azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon jó! Őszintén szólva annak ellenére pozitívan csalódtam a vinyóban, hogy eddig szinte mindenki csak jókat mondott róla (ez tul. képpen túl gyanús volt). Egyrészt a fej mozgása baromi halk, konkrétan én egyáltalán nem hallom a hangját, még úgy sem, ha levett házoldal mellett odahajolok a géphez, nem is értem... (ráadáasul a gépem egyáltalán nem hangos, szóval nem arról van szó, hogy a ventik elnyomják a hangját). Az alaphangja talán valamivel "hangosabb", mint az alatta levő 80GB-os Maxtor (amivel nekem eddig -sokakkal ellentétben- semmi problémám nincs, persze azt leszámítva, hogy hangosan kerepel és forrófejű), de egyáltalán nem zavaró. Ezenkívül gyorsabb (a hd tach szerint mértem) és sokkal hidegebb is, mint a gépben lévő társa. Őszintén szólva messze ez az eddigi legjobb vinyóm, ez az első olyan, amivel a vásárlást követően teljesen meg vagyok elégedve, pedig majdnem az összes gyártótól akad itthon legalább egy.
Közben folyamatosan figyelem, hogy mikor jön már meg a hangja, mert nem hiszem el, hogy nulla hangja van, de csak nem akar:) Na majd mindjárt átrakom rá az oprendszert, talán majd akkor...:)

Szerkesztette: Dozer 2004. 05. 21. 19:00 -kor

#763 Felhasználó inaktív   Gismoooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 20:43

Idézet: Dozer - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 17:55

Tegnap vettem egy 120 gigás 8MB cache-el szerelt Samsung vinyót és azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon jó! Őszintén szólva annak ellenére pozitívan csalódtam a vinyóban, hogy eddig szinte mindenki csak jókat mondott róla (ez tul. képpen túl gyanús volt). Egyrészt a fej mozgása baromi halk, konkrétan én egyáltalán nem hallom a hangját, még úgy sem, ha levett házoldal mellett odahajolok a géphez, nem is értem... (ráadáasul a gépem egyáltalán nem hangos, szóval nem arról van szó, hogy a ventik elnyomják a hangját). Az alaphangja talán valamivel "hangosabb", mint az alatta levő 80GB-os Maxtor (amivel nekem eddig -sokakkal ellentétben- semmi problémám nincs, persze azt leszámítva, hogy hangosan kerepel és forrófejű), de egyáltalán nem zavaró. Ezenkívül gyorsabb (a hd tach szerint mértem) és sokkal hidegebb is, mint a gépben lévő társa. Őszintén szólva messze ez az eddigi legjobb vinyóm, ez az első olyan, amivel a vásárlást követően teljesen meg vagyok elégedve, pedig majdnem az összes gyártótól akad itthon legalább egy.
Közben folyamatosan figyelem, hogy mikor jön már meg a hangja, mert nem hiszem el, hogy nulla hangja van, de csak nem akar:) Na majd mindjárt átrakom rá az oprendszert, talán majd akkor...:)

Az AIDA-val SEEK-eltesd meg! Ha attól nem hallod a hangját akkor semmitől!
Abit ST6,Intel Celeron2 1GHz,512SD,Gef2MX200,Sony CDU5231 52X cd-rom,Philips 48x16x48x CD-író,300W Codegen...

#764 Felhasználó inaktív   Dozer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 20:49

Na, van azért hangja, de nem sok. :)

#765 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 21:07

Üdv

A Samsung IDE-s winchesterekkel a fórumon elégedett a felhasználók többsége. A SATA-s winyók esetén rezgésre, berezonálásra utaló tapasztalatok is vannak. Az IDE-s winyókkal nincs igazán gond, halkak,  jók. ;)

Üdv
      macska ;) 
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#766 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 21. 23:24

nem samsung ugyan de szerintem fölösleges lenne uj topikot nyitnom.

vásároltam még régebben egy Seagate Barracuda 120 GB-os Serial ATA interfésszel ellátott vinyót.
gép öszeszerelése után azt tapasztaltam hogy amikor a HDD műveletetet végez, másol, keres, stb baromi nagy zaj jön ki a házból. nosza kivettem a vinyót majd asztalon összeszerelve nem volt halható inkább érezhető kézzel a rezgés amit kelt.
ujra össszeraaktam és azt vetem észre hogy a háznak átadott rezgések erősödnek fel. kivettem és 3. összerakáskor már a vinyó és a ház rögzítőkerete és a csavar feje és rögzítő keret közé is alátéteket raktam. -nem fém, hanem olyan alátéteket amikat az alaplapok csavarozásakor használnak-.

de a nagy zörej igy is fenn áll. lehet ezzel kezdeni valamit? vagy nyugodjak bele hogy ugy zörög mint egy régi rossz Quantum Fireball meghalás előtt.....
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#767 Felhasználó inaktív   karfiol.hu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 10:10

Idézet: Macska - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 22:07

Üdv

A Samsung IDE-s winchesterekkel a fórumon elégedett a felhasználók többsége. A SATA-s winyók esetén rezgésre, berezonálásra utaló tapasztalatok is vannak. Az IDE-s winyókkal nincs igazán gond, halkak,  jók. ;)

Üdv
      macska ;) 

Sziasztok, nagy gondban vagyok. :D

Kinéztem magamnak az SP0812N modellt, ami ugye a 8Mb cache-es 80Gb-os vinyó lenne. Ezt azonban csak egy helyen láttam pesten (m*****l) 20 ezer Ft felett valamivel. Ugyanennyiért már megvehetném az SP0812C modellt, ami az s-ata verzió ugyanebből.

Kérdésem tehát az lenne, szerintetek vegyem a normál p-ata verziót 2Mb cache-el vagy próbáljam meg az s-ata-t, bár a rezgést nem komálom. :( Szállítani a vinyót nem óhajtom sehova, senkihez.

szerk: és még egy kérdésem lenne, a fórumon olvastam, hogy az s-ata kommunikációt kétféleképpen oldják meg a gyártók. Natív s-ata és hibrid s-ata, ha jól értettem; ez a samsung s-ata melyik megoldást alkalmazza?

Kösziii. :D

Szerkesztette: karfiol.hu 2004. 05. 24. 10:20 -kor

#768 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 11:25

sztem sebessége miatt is a S-ATA interfésszel ellátott HDD-t vedd.
rezgés? SAMSUNG?  :rolleyes:  hmm nem ismerős fogalom. pedig van belőle SATA is és PATA is...

Seagate + rezgés ..annál inkább  :rolleyes:  :reklamacio:

#769 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 12:13

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2004. máj. 22, szombat - 0:24

gép öszeszerelése után azt tapasztaltam hogy amikor a HDD műveletetet végez, másol, keres, stb baromi nagy zaj jön ki a házból. nosza kivettem a vinyót majd asztalon összeszerelve nem volt halható inkább érezhető kézzel a rezgés amit kelt.
ujra össszeraaktam és azt vetem észre hogy a háznak átadott rezgések erősödnek fel. kivettem és 3. összerakáskor már a vinyó és a ház rögzítőkerete és a csavar feje és rögzítő keret közé is alátéteket raktam. -nem fém, hanem olyan alátéteket amikat az alaplapok csavarozásakor használnak-.

Ha regebbi Chieftec hazad van, akkor a vinyotarto keret rogzitofule zorog. Tamaszd ki, hajlitsd vissza eredeti feszessegere, ha kilazult a sok ki-be nyitastol.
Meg ne huzd meg tovig a csavarokat.

Samsung amugy nem zorog seekeleskor, inkabb a csapagyhangja idegesito.
Holott csak a halkabbik 160-ast hasznalom, masikra nincs tap kotve.

#770 Felhasználó inaktív   fiffer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 13:47

Ez a csapágyhang mennyire hallható?
Régi vinyóknál magas hangon süvít, ez zavar a legjobban, nem az olvasás/írás közbeni hangja.
Már megvették nekem sulinetre otthon vinyóm(120GB,8MB, IDE) még nem hallottam, mondták ugyan, hogy nagyon halk, de ugye később nem jön meg a visító hangja??????? :confused:

Mer akkó' vágom ki az ablakon!!
Most 40GB Maxtor van, rendkívül élvezem...kikapcsolni :reklamacio:

Szerkesztette: fiffer 2004. 05. 25. 13:50 -kor

#771 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 16:13

Maxtort ugyan mar regen hallgattam :D, de az en egyik Samsungom olyan hangos volt kapasbol, mint a 3 honap utan hangosodo Hitachi 180GXP, ami helyett vettem a Samsungot :(
Azota nincs bekotve az a vinyo, csak a parjat hasznalom, az is kezd hangosodni.

Azert messze nem olyan rossz a helyzet, mint a szuleimnel levo gepemben levo 6-7 eves kavedaralo Quantumnak :cool:
Arra a havi 3 orara, amig hasznalom, nem rakok bele 20k-ert uj vinyot.

Szerkesztette: nyunyu 2004. 05. 25. 16:15 -kor

#772 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 09:19

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 11:13

Ha regebbi Chieftec hazad van, akkor a vinyotarto keret rogzitofule zorog. Tamaszd ki, hajlitsd vissza eredeti feszessegere, ha kilazult a sok ki-be nyitastol.
Meg ne huzd meg tovig a csavarokat.

Samsung amugy nem zorog seekeleskor, inkabb a csapagyhangja idegesito.
Holott csak a halkabbik 160-ast hasznalom, masikra nincs tap kotve.

nem chieftech házam vanhanem egy kb 4 éves nagytorony. asszem Acorp  :D
már tényleg cask nosztalgiából tartottam meg... haverokkal most összeáltunk és gyártunk parafa oldallapokat, szerintem ezeken át már nem fog zörögni.

#773 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 19:23

Én most csréltem egy 80-as Maxtorról egy 120-as, 8Mb cache-esre és mit mondjak tetszik idáig. Gyors és nekem nagyon csendes! :up:
Semper Fi

#774 Felhasználó inaktív   tzabo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 20:06

Nekem Samsung SP0802N van. 7200-es. Még novemberben vettem és semmi gond nincs vele. Nem hangosodott semmit sem, amióta megvan. Pedig elég sokat használom a gépet. Igazából ami hang van, az nem is a winyóé, hanem ahogy a házhoz van fogatva és lehet, hogy valami kis rezgést, vagy rezonanciát átad a háznak és az hallható, no de azért az se hangosan, csak úgy halkan, diszkréten :)
...

#775 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 28. 20:10

Idézet: joshua7 - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 20:23

Én most csréltem egy 80-as Maxtorról egy 120-as, 8Mb cache-esre és mit mondjak tetszik idáig. Gyors és nekem nagyon csendes! :up:

Csak 1-et tudok Veled érteni!!! Még annyit, hogy hűvös (~19°C), tehát cool! :cool:  :cool:  :cool:  :D
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#776 Felhasználó inaktív   hacky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 20:13

Én is csatlakoztam a samsung-osok klubjába, egy SP1614C-vel. Nagyon magas sivító hangot ad ki magából. Ez elég zavaró, pont az arcomba jön a Chieftec elejéből... Ezen kívül meg vagyok vele elégedve, seek-hangja szinte semmi nincsen. Azért ha mégegyszer dönthetnék nem ilyet vennék a sípolás miatt.

#777 Felhasználó inaktív   tzabo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 20:41

Sípolás??

Nekem ha be van kapcsolva, de nem csinál épp semmit, akkor olyan, mintha ott sem lenne.
...

#778 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 20:44

SP1213C S-ATA no sípolás! :D
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#779 Felhasználó inaktív   hacky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 20:46

Azt nem fogom elhinni, hogy csak az enyém sípol, úgyhogy szerintem csak az a "gond", hogy túl halk a gépem többi része, és ezért hallom...

#780 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 20:50

Mondjuk én egy 40-es Maxtor (Quantum? :D ) vinyót likvidáltam. Asszony felébredt a csendre. :D  Lehet, hogy azé' nem tűnik fel?

De, nem! Meghallgattam, no síp!

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.