HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? Értékeld a témát: -----

#821 Felhasználó inaktív   fiffer 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 05. 10:20

Húú, ma gépbekapcsoláskor magas éles hang jelentkezett, na mondom, megjött a vinyó hangja..........
Szerencsére csak az nyomorult prochűtő, nemsoká úgyis repül :smoker:

#822 Felhasználó inaktív   Anteris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 13:48

Idézet: Macska - Dátum: 2004. máj. 21., péntek - 22:07

Üdv

A Samsung IDE-s winchesterekkel a fórumon elégedett a felhasználók többsége. A SATA-s winyók esetén rezgésre, berezonálásra utaló tapasztalatok is vannak. Az IDE-s winyókkal nincs igazán gond, halkak,  jók. ;)

Üdv
      macska ;) 

jaja, én is most raktam a gépet ilyen vinyóval és gyakorlatilag csak a 80/8mb Samsung sata veri a balhét odabent. Annyira rezeg, hogy még a ház is átveszi. :(

most kiszedtem belőle két rögzítőcsavart, így egy picit halkabb de még most sem az igazi. Teljesen kiegyensúlyozatlan ez a berendezés.

ha má itt vagyok érdeklődnék, hogy mennyinek kellene lennie eg yilyen sata vinyó adatátvitelének? Ami marha gyanús, hogy hiába állítom be a biosban, hogy udma6, vindóz alatt udma5 ír, hogy annyival megy. Olyan 45 mb/s az érték. Most mi van,. át lettem vágva, udma5 drájvot vettem sata interfésszel??  Lehetséges ez?  :mad: 

(samsung SP0812C - 80Gb/8mb/7200rpm  sata)

#823 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 14:27

Üdv Anteris

Lehet csúnya amit mondok, (Samsung moncsi 765MB, Samsung TV, Samsung IDE (!!) 120GB winyo, tökéletesen müködnek nálam ;) ) de SATA-s Samsung winchestert nem vettem volna MOST. Lehet késöbb jobb lesz, de a mostaniak rezgés szempontjából elég macerásak sajna. Ez van. :( Erről több panasz volt itt a topikban is, mint utaltam rá korábban.

Üdv
      macska ;)

Ui: Régi alaplapom van, SATA vezérlő nincs is rajta, így nekem jó a Samsung. Persze az IDE-s.  ;)
     Elégedett vagyok eddig az általam használt Samsung termékekkel, de azért nem vagyok fanatikus
     Samsung fan.  ;) Az AMD esetén az utóbbi gondolatom második része már nem állná meg a helyét. ;)  :cool:  :D

Szerkesztette: Macska 2004. 06. 06. 14:32 -kor

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#824 Felhasználó inaktív   Anteris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 14:33

Idézet: Macska - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 15:27

Üdv Anteris

Lehet csúnya amit mondok, (Samsung moncsi 765MB, Samsung TV, Samsung IDE (!!) 120GB winyo, tökéletesen müködnek nálam ;) ) de SATA-s Samsung winchestert nem vettem volna MOST. Lehet késöbb jobb lesz, de a mostaniak rezgés szempontjából elég macerásak sajna. Ez van. :( Erről több panasz volt itt a topikban is, mint utaltam rá korábban.

Üdv
      macska ;)

Ui: Régi alaplapom van, SATA vezérlő nincs is rajta, így nekem jó a Samsung. Persze az IDE-s.  ;)
     Elégedett vagyok eddig az általam használt Samsung termékekkel, de azért nem vagyok fanatikus
     Samsung fan.  ;)

köszi, megnyugodtam.  :/

macska mester,

arra nincs valami ötleted, mit írtam, hoyg miért nem müxik a Udma6 ?

#825 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 21:20

Üdv Anteris

Én olvasgattam a fórumot, ezért mondtam amit. Tudom ez téged ez nem boldogít, sajnálom, tényleg. :(

Sajna a kérdésedre választ nem tudok adni, mivel a hardware-m eléggé "elavult", Athlon 750, Abit KT7E, így SATA vezérlő hiányában, nem állt módómban a kérdéskörrel foglalkozni.

Bízom benne, hogy lesz majd olyan tagtárs, aki segítségedre lesz a problémád megoldásában. ;)

Üdv
      macska ;)
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#826 Felhasználó inaktív   Bls 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 07. 00:05

Nekem 1 samsung sp0802n wincsim van de nem megy ata 133-on miért?

#827 Felhasználó inaktív   Tony Montana 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 07. 00:44

Idézet: Bls - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 1:05

Nekem 1 samsung sp0802n wincsim van de nem megy ata 133-on miért?

A samsung oldaláról töltsd le a hutil (vagy hasonló nevű) progit, azzal engedélyezni tudod az ata133-at, alapból csak 100-as.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak. - Ron Nesen -

#828 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 01:40

Idézet: Tony Montana - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 1:44

A samsung oldaláról töltsd le a hutil (vagy hasonló nevű) progit

Link a junius 1.-jei hozzaszolasomban.

#829 Felhasználó inaktív   Csoszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 11:49

Sziasztok!

Valakinek van személyes tapasztalata az SV1203N jelű modellel (5400 rpm, 120GB, 2MB)? Film, kép, mp3, stb. menne rá, tehát a sebesség nem fontos. Egy elég szűk kis helyre lenne bezsúfolva (CT miditorony, floppy fölé, ohne hűtés), ezért gondoltam egy (elvileg) kevésbé melegedő 5400-as fordulatúra.
Szóval ez is csendes és hűvös jószág? Páran panaszkodtatok más típusok túlzott rezonálására, visítására. Ezzel vajon mi a helyzet? Kezdek elbizonytalanodni egy kicsit :think: . Amúgy 5 hónapja van egy SP0802N is a gépemben, ez a rendszervinyó; erre semmi panaszom nem lehet: csendes, alig melegszik (ZM-F1 hűti 5 Voltról) és gyors is  :respect: .

#830 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 11:52

Idézet: Csoszi - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 10:49

Sziasztok!

Valakinek van személyes tapasztalata az SV1203N jelű modellel (5400 rpm, 120GB, 2MB)? Film, kép, mp3, stb. menne rá, tehát a sebesség nem fontos. Egy elég szűk kis helyre lenne bezsúfolva (CT miditorony, floppy fölé, ohne hűtés), ezért gondoltam egy (elvileg) kevésbé melegedő 5400-as fordulatúra.
Szóval ez is csendes és hűvös jószág? Páran panaszkodtatok más típusok túlzott rezonálására, visítására. Ezzel vajon mi a helyzet? Kezdek elbizonytalanodni egy kicsit :think: . Amúgy 5 hónapja van egy SP0802N is a gépemben, ez a rendszervinyó; erre semmi panaszom nem lehet: csendes, alig melegszik (ZM-F1 hűti 5 Voltról) és gyors is  :respect: .

nálam teke egy ilyen is. tökéletes, bár azt nem mondanám rá hogy olyn hideg mint egy jégtábla! a a barracudám hidegebb nála, a WDim viszont melegebbek!  :D
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#831 Felhasználó inaktív   Csoszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 12:03

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 10:52

nálam teke egy ilyen is. tökéletes, bár azt nem mondanám rá hogy olyn hideg mint egy jégtábla! a a barracudám hidegebb nála, a WDim viszont melegebbek!  :D

Köszi a gyors választ :respect:

Hmm, és pontosan milyen Barracudáról van szó? IV/V/7200.7? Van valamilyen hűtés a merevlemezeiden? Esetleg tudsz konkrét hőmérsékleti adatokat is róluk?
Nekem is van 2 Barracuda IV (80GB) vinyóm, ezek Speedfan szerint 35-36 fokosak, míg a Samsung 24-25 fok a fentebb vázolt hűtéssel, 22-23 fokos szobában. Szerinted elmenne az SV1203N egy alul-felül zárt helyen? Hűtése gyakorlatilag zéró lenne, nincs a légáramlás útjában.

#832 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 08. 12:10

Baracudából SATA-im vannak, SAMSUNGból van 7200 és 5400as is WDből CAVIAR 7200 8MB-os változataim vannak. mindegyik 120GB-os modell. ha mindegyiket berakom akkor bizony ki kell huznom a gépet a függőleges fiókbál mert átmelegíti a gép még a 2 cmes fát is  :D mindegyik hűtés nélkül megy..... bár a wd-k annyira melegek szoktak lenni hogy nem lehet megfogni az oldalukat!!!  :eek:

szerintem el kell neki mennie nálad simán! esetleg ha nagyon gázosakkor az aljára csavarozható hűtés? vagy az sem fér be?

#833 Felhasználó inaktív   Csoszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 12:41

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 13:10

Baracudából SATA-im vannak, SAMSUNGból van 7200 és 5400as is WDből CAVIAR 7200 8MB-os változataim vannak. mindegyik 120GB-os modell. ha mindegyiket berakom akkor bizony ki kell huznom a gépet a függőleges fiókbál mert átmelegíti a gép még a 2 cmes fát is  :D mindegyik hűtés nélkül megy..... bár a wd-k annyira melegek szoktak lenni hogy nem lehet megfogni az oldalukat!!!  :eek:

szerintem el kell neki mennie nálad simán! esetleg ha nagyon gázosakkor az aljára csavarozható hűtés? vagy az sem fér be?

Ööööö, akkor ezt úgy kell értelmezni, hogy a géped egy fiókban tanyázik  :think: ? Csak úgy szimplán behajigálva az alkatrészek a fiókba, vagy van házad is és azzal együtt zárod be a fiókba? Szintén csendmánia? Szellőzés? Mindenesetre elég merész vagy.

Hűtés semmiképpen nem lenne megoldható, se alatta, fölötte, előtte nem lenne hely ventinek.

:offtopic:
Látom te is nyíregyi vagy. Hol szoktál vásárolni (mondjuk vinyót)?

#834 Felhasználó inaktív   v3g374 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 22:20

Idézet: Csoszi - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 13:41

Látom te is nyíregyi vagy. Hol szoktál vásárolni (mondjuk vinyót)?

Enis nyiregyi vagyok! ;)

Mostantol mar 2 Samsung winyo gyarapitja a gepem teljesitmenyet!
Ma vettem egy SP1614N-t! Remelem jol fog szuperalni.  :smoker:

#835 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 08:53

csak napközben vagyok nyiregyi  :D . csak itt melózok.
hw-t nagykerböl vsarolok. cégnél dolgozom ugyhogy...  :D DE EZ ITT NEM A REKLÁM HELYE! :p

#836 Felhasználó inaktív   v3g374 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 11:36

Idézet

hw-t nagykerböl vsarolok. cégnél dolgozom ugyhogy... 

Ooh, igen ? Meselj csak?!  :D

#837 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 11:52

nyugi én sem kapom tízezrekkel olcsóbban a cuccokat,csak általában hamarabb tudok dolgokat.. általában nekem csak a döglött kutyának járó maradék jut....

mindig ott vásárolok ahol éppen olcsóbb, nincs fix helyem.

#838 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 16:58

Van nekem ez a Samsung vinyó, és néha érdekes dolgot csinál boot-nál.
Amikor az IDE eszközöket detektálná a rendszer, a Primary Master-nél (ahol a vinyó van) kiírja, h 'Press F4 to Skip' és megáll egy kis időre. Néha azzal megy tovább, h 'None' vagyis nem látja a vinyót. Mivel onnan állna föl az XP, értelemszerűen nem megy tovább. Máskor (mondjuk az esetek 90-95 %-ában) meg viszont simán detektálj, és kezdi is a Win töltését.

Van vkinek vmi ötlete, h mi lehet ez?
Semper Fi

#839 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 17:31

Idézet: joshua7 - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 17:58

Van nekem ez a Samsung vinyó, és néha érdekes dolgot csinál boot-nál.
Amikor az IDE eszközöket detektálná a rendszer, a Primary Master-nél (ahol a vinyó van) kiírja, h 'Press F4 to Skip' és megáll egy kis időre. Néha azzal megy tovább, h 'None' vagyis nem látja a vinyót. Mivel onnan állna föl az XP, értelemszerűen nem megy tovább. Máskor (mondjuk az esetek 90-95 %-ában) meg viszont simán detektálj, és kezdi is a Win töltését.

Van vkinek vmi ötlete, h mi lehet ez?

Át kell állítani a "Delay IDE Initial"-t a biosban nagyobb értékre, már ha van ilyened. Hátha az a baj, hogy túl gyorsan szalad át a detektáláson az alaplapod. 

#840 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 19:00

Vagy nem kap éppen tápot. Ha hosszabbító/elosztó molex csatira volt kötve, nálam is csinált ilyet.
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.