HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   Sonique 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 09. 02:35

idézet:
Ezt írta Freddy001:

Vannak olyan vinyó típusok, ahol csak egy beépített S-ATA->P-ATA konverter van, erről nem tudom milyen. 150 MB/s a SATA felület által biztosított maximális adatátviteli sebességet jelenti, amit valójában nem fogsz tudni kihasználni (az ATA-100-at sem), mert a mai desktop/IDE wichester-ek gyakorlatban 60MB/s átvitelnél nagyobbra nem igazán képesek. Az desktop Intel chipset-ek PATA-100-ig mennek, gondolom hasonló okokból kifolyólag, mivel a PATA-133 nem használható ki. Szerintem teljesen mindegy, hogy UDMA5 (ATA/100) vagy UDMA6 (ATA/133) üzemmódban használod. Mégegy tipp: a BIOS nem "Compatible mode"-ra van beállítva (feltéve ha van ilyen nálad)?
[/quote]

a s-ata része auto ban van !
Bendegúúúúzz! Hogy az ördög cifrázza ki a pöcsödet csalánnal. :)

#462 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 08:13

Üdv.
Össze kell raknom ma egy gépet cégnél, tegnap vettem bele egy Samsung vinyót (kicsit, irodába 40GB, 7200, SP-N), sehogyan sem tudom felismertetni...se slave, se master, rackben is, se kép se hang, a legjobb hogy vehettem volna Seagate-t is, de a samsungra 3 év gar. van, ezért válaszottam ezt céghez. Megy vissza (kismértékben esett a samsung vinyók népszerűsége nálam, különösen hogy ilyen b***tt nagy hóba lehet visszavinni :)

#463 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 11:38

idézet:
Ezt írta Mrt:
Arn!

Eloszor is hali :))

Masodszor. Barracudam van aminek idegesit a hatter seekje.
Harmadszor. Nem vettem Samsungot, hanem kolcsonbe kaptam egy 120as Maxtort. Tetszik alapjaraton a hangja, de a seekelese valami fortelmes. Acmset-et letoltottem de a raid vezerlore kotott vinyot nem eszleli. Sux.
Akkor mit vegyek? WD vagy Hitachi?
[/quote]

hali :)

a hitachi fele feature toolt probald. en is azzal orvosoltam...

#464 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 11:47

idézet:
Ezt írta probalaci:

nekem egy 160GB PATA van és az sem "rezonál"... :rolleyes:

nem is igazán értem, hogy mit akar ez jelenteni??? :confused:
[/quote]

olyat is probaltam.

tedd le a tobbfele vinyot (en bcuda4, diamondmax9, samsung 160g pata es 2db 160g sata vinyot neztem). fogd meg kezzel, hogy mennyire razkodik menet kozben (seek nelkul). mind csinalja, de a samsung jobban... gyanitom ez bizonyos hazakban egy kuszob felett van, es ez atterjed a hazra. seagate, es maxtor eseten ez nem tunt fel. nalam nagyon halk mely bugas - kb ahhoz tudnam hasonlitani, amikor a kiegyensulyozatlan optikai meghajto razza a hazat, csak joval halkabban. seekeles kozben a samsung darabos (szinten a haz - hallhato, kitapinthato), a tobbi gyartoe, szinte rezgesmentesen (nem hangmentesen!) csinalja, a hazra alig terjed at vmi. es ez ahogy latom nem csak nalam van... az osszes nalam volt samsungot egyenkent befogtam, meghallgattam.

de ezen mar tultettem magam, engem inkabb az inditas kozbeni idoszakos fejhangok aggasztanak - ez biztos egyedi, a fenti dologon meglepodnek, ha nem allna fenn masnal. max szerencsesebb a haz kialakitas, helyzet, miegymas, ami ezt befolyasolja, igy mas nem tapasztalta.

#465 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 11:55

idézet:
Ezt írta Freddy001:

Vannak olyan vinyó típusok, ahol csak egy beépített S-ATA->P-ATA konverter van, erről nem tudom milyen. 150 MB/s a SATA felület által biztosított maximális adatátviteli sebességet jelenti, amit valójában nem fogsz tudni kihasználni (az ATA-100-at sem), mert a mai desktop/IDE wichester-ek gyakorlatban 60MB/s átvitelnél nagyobbra nem igazán képesek. Az desktop Intel chipset-ek PATA-100-ig mennek, gondolom hasonló okokból kifolyólag, mivel a PATA-133 nem használható ki. Szerintem teljesen mindegy, hogy UDMA5 (ATA/100) vagy UDMA6 (ATA/133) üzemmódban használod. Mégegy tipp: a BIOS nem "Compatible mode"-ra van beállítva (feltéve ha van ilyen nálad)?
[/quote]

szerintem sata vezerloknel nincsenek ilyen modok megkulonboztetve, az aida altal kiolvasott ertek pedig a firmwirebol kiolvasott valami - ami a pata vinyokbol maradt vissza. a samsung vinyok mechanikaja a lemezektol eltekintve, illetve a nyak (sata - pata is!) szinte minimalis mertekben ter el. szvsz semmilyen hatassal nincs azaz informacio a vinyod mukododesere.

nf2 sb es a silicon sata vezerlon merve az ata133 (nf2)egyebirant nagyobb bufferelt atvitelt ert el (nalam). rakotottem a pata vinyot sata konverterre - ugyanugy gyengebb eredmenyt hozott mint ata133on. a sata konverteres pata es az eredetileg is sata teljesitmenye teljesen egal volt.

#466 Felhasználó inaktív   Mrt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 12:27

"a hitachi fele feature toolt probald. en is azzal orvosoltam..."

Sajna mar nem tudom, visszaadtam a kolcsonvinyot.

#467 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 13:34

kaptam kolcson egy ujabb sata 160g samsungot... ez mar a harmadik. kivancsi leszek.

#468 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 13:43

Mivan, a Samsung gyárban dolgozik valami haver? :) :) :)

#469 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 13:47

nem... csak az egyik forgalmazonal netelek mindig :D

#470 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 20:00

Beépítettem a ZM-2HC1 vinyó keretet, azóta nemhogy a zúgás szűnt meg teljes mértékben, de még a seek hangot is alig lehet hallani! Javaslom aki ilyen vinyót vesz és kényes a zajra vegyen hozzá mindjárt egy ilyen keretet is. Hátrány, hogy a kettő együtt elég borsos és elfoglal egy 5.25"-ös helyet.

#471 Felhasználó inaktív   karlos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 21:07

idézet:
Ezt írta Freddy001:
Beépítettem a ZM-2HC1 vinyó keretet, azóta nemhogy a zúgás szűnt meg teljes mértékben, de még a seek hangot is alig lehet hallani! Javaslom aki ilyen vinyót vesz és kényes a zajra vegyen hozzá mindjárt egy ilyen keretet is. Hátrány, hogy a kettő együtt elég borsos és elfoglal egy 5.25"-ös helyet.[/quote]

Én,a ház aljába fúrtam 4 lyukat,és oda raktam a "zalmanos" vinyót

#472 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 21:55

idézet:
Ezt írta karlos:

Én,a ház aljába fúrtam 4 lyukat,és oda raktam a "zalmanos" vinyót
[/quote]

Igen, erre én is gondoltam, viszont ehhez ki kellett volna pakolnom a gépet ami egy kissé macerás. Amúgy is volt egy szabad 5.25"-ös hely.

#473 Felhasználó inaktív   probalaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 10. 00:03

idézet:
Ezt írta arn:
...[/quote]

igaz, hogy kézben nem fogdostam a vinyót, hanem beraktam a gépbe és kész - de semmiféle "rázkódás" vagy "rezonálás" nincs... :rolleyes:

tessék jó házat venni! ;)

régen nekem is rezonált a cd-rom a Codegen-házban - vettem egy rendes házat, azóta nincs gond.
- Do you like our owl?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.

#474 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 10. 02:02

idézet:
Ezt írta probalaci:

igaz, hogy kézben nem fogdostam a vinyót, hanem beraktam a gépbe és kész - de semmiféle "rázkódás" vagy "rezonálás" nincs... :rolleyes:

tessék jó házat venni! ;)

régen nekem is rezonált a cd-rom a Codegen-házban - vettem egy rendes házat, azóta nincs gond.
[/quote]

Chieftec DX-01BD-U, baltával nem lehet szétvágni. Ez is sz@r? :)

#475 Felhasználó inaktív   probalaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 10. 08:56

idézet:
Ezt írta Freddy001:

Chieftec DX-01BD-U, baltával nem lehet szétvágni. Ez is sz@r? :)
[/quote]

ha "rezonál" benne a vinyó, akkor igen! :D
- Do you like our owl?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.

#476 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 10. 09:48

idézet:
Ezt írta probalaci:

ha "rezonál" benne a vinyó, akkor igen! :D
[/quote]

Nézőpont kérdése, de ha már választani kell inkább a vinyó a problémás. Építettem sok sok gépet a leggagyibb házakba, a nem Samsung vinyók soha nem rezonáltak. Amúgy ez a ház 20 felett volt, persze nem az ára dönti el a minőséget. A vinyó által okozott rezonanciát bármilyen más ház átveszi, az előző Codegányom is rezonált tőle, holott az még masszívnak számít az olcsóbb 10 alatti kategóriában.

#477 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 10. 09:54

Idézet

Ezt írta Freddy001:
Chieftec DX-01BD-U, baltával nem lehet szétvágni. Ez is sz@r?    :)

Chieftec is hajlamos atvenni a vinyo rezgeset, ha az osszes csavart izombol meghuzod. Utana olyan szep hangja van a komplett vinyorogzito keretnek, hogy ihaj.

Legalabbis engem elegge idegesitett a Hitachi vinyoim seek-je, mikor izombol meghuztam a csavarokat, most meglazitva halkabb.

Mar csak a visito folyadekcsapagyas vinyot kene kicserelnem vmi masra, erosen filozom a Samsungon. (3-bol csak 1 Hitachim csinalja, masik ketto nem!)

Szerkesztette: nyunyu 2004. 04. 03. 14:20 -kor

#478 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 10. 09:58

idézet:
Ezt írta Freddy001:
Beépítettem a ZM-2HC1 vinyó keretet, azóta nemhogy a zúgás szűnt meg teljes mértékben, de még a seek hangot is alig lehet hallani! Javaslom aki ilyen vinyót vesz és kényes a zajra vegyen hozzá mindjárt egy ilyen keretet is. Hátrány, hogy a kettő együtt elég borsos és elfoglal egy 5.25"-ös helyet.[/quote]

ha vmi lagy felfogatas... akkor logikus :) egyebkent igy nem melegszik??? mert csak a placcra helyezett (meg kis labakat is tettem ala) nem lemezek koze fogott vinyo iszonyat forro tud lenni, pedig elvileg szellozik.

az ujat kiprobaltam: ez is bug... remelem a kezdeti seekel a problemam nem jon elo. bar ram ijesztett: csinaltam egy clonet a masikrol. minden franko. kov inditaskor csinalt ra vmi 350 mega lost dolgot (ntfsnel nemtom hogy hivjak), azota ok. remelem ezzel tobb szerencsem lesz.

#479 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 10. 10:05

a haz dolog: ket hazam van, egy chieftec nagy sarkany, es egy kicsi "noname" midi. anno ezt helyszini szetszedessel valasztottam ki (igen, neki estem a kereskedesben az osszes haznak :D)... nos a chieftec lemez es szerelesi minosege nagyon messze elbujhat mogotte. eddig egy vinyom se bugatta, pedig mar volt benne jopar fele.

nem is ertem, hogy mi a p*csa olyan draga egy ilyen cheiftecen, amikor a toredekebe kerulo masik haz sokkal igenyesebb gyartasu. a kialakitas meg masolhato... :)

a vizhuteshez gyartattunk mar par lemezt (rozsdamentes, szalrahuzott koracel) lezerrel - hogy is mondjam, a haz a legtrebb dolog az egeszben (pedig majd 30e huf...). meg a hatlapon furt lyukak is csalek, es tok pontatlanok. szerintem kicsit tul van magasztalva... csak azert rakom ilyenbe, mert nepszeru, es ismert - valszeg konnyebben megveszik majd.

#480 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 10. 17:13

idézet:
Ezt írta arn:
ha vmi lagy felfogatas... akkor logikus :) egyebkent igy nem melegszik??? mert csak a placcra helyezett (meg kis labakat is tettem ala) nem lemezek koze fogott vinyo iszonyat forro tud lenni, pedig elvileg szellozik.
[/quote]

Heatpipe-ok gondoskodnak a hűtéséről. Egy napja folyamatosan megy a gépem (mostmár lehet mellette aludni), 37°C-os a vinyó 22°C szobahőmérsékleten. Azért is ilyen meleg, mert be van ékelve két CD meghajtó közé a szerencsétlen és kevésbé tud szellőzni. Talán a ház aljába kellett volna szerelnem, de nem volt kedvem mindent kipakolni a fúráshoz (fémsorja, etc). Ha nyáron nagyon melegszik, majd akkor, talán ez még nem vészes.

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.