HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? Értékeld a témát: -----

#1761 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 20. 23:39

Idézet: Charles - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 16:40

Mennyire hangos a seek?

AM-el esetleg halkítottad?

Üdv!

Sajna még nem volt időm átállni rá teljesen - de eggynlőre disabled -ben van az aa.
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#1762 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 09:55

Tegnap szereztem vágott padlószőnyeg darabokat és beraktam az alsó vinyó alá, a ház aljába. Valamint a vinyók mellé a teljes ház magassának megfelelően egy nagyobb darabot és a ház aljába is.

Talán tompult a hang... de van nekem ilyen hullámos szivacsom (sinus hullám? :D ) Azt megpróbálom majd berakni az alsó vinyó alá, hátha jobb... A két vinyó közé nem merek semmit rakni...

Valahogy el kéne szigetelni a zajt, csak sajnos az elülső lukacskákon még az alsó és oldalsó hanszigeteléskor is kijön a seek...

Hol lehet kapni ilyen házba ragasztható szivacsot?

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1763 Felhasználó inaktív   Assaiki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 11:52

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 0:42

raid -ben vannak-e és ha igen 0-ban?

nincsenek raidben

#1764 Felhasználó inaktív   S@ti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 13:14

Van egy halott 120-as Samsung vinyóm, ami a következőképpen boldogult meg:

Eleinte elkezdett hibás fájlokat termelni, azaz egyes új, letöltött vagy felmásolt fájlok csonttá fagyasztották a rendszert, akármit csináltam volna velük (másolás, lejátszás, vírusscan...). Aztán mikor ezek elszaporodtak, és már a win sem töltött be, gyorsan leformáztam, és mintegy két hétig jól is működött, aztán a tegnapelőtti nap folyamán gyanús kattogásba kezdett, és akadozni kezdett a windows. Erre újraindítással reagáltam, amelyet a gép egy kék képernyővel és az "Unmountable boot volume" hibaüzenettel hálált meg.

No, akkor formázzuk le megint, gondoltam én. Erre ismét elkezdett kattogni, és a formázás 3 percig 0%-on állt folyamatos kattogás mellett. Erre áramtalanítottam a gépet, kihúztam az IDE-kábelt meg az áramot róla, holnap viszem be az üzletbe, ahol vettem. Ez valami mechanikai hiba lesz, ugye? Járt már valaki így, hogy csak úgy elkezd kattogni a HDD-je? Elég ijesztő...
"Gondolkodom, tehát vagyok." (Descartes)

#1765 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 21:20

Előfordul. A hűtése rendben volt?
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1766 Felhasználó inaktív   S@ti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 07:52

Idézet: brd - Dátum: 2005. okt. 23., vasárnap - 21:20

Előfordul. A hűtése rendben volt?

2004 nyara óta működik, két nyarat is túlélt, nem hiszem, hogy ez lett volna az oka...

Még azt se tudom, hogy a két dolog összefügg-e. Mármint az, hogy elkezdtek rajta szórakozni a fájlok, meg az, hogy elkezdett kattogni...

#1767 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 11:02

Valószínűleg igen, a másolás közben elvolt magában sokáig, a win pedig nem nagyon szereti a nem válaszoló harwareket.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1768 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 17:36

Sziasztok
Így utolsó héten úgy döntöttem veszek egy 2,5" Samsung 80GB 5400rpm 8MB-os noti vinyót.
Van valakinek erről bővebb infója?
Jók ezek a Samsung vinyók, vagy maradjak a Hitachinál?
Unom a pincért a sarki bárban, unom a tévét a hotelszobában, unom a nőt, aki nem harap, csak karmol, unom az embert, aki mindent összebarmol, unom a káoszt, unom a rendet, unom a zajt, unom a csendet, unom a hóhért, unom a dajkát, unom a szüzet és unom a szajhát, unom az elejét, unom a végét, unom a háborút, unom a békét, unom a négert, unom a sárgát, unom a zsidót és unom az árját, unom a doktort, unom a gyógyszert, unom a szexet és unom az óvszert...

#1769 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 20:15

Idézet: Jóqtya - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 18:36

Sziasztok
Így utolsó héten úgy döntöttem veszek egy 2,5" Samsung 80GB 5400rpm 8MB-os noti vinyót.

Gyors - ellenben a 3,5 -essel kissé forrófejű, de a hita/IBM -nél mindenképp jobb (!)

Szerkesztette: hekkerbarbi 2005. 10. 24. 20:16 -kor

Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#1770 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 21:45

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 19:15

Gyors - ellenben a 3,5 -essel kissé forrófejű, de a hita/IBM -nél mindenképp jobb (!)

Jobb mint a hita? Hmmm....
kösz az infót. Még megnézem, hogy nyugaton mit írnak róla
Unom a pincért a sarki bárban, unom a tévét a hotelszobában, unom a nőt, aki nem harap, csak karmol, unom az embert, aki mindent összebarmol, unom a káoszt, unom a rendet, unom a zajt, unom a csendet, unom a hóhért, unom a dajkát, unom a szüzet és unom a szajhát, unom az elejét, unom a végét, unom a háborút, unom a békét, unom a négert, unom a sárgát, unom a zsidót és unom az árját, unom a doktort, unom a gyógyszert, unom a szexet és unom az óvszert...

#1771 Felhasználó inaktív   Stormrider 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 22:37

Idézet: Jóqtya - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 18:36

Sziasztok

Én úgy tudom, hogy a hitachi valamivel gyorsabb, mint a samsung, viszont kicsivel jobban melegszik és valamivel hangosabb. Legalábbis a pár teszt alapján, amit elolvastam.

Egyébként nekem ilyen samsungom van pár napja. (MP0804H, Rev: B, Manufactured: 2005.10. :)) Ha megmondod milyen tesztprogrammal próbáljam ki, idepostolom az eredményeket. A samsung most minden hűtés nélkül 38 fokos a speedfan szerint.

Hitachi 2.5" 80 gb VS Samsung 2.5" 80 gb
Nine Notebook Hard Drives Make Their Debuts
"The closer you are to death. The more you realize you are alive." - Joe Simpson

#1772 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 23:11

En nem vettem eszre kulonbseget a Samu 40GB-s, meg a Hitachi 30GB-s notebookvinyo kozott, mindegyik kelloen gyors, ha DOS alatt hasznalod :)

Na jo, Hitachi seekeleset neha kihallani az ipari PC-bol, Samut viszont abszolut nem.
Holott a gepben nincs mas mozgo alkatresz!!!

De mivel egy arban van a ketto, meg a Samsungot konnyebb beszerezni, azt hasznaljuk 2GB-re formazva (abbol is 1.9GB szabad hely) :Đ

Szerkesztette: nyunyu 2005. 10. 24. 23:15 -kor

#1773 Felhasználó inaktív   wferry 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 05:17

udv mindenkinek

en is most vettem sulinetre egy 200GB samsungot 8MB -al de
SAMSUNG SP2014N
, a regi maxtorhoz kepest ami total halktalan volt es nem is rezonalt ( 40GB ) .iraskor-olvasaskor olyan hangja van mint a regen a P1 es gepemben mikor olvasott a hdd . es egy picit rezonal ,na meg persze igen csak langyosmeleg. ez normalis ezeknel a tipusoknal vagy nem valami jo darabot fogtam ki?
..... es csak 186 GB látok belőle

#1774 Felhasználó inaktív   tzabo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 09:50

Idézet: wferry - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 6:17

udv mindenkinek

en is most vettem sulinetre egy 200GB samsungot 8MB -al de
SAMSUNG SP2014N
, a regi maxtorhoz kepest ami total halktalan volt es nem is rezonalt ( 40GB ) .iraskor-olvasaskor olyan hangja van mint a regen a P1 es gepemben mikor olvasott a hdd . es egy picit rezonal ,na meg persze igen csak langyosmeleg. ez normalis ezeknel a tipusoknal vagy nem valami jo darabot fogtam ki?
..... es csak 186 GB látok belőle

Nekem is ugyan ilyen van. Van valami kis pincurka hangja, amit én szeretek is hallani, legalább tudom, hogy működik.
Rezonálást én nem vettem észre, melegedni mindegyik melegszik, de ha csak langyosmeleg, akkor semmi gond, ha már olyan meleg, hogy nem birod huzamosabb ideig rajta tartani a kezed, az már gáz.
186 Gb?  :rolleyes:
Egy Gb az nem 1000000000 bájt hanem 1024*1024*1024=1073741824, azaz az a 186 Gb teljesen normális.
...

#1775 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 11:54

Idézet: Stormrider - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 21:37

Én úgy tudom, hogy a hitachi valamivel gyorsabb, mint a samsung, viszont kicsivel jobban melegszik és valamivel hangosabb. Legalábbis a pár teszt alapján, amit elolvastam.

Egyébként nekem ilyen samsungom van pár napja. (MP0804H, Rev: B, Manufactured: 2005.10. :)) Ha megmondod milyen tesztprogrammal próbáljam ki, idepostolom az eredményeket. A samsung most minden hűtés nélkül 38 fokos a speedfan szerint.

Hitachi 2.5" 80 gb VS Samsung 2.5" 80 gb
Nine Notebook Hard Drives Make Their Debuts

Én is ezt néztem ki, vagy a HM080IC-t az M60-as szériából. Az MP0804H az M40-es széria, igaz nem tudom mi a különbség. És azt sem tudom melyik van még sulinetben.
A tesztből úgy látom az olvasásban elmarad a samu. Igaz a mostani 4200-as Toshibához képest még mindíg jobb.

#1776 Felhasználó inaktív   wferry 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 16:26

üdv mindenki

ha vesztek samsung hdd-t akkor csak samsungos garancia jegyel vegyetek meg mert ugy 3 ev garit kaptok ra.en csak CHS garancia jegyet kaptam es igy csak egy ev jar hozza.......jeleztem a samsungnak a problemam es azt mondtak , hogy igy ok nem vallalnak ra garanciat,hanem csak a forgalmazo
..................hmmm ha egy gyarbol jon es meg a vasarlast igazolo szamla is megvan ........... na mindegy figyeljetek oda

#1777 Felhasználó inaktív   Stormrider 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 17:07

Idézet: Jóqtya - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 12:54

Én is ezt néztem ki, vagy a HM080IC-t az M60-as szériából. Az MP0804H az M40-es széria, igaz nem tudom mi a különbség. És azt sem tudom melyik van még sulinetben.
A tesztből úgy látom az olvasásban elmarad a samu. Igaz a mostani 4200-as Toshibához képest még mindíg jobb.

Ez a HM080IC már egy újabb szériás, mint az MP0804H. Viszont sulinetben csak az MP0804H kapható, ha jól tudom.
"The closer you are to death. The more you realize you are alive." - Joe Simpson

#1778 Felhasználó inaktív   Stormrider 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 17:40

Idézet: wferry - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 17:26

üdv mindenki

ha vesztek samsung hdd-t akkor csak samsungos garancia jegyel vegyetek meg mert ugy 3 ev garit kaptok ra.en csak CHS garancia jegyet kaptam es igy csak egy ev jar hozza.......jeleztem a samsungnak a problemam es azt mondtak , hogy igy ok nem vallalnak ra garanciat,hanem csak a forgalmazo
..................hmmm ha egy gyarbol jon es meg a vasarlast igazolo szamla is megvan ........... na mindegy figyeljetek oda

Hmm... Pedig elvileg 3 év garral árulja a CHS a Sulinetes Samu vinyókat.  :think:
Az SP2014N-hez is 3 év van írva: CHS sulinet katalogus 18.oldal

#1779 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 10:47

Sajna én sem kaptam Samsung gari papírt, se BF-ben, se most az Alienben...

A Sulinetes vinyóhoz viszont adtak szerencsére az Eboltban...

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1780 Felhasználó inaktív   S@ti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 11:19

Idézet: brd - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 11:02

Valószínűleg igen, a másolás közben elvolt magában sokáig, a win pedig nem nagyon szereti a nem válaszoló harwareket.

Szerintem nem ez lehetett az ok, ugyanis amikor hibás fájlok voltak rajta, akkor a fagyás a műveletvégzésekkor jelentkezett azonnal. Tehát nem az volt, hogy sokáig nem válaszolt, hanem amint arra a fájlra került a sor, azonnal keményre fagyott a rendszer. Ezért gyanakodtam inkább bad sectorokra, és ezért formáztam le. És a formázás után kezdett el kattogni (egy két héttel). Ezért is kérdezném, hogy egyébként összefügghet-e a két dolog.

Most egy 30 GB-s Maxtort használok rendszervinyónak, mivelhogy a 80-as Seagate-em csurig van értékes dolgokkal. A Maxtor egy táprobbanást élt túl annak idején, ami magával vitte az alaplapot is. Végülis neki csak az elektronikája égett meg, és nagy szerencsém volt, hogy itt, a HWSW-n találtam olyan embert, akinek volt hozzá elektronikája. Azóta is örök hála Dydiman-nek!!!

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.