HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? Értékeld a témát: -----

#781 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 28. 20:50

Ugy tunik csak az SP1613C-vel van gond, eddig a topikban csak arra panaszkodtunk.

Igy utolag 2 dolog miatt nem vennek ilyet:
-csapagy sipolasa
-Alaplapi SATA vezerlommel egyutt zavarja a TV-tuneremet.

#782 Felhasználó inaktív   tzabo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 21:34

De milyen csapágyakról beszéltek? Ezek már mind folyadékcsapágyasok, nem? Azokban nincs semmi golyó, olvassatok csak utána. Szóval nem tudom mit hallotok. :think:
...

#783 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 29. 08:11

Pontosan arrol a csapagyrol beszelek.

Olyan hangja van, mint egy rosszul megepitett 50Hz-s TV kepcsovenek. Magas frekvencian sipol mint az allat, hosszu tavon nagyon idegesito.

Golyoscsapagyaknak mas jellegu hangjuk van, azoke joval melyebb.

Egyebkent ez nem csak Samsungnal fordul elo, 3 Hitachi 180GXP szerias vinyombol az egyiknek pontosan ugyanilyen baja volt. Le is csereltem, pont erre a hangos Samsung-ra :omg:

Megmaradt 2 Hitachi vinyomnak NINCS hangja, csak seekeleskor. (ebben a musorszamban a Samsung halkabb, sosem tudom, hogy eppen dolgozik-e :) )

Lehet, hogy ki kene probalnom egy Hitachi 7K250-es SATA vinyot, hatha akkor kiderulne az igazsag, hogy a SATA vezerlo, vagy a Samsung vinyo a ludas a TV-tuneres problemamban.

Nem azert vettem SATA vinyot, hogy csak adattarolasra hasznaljam, hanem gyors rendszervinyonak, de pont erre nem tudom hasznalni, mer elb@szodik a tuner kepe, amint lemezmuveletet vegez a Samsung :reklamacio:
PATA vinyoimmal erdekes modon nem jott elo ez a problema, igaz azok nem gagyi SiI3112-es vezerlon lognak :p

#784 Felhasználó inaktív   hacky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 29. 09:08

nyunyu nagyon jól leírta a jelenséget, pontosan a rossz minőségű tv-k hangjára hasonlít a sípolás.

Most beállítottam, hogy kapcsolja le a vinyókat 3perc után a Windows. A rendszervinyóm egy Seagate Barracuda V-ös (SATA), ilyenkor azt bekapcsolva hagyja, a Samsungot meg lekapcsolja. Ég és föld a különbség, sajnos. :(

#785 Felhasználó inaktív   tzabo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 30. 18:35

Nos ha jól tudom, akkor a régi golyóscsapágyas winyóknál ténylegesen golyók voltak benne és azok jó gyorsan forogtak körbe. Csakhogy: ez nagyon hangos, és mivel nem tudnak tökéletes gömböket formálni, ezért nem is igazán lehet nagyon sok sávot rakni egy winyóra, mert maga lemez zötykölödik kissé.
Namármost a folyadék"csapágyat" pont erre találták ki. Azért csapágynak nevezik, mert van maga a winyó "kasznija" és a benne forgó lemez. A kettő közé meg valami speckó megoldással raknak egy kis olajréteget. Ami ha elindul a winyó, meg ha leáll, akkor surlódhat. De ha normális sebességen megy, akkor pontosan kellő helyen tartja a lemezt a winyó kasznijának a belsejében. Így mivel nem zötykölödik, és nincs benne mozgó golyó: nem is olyan hangos. Csak hogy pont ebből van a baj. Ezeknek nem tesz jót a sok leállás és elindulás, mert akkor az olaj nem tartja a helyén és abban a pár másodpercben, míg mozog még, akkor szépen összeér a két fémrész és kitudja mit csinálnak. Valószínűleg szépen súrolják egymásról a részeket. Szóval ez a 3 perces megoldás szerintem eléggé hülyeség....
De hát ti tudjátok :(
...

#786 Felhasználó inaktív   hacky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 09:11

Én azt ákár el is elfogadom, hogy nem a csapágy a felelős a hangért. Akkor a motor (mert más ugye nem nagyon adhat ki hangot - jobb esetben ;) ). Szinte mindegy, mert ettől még ugyanúgy sz*r. Vagy szerinted szórakozásból találjuk ki, hogy sípol?! (no offense)

Amúgy a 3perc csak próba volt, de mivel szinte csak adattárolásra használom azt a vinyót, még az is lehet, hogy lehúzom a francba a tápkábelről, csak akkor mindig nyitogatni kell a ház oldalát, ha használni akarom. Bárcsak gyártanának még Seagate 'cuda V-ösöket... :)

#787 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 10:09

Idézet: tzabo - Dátum: 2004. máj. 30, vasárnap - 19:35

Namármost a folyadék"csapágyat" pont erre találták ki. Azért csapágynak nevezik, mert van maga a winyó "kasznija" és a benne forgó lemez. A kettő közé meg valami speckó megoldással raknak egy kis olajréteget. Ami ha elindul a winyó, meg ha leáll, akkor surlódhat. De ha normális sebességen megy, akkor pontosan kellő helyen tartja a lemezt a winyó kasznijának a belsejében. Így mivel nem zötykölödik, és nincs benne mozgó golyó: nem is olyan hangos. Csak hogy pont ebből van a baj. Ezeknek nem tesz jót a sok leállás és elindulás, mert akkor az olaj nem tartja a helyén és abban a pár másodpercben, míg mozog még, akkor szépen összeér a két fémrész és kitudja mit csinálnak. Valószínűleg szépen súrolják egymásról a részeket. Szóval ez a 3 perces megoldás szerintem eléggé hülyeség....

Ezzel csak az a problema, hogy en hetente max otszor szoktam kikapcsolni a gepet, igy is hangosodnak a vinyoim.

Raadasul par napja a maradek ketto Hitachimbol az egyik felhangosodott a csendesebbik Samsungom szintjere :(
Pont a 8MB cache-es, ami fel evvel fiatalabb, mint a masik, 2MB-s. SMART szerint osszesen 247-szer volt a vinyo elinditva palyafutasa soran...

Szoval ez a folyadekcsapagyas technologia messze nem tokeletes. :mad:

#788 Felhasználó inaktív   probalaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 10:45

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. máj. 31, hétfő - 11:09

Raadasul par napja a maradek ketto Hitachimbol az egyik felhangosodott a csendesebbik Samsungom szintjere :(
Pont a 8MB cache-es, ami fel evvel fiatalabb, mint a masik, 2MB-s. SMART szerint osszesen 247-szer volt a vinyo elinditva palyafutasa soran...

húzod a géped?
- Do you like our owl?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.

#789 Felhasználó inaktív   tzabo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 15:52

Idézet: hacky - Dátum: 2004. máj. 31., hétfő - 10:11

Vagy szerinted szórakozásból találjuk ki, hogy sípol?! (no offense)

Dehogy, csak én azt írtam le, hogy az biztos nem csapágy miatt van.

Én elhiszem, hogy sípol. És mivel magas hangja van, ezért valószínűleg a motorja lehet.
...

#790 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 16:06

Idézet: probalaci - Dátum: 2004. máj. 31., hétfő - 11:45

húzod a géped?

Nem hinnem, hogy annak tul sok koze lenne a vinyo motorjanak csapagyproblemaihoz...

Ha arra gondolsz, akkor a tap altal szolgaltatott feszultseg ingadozik, akkor nem nyert.
Szabad Molex-en nezve a 12V az meg mindig 12.00V, alaplap sem mert meg 11.8V-nal kevesebbet, 100% terheles eseten sem.

#791 Felhasználó inaktív   fiffer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 18:27

SP1213N (IDE, 120 GB, 8MB)

Bazi halk:)
A jelenlegi 300W Codegen táphűtő egy kicsit hangosabbnak tűnt, pedig túlságosan egyik táphűtő sem hangos(nemsoká cserélődik:)

Semmi sikítás! Mimális zörejek!

Egy havernak december óta van, azt mondja nem lett magas hangja a vinyónak, viszont van egy Seagate 80GB je is, azt meg még halkabbnak mondta.

Elég érzékeny vagyok a zajra(idegileg), de eddig minden megelégedésem. :respect:  :respect:

Hahaaaa.....Maxtor lehúz........... :cool:

#792 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 18:46

Idézet: fiffer - Dátum: 2004. máj. 31., hétfő - 19:27

SP1213N (IDE, 120 GB, 8MB)

Bazi halk:)
...

Uilyen vinyóm van és uez a tapasztalatom. :cool:
Semper Fi

#793 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 18:57

Csatlakozom én is a Samsung-tulajokhoz, a múlt héten vettem egy 80GB-s darabot. Halk (IBM DeskStarral kb. egy szintű) rendes üzemben, viszont marha hangosan seekel (a lehalkított IBMhez képest), ráadásul 15-20%kal gyorsabb csak mint az IBM, pedig az már két éves, viszont nem melegszik. No mindegy, ha a talpát nem dobja fel, annak már örülök. :)

#794 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 22:46

Hangosan seekel??? Samsung???

Erdekes, en pl. alig hallom a 1614C seekeleset, bezzeg a motorhangja zavar.

180GXP-nel forditva, annak alig volt motorhangja, viszont a seekeles a szokasos IBM-es kerreges.
Igaz, nem halkitottam le, mert szeretem hallani, ha dolgozik a vinyo.

Csak ne sipoljon a motorja allandoan...

#795 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 23:18

Samsung SP0802N. Ráírva is ez van, XP is így látja, számlán is ez van, minden körülmény samsungi létre utal. ;)
Van ehhez valami halkítóprogram? Az IBM sima DeskStart olyan szépen lehalkítottam, hogy fülelni kell erősen, hogy defrag közben meghalljam...

#796 Felhasználó inaktív   probalaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 23:46

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. máj. 31., hétfő - 17:06

Nem hinnem, hogy annak tul sok koze lenne a vinyo motorjanak csapagyproblemaihoz...

Ha arra gondolsz, akkor a tap altal szolgaltatott feszultseg ingadozik, akkor nem nyert.
Szabad Molex-en nezve a 12V az meg mindig 12.00V, alaplap sem mert meg 11.8V-nal kevesebbet, 100% terheles eseten sem.

nem, én arra gondolok, hogy nekem eddig soha semmi bajom nem volt a vinyóimmal - de még a környezetemben sem!

és ahogy én látom, akiknek bajuk van, azok szinte kivétel nélkül mind húzzák a gépüket...
persze lehet, hogy elvileg nincs összefüggés a két dolog között, azonban én hajlamos vagyok azt gondolni, hogy mégis...  :rolleyes:
- Do you like our owl?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.

#797 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 09:19

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. jún. 1., kedd - 0:18

Samsung SP0802N. Ráírva is ez van, XP is így látja, számlán is ez van, minden körülmény samsungi létre utal. ;)
Van ehhez valami halkítóprogram? Az IBM sima DeskStart olyan szépen lehalkítottam, hogy fülelni kell erősen, hogy defrag közben meghalljam...

http://www.samsung.com/Products/HardDiskDr...ities/hutil.htm

#798 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 16:09

Köszönöm. Én vagyok a szerencsétlen, vagy a honlap? Tegnap 10 percig kattintgattam arrafelé, de ide nem jutottam el. :rolleyes:

#799 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 16:17

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. jún. 1., kedd - 17:09

Köszönöm. Én vagyok a szerencsétlen, vagy a honlap? Tegnap 10 percig kattintgattam arrafelé, de ide nem jutottam el. :rolleyes:

Nekem bejött simán...
Semper Fi

#800 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 21:26

Mostmár én is megtaláltam.

Szóval le is halkítottam a winyót, de még Quiet módban is hangosabb, mint az IBM teljesen lehalkítva. :D Viszont ez nem kalibrál, legalábbis nem hallani.

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.